icon

Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?

kikusik99
27. mar 2024

Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?

zuzanockamt
27. mar 2024

Potom netreba odsudzovať ani vysoko postavených, politikov, atď., keď obchádzajú zákony a robia podvody, veď to je v pohode všetko. Tak neviem, čo majú ľudia vtedy plné ústa rečí (aj teraz pred voľbami). Ale keď sa šafári s PNkami, materským, atď, tak to je ok.

marcela199
27. mar 2024

@gab1sol PN je sice ucelova ale ma na to padny dovod, je tohotna to staci😀 a uz sa asi nevyjadrujem😀 nema to cenu😀 neverim tomu že každa jedna z vas ktora ste tu napisali tak ste sväte a nikdy ste neboli ucelovo na PN nikdy ste neboli na podpore😀alebo niekto z vasej rodiny 😀😀 nikdy ste nebrali žiaden prispevok od štatu pritom to co dava stat su almužny😂 ja keby som nepracovala popri PN tak nemam ani na pol mesiaca 😀 ale to už je o štandarde človeka aky ma.

mima1608
27. mar 2024

Bože, ja som mala rizikové, doma som bola od 9tt, na tabletkách kvôli krvácaniu. Neskôr sa mi to upravilo, ale dr ma už nepustila do práce a poviem ti, že som sa skoro zbláznila. To bola čistá ponorka a nedrbalo doma len mne, ale aj môjmu mužovi zo mňa 😂 ak máš možnosť pracovať, tak pracuj, aspoň určitý čas, lebo je to zahul, byť doma zavretá, odrezaná od sveta, s nejakými trápnymi vychádzkami, ktoré musí človek dodržiavať. Ja som sa koľkokrát bála si aj pospať, či akurát kontrola nepríde 🙊

domka222
27. mar 2024

@marcela199 vidíš, podľa
@lisymbia za tých pár odvedených eur, svet nespasíš. Čiže tvojich 11 000 za február je tiež nič 😂

lisymbia
27. mar 2024

@zuzanockamt keď nevidíš rozdiel je to smutne 😊 lebo politici majú kráľovské platy a kradnú ešte viac z vlastnej nenažranosti aby sa obklopovali blahobytom zatiaľ čo “holota” teda bežný občan si prilepší pár € aby prežil 😊 ale škoda debatovať

@domka222 Sa radšej nauč čítať s porozumením 😀 áno svet to nespasí, či sa mýlim? To že je to nič si povedala ty, nie ja 😜

domka222
27. mar 2024

@lisymbia áno, ale z tých jej odvodov od roku 99 tiež svet nespasí. Tak nech sa tiež neobháňa tým, že robí "celý život " 😀

eva233
27. mar 2024

@kikusik99 ved ste v ochrannej lehote, určite nepotrebujete nastupovať do prace aby ste dostávali tehotenské a materské. Na obe máte nárok ak spĺňate podmienku 270 dní nemocenského poistenia za posledne 2r

zuzanockamt
27. mar 2024

@eva233 Ale ona chce vykryť obdobie do MD, lebo by dostávala iba tehotenské a takto bude mať aj PN.

zuzanockamt
27. mar 2024

@marcela199 Ty pracuješ a zároveň si na PN?

marcela199
27. mar 2024

@domka222 ja sim ani nepisala že by som chcela spasit svet tisicami😀 ked to dakto takto vzal tak pardon😂 ide o to že ja ako občan SK odvadzam peniaze od kedy sa mi da, nemožem za to že som sa nenarodila v roku 1960 aby som mohla odvadzat dlhsie😂odvadzala som stale poctivo nildy som neodrbavala nikoho, naši zamestnanci maju nadštandardne slovenske platy, nedokazala by som povedať človeku že bude mat minimalku😀 ja sama som žila z minimalky a viem ake je to ťažke a už ani nehovorim v tomto svete co je teraz😀 pretože štat vam nepomože, stat vam len vezme😀 pamatajte ked vam dvohli pridavky na deti na smiesnych 60€ tak niekde tie peniaze museli zohnat a kde myslite? U podnikatelov. Dvihli danovy bonus odkial vzali na to peniaze? Od podnikatelov. Dvihli elektriku na ktoru neskor dali prispevok, odkial vyzberali nazad tie peniaze ? Od podnikatelov. Dvihli dochodky, co schvalujem lebo mam 90 rocnu babku, a ona sa tesila ze jej dvihli o 30€ ale ja jej vravim že babi tebe dvihli o 30€ ale mne 200€ mesacne vzali naviac. Toto nevidi človek čo je v obycajnom zamestnani. Tak keby bol tento štat taky spravidlivy tak by mozno nikto nemusel hladat riesenie ako nemat 500€ matersku ci kolko je minimalna ale by bol kazdy spokojny. A kazda jedna z vas keby mala teraz moznost urobit to tak by urobila, pretože pani aspon hlada riesenie ako pomoct svojmu este nenarodenemu dietatu aby sa malo aspon o trosku lepsie v tomto štate, a vam ked sa to nepaci tak cakajte kym vam stat da smiesnych 20€ naviac 😀

marcela199
27. mar 2024

@zuzanockamt prscujem v nasej firme jednoducho niekto tu robotu ktoru som robila doteraz musi soravit, a budem pracovat aj ked porodim ak sa bude dat😀 mam na starosti zamestnancov niekto ich musi korigovat

zuzanockamt
27. mar 2024

@marcela199 Čiže dostávaš aj plat, aj PN?

domka222
27. mar 2024

@marcela199 tak normálny zamestnanec nechceš byť, že podnikáš a máš vysoké odvody tiež hundreš. Keby sa ti neoplatilo podnikať, tak to nerobíš. Veď si sprav ako chceš, ja som reagovala na to,že tiež štát nespasíš svojimi "vysokými "odvodmi 😀

martinkatinka
27. mar 2024

@marcela199 ake odvody? Ved pisrs, ze si PN, na cierno tym padom pdacujes, stat za teba odvadza zdravotnu.... Nepride ti to ako podvod?

eva233
27. mar 2024

@zuzanockamt hej len ak bude PP trvať viac ako 90 dní bude sa jej materské ratat z nového zamestnania. Ktovie aký dvz jej tam vyjde ked bude väčšinu času na PN... Viem, že PN sa do samotného výpočtu neráta ale ako je to s počítaním dní a ako sa to bude v takomto prípade počíta neviem.

lisymbia
27. mar 2024

🤣🤣🤣 bože ženy keby ste sa tak moc starali o svoje zadky jak o ostatných, lepšie by sa vam žilo

marcela199
27. mar 2024

@zuzanockamt tak plat nedostavam 😀 respektove to co nam ostane mesacne to je nas plat ale pficialne je firma pisana na manzela čiže manzel dostane.
@domka222 ja nehundrem😀a ani nechcem spadit stat keby som nemusela nedam mu ani cent kedze on mi tiez nedal nic 😀 bola som obycajny zamestnanec nemala som s tym ziaden problem😀 chcela som len podotknut na to ze ako obycajny zamestnanec mozno o vela veciach neviete, lebo ja som nevedela kym som neisla podnikat😀 nestarala som sa sak zamestnavatel zaplati, danove bolo stale 0 alebo vratka😂 to bol krasny život😀 ale tak isto si neviem predstavit žit uz z 500€😂 ale to uz odbacame uplne od temy ktora tu sa mala riesit😀 ide o to že sa tu navažate do pani ktora sa slusne opytala ci s tym nema niekto skusenost , neviem naco sa tu vyjadruju ludia ktory su proti, evidentne s tym nemaju skusenost ked su proti tomu. A ked sa to da a poznam vela ludi co to takto robi tak preco to nevyužiť. Dokonca aj ked otec ide na “matersku” a zaroven pracuje to nevadi ? To je v poriadku. Kedze aj to sa da len musi mat zabezpecenu starostlivost o dieta. Ked uz cakate dieta tak si pozistujete vsetko a poviem vam ze my sme natrafili na socialke na pani ktora nam radika využiť naozaj vsetko takze nemam dovod nevyužit ked sa samo ponuka.

marcela199
27. mar 2024

@martinkatinka nepride lebo ja som na PN zo zdravotnych dovodov, ne preto že som chcela😀 a pracujem z domu takze aj som 85% casu doma na PN

zuzanockamt
27. mar 2024

@marcela199 Takže nepracuješ, len pomáhaš manželovi v jeho firme, to je celé. Lebo ak niekto pracuje, dostáva mzdu, ty dostávaš PN, firma je manželova.

marcela199
27. mar 2024

@zuzanockamt vyborne ste to popisali. Ďakujem

eva233
27. mar 2024

@kikusik99 len ak bude nový PP trvať viac ako 90 dní dajte si pozor z čoho sa vám bude počítať materské.

gab1sol
27. mar 2024

@marcela199 tehotenstvo nie je choroba. Tehotenstvo neznamená automaticky PN. A ešte to riešiť mesiac dopredu…

marcela199
27. mar 2024

@gab1sol pani sa slusne opytala, mozno nema na vyber? Nieje lepsie sa opytat ako byt par mesiacov uplne bez prijmu? Mozno v jej okoli neni pracovna ponuka ktoru by mohla vykonavat mozno nema inu moznost. Mysli na svoje dieta ktoremu chce dopriat viac ako len plienky a mlieko. Nikto nevidi co je za tym takze netreba hned odsudzovať. Bohuzial necakane dostala vypoved, nezmeni to ale apson sa snazi zistit ze ako to funguje.

lienka.7
27. mar 2024

@kikusik99 ďalšia odrbavacka, nemám slov 👎👎👎 prilepšiť si mas prácou, nie PNkou. Je zle z takýto kreatur ako ty. 🤮🤮🤮 Ale však karma je zdarma 👍👍👍

darkswan
28. mar 2024

@marcela199 predstav si, ze nie, su aj cestni ludia, co na taketo chudery robia;)

marcela199
28. mar 2024

@darkswan neznižim sa na vašu uroveň😂 pretože už to že ste cudzieho cloveka nazvali chuderou o niecom svedči😀 takže absolutne ma nemože uraziť nazor človeka ktory po prvej sprave uraža😀 ale je to vaš nazor ja vam ho neberiem😂
Okej tak som chudera ale moje dieťa sa bude mat aspoň o trošku lepšie😘 a dufam že aj pani sa podari aby sa jej dieťa malo lepšie😊

lisymbia
28. mar 2024

@darkswan Čo sa tváriš jakeby tebe bolo ukrátené? 🤣

zuzanockamt
28. mar 2024

@marcela199 Ale je smutné, že lepšiu budúcnosť detí,chceš zabezpečovať špekuláciami a podobnými záležitosťami. Dá sa to aj inak 😊

lisymbia
28. mar 2024

@zuzanockamt veľmi múdro sa píše ale realita že zamestnať sa ako tehotná je takmer nemožné to už nevidíš, nerobí nič ilegálne a keď systém vydrbáva s ľudmi prečo by to naopak byť nemohlo

maciatkolulu
28. mar 2024

@kikusik99 to je super nápad celú jar,leto a jeseň presedieť doma s možno dvojhodinovými prechádzkami,snáď máš doma klímu a bazén,inak .... Akože pardon,ale takto oje....je🤮ale vrieskať,že v zahraničí všetko funguje,to anoooo