Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?
Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?
@gab1sol PN je sice ucelova ale ma na to padny dovod, je tohotna to staci😀 a uz sa asi nevyjadrujem😀 nema to cenu😀 neverim tomu že každa jedna z vas ktora ste tu napisali tak ste sväte a nikdy ste neboli ucelovo na PN nikdy ste neboli na podpore😀alebo niekto z vasej rodiny 😀😀 nikdy ste nebrali žiaden prispevok od štatu pritom to co dava stat su almužny😂 ja keby som nepracovala popri PN tak nemam ani na pol mesiaca 😀 ale to už je o štandarde človeka aky ma.
Bože, ja som mala rizikové, doma som bola od 9tt, na tabletkách kvôli krvácaniu. Neskôr sa mi to upravilo, ale dr ma už nepustila do práce a poviem ti, že som sa skoro zbláznila. To bola čistá ponorka a nedrbalo doma len mne, ale aj môjmu mužovi zo mňa 😂 ak máš možnosť pracovať, tak pracuj, aspoň určitý čas, lebo je to zahul, byť doma zavretá, odrezaná od sveta, s nejakými trápnymi vychádzkami, ktoré musí človek dodržiavať. Ja som sa koľkokrát bála si aj pospať, či akurát kontrola nepríde 🙊
@marcela199 vidíš, podľa
@lisymbia za tých pár odvedených eur, svet nespasíš. Čiže tvojich 11 000 za február je tiež nič 😂
@zuzanockamt keď nevidíš rozdiel je to smutne 😊 lebo politici majú kráľovské platy a kradnú ešte viac z vlastnej nenažranosti aby sa obklopovali blahobytom zatiaľ čo “holota” teda bežný občan si prilepší pár € aby prežil 😊 ale škoda debatovať
@domka222 Sa radšej nauč čítať s porozumením 😀 áno svet to nespasí, či sa mýlim? To že je to nič si povedala ty, nie ja 😜
@eva233 Ale ona chce vykryť obdobie do MD, lebo by dostávala iba tehotenské a takto bude mať aj PN.
@marcela199 Ty pracuješ a zároveň si na PN?
@domka222 ja sim ani nepisala že by som chcela spasit svet tisicami😀 ked to dakto takto vzal tak pardon😂 ide o to že ja ako občan SK odvadzam peniaze od kedy sa mi da, nemožem za to že som sa nenarodila v roku 1960 aby som mohla odvadzat dlhsie😂odvadzala som stale poctivo nildy som neodrbavala nikoho, naši zamestnanci maju nadštandardne slovenske platy, nedokazala by som povedať človeku že bude mat minimalku😀 ja sama som žila z minimalky a viem ake je to ťažke a už ani nehovorim v tomto svete co je teraz😀 pretože štat vam nepomože, stat vam len vezme😀 pamatajte ked vam dvohli pridavky na deti na smiesnych 60€ tak niekde tie peniaze museli zohnat a kde myslite? U podnikatelov. Dvihli danovy bonus odkial vzali na to peniaze? Od podnikatelov. Dvihli elektriku na ktoru neskor dali prispevok, odkial vyzberali nazad tie peniaze ? Od podnikatelov. Dvihli dochodky, co schvalujem lebo mam 90 rocnu babku, a ona sa tesila ze jej dvihli o 30€ ale ja jej vravim že babi tebe dvihli o 30€ ale mne 200€ mesacne vzali naviac. Toto nevidi človek čo je v obycajnom zamestnani. Tak keby bol tento štat taky spravidlivy tak by mozno nikto nemusel hladat riesenie ako nemat 500€ matersku ci kolko je minimalna ale by bol kazdy spokojny. A kazda jedna z vas keby mala teraz moznost urobit to tak by urobila, pretože pani aspon hlada riesenie ako pomoct svojmu este nenarodenemu dietatu aby sa malo aspon o trosku lepsie v tomto štate, a vam ked sa to nepaci tak cakajte kym vam stat da smiesnych 20€ naviac 😀
@zuzanockamt prscujem v nasej firme jednoducho niekto tu robotu ktoru som robila doteraz musi soravit, a budem pracovat aj ked porodim ak sa bude dat😀 mam na starosti zamestnancov niekto ich musi korigovat
@marcela199 Čiže dostávaš aj plat, aj PN?
@marcela199 tak normálny zamestnanec nechceš byť, že podnikáš a máš vysoké odvody tiež hundreš. Keby sa ti neoplatilo podnikať, tak to nerobíš. Veď si sprav ako chceš, ja som reagovala na to,že tiež štát nespasíš svojimi "vysokými "odvodmi 😀
@marcela199 ake odvody? Ved pisrs, ze si PN, na cierno tym padom pdacujes, stat za teba odvadza zdravotnu.... Nepride ti to ako podvod?
@zuzanockamt hej len ak bude PP trvať viac ako 90 dní bude sa jej materské ratat z nového zamestnania. Ktovie aký dvz jej tam vyjde ked bude väčšinu času na PN... Viem, že PN sa do samotného výpočtu neráta ale ako je to s počítaním dní a ako sa to bude v takomto prípade počíta neviem.
🤣🤣🤣 bože ženy keby ste sa tak moc starali o svoje zadky jak o ostatných, lepšie by sa vam žilo
@zuzanockamt tak plat nedostavam 😀 respektove to co nam ostane mesacne to je nas plat ale pficialne je firma pisana na manzela čiže manzel dostane.
@domka222 ja nehundrem😀a ani nechcem spadit stat keby som nemusela nedam mu ani cent kedze on mi tiez nedal nic 😀 bola som obycajny zamestnanec nemala som s tym ziaden problem😀 chcela som len podotknut na to ze ako obycajny zamestnanec mozno o vela veciach neviete, lebo ja som nevedela kym som neisla podnikat😀 nestarala som sa sak zamestnavatel zaplati, danove bolo stale 0 alebo vratka😂 to bol krasny život😀 ale tak isto si neviem predstavit žit uz z 500€😂 ale to uz odbacame uplne od temy ktora tu sa mala riesit😀 ide o to že sa tu navažate do pani ktora sa slusne opytala ci s tym nema niekto skusenost , neviem naco sa tu vyjadruju ludia ktory su proti, evidentne s tym nemaju skusenost ked su proti tomu. A ked sa to da a poznam vela ludi co to takto robi tak preco to nevyužiť. Dokonca aj ked otec ide na “matersku” a zaroven pracuje to nevadi ? To je v poriadku. Kedze aj to sa da len musi mat zabezpecenu starostlivost o dieta. Ked uz cakate dieta tak si pozistujete vsetko a poviem vam ze my sme natrafili na socialke na pani ktora nam radika využiť naozaj vsetko takze nemam dovod nevyužit ked sa samo ponuka.
@martinkatinka nepride lebo ja som na PN zo zdravotnych dovodov, ne preto že som chcela😀 a pracujem z domu takze aj som 85% casu doma na PN
@marcela199 Takže nepracuješ, len pomáhaš manželovi v jeho firme, to je celé. Lebo ak niekto pracuje, dostáva mzdu, ty dostávaš PN, firma je manželova.
@zuzanockamt vyborne ste to popisali. Ďakujem
@marcela199 tehotenstvo nie je choroba. Tehotenstvo neznamená automaticky PN. A ešte to riešiť mesiac dopredu…
@gab1sol pani sa slusne opytala, mozno nema na vyber? Nieje lepsie sa opytat ako byt par mesiacov uplne bez prijmu? Mozno v jej okoli neni pracovna ponuka ktoru by mohla vykonavat mozno nema inu moznost. Mysli na svoje dieta ktoremu chce dopriat viac ako len plienky a mlieko. Nikto nevidi co je za tym takze netreba hned odsudzovať. Bohuzial necakane dostala vypoved, nezmeni to ale apson sa snazi zistit ze ako to funguje.
@marcela199 predstav si, ze nie, su aj cestni ludia, co na taketo chudery robia;)
@darkswan neznižim sa na vašu uroveň😂 pretože už to že ste cudzieho cloveka nazvali chuderou o niecom svedči😀 takže absolutne ma nemože uraziť nazor človeka ktory po prvej sprave uraža😀 ale je to vaš nazor ja vam ho neberiem😂
Okej tak som chudera ale moje dieťa sa bude mat aspoň o trošku lepšie😘 a dufam že aj pani sa podari aby sa jej dieťa malo lepšie😊
@marcela199 Ale je smutné, že lepšiu budúcnosť detí,chceš zabezpečovať špekuláciami a podobnými záležitosťami. Dá sa to aj inak 😊
@zuzanockamt veľmi múdro sa píše ale realita že zamestnať sa ako tehotná je takmer nemožné to už nevidíš, nerobí nič ilegálne a keď systém vydrbáva s ľudmi prečo by to naopak byť nemohlo
@kikusik99 to je super nápad celú jar,leto a jeseň presedieť doma s možno dvojhodinovými prechádzkami,snáď máš doma klímu a bazén,inak .... Akože pardon,ale takto oje....je🤮ale vrieskať,že v zahraničí všetko funguje,to anoooo

Potom netreba odsudzovať ani vysoko postavených, politikov, atď., keď obchádzajú zákony a robia podvody, veď to je v pohode všetko. Tak neviem, čo majú ľudia vtedy plné ústa rečí (aj teraz pred voľbami). Ale keď sa šafári s PNkami, materským, atď, tak to je ok.