icon

Môže zamestnanie v 12. týždni spôsobiť problém?

kikusik99
27. mar 2024

Ahojte, prosim vas potrebovala by som poradiť, som na konci 6tt, v praci mi dali výpoveď k 1.3.24. Som mesiac na podpore a mam vybavenú prácu na máj aby som mohla dostávať tehotenský príspevok a aby sa mi materská počítala z príjmu z bývalej práce. Viete mi poradiť či môže byť nejaký problém od štátu, ked chcem,, obísť,, systém a zamestnať sa v 12 týždni, ked dostanem tehotensku knižku a dám sa na PN? Môže byť z toho nejaký problém? Celý život pracujem a teraz to tak blbo vyšlo, ze som na úrade a zistila som. Ze som tehotná, tak určite by som chcela čerpať všetky Výhody, ktore štát ponúka. Viete niekto poradiť prosím?

Strana
z9
marcela199
29. mar 2024

@aurora33 nikde som nenaapisala ze usmernujem uctovnicky, to by som nenapisala kedze o uctovnictve viem tak 5 veci dokopy😂😂😂 bolo to tam vysvetlene ze tam nebola dana ciarka

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 Ďalšia vec kde klameš: na jednej strane máš strašnú zodpovednú prácu a aj keď ponukas neviem ake ohromne prachy nemozes nikoho nájsť za seba a zrazu len ,,obvolávas denne pár ľudí”? Nie je ti trapne takto stále klamať a zhadzovať sa?

martinkatinka
29. mar 2024

@lienka.7 mas pravdu... Tie peniaze na taketo kontroly by sa im mnohonasobne vratili.
Ja som bola na PN ako tehotna, dva krat som mala kontrolu. Bol som rada, ze som im isla otvorit. Nemala som rizikovu pracu, ale zdravotne dovody na PN.
Mna vsetky vyhody obisli, vyssia materska, rodicak, prispevok pre prvakov a podobne veci.
Jedina moja vyhoda bola pracovat pred skoncenim rodicaku.

marcela199
29. mar 2024

@aurora33 kym som enbola PN som robila uplne ine veci ktore za mna robi teraz jedna zamestnankyna ale ona nemoze to robit stale pretoze ma na starosti aj zakaznicky😀 to ze to nevysvetlim do podrobna neznamena ze klamem

marcela199
29. mar 2024

Ale ja nemusim nikomu nic vysvetlovat😂 vypinam upozornenia na tuto temu lebo to nema zmysel, z komara ste spravili somara😂😂😂😂 a riesite vec ktora bola nepodstatna v tejto teme😀 tu stacilo dat pani par odpovedi a vy ste to natiahli na tyzdennu diskusiu a preberaju sa tu temy ktore ludi vibec nemusia trapit😂😂😂 takze vam prajem pokojne sviatky bez hadok a nervov😂😂 a aby ste boli spokojne zo svojim životom😀

maciatkolulu
29. mar 2024

@mircalla zbytočne sa rozčuľovať,vážne....vieš koľko takýchto "jednoduchých" prípadov je medzi nami..... A každý len ukazuje a hľadá spôsob a žiaľ aj v zahraničí,by som ti vedela rozprávať. Opäť žiaľ,skúšajú to hlavne slováci a maďari. A preto sú na rakúskych úradoch ako podráždené hejno os na cudzincov. Úprimne sa nečudujem. Len tam ich dajú raz dva do laty,alebo sa aspoň snažia. Vieš,mne je najviac na zvracanie zo ženských, s ich predĺženými rodicakmi kvôli chorobám. Ja s mojou dcérou po 5 .operáciách,v prvom roku mala štyri,ma v sebe prístroj a nič,ani som sa nesnažila. Veď bola vlastne "zdravá",ďakovala som za to. Ja ti tak napíšem. Ja by som osud nedrazdila. Vážne nie. Chce pn,hold teraz účelová a možno ani nebude vedieť ako za pár rokov,keď ju nebude chcieť....🤷🤷🤷

lienka.7
29. mar 2024

@marcela199 moja, myslíš, že tu zereme všetky seno? Áno, účtovníčka ti poradila, ze si môžeš zvýšiť matersku účelovélym navýšením platu a teda aj vyššími odvodmi. A ano, odvody je potrebné aj zaplatiť, ze? No a teraz si ich takto "vyberas" naspäť vymyslenou PNkou, pričom normalne ďalej pracujes. To je cele. A hráš sa tu na mudru ako Šalamúnove trenky. 👌
A presne, ako ti tu
@maciatkolulu aby sa ti to za pár rokov nevrátilo ako bumerang 👌

aurora33
29. mar 2024

@marcela199 mas pravdu už sa nemusíš viac zamotávat do klamstiev 😀😀😀😂😂😀😀 dovidenia 😀😀😀

mircalla
29. mar 2024

@maciatkolulu Presne

gab1sol
29. mar 2024

@marcela199 vieš, čo, keď som si teraz prečítala ďalšie dve strany diskusie, mala som chuť ti napísať, ako to vaše podnikanie zdokonaliť, nejaké tie reálne praktické rady, ale nestojí to za to… A už asi len toľko, nesúdim ťa za tvoju gramatiku, ani za znalosti o účtovníctve, ale nemám rada, ak tu niekto dáva zaručené “rady”, pritom o tom nemá ani potuchy. Napr. tiež, keď si prirovnala plat zamestnanca k nákladom a výnosom spoločnosti a následnému vyplateniu zisku majiteľovi.

Strana
z9