icon

Môžem ísť k zubárovi v 8. týždni tehotenstva?

25. okt 2024

Ahojte som tehotná 8 týždeň ja si akurát dávam do poriadku zuby treba mi ťahať obe osmičky plus iné ťahanie môžem počas tehotenstva si robiť zuby ? Nič sa nestane dieťaťu ?

lenka7477
25. okt 2024

určite môžeš chodiť k zubárovi , len hlavne pri RTG ho upozorni, že si tehotná

lenkakravcova
25. okt 2024

Chodiť môžeš, otázka je či ti dá injekciu proti bolesti.

pribinak
25. okt 2024

Dieťaťu sa práveže môže stat keď budeš mat neosetreny pokazený zub či zápal

Tehotenstvo nie je prekážka pri ošetrovaní zubov

mima172
25. okt 2024

Samozrejme môžeš, no či ti zubár urobí nejaký zákrok, ktorý si vyžaduje injekciu, či inú medikáciu, to neviem. Ja som bola na preventívke, keď som bola v prvom trimestri a mala som 1 maličký kaz a zubárka povedala, že ho opraví až v druhom trimestri, že v prvom robí len akútne, veľmi bolestivé veci. A to si nedávam nikdy injekciu ani nič podobné, no aj tak nechcela.

nikolani
25. okt 2024

Určite choď, len zubára upozorni, že si tehotná. Ale mňa sa napríklad moja zubárka vždy na to pýta ak ide o úkon/liečivo potenciálne nebezpečné v tehotenstve.
A neboj, dá ti aj injekciu od bolesti (kamoškam robili zuby v tehotenstve a normálne aj s umrtvenim) 🙂

autor
25. okt 2024

Ďakujem vám dievčatá 😊

katariiinkaa
25. okt 2024

Bola som u zubárky v 9tt (bola som dlho objednaná), nemala som nič bolestivé, ale bol tam jeden kaz. Zubárka mi povedala že tým že som v prvom trimestri a nejako ma ten zub netrápi, počkala by radšej do druhého trimestra. Spravila mi len prehliadku a na kaz ma objednala v druhom trimestri. Tiež mi povedala že samozrejme bolo by to iné, keby mi ten zub robí problémy, ale vraj načo pokúšať 🙂

paradajkova
25. okt 2024

Mne pocas tehotenstva osmicku netrhali. Kedze nebola pokazena, bol len problem, ze zle rastla a zapalovalo sa dasno. Chodila som na osetrenia na dentalnu hygienu, dasno dali pod kontrolu a osmicka isla von az ked sa syn narodil.

Treba sa poradit s lekarom. Jeden maly kaz mi vrtali pocas tehu, to nebol problem.

3princezne
25. okt 2024

Zavolaj im

colsami
25. okt 2024

Porad sa s lekarom.
Urcite inj nie je problem, takze nepocuvaj reci ze nemozes injekciez to su bludy. A ani ten zubny rtg v urcitych momentoch a pripadoch nie je problem. Sama som ho absolvovala.
Su veci, ktore treba spravit a su veci ktore musia pockat. Nieco mi v tehotenstve robili, a tiez mala som jednu zalezitost co mi zubarka povedala ze toto mi nejde riesit (uz som bola myslim v 8.mes) a dobehli sme to 3mes po porode. Tvoj zubar vie aky je stav u Teba, co pockat moze a co moze riesit aj popri. Nemaj strach

kiki68
25. okt 2024

@lenkakravcova da, su anestezy urcene pre tehotne a kardiakov

alickapusinka
25. okt 2024

ja počas tehotenstva som bola zo zubami 4 krát.Zubár vie čo ti ma dať ak si tehotna

sims122
Autor odpoveď zmazal
domiklik
25. okt 2024

Zuby sa môžu trhať bezpečné v 2 trimestri aj s injekciou.

ronie338
26. okt 2024

V prvom a treťom trimestri sme vždy len bolestivé ošetrili. Co sa dalo tak v druhom trimestri. Je tzv najbezpečnejšie na ošetrenie. Robili sme aj rtg tehotnej v nevyhnutnom prípade, naozaj mala bolesti a bez toho bolo ťažko určiť co je príčina lebo čakala dlho kým prišla. Vykryli sme bábo a tie žiarenia niensu také silné ako voľakedy. Keď sa nemusí nerobí sa ale to jedno keď je to nutné neuškodí. Ja som robila v ambulancii do 9tt to mi začali silné nevoľnosti a šla som na PN. Šla som vždy preč keď sa rtg robil. Syn je zdravý a nič mu nie je