Môžu kratšie stehenné kosti bábätka predznamenávať downov syndróm?
Ahoj môžem sa spýtať môžu kratšie stehenné kosti o 1t a štyri 4dni naznačiť že bábätko bude mať dawnov syndróm?
@biela_sova aha dakujem
@ceklis mne je jej strasne luto.
Toto musi byt totalne peklo, zit s takymto strachom a neustale vsetko rozoberat z prava z lava.
Len nechapem, preco to doteraz neriesila nejak zasadnejsie, ked sa tak boji, preco sa vkuse spolieha len na to, co je tu kto napise.
Vobec nemam v umysle do nej rypat. Ale naozaj som presvedcena o tom, ze s tymto jej pomoze jedine dobry a chapavy psychiater.
@alojzova Naozaj, verim, ze mate nastudovane vsetko ohladom priznakov a indikatorov Downovho syndromu tych 9 mesiacov je umornych, boja sa aj maminy ktore maju dobre vysledky, lebo ved gravidita je tak krehky stav docasneho pokoja, kde sa moze v kazdej sekunde vyskytnut hocico, ale naozaj, ak Vam lekar pri odovzdavani vysleskov neodporucil dalsie vysetrenia, alebo odporucil a vysli negativne, skuste byt pokojna. Sksute ten 3D uktrazvuk, uz ste v pokrocilom stadiu tejotenstva ale teda mozno Vas niekto vezme a aspon co to vycita z ultrazvuku. Okolo toho 24 tyzdna sa na taktomto ultrazvuku sleduje seria vyse 20 indikatorov ohladom dedicnych chorob ako morfologia srdca, koncatin, obliciek, brusnej dutiny, rozne pomery telesnych proporcii...
@biela_sova nemohla som na žiadne iné testy len na modro v 22tt a nepovedal mi nič pisatala som sa ho a on že všetko v poriadku no viete obavu sú stale
Viem každý si myslíte že som zrelá na psychiatriu aj sa tak už cítim ale z vnútra ma to zožiera viem mala som to riešiť kvór no nevedela som ako strašne ma to zabíja tá neistota okolo toto strašne sa bojím o moju malíčku strašne dlho som po nej túžila a v test keď som to najmenej čakala tak sa podarilo robíte tu zomna blázna no ja nesom blázna len som matka ktorá sa boji o svoje bábätko a ktorá chce aby bolo zdravé a netrpelo
@alojzova strach o bábätko je do istej miery v poriadku, to Ti nikto nevyčíta.
Ale Tvoje reakcie a analýzy starých meraním a výsledkov sú neadekvátnou reakciou na zažitý stres.
Ak bol morfologický ultrazvuk v poriadku, tak sa nemáš čoho báť.
Navyše, nechcem Ti pridávať, ale Downov syndróm je len jedna z mnoho mnoho ďalších a zložitých diagnóz, ktoré môžu Teba a Tvoje dieťa stretnúť.
Veľmi si sa upla na DS.
Podľa všetkých vyšetrení Tvoje dieťa DS nemá, takže sa treba upokojiť.
Gynekológ Ťa na amniocentézu neposlal zrejme preto, lebo na to nevidel dôvod.
jaaaj, pol kilometrovu reakciu som napisala a konik sa zhengal ....
@h_petra ja si myslim, ze ak ma 1:90, ci kolko, na amnio ju poslal, resp povedal, ze je tam moznost. ale ona bud nepocuva, alebo nerozumie, alebo ja neviem .... kazdy lekar tlaci amnio, trisomy a pod, lebo ma z toho €predsa.
@alojzova po 800x- mala si moznost to riesit, presrala si cas. nevyhovaraj sa, ze si nevedela o amnio a pod, mas net, vies zalozit diskusiu, tak si vies dohladat aj info .... len si na to srala. teraz v panike hladas znaky downa tam, kde nie su. dostala si X rad, baby ta tu dokopali na dalsie morfo sono, bola si tam (kauza "martin je daleko") - a dok downa nespominal, tak preco - PRECO - pre kristove rany PRECO ho stale niekde hladas? skodis sebe, skodis dietatu, skodis okoliu. keby na tom morfo sone dok downa videl, povie ti to, aj ked by si sa nepytala. (ze si sa ho konkretne neopytala je zasa len a len tvoja chyba, mas usta, pre boha, vies rozpravat .... pouzivaj ich!)
KOMUNIKUJ O SVOJOM PROBLEME S LEKARMI! nehladaj odpovede na nete, anehladaj zle vysledky tam, kde niesu, ty uz riesis veci takto:
ja poviem 1+1=2
ty odides a za dverami sa opytas cudzich ludi: 1+1=3?
oni povedia: nie, 1+1=2
a ty dokola: ale nemohlo by to byt 3, keby kacky leteli okolo a na oblohe bola duha?
nie, skratka 1+1=2 a punktum.
@alojzova výsledky z tripple testov ktoré si mala k dispozícii boli pozitívne a bolo to okolo 17-18tt, čiže vtedy si to prečo s doktorom neriešila?!?! Neverím že doktor ta na to neupozornil. A teraz si prosím ta tie merania stehenných kosti odkiaľ vybrala? Z akého sona a ktorého týždňa?!?
Daj si prosím ta nejaký ukludnovaci čaj a rieš niečo čo vieš zmeniť alebo ovplyvniť. Toto už žiaľ nijako neovplyvnis a musíš len počkať. Vieš čo všetko sa ešte môže stať?!?!? Kľudne si začni citat o komplikovaných pôrodoch! Kokos žena! Ty nemáš problém tak si ho len vyrábaš. A že máš 20rokov? Tak keď sama nevies čo máš robiť, vezmi so sebou k doktorovi aj niekoho kto je za teba zodpovedný keď ty sa na to necitis.
A naozaj urobíš sebe aj dieťaťu to najlepšie ak vyhľadas minimálne toho psychológa. Taká psychoterapia by sa ti hodila asi najviac.
@denden77 hej, v minulej teme, ze muz jej zakazal ist na amnio.
A ja moooc pochybujem, ze gynekolog s nou neriesil ziadny dalsi postup. Skorej ona "zaspala" a spamatala sa neskoro.

@alojzova Stehenna kost je naozaj "len" indikativny udaj, po urcitom tyzdni sa tazsie meria, ked ma babo malo miesta a je vselikako skrutene. Lekar by musel presne vybrat dopad lucov ultrazvuku tak, aby bol dokonale paralelne so stehennou kostou. Akonahle je mierne transversalna poloha utz, femur (stehenna kost) ja javi ma utz o par mm kratsi. Preto sa berie skor do ubahy iny udaj, AC, HC atd.