icon

Môžu sa lieky proti nevoľnosti užívať aj počas tehotenstva?

evalin88
13. sep 2017

Ahojte. Som v 14 tt a doteraz mi nebyvalo zle vobec. Asi som fakt dnes zjedla nieco nevhodne. Je mi zle cca 2 hodiny, nemozem sa pohnut od WC a ide to zo mna spodom aj vrchom:(. Mam doma liek na zaludok, konkretne antacidove tabletky Maalox na znizenie zaludocnej kyseliny. Napriek studiu pribaloveho letaku som sa nedozvedela ze by bol pre tehotne nevhodny ale ani ze ho "mozem uzit". Jednoducho tam nedali nic. O tomto case uz tazko poriesim nieco ine z lekarne :( neviete o nejakom prostriedku ktory mozem uzit.. Mat do buducnosti potuke pre pripad nudze ?? Nema niekto nahodou skusenost s Maaloxom ??? Dakujeeem

majulino
13. sep 2017

ano su cipky myslim ze torrecan sa volaju a potom este degan ale nepotesim ta, mne ani jedno ani druhe nepomohlo vobec
na hnacku mozes hylak a na zvracanie pepsi ale len po troske popripade este rehydratacny roztok, ale ten asi tiez doma nemas, a mozes aj cierne uhlie ak ti nebde lepsie skoc na pohotovost tam ti pichnu degan, ak sa dehydrujes bude to horsie amozes ohrozit aj babo

skjatqo
13. sep 2017

Moze to byt aj nakazliva klasika - vracas a hnackujes 24 hodin a potom klud. Rehydratacny roztok si urobis aj doma. Na 1 liter vody 6 zarovnanych cajovych lyziciek cukru a pol cajovej lyzicky soli. Uzivaj po lyziciach. Ked sa napijes viac naraz, mozes zas vracat.

skjatqo
13. sep 2017

Antacida si nedavaj. Ak mas doma nejaky sumivy multimineral alebo izotonicky napoj, daj si tiez po lyziciach. Tiez je vyborna stava z kyslej kapusty.

admet
13. sep 2017

V nemeckom pribalovom letáku sa píše,že užívať v tehotenstve len po rozhovore s lekárom. Liek sa može užívať len krátku dobu a v čo najmenšej dávke.

emi16
13. sep 2017

Mne na crevnu vyrozu v tehu lekar na pohotovosti dal hylak forte a smactu
Hylak na zvracanie a smactu na hnacky
Vsetko 3x denne a medzi jednotlivymi liekmi 2 hodiny odstup, lebo inac neucinkuju
Po osmich hodinach mi uz bolo lepsie a po 12 stich mi uz nic nebolo
Odporuca sa to brat 3 dni
Aj ked uz nie su tazkosti

mamaaaaaaaaaaa
13. sep 2017

@evalin88
Ahoj. ja som nastastie za celé tehu vracala iba raz. A aj to ma od rana bolel zaludok ako sprosty a vecer som vyvratila vsetko. Na nevolnost mi dost pomohol zazvorovy čaj. To bol taky moj najlepsi kamarat a tiez to bolo okolo toho 15tt, dovtedy som mavala neskutocne bolesti hlavy a na to mi zasa pomahala citronova voda. Ani raz za cele tehu som si nedala ziadnu tabletku ani nic od bolesti. K tehotenstvu to proste patri. Zatial si vracala iba raz ako udavas. Predstav si zeny, ktore vracaju kazdy den aj 4x denne cele tehu. Myslis ze je spravne si davat nejaky hylak,alebo nejake tabletky ? Skus tie čipky, ale spytaj sa na to gynekologicky.
Ak ti vracanie bude dlhsie pretvrvavat moze sa stat ze budes dehydrovana. Automaticky navstiv pohotovost. Moze sa jednat inak aj o virozu co by nebolo dobre este v 14tt. Drzim ti palce.

deti95060810
13. sep 2017

ja som prvé tehu prevracala - lekárka odporučila len pretrpieť....

miadi
Autor odpoveď zmazal
tony_tony
14. sep 2017

Ak si v 14tt a mas podozrenie skor na virozu tak si nasad dietu - suchare, cista ryza a vela tekutin, max. cierne uhlie. V tehotenstve proti nevolnosti je viac druhov hoeopatik cocculine napriklad ale sú aj ine. Potom su ako vyssie spominaju torecan, degan a mne davali este jeden liek (nespominam si na nazov bohuzial) no tieto su jednak na lekarsky predpis a jednak sa uzivaju len ak by si zvracala vela teda pri diagnoze hyperemesis gravidarum, no to verím že nie je tvoj prípad kedze si uz v 14tt a doteraz si problemy nemala. drzim palce nech ta to rychlo prejde.