icon

Našli mi znaky Downového syndrómu

adelsa
19. máj 2013

Dobry den, na 3d usg mi nasli 2 znaky DS, z vysledkou krvy tiez. Mate niektora s tymo skusenosti, kedze vysli oba vysetrenie takto.Myslite si ze by sa dietatko s velkou pravdepodobnostou narodilo s DS? Doktor ma posiela aj na aminocentezu, ale toho sa bojim a nechcem to podstupit. Robil mi ultrazvukovo cely profil dietata a vsetko je v poriadku az na tie znaky. Neviem co si mam teraz robit. U nas v rodine nikto DS nema.

Strana
z3
maminuska
30. aug 2013

Ja som si niečo veľmi zlé prežila pri synovi .
AFP testy katastrofálne, miera rizika 1:3, na ultrazvuku diagnostikovaná malá hlava, krátka stehenná kosť a rozostup palcov na nohách . Doma som už mala jedno postihnuté dieťa, ktoré som po porážke v 4,5 roku obracala a plienkovala.
Podpora od manžela nulová .
Amniocentézu som absolvovala a ked som na mobile ( velkom vtedy ako krava 😀 ) videla čílso z nemocnice , prišlo mi zle. Volal mi sám primár aby som prišla , že mám nález na 21 chromozome. Down však bol vylučený ,taktiež pats edvars.
21 chromozom bol však neštandardný a tak mi primár doporučil aby som prišla na krv ja a aj vtedajší manžel. Výsledky boli však už priaznivejší , leob rovnaký nález na 21 chromozome mal aj manžel , vzala sa krv ešt ejeho bratovi a a aj otcovi a rovnaký nález .
do 24 týždna som absolvovala 13 ultrazvukov , vždy s konštatovaním , malá hlava, krátka stehenná kost, rozostupený palec .Primár na genetike mi však povedal že podla neho sa dieta narodí zdravé .
Syn sa narodil , obvod hlavy 32 cm , čiže malá ale je z neho dnes uplne zdravý inteligentný chlapec, je pravda že jeho hlava nepatrí k veľkým ale nevzbudzuje však žiadnu pozornosť, prsty na nohách má ako orangután 😀 .
Opakovane mi diagnostikovali malu hlavu pri tretej dcérke a je z nej krásne dievčatko.

kuvade
1. sep 2013

Vdaka za povzbudenie 🙂

eruliena
28. jan 2023

@kuvade ako to s vami prosím dopadlo?

Strana
z3