icon

Nedostatok železa

ajik24
9. nov 2013

ahojte baby, chcela by som sa Vas opytat, aku hodnotu hemoglobinu ste mali, ked vam dr. predpisal zelezo a priblizne v ktorom tyzdni?

Strana
z2
rozyka
12. nov 2013

@zoraroz zistil to moj gynekolog aj ja už som odpadávala tak som krvácala v nemocnici povedali že som išla na poslednu chvílu hlavne že som na ultrazvuku akože všetko v poriadku mala som porod cis.rez a ostal tam kusok placenty,už je v pohode všetko kontrolné odbery tiež ale železo musím brat a o pol roka na kontrolu.Podla mňa je jedno ktorý lekár to sleduje hlavne to netreba zanedbat a im pripomínat že si anemická🙂

zuzulina11
12. nov 2013

@zuzulkaba nie zavaranu, zelenina ktoru odstavujes musi byt vzdy surova....akurat dnes som si robila opat ...dala som 2 velke cvikly, 3 jablka, 4 mrkvy a vyslo mi 800 ml stavy.....mame doma lis nie odstavovac, je tolepsie, lebo zeleninu ti rozdrvi tlakom a tak ostane viac zivin v stave 😉 odstavujeme aj inu zeleninu a ovocie, je to fakt super!

zuzulkaba
12. nov 2013

@zuzulina11
Dakujem🙂) snad este zozeniem surovu cviklu niekde..kde ju ty kupujes?

siska53
12. nov 2013

@zuzulkaba cviklu by este mali mat na trhu a ja som ju aj dnes videla v Jednote- terno, vacsinou ju mavaju minimalne vo vacsich supermarketoch.
my sme dnes dojedli este zahradne zasoby. nazvala som to zelezna bomba. salat cviklovo-mrkvovy, morcacie masko pre deti a priloha pseno, ktore je tiez bohatym zdrojom zeleza. salat olimetkovany, aby sa zelezo lepsie vyuzilo.

zuzulkaba
12. nov 2013

@siska53
Volala som svokre a vraj este ma posledne zasoby zo zahrady,tak budem mat domacu este🙂

zuzulina11
13. nov 2013

@zuzulkaba neboj zozenies, v kazdom obchode, ja kupujem u nas v zelovoci, ale maju ju bezne aj v Kauflande ci Tescu medzi zeleninou...vsak to nie je exotika 😀 je to bezna zelenina 😉

zuzulina11
13. nov 2013

@zuzulkaba super, domaca je najlepsia 😉

lucinenka001
13. nov 2013

@farmacka

Ahoj, mozem sa opytat co odporucas pri nedostatku zeleza? Mas nejaku skusenost? Mne odporucili Ferrofolgammu a Pyridoxin, ale z Ferrofolgamu mi je zle na zaludok. dnes ma sice internista zachranil, ze jest 3 tabletky denne je sila. Takze ma jest len 1 tabletu a ze ine nemusim. Len mi je aj tak zle z neho aj stolica je z toho cierna a hnackujem. Vies poradit inu formu ako doplnit zelezo. Nieco prirodne? Dakujem

siska53
13. nov 2013

@lucinenka001 mna si sa sice nepytala, ale mne pocas tehotrnstva odporucili acidofolan, z toho nezapeka a nemala som ani ine problemy a prirodnych zdrojov zelza je dost - cvikla, pseno, kokos, susene marhule.. Jest dost listovej zeleniny, orieskov, kto lubi, aj maso, nezabudat na Cecko, kvoli lepsej vyuzitelnosti zeleza...

lucinenka001
13. nov 2013

@siska53

Ahoj 😉 , ale dakujem krasne za spravu. Ja som vdacna za kazdu informaciu 🙂. Idem pozriet ten Acidofolan ze co je to zac. U mna je to raz dobre vysledky a raz zle. a uz ma to v niektorych chvilach naozaj nebavi, jest lieky. Ja som pocas tehu nemusela brat nic, to len teraz po tehu. No sice uz je to mu 3,5 roka, ale tak som nebola 3,5 roka u ziadneho lekara a teraz ma testuju kade tade a toto je zatial to zlo. A pridam este do jedalnicka viac listovej zeleniny a ani Cecko vobec si nedavam aj to skusim. Mas nejaku dobru skusenost s niektorym Ceckom? Dakujem

siska53
13. nov 2013

@lucinenka001 myslela som prirodne cecko 🙂)
Ale jamieson byva dobry. Kedze som zistila, ze asparam a acesulfan su nebezpecne umele sladidla, tak vzdy pozeram i zlozenie aj vitaminovych doplnkov 🙂) a v jamiesone som ho nenasla.
No tak dufam,ze zistia pricinu, moja babka ma tiez stale malo zeleza, len ona je cukrovkarka a ma 80, tak oni to uz nejak ani neriesia..
Urcite skus melasu a i tie ostatne potraviny.

lucinenka001
13. nov 2013

dakujem za rady a pomoc 😉
Idem studovat a citat 🙂 .

zuzi04
Autor odpoveď zmazal
justjanackova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2