icon

Neurol v tehotenstve

dominika1922
29. máj 2023

Ahojte, jednorazové užitie tohto lieku. Má niekto skúsenosť? Musím užiť pred zákrokom kvôli panike. Lekár nepomohol nič ako vždy, hneď pozeral google a v lekárni povedali že jednorazovo je to vporiadku ak mi to má pomôcť neodpadnúť pred zákrokom, že ľudia berú horšie veci aj celé tehotenstvo. Vďaka za rady

Strana
z2
lavender94
29. máj 2023

@dominika1922 aj medzi lekárnikmi je na to iný názor. Veď aj ja ti tu dávam svoj ako lekárnik. Vždy sa zvažuje riziko vs prinos v každej situácii. Skús obvolat niekoľko lekárni, tvojho MUDr uvidíš čo ti kto povie a podľa toho sa rozhodni.

dominika1922
autor
29. máj 2023

@any_soj no ja som dostala normálne paniku alebo záchvat keď som s ňou volala. Už len z tej predstavy že naozaj bude treba dať ten zub von bez toho lieku.. bohužiaľ takto to dopadlo kvôli školskej zubárke a nie je mi pomoci. Už keď som.sa prestala báť chodiť k novému zubárovi tak sa veľmi pokazil a musela som zmeniť takže nanovo čelím tomu strachu.. a keď sa to riešilo pred rokmi so psychológom tak som dostala papier že kvôli strachu mi odporúča ošetrenie v celkovej narkóze

banderaska29
29. máj 2023

@dominika1922 si extrémne utočná a nepríjemná. baby ti nič zlé nehovoria. ja nechápem na čo sa sem príde niekto takto precitlively pýtat a na odpovede reaguje podráždene.
ešte ja som ti pekne povedala, že ti to určite zaberie ak to teda neješ ako cukriky, čo mal byt žart a ty hen do mna. tak si to tu cele vymaž, obsyp sa tym neurolom a urob si ako chceš. fakt niektoré uvážte či znesiete odpovede na otázky.

drahomirrra
29. máj 2023

@lavender94 Nezvazuje nahodou riziko vs. prinos lekar? Odkedy to robi farmaceut?

dominika1922
autor
29. máj 2023

@banderaska29 samozrejme ze som útočná keď niekto útočí na mňa.. normálna ľudská vlastnosť. A zrovna na tvoj komentár som odpovedala úplne normálne že s neurolom nemám skúsenosti a neužívam to ako Cukriky takže neviem v čom bola moja odpoveď taká strašná

dominika1922
autor
29. máj 2023

@drahomirrra môj lekár nechal manžela skoro zomrieť keď mu na zápal mozgových blán od kliešťa dával iba vitamíny takže tam som radu zase nedostala aj keď som tam dnes bola sa na to pýtať. Ani covid nikdy neriešil inak než že predpísal vitamíny. A samozrejme že by som lekára zmenila keby aj niekto bral u nás takže asi tak..

drahomirrra
29. máj 2023

Mila autorka, my sa ti tu skor snazime naznacit, ze zhananie benzakov podpultovo a kradnutie ich babke, ked niesu predpisane priamo tebe nie je ok. Proste ide o to, ze tvoji lekari o tom nevedia, ani gynekolog, ani praktik a to NIE JE OK.

luccija
29. máj 2023

@dominika1922 čo je lepšie nespat v noci a chytiť u zubára panicky záchvat?napíš gynekológovi

floki1994
29. máj 2023

@dominika1922 mne jednoznacne zakazali..ani jednorazovo

zuzanockamt
29. máj 2023

@dominika1922 Rieš hlavne svoju psychiku s odborníkmi. Záchvaty paniky patria do rúk psychiatra a nie si zháňať z druhej ruky oblbovák. Aj psychiatrické lieky sa môžu užívať počas tehotenstva, len treba byť pod dohľadom. Pôrod je iný zážitok než zubár a keď im tam začneš vystrájať alebo sa zložíš,tak uškodíš hlavne dieťaťu. A v pôrodnici ti neurol nedajú.

floki1994
29. máj 2023

Ešte ti uvediem jeden priklad...mne par dni dozadu zomrel rodic...volala som lekarke ci nie je mozne si dat nieco ako lexaurin, neurol (znasala som to naozaj velmi zle) ...razne povedala nie nakolko to posobi na nervovu sustavu a znizuje vraj aj dost tlak a vraj to ma dopad na babatko...takze som sa tri dni naozaj ze pretrapila ...z nejakeho dovodu sa to brat nema...ja chapem strach ale aby si si daco potom nevycitala ... drzim palce zvladnes to 💪

rebrambora
29. máj 2023

To nemyslis vazne, ze lekar a lekarnik toto nevie...

dominika1922
autor
29. máj 2023

@rebrambora že nevedia čo konkrétne?

diewcatqoo
29. máj 2023

Preco toto nekonzultujes s lekarom, ale s ludmi na internete? To akoze ked ti niekto napise, jasne, supni si 3 neurloy, nic sa nestane, tak si ich das? Ty sa vobec nebojis o to dieta, ktore cakas? Davno si mala volat lekarovi a poradit sa, ci si mozes nieco vziat pred zakrokom a aj celkovo ohladom riesenia tvojho psychickeho zdravia. Lebo zhanat den pred zakrokom neurol od babicky je take... ehm.

dominika1922
autor
29. máj 2023

@diewcatqoo vyššie píšem že som bola u lekára dnes kvôli tomu..

marion30
29. máj 2023

@dominika1922 Chápem a aj sa lieciš na úzkost alebo takéto stavy? Lebo ak ide len o jednorázový strach tak ne lepšie predychat ,naučiť ten mozog že sa nemá čoho báť...liek ti otupí len reakciu na ten strach
Iná vec je ak ozaj trpíš na panické záchvaty.

anavixy
29. máj 2023

@dominika1922 tak jednorazovo alebo na skusku a potom naostro..? 😃

euka210
29. máj 2023

@dominika1922 v 1.trimestri urcite nie, potom jednorazovo mozes ja som mala xanax. Ale staci ti 0,25mg, nie 0,5.

sunshine_18
29. máj 2023

Panebože čítala som celú diskusiu a mam dost.. To nezvládnes trhanie zubu ved ti dá anestéziu, úmrtí ti to okolie a trvá to chvíľku.. Keď pôjdeš rodit tiež sa napchas neurolom??? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zabka79
31. máj 2023

@dominika1922 mozes, mne dali pre operaciou v 24tt hypnotikum aby som drichmala celu noc ako drevo a potom aj anesteziu a vsetko okolo

dominika1922
autor
31. máj 2023

@zabka79 už to mám za sebou. Niektoré tu neskutočne polemizovali ale ja som taká šťastná že to zabralo, bála som sa a hyperventilovala tam v kresle ale neodpadla som len vďaka tomu lieku. A malé som kontrolovala viackrát predtým a aj potom (odposluch srdiečka) a vyzerá že je všetko vporiadku. Oveľa viac mu robilo zle keď som bola v strese, to ma neskutočne kopal. Takže ďakujem tu každej jednej za rady a aj za tie nie moc prívetivé. Každá sme naozaj zodpovedná za seba a svoje dieťa a ja som zvážila všetky riziká a verím že z tohto jedného razu sa nič nestane.. naozaj som prežívala počas tehotenstva iné veci ktoré by mu mohli ublížiť a toto je tá s najmenšou pravdepodobnosťou. Takže ďakujem ešte raz

zabka79
1. jún 2023

@dominika1922 niekto je proste citlivejsi a niekto nie. Nie je to hamba. Som rada ze vsetko dobre dopadlo nabuduce budes silnejsia

sabrina12300
22. sep 2023

Já som 34 tyzny a beriem každý den Neurol

catherinah
22. sep 2023

@sabrina12300 a kto Ti ho predpisuje?

slovakboy
22. sep 2023

@dominika1922 nie som lekár ale myslím si, že keď si v siedmom mesiaci tak Neurol už dieťatku neuškodí všetko dôležité ma už vyvinute. Kritické sú začiatky kedy je veľa križovatiek pri diferenciácii a mala zmena môže ovplyvniť celu reťaz.

dominika1922
autor
24. sep 2023

@slovakboy už mám 6 týždňovu dcéru a dva zuby vonku odvtedy 😁

catherinah
24. sep 2023

@dominika1922 a este beries neurol?

slovakboy
24. sep 2023

@dominika1922 takze používaš Neurol len v takýchto kritických situáciách? To je vporiadku.

dominika1922
autor
24. sep 2023

@catherinah nie to bola len jednorázová záležitosť. Inak som to nikdy nebrala dlhodobo

Strana
z2