Nezvládnuteľná alergia v tehotenstve

andrea1010
8. apr 2016

Ahoj baby, nikdy v živote som nebola u alergológa, ale to, čo sa deje s mojím telo v tehotenstve je zvláštne, najprv som mala kožnú reakciu na niečo okolo 20tt, to zmizlo viac menej samo, pomohol krém od kožnej, teraz strašne kýcham, kašlem, pália ma oči, bola som v lekárni po nejaké homeopatiká, tie však nepomáhajú, mám aj kvapky do očí, ale snažím sa ich užívať minimálne, v noci sa budím na pískavý dych, je to neznesiteľné, trvá to už vyše týždňa, vyšetrí ma alergológ aj v tehotenstve, prípadne existuje nejaká liečba, ktorú môžem podstúpiť?
Ďakujem za všetky rady 🙂

simsalabim
8. apr 2016

@andrea1010 alergolog ta vysetri, hoci testy v pelovej sezone robit nemoze. Moze vsak nasadit lieky. Budenie na piskot v hrudniku a kasel je znakom zuzenych priedusiek koli alergickemu zapalu - ja som koli tomu mala zle prietoky, kedze ja sama som sa dusila, dcerka mala menej kyslika, takze gynekolog aj alergolog liecbu koordinovali a lieky som uzivala az do porodu. Dcerka sa narodila zdrava. Ten piskot je podla mojho nazoru najzavaznejsi, ostatne - kychanie, slzenie - je "len" neprijemne.

andrea1010
autor
8. apr 2016

@simsalabim ani by ma nenapadlo, že je to také zlé, ťažšie sa mi dýcha, ale pripisovala som to väčšiemu brušku a tlaku na pľúca, v pondelok letím k lekárke 😒

jamnicka
8. apr 2016
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

nikdy to netreba nechat tak a riesit to, urcite chod k doktorke

simsalabim
8. apr 2016

@andrea1010 dufam, ze som ta moc nevystrasila. U teba to nemusi byt tak zle, ako u mna. Mne najprv davali kortikoidovy sprej na priedusky, ale ten nestacil. Potom mi dali aj tabletky a tie pomohli. Tusim sa volali Oxyfillin.

hradnapani
8. apr 2016

@andrea1010 samozrejme, ze ta vysetri. Akurat v cakarni bude milion ludi, lebo pelova sezona dorazila v plnom prude. Je dost moznosti liekov (najma s lokalnym ucinkom),ktore mozu uzivat aj tehotne, takze ho urcite navstiv, lebo sa budes len zbytocne trapit.

lilian23
9. apr 2016

Ahojte. ja sa tiez trapim s alergiou. Mam silnu nadchu a nic mi nezabera. Uz som skusila aj Quixx sprej..teraz zase Physiomer...a nula bodov.. nemozem spavat.. nemate nejaku radu ako aspon trochu ulavit od nadchy? dakujem

charity
9. apr 2016

@andrea1010 Prva pomoc: matovy caj, zazvorovy caj, brokolica, cibula, cesnak.. Antihistaminove potraviny, ktore potlacaju taketo prejavy imunitneho systemu. Ale k tej alergogicke urcite utekaj.

andrea1010
autor
9. apr 2016

@charity
@hradnapani
@simsalabim oj baby, ďakujem za rady, do pondelka ešte prežiť, ale popršalo, takže trošku úľava 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre