icon

Nifty testy negatívne, skríning pozitívny

kvetinka458
5. okt 2025

Ahojte zienky,chcela by som vas poprosit o radu. Nifty screening mi vysiel negativny, avsak druhy skrining ukazal 1:50 na Downov syndrom (prvy 1:120).
Bola som u geneticky a ta sa vyjadrila, ze je na mne, co pojdem na amniocentezu alebo nie (tej sa vsak bojim). Caka ma este morfologia u p. Slezaka (prvy morfo vyzeral byt bez DS). Mate pls podobnu skusenost? Prip. mam este skusit vysetrenie u p. Grochala? Prip. sa nebat amnio? Dakujem vam

tessa2299
5. okt 2025

@kvetinka458 my sme mali rizika downa viac ako 1:4, edwardsov syndrom 1:8 a pataou syndrom 1:17. (Urcene nie z krvi, ale z parametrov zo sona u dr Grochalu). Vsetci mi uz vraveli o moznosti potratu ak sa to potvrdi.
Nakoniec sme si davali nifty. Tie vysli negativne. Nakolko vysli negat, tak na amniocentezou som ani nerozmyslala. Syn je zdravy.

thereisabear
5. okt 2025

Verila by som nifty.

zuzanockamt
5. okt 2025

@kvetinka458 Určite by som išla na amniocentézu. Iba tá je spoľahlivá. Absolvovala som ju.

heln
5. okt 2025

@kvetinka458 podla toho co chces urobit. ak by si v pripade ds sla ukoncit tehotenstvo, chod na amniocentezu. ak si chces nechat dieta s ds, tak nechod. ked nifty vysli negativne, je mala pravdepodobnost, ze dieta bude mat ds. pre pokoj duse chod ku grochalovi, ale aj ten ti povie, ze aj ked na sone znaky ds nevidno, tak on na sone genetiku nevidi. ze obcas sa stane, ze dieta vyzera ok, ale az po porode sa zisti, ze ma ds.

anavixy
5. okt 2025

Ak skrinigom na DS myslis bezne tripple testy, tak jednoznacne verit nifty a morfo utz. Tripple testy su uplne na ho*no.

anonym_7455d5
5. okt 2025

@kvetinka458 Ak ti nifty vysiel negat, tak by som verila urcite im. A sono u grochala. 🙏Na amnio nechod, zbytocne stresy.
Uvidis, vsetko je v najlepsom poriadku. ❤️V nifty maju milliony vzoriek, preto su vysledky presnejsie.

zuzanockamt
5. okt 2025
@heln

@kvetinka458 podla toho co chces urobit. ak by si v pripade ds sla ukoncit tehotenstvo, chod na amniocentezu. ak si chces nechat dieta s ds, tak nechod. ked nifty vysli negativne, je mala pravdepodobnost, ze dieta bude mat ds. pre pokoj duse chod ku grochalovi, ale aj ten ti povie, ze aj ked na sone znaky ds nevidno, tak on na sone genetiku nevidi. ze obcas sa stane, ze dieta vyzera ok, ale az po porode sa zisti, ze ma ds.

@heln Presne to mi hovorila moja gynekologička. Info priamo od MUDr.Grochala. Na sone sa dieťa javilo ako zdravé, sám povedal, že keby nemal výsledky z amnio, ktorá DS potvrdila, že neverí. Takže určite amnio.

blondiee83
5. okt 2025

Ako pisu vyssie - verila by som Nifty, nakolko su to tvoje vysledky, z tvojej krvi, kym Tripple su len statisticke vysledky - nie tvoje konkretne z krvi, len statisticky predpoklad. Drzim palce, nech to dobre doapdne

kvetinka458
autor
5. okt 2025
@anonym_7455d5

@kvetinka458 Ak ti nifty vysiel negat, tak by som verila urcite im. A sono u grochala. 🙏Na amnio nechod, zbytocne stresy.
Uvidis, vsetko je v najlepsom poriadku. ❤️V nifty maju milliony vzoriek, preto su vysledky presnejsie.

@anonym_7455d5 dakujem krasne❤️🙏🏻

kvetinka458
autor
5. okt 2025
@zuzanockamt

@kvetinka458 Určite by som išla na amniocentézu. Iba tá je spoľahlivá. Absolvovala som ju.

@zuzanockamt je to bezpecne? Bojim ze ze pridem o zdrave babatko :( dudam ze Tebe vyslo vsetko v poriadku

zuzanockamt
5. okt 2025
@kvetinka458

@zuzanockamt je to bezpecne? Bojim ze ze pridem o zdrave babatko :( dudam ze Tebe vyslo vsetko v poriadku

@kvetinka458 Áno, je to bezpečný zákrok. Všetko je precízne monitorované sonom.

adabise683
5. okt 2025

@kvetinka458 ja som mala 1.screening 1:60 ... Trisomt testy negativne, ultrazvuk ok ... na amnio som nesla ...dcerka je zdrava

petronela1985
5. okt 2025

@kvetinka458 ja som bola počas tehotenstva u MUDr. Grochala a keď povedal, že všetko je v poriadku, tak som mu medzí rečou spomenula, že som bola aj na Nifty pro a sám mi povedal, že tie testy sú spoľahlivé. Synček je zdravý 🙏

kiki68
5. okt 2025

@kvetinka458 neni sa coho bat, nakolko nifty ma velku presnost pre down syndrome. Mne uz napr teraz ani tu v AT nerobili to volne HCG z kombinovaneho testu, nakolko nifty je nadradeny a skuma iba pritomnost priamo u toho plodu v ramci jeho DNA. Cize nestresuj, max morfo usg. Ale inak neni dovod za mna na amnio. Mam dve nifty za sebou a dve deti, presne ako vyslo nifty.

prettywoman1212
10. okt 2025

Ja som mala 25 rokov ked mi triple testy vysli 1:50 na downov syndrom. Mam zdrave dievcatko. Neverte tym testom, ak mate negativne nifty, neni o com…

katarinadianiskova
31. okt 2025

@kvetinka458 určite by som verila týmto testom. Tiež som mala zle.vysledky zo sona u dr. Grochala , tieto testy boli ok . Synček je zdravý

jablkovastrudla
31. okt 2025

U nas sa tie statisticke testy vobec nerobia , ja som si platila nifty kde mas vysledky na 99,99% ked si dobre pamatam. Verila by som skor tomu ako nejakej statistike

saxana000
31. okt 2025

Ak mas viac ako 30 rokov vobec neber ohlad na tripple test to je len skreslena statistika robena kedysi davno na 20 rocnych mamickach.. nifty je v tvojom pripade smerodatna.