Nízko položená placenta - tipy, ako sa vyhnúť PN
Ahojte. Dnes som bola na poradni. Gynekológ mi povedal, že mám nízko položenú placentu. Viete mi prosím dať nejaké odporúčania, tipy. Nerada by som preležala tehotenstvo resp. išla na PN. Ďakujem
A aký si týždeň? Ja som tiež mala a asi o 2-3 týždne sa vytiahla. Fungovala aom normlane, len som sa viac šetrila
@ninka99865 13ty
Ešte sa vie vytiahnuť ako bude maternica rásť. Tiež soma mala nízko a vytiahla sa. Obmedzenia som nemala žiadne.
Tiež somala v takom týždni, nebola som PN len som sa viac šetrila žiadne prechádzku len do práce a domov lebo pri pohybe som vždy krvácala. O pár týždňov sa vytiahla
V 13tt je to absolútne nepodstatná informácia pre teba, ak nemáš ťažkosti. Čiže nerieš a funguj normálne. PN absolútne byť nemusíš a ak by si aj bola z dôvodu nízko nasadajúcej placenty, tak smola. Nevieš to nijako ovplyvniť.
@21janula21 mne v 13. tyzdni ani moj gynekolog nepovedal, ze mam nizko placentu. zalezi aj ako nizko a ci napriklad prekryva branku. v zaciatku tehotenstva to nemusi byt ziadny problem, az ked dieta rastie a zacne tlacit na placentu to moze problem byt. ale teda odporucila by som sa vyhybat dynamickym aktivitam, ako beh, rychla chodza, skakanie, dvihanie bremien, prehnanym domacim pracam a po kazdej namahavejsej aktivite si treba dopriat kludovy rezim, lahnut si a vylozit nohy.

A aký si týždeň? Ja som tiež mala a asi o 2-3 týždne sa vytiahla. Fungovala aom normlane, len som sa viac šetrila