Nosová kostička v 13. týždni - doktorka ma vystrašila
Ahojte maminky, viem že podobná téma už založená bola len je to už dosť dávno ...
Mám obrovský strach ☹ na prehliadke v 13 tt bolo všetko Ok aj NT 1,5 mm ale vraj nosová kostička by mala byť väčšia. Doktorka mi povedala že mám počkať do krvných testov v 16 tt a potom uvidíme, ale to sa ja zblaaaaaaaaaaznim. Ja som nevydržala a prvé čo som urobila som sa objednala do heliosu na lepší ultrazvuk. Moc sa bojím, prešla som si strašne moc vecí kým sa podarilo otehotnieť - miminko mám z darovaných vajicok.
aj naša najmenšia mala vš výsledky ok,až na "menšiu" nosovú kostičku,hnali nás na amnio aj kôli môjmu veku...našla som si iného dr,amnio som odmietla a malá je v poriadku .neboj sa,všetko bude ok..
Ahoj určite sa nestresuj,tie testy su len teoreticke.Ja som mala tehu uplne normalne,všetky testy v poriadku.3D usg u Dankovčika uplne v poriadku.Aź na konci tehu som mala slabe ozvy.Nakoniec porod vyvolany.Malý mal ťažku vrodenu vadu srdiečka.Na ktoru prišli nahodo,po porode.Skoro prišiel o život.A má aj v rodenu chybu chrbtice 2 stavcov.Malý je po operácii srdiečka,chrbticu cvičime.Beha lieta.Tie Usg su podla mna už o komercii.Určite sa netrap.Nieje to spolahlive.Určite všetko dobre dopadne.Držim palce 😉
len tak v rýchlosti -------my sme mali v 20tt malú nosovú kostičku- odporúčali mi amniocentézu..... nešla som.... mám zdravého krásneho syna s malým nosíkom 😉 🙂 držím prsty 😉
Som šťastná že Vám všetkým to takto super dopadlo moc ste ma povzbudili 🙂 Pri prvej dcére som sa tak vôbec nebála ako teraz. A hlavne neviem ako vy ale mňa teraz rozplače aj reklama na cocacolu 😀
Ahoj, mnw vyšli zlé krvné testy, poslali ma na Genetické odd kde ma doktorka strašne vystrašila, vravela mi o štatistikách o downe a podobne. Navrhla mi amniocentézu, kedže by som už do pôrodu nemala pokoj a myslela na to tak som na amnio šla...A už pri sone (podotýkam poriadnom🙂 sa ma doktor spýtal, že malý je úplne ok a že ak chcem môžem ísť ešte domov :D nakoniec som ju ale aj tak podstupila, čakanie na vysledky bolo strašné ale všetko dopadlo dobre a mám v postielke 4 mesačnú lásku 🙂 P.S. u mňa pravdepodobnosť 1:240 a dalsie dve kamosky 1:40 a dalsia dokonca 1:20 a všetky deturence su zdrave 🙂 Držím prsty, nestresuj sa a isto to dobre dopadne 🙂
ahoj.presla som si niecim podobnym.nam tripl test v 16tt ukazal zle vysledky a podozrenie na dawnov syndrom. tiez som sa hned objednala na 3D sono a potom som podstupila aj geneticke vysetrenie a sono. bola mi odporucena aj amniocenteza,ale zo strachu som odmietla.podla sono vysetreni bolo vsetko v poriadku a len som cakala na porod.sonu som verila a urobila som dobre.narodil sa zdravy chlapcek 🙂 .velmi ti drzim palecky .aj ked je to tazke,ale musis verit.
No tak babule vrátila som sa zo sona, vraj je všetko OK len maličké tak vystrájalo že tú kostičku nie a nie poriadne ukázať ale vraj tam je a teraz hovoriť ešte o nejakých rozmeroch je príliš skoro. Prezreté mame aj srdiečko, mozoček, chrbtičku, všetky palčeky, stehenná kostička... Tak som ukľudnená aj keď strach odpadne až po pôrode. Ďakujem maminky mooooc za podporu 🙂
@tanickaskorokubikova Preco pises nezmysly do wiki 3D ultrazvuk Kosice, poprve pri riziku na NTD sa nikdy nerobi amniocenteza, ale uvedena vada sa vylucuje sonograficky. Po druhe v Myslave sa rovnako uvedene vady vylucuju, ja som cakala v dany den na morfologiu aj s dvoma mamickami, ktore mali este vyssie riziká na NTD ako ty. Plus k ultrazvuku neplatis za foto, ktore ty ak si chcela inde tak si musela zaplatit, ale viem ze to neskrie teba ale dotycneho lekara 😎 . Tak prosim nepis nezmysly 😝 .
@petelenka8 pozri ja som napísala to čo mi sestrička povedala nikdy predtým som sa o to nezaujímala ako sa to vylučuje či nevylučuje, okrem NTD som mala ešte niečo zle tak pravdepodobne potom preto spomínala genetiku a amnio... Ano v Myslave sa tiež robí morf.ultrazvuk ale ani jeden z doktorov nemá také skúsenosti ako Dankovčík...bola som pri oboch takže som si dovolila to porovnať kedže ešte aj Janovský sa vyjadril že prvé morfo mi robil PÁN doktor. Vyjadrila som svoju skúsenosť svoj dojem z lekárov kedže v Myslave sa lekári "asi", "možno" kdežto Dankovčík hovoril vždy na rovinu bud áno alebo nie nič medzitým čo bolo pre mňa dosť dôležité v tej chvíli!! A vôbec som nepísala o platení či neplatení fotiek, na to nechápem ako si došla 😲 Napísala som tam "svoju skúsenosť"
@petelenka8 Oprava: v Myslave sa lekári vyjadrovali "asi", "možno" ...
@petelenka8 A samozrejme čo sa tíka tej amnio. to opravím 😉 a ďakujem za upozornenie 😉
@tanickaskorokubikova 😒 túto subjektívnu skúsenosť bohužial naozaj zakladáš na zlej interpretácii sestry a bohužial aj Dankovčíka. Je to preto lebo žiaden ultrazvukár nemôže jednoznačne tvrdiť, že je to na 100% tak, to môže jedine pri chybách plodu povedať patológ a genetik, po pitve alebo laboratórnej genetickej diagnostike. Ultrazvuk stanoví len mieru pravdepodobnosti čo sa týka chromozomálnych odchýliek a pre vylúčenie NTD je úspešný na 99%. Pozri aj mieru záchytu vrodených chýb podľa ultrazvuku na www.nemocnicasaca.sk - ultrazvuk tehotným. .
@petelenka8 ako som napísala čo sa tíka tej chyby o amnio to opravím... za ostatným si stojím!!
@tanickaskorokubikova amniom sa to stanovovalo v minulosti ked neboli tak presne ultrazvuky, stanovovali sa mnozstva AFP a acetylcholinesterazy z plodovej vody!
@petelenka8 ja nerozumiem čo tolko riešiš?? fajn o amnio som sa zmýlila pravdepodobne som to zle pochopila a čo sa tíka porovnanie Dankovčíka a Myslavy za tým si stojím proste tam neboli lekári tak presvedčivý rozprávali s neistotou kdežto Dankovčík ma ubezpečil že sa nemusím báť že síce to nieje na sto percent ale na utz nič nevidel a že by to malo byť v poriadku! A v Myslave nevedel odmerať hlavičku, niečo iné tiež nevedel odmerať tak povedal sestričke "aa tak tam napíšte dačo" potom že "aaa tak toto preskočíme" atď... Ja sa nebijem do hrude že Dankovčík je Boh!! ale proste som z neho mala lepší pocit mám s ním lepšiu skúsenosť!! Proste v Myslave my to prišlo odfláknuté, chápeš?? Proste Môj názor!!
@tanickaskorokubikova subjektivita, a ten boh sedí 🙂 (hladala som spravne slovo, ale ti si ho nasla). Ved tak to aj pises, ze sice ti nepovedal, ze je to na 100%, ale ze je to boh tak to je na 100% 😀 .
@kofoluska no nám vyšli 1:9 a máme úžasného downíka...viem čo si mamičky musia prežiť počas tehotenstva...a je úžasné keď sú také zlé výsledky a nakoniec je bábo zdravé..už horšie je keď to rodičia nezvládnu a poddajú sa teoretickému tvrdeniu a dajú drobca "preč"..a ešte ťažšie, ale nič hrozné keď rodičia nič netušia aj testy sú ok a bábo je downík príp. bábo má rázštep..ten šok sklamanie výčitky..ale ja osobne by som nemenila ..to naše "decko" je malý anjel z rožkami 😀 😀 aj keď to chvíľočku bolelo 😉
@livka299 krásne si to napísala..sú úžasné..ono ľudkovia ktorí to nezažívajú to nevedia ale to je prirodzené..len sa trošku inakšie pozerajú na tie detičky..ja "to" 🙂 mám doma a je to láska preláskavá..všeličo nám vraveli aký bude neschopný nemožný...blabla..v brušku si vytrpel neskutočne..ale tu je a je to fajn..berieme ho ako zdravé dieťa..a máme od Boha šťastie že to na ňom vidno len trolinku.. 🙂
@zuska1976 Obdivujem Ta, uprimne. Ja by som nedokazala vychovavat postihnute dietatko. Viem, ze je to egoisticke, ale je to tak. Teoretickemu tvrdeniu podlozenemu len nejakym pocitacovym vypoctom by sme sa samozrejme nikdy nepoddali, xceli by sme mat istotu, ci je to naozaj tak. Aj preto som absolvovala amniocentezu. A myslim, ze ten vecer, co mi oznamili, ze budeme mat zdraveho chlapceka bol jeden z najkrajsich v mojom zivote. Mame uzasne dietatko, ale je mi jasne, ze to o tom svojom povie kazda mamicka. 🙂 Ja aj tak dakujem Bohu za to, ze ked uz nas necakane a neplanovane obdaroval, tak nas obdaroval prave tymto malym anjelikom. 🙂 A obdivujem vsetky mamicky, ktore vychovavaju postihnute deti, ci je to down alebo cokolvek ine. Verim, ze rodicia najlepsie vedia, ci sa ich dietatko trapi alebo nie. A miluju ho bez ohladu na to, ako sa lisi od "beznych" deti. Ved co je to "bezne"? V Alchymistovi je k tomu krasny pribeh o kralovstve, kde zly carodejnik otravil vodu. Kazdy kto sa z nej napil sa stal blaznom. Kral a kralovna sa vody nenapili, ale vsetci poddani ano. A boli presvedceni o tom, ze ich kral s kralovnou su sialeni blazni a xceli ich zabit. Kral aj kralovna sa radsej napili vody, aby boli ako ostatni..... Takze je to vzdy o uhle pohladu.
@kofoluska ďakujem..však ak sa pozrieš na nášho malého tak pochopíš.. 😉 akurát v pondelok som išla do martina na kontrolu na rehabilitáciu a cestou som premýšľala nad tým, ako som vnímala ľudí ktorí takto žijú..tak tmavo.. ako som ich zažila keď som bola dávno v domoch kde postihnuté deti bývajú..teraz je to iné...také slnečné...aj keď nie je postihnutie ako postihnutie..mám známu ktorá si oddrela starostlivosť o dcérku a do dnešného dňa ju polohuje ale ľúbi ju a teší sa z nej aj s rodinou..my sa hýbeme..a ja si teraz uvedomujem o čom to je..a dakujem bohu..
@petelenka8, @tanickaskorokubikova ma pravdu,,,,, Dankovcik je v ke najlepsi, 🙂 ,,, V myslave robia ultrazvuk relativne kratko. Ja som bola u Mudr. Dosedla, len koli tomu ze od Dankovcika sa mi ozvali neskoro. Ale pri druhom, keby som mala nejaky problem tak idem tam.
@chryse Dakujem 😉
@chryse a tu kratkost si na zaklade coho posudila 🙂 ?! Odo dna otvorenia zariadenia, alebo dosiahnutia odbornosti lekarov 🙂 !!! Tie subjektivne nezmysly ma zarazaju!
@petelenka8 Podla toho, ze ako buduca mamicka som si hladala recenzie na zariadenia a lekarov, kt. tam pracuju. Som kosicanka, ale nebyvam tu. Mohla som si vybrat podobne zariadenie u nas v regione. No MUDr. Dankovcik mal najlepsie recenzie, co sa tyka praxe a aj jednania s pacientkami.
Kazdy doktor, ktory nam povie dobre spravy je odbornik,,,, a aj na tom najvacsom odbornikovi, kt. nam povie, ze nieco nie je v poriadku budeme hladat chybu, preco odflakol vysetrenie a pojdeme este k inemu lekarovi.....
@chryse typicke slovenske, nenasla som ich predtym na forach tak neexistovali. To ako keby som povedala, ze si sa objavila na svete az zaregistrovanim na facebooku a nie po obdrzani rodneho listu. A co tak, ze mozno boli v zahranici a uvedene sukromne zariadenie ich stiahlo za lepsi plat naspat domov, ha..... vid. priklad doc.Zahumenskeho v Kochu, atd.., atd.. Nezabudni patrat po Ceskych, Madarskych, Polskych, UK, USA, Kanada, Australia, Novy Zeland, Korea atd.... forach mozno ich najdes, drzim palce!
@chryse nezabudni odpovedat, ze mas najradsej bryndzove halusky a veris len rydzim slovakom, lebo to su ti ktori tu ostali nesli predtym do zahranicia... salom!

Ahoj. Mne keď som čakala prvú dcérku povedal pán doktor že sa mu nepáči hlavička, že ju ma veľkú hneď na druhý deň do Bratislavy na vyšetrenie. Kde my super pán doktor spravil sono a poslal odpoveď pánovi doktorovi že či on má veľkú hlavu? 😉 Ale ten stres. S druhou dcérkou ma ani neviem koľká tom týždni chcel zašívať to som šla k druhému doktorovi sa poradiť a on na to že v žiadnom prípade všetko je v poriadku ak by ma zašil dostala by som pravdepodobne infekciu, lebo som tam nemala niečo doliečene takže som sa nakoniec rozhodla prestúpiť k druhému gyn. a keď som odchádzala od môjho bývalého otvoril dvere a na celú sálu zakričal dobre, že som sa Vám do rity nevopchal a takto sa mi odvďačíte! Pekne že? No a s terajším som spokojná zatiaľ.. TAK SA NESTRESUJ BUDE TO DOBRE!!!