Odmietla som amniocentézu
Dobrý večer.Hned v úvode vás prosím o zhovievavosť a porozumenie,nie som na tom teraz psychicky dobre a nezvládnem hejty či urážky.Hladam tu hlavne pomoc a možnosť sa vyzalovat a doslova vyplakať.
Po dvoch MA mi zistili príčinu- leiden mutácia V faktoru.
Momentálne som v 18 týždni zdravého tehotenstva.Pisem to preto,aby ste pochopili akou krížovou cestou som si prešla,kým som sa dostala do tohto šťastného bodu.Urobila som však ženy hroznú vec.Zatajila som manželovi,že som odmietla amniocentezu.Svokra a švagriná môjho muža tlačia,že si mám dať urobiť " testy" na downov syndrom.Nepriznsla som sa manželovi,že mne už ťa možnosť bola ponúknutá a odmietla som.Dnes som mu iba oznámila,,že ja to nechcem ísť zisťovať.Brali mi krv na vývojové chyby a výsledky sú v poriadku.Preftym ešte skrining šije či čo ( neviem ako sa to volá presne) aj to bolo v poriadku.Strasne sme sa pohádali,povedal že ak to bude nezdravé dieťa,tak to nerozchodi. Je možnosť požiadať o to vyšetrenie aj po odmietnutí?
Ahoj nechce sa mi to úplne celé čítať ale ak máš zatiaľ krvné testy v poriadku aj prejasnenie šije prečo ti odporúčaju Amnio? Kvôli mutácií? Ak sa o tej mutácií vie a neviem či berieš lieky na riedenie krvi alebo čo ale ak sa o Tom vie malo by to byť ok nie?☺️
Ahoj, ja som sa tam snazila dovolat od piatku a nic..potom som zavolala na I
ne cislo( sice mali obsadene ale do 2 min volali spat) skus : 0907828604
@christina312 mne neodporúča nikto amnio.Nazvem to tak " že moja rodina má toho tlačí" Svokra a švagriná dávajú rozumy môjmu mužovi
Ženy ďakujem vám veľmi pekne za komentáre aj rady.Uz som sa dočkala a manžela beriem so sebou.Nech vidí a vie.
*dovolala,nie dočkala.Uz mám aj termín k pánovi doktorovi.
držím palce, nech to dobre dopadne a daj nám vedieť, či sa manžel umúdril
Drzim palce nech je male v poriadku a muz sa umudri
Áno, pozri stránku, či náhodou nemá dovolenku
@christina312 skrz veku
@danielahamar ale jej ju dr neodporuca. Len rodina
Daj si spraviť z krvy vyšetrenie . Stojí to cca 300-400€ ale žiadne rizika
@petulda333 ďakujem krásne 🌻
Hlavne aby to dobre dopadlo, no e to aspon take ponaucenie, ze proste taketo veci by si si mala s manzelom vykomunikovat. S nikym inym nemusis, ale tak s nim by sa patrilo
Ved si dajte Nipt test spravit a hotovo. To je ako amnio. Ale ked nic nenaznacuje na usg a triple Dow ob, tak naco amniocenteza. To je posledny krok, ked uz ine vysetrenia ukazuju vazne odchylky. Trombofilna mutacia nema nic s trizomiou.
Ahoj, ty si matka a postoj muza a muzovej rodiny je absolutne otrasny! Ale, kasli na amnio, ak mas peniazky nazvys, daj si spravit zakladne trisomy testy z krvi. Ja Ti to napisem takto, mozno ma tu tiez niektore zhejtuju, ale mas 39 rokov, bude to prve dietatko po tych pataliach a zlom, co si si presla, takze neakceptuj ani tu minimalnu sancu na potrat pri amnio, trisomy sa robia z krvi- DNA babatka v tvojej krvi, takze ziadne rizika, iba si priplatis, zial.
ahoj, skor ako precitam 4 strany diskusie ti napisem. vobec sa netrap, ze si odmietla amnio, je to tvoje rozhodnutie. ak bolo prve morfologolicke sono v poriadku, tak by malo byt vsetko v poriadku. mas este moznost ist na sono ku grochalovi do martina, alebo si zaplatit nifty testy, alebo trisomy.
mne odporucali amnio kvoli veku, ale odmietla som, bola som u grochala, ten nenasiel nic zle a mam zdrave dieta, ale aj on povedal ze niekedy su vsetky vysledky negativne a az po porode sa zisti, ze dieta je down. navyse je x chorob, alebo poruch ktore mozu nastat v priebehu porodu alebo pocas zivota, downov syndrom nie je jedina diagnoza. takze zbytocne sa trapis, ak nie je nic zjavne. a tvoj muz nech sa spamata.
presne tak aj tvoj muz by sa mal spamatat a nerozpravat ti take hluposti. ono ani amniocentezou sa neda vsetko zistit, kedze rozne vady sa mozu objavit az neskor
Ty máš právo odmítnout vysetrenie ktoré nesie riziko ohrozenia plodu. Lebo amnio takym vysetrenim je. Před rokom mi ho tiez kvoli veku (39) ponukali, ale mala som vsetky screeningy ok tak odmietla som . Odmietla by som aj tak ak by bolo podozrenie - max by som si zaplatila krvne testy aby som vedela na co sa pripravit. Malý sa narodil uuuplne zdravy. Svagrinka nech sa stará o seba
neviem ci si sa uz dovolala ku grochalovi, ja som sa tiez nemohla dovolat, napisala som im mail a oni mi potom spatne zavolali.
takze si sa dovolala, to je super. a ak ti amniocentezu odporuca svokra so svagrinou a nie lekari z nejakych objektivnych dovodov, tak na nu naozaj nemusis ist a vobec nemusis mat vycitky a o muzovej rodine si pomyslim svoje, aj ked to mozno mysleli dobre.
Nemusis ist hned na amniocentezu. Staci plateny odber na genetiku a je to.
Hlavne svokre a svagrinej vybav prednasku u nejakeho docenta okolo genetiky. Lebo mimo downa je kopec vaznejsich syndromov a tie ich akosi nenapadli. Naozaj by im trebalo dodat rozumu z ineho zdroja ako tv markiza.
@lucia147852 sa zobud ale takto to skutočne v realite funguje
aké organizácie prosím ta, bud sa musíš modliť alebo posunut kus sukromia načo nie každý má žalúdok
štát na teba kašle ti tam hodi opatrovak teraz je to aspon normálna suma už ale inak to by si neverila aké unavne je dokazovat vkuse a nostop ano stále je tam tá a tá dg ,
kompenzacia máš hlavne len papier znesie všetko , inak natahovačky dokazovačky odvolávačky + máš kontrolu aspon 1x ročne ano či máš to dieta doma ako sa staraš pekne ti nakušu domov do obyvačky a robí sa dotazníček, mrkne sa dietatko a podpíšeš že ta naštívili to si nevymšlam toto je fakt ako je
terapie si platíš skoro totálne všetko, dovolavaš sa ako do pekla kym ta laskavo zoberu vôbec niekam
o kvalite mudr to je iná kapitola sama o sebe čest vynimkám
stacionar sci fi len pre fakt ťažké stavy, škola sci fi normálne podmienky , odlahčovacia službu hahahahahaahah len máme ale ak by si si náhodou zmyslela že máš pravo si oddychnut 3 dni sama tak jednak si to platíš a jednak ti skratia opatrovak
nemáš podla štátu pravu ani na dovolenku ani na seba ani na lekára , proste si viacmenej otrok bodka
a ano nie každý zvlášt muži toto dávajú pretože oni pri tom dietati prestávaju fungovat ako pár, sex detto atd ....
ked sa niekto rozhodne pre interupciu je to len jeho rozhodnutie a nikoho do toho nič nie je, zato že nejaké krestanské hodnoty tu si niekto presadzuje
jáj to sa krásne keca ale skutek utek asi tak
vymenuj mi cirkevny stacionar, pomoc atd nič , štátna nič
ON SA PROSTE roznodol už teraz ,bodka má na to právo , prečo on sa nemôže lebo muž aj on má pravo sa rozhodnut nechce takto žit, nemusí žit nie je na to žiaden zákon, prikaz ani povinost ako sa tu nanucuje nejaky názor
a čo riešiš dakedy mnisi ano to bola ich robota postihnuté deti zhadzovali z hradieb tak o čom sa tu ideme bavit o vraždách ,ja ich za to neodsudzujem mali na to dôvod
@petulda333 ano aj ja by som šla na intrupciu ak by bolo postihnute dieta a sama som si platila testy aj fetalecho bola u všetkých detoch
vieš ale to dieta to nie je len matka otec, to je aj vnuča ktoré nemôže babka nikde zobrat, teraz finančne pomáhat , to ovplyvnuje aj širšiu rodinu
dovolenka že zoberieme babku dedka a my +deti sci fi
proste tá rodina nikdy normálne ako ostatne rodiny nefunguju a nebudu fungovat
a ked sa vyberieš niekde nie každy ma žaludok na to ako ČUMIA a KOMentuju okolie naša užasna spoločnost, typu kecy ako čo také dieta beru na zmrzlinu že KTO sa má na to pozerat a podobne, moja to ta inak dá dole ver že dá
@heln ku Grochalovi som sa už dnes objednala 🙂

@livia2909 a uvedom si,ze on sa jej uz teraz vyhraza moznym odchodom kvoli dietatu. To je chore. Ano,ak by jej uz teraz kontroly ukazali mozne oxhorenie tak beriem,ze tlaci aby podstupila amniocetezu ale jej nic take nevyslo.