icon

Odtečenie plodovej vody v 22 týždni tehotenstva

domyyy
30. sep 2012

Prosím mamičky, ktoré poznáte podobný prípad alebo ste to zažili a odtekala vám voda v 22.týždni čo to môže znamenať, je nejaká šanca, že dieťatko sa zachráni, dá sa to zastaviť alebo narodilo sa vám dieťatko takto skoro? Mamička,ktorej sa to stalo je teraz v nemocnici, neviem čo sa deje len mi prosím vás napíšte čo sa ešte dá robiť. Ďakujem!!

melmel78
3. apr 2017

@zuzike123
@daji ja som tiez velmi chcela na amniopatch no kedze ma hospitalizovali v 16tt s anhydramnionom, cize uplne bez vody tak som nemala sancu. Plucka sa vyvijaju vdaka vode od 16tt a pokial ich tvoje babo uz v 19tt ma tak mas velku sancu. Sice budu do teba cpat kortikoidy no tiez si myslim ze to stoji za to. Ja som mala smolu ze som tam lezala v case dovoleniek a kym sa mal dr Ferianec vratit tak moje babo nevydrzalo. Neskor sa zistilo ze som mala hnisavy zapal plodoveho obalu. Zrejme by som nemala sancu tak ci onak. Ty sa vsak nenechaj rozptylovat zlymi spravami a bojuj pre seba a aj to malicke. Drzim ti velmi palce

daji
5. apr 2017

Dakujem velmi pekne za informacie a zajtra tam idem, tak mi drzte palce. Ak to dopadne dobre, dam vediet.

superdadka
6. apr 2017

Dievčatá, mňa včera prepustili z antolskej,voda prestala odtekat, crp krvi bolo dobre. teraz mam prísny kludovy rezim, len ležať, minimum sedenia a chodenia. som 16+5 TT. pevne verím že to úspešne dobojujeme až do konca. dokonca drobček za tých 10 dní v nemocke krásne podrastol 🙂

zuzike123
6. apr 2017

@superdadka Tak len pekne lez a nechaj sa obskakovat 🙂 Drzkaj sa. Budes tam chodit do rizikovky?

superdadka
7. apr 2017

@zuzike123 presne tak, ležím a učím sa byť obskakovaná 🙂 zatiaľ budem chodiť normálne k mojej mudr. dufam, ze uz bude len dobre.

daji
7. apr 2017

Ahojte. Mne Klesken aj Cunderlik potvrdili ze babu chyba vermis cerebella a moze mat hydrocefalus. Dnes som poziadala o ukoncenie tehotenstva ale este musim na geneticke testy. 😢Je mi to strasne luto a pevne verim, ze vam to dobre dopadne. Drzim palce.

zuzike123
7. apr 2017

@daji To je mi luto 😢 Je to nezlucitelne so zivotom? Nechces mu dat sancu, aby odislo same?

daji
7. apr 2017

Podla mna sa trapi aj v brusku. Moze byt ze vydrzi do30tt a pitom co? Kto sa p neho postara ked uz s muzom nebudeme? Je to strasne tazke ale proti prirode neurobis nic. Hlavicka nie je ze by mu chybal prstek. Mozocek je centrum celeho tela. Tazko sa o tom pise a este tazsie rozhoduje ale cim skor tym lepsie pre oboch😢

zuzike123
7. apr 2017

@daji Je to velmi tazke ☹ Budem na vas mysliet.

jankaga
7. apr 2017

@daji tvoje rozhodnutie je spravne. Predsa by sa len trapilo malicke keby aj prezilo.to by nebol zivot

superdadka
7. apr 2017

@daji toto je veľmi ťažké rozhodnutie a ešte ťažšie sa s tým vyrovnať. držte sa.

melmel78
7. apr 2017

@daji ach jo 😢 je mi to luto ale podla mna si sa tiez spravne rozhodla. Presne viem ako ti je. Zazivala som rovnake pocity a boli tymi najhorsimi v zivote. Vedela som ze malicka nebude v poriadku bola dlho bez vody. Upozornovali ma na rizika a deformity. Aj tak nakoniec sama odisla a rozhodla za mna.No vzdy je lepsie zist z kratkej cesty ako sa cely zivot trapit. Viem ze teraz sa ti bude zle pocuvat ak ti niekto povie ze este budes mat deticky, ked ty si chcela prave toto. Ale prejde smutok a zacnes bojovat znova. U mna je to pol roka uz. Urcite nikdy nezabudnes ale stavaju sa aj taketo veci ze si zivot zahra s nami skaredu hru. Posilni ta to ako osobnost a ta dusicka co odisla sa k tebe raz vrati

daji
7. apr 2017

😢cry:😢

zuzike123
7. apr 2017

@daji Urcite ti je strasne, viem si to predstavit. Aj moja malicka ma poskodeny mozog, i ked sa to udialo az po narodeni. Urcite to nebudeme mat lahke, ale ked ju vidim, uplne som zalubena. A co vsetko dokaze, na to, ze sa nemala ani len nadychnut (podla prognoz)... Velmi na vas myslim, dnes tusim ani nezaspim.

daji
8. apr 2017

@zuzike123 dakujem pekne. Musela som rychlo povedat tu hroznu vec lekarom lebo viem, ze ked by som to natahovala asi si to necham. Drzim vam strasne palce a verim to, ze budete robit vsetko pre to aby malinka sa z toho zotavila. Bohuzial takyto je zivot. Proti prirode sme bezbranni 🙁

zloba_z_pd
8. apr 2017

@zuzike123 ahoj ako sa vam dari??? Som z apriloviek vies kto?!! Elliot sa mi narodil v 33 tt

zuzike123
8. apr 2017

@zloba_z_pd ahoj, viem, ze sme mali este dalsie predcasniatka. Pomaly sa blizi prepustenie malickej, tak sa velmi tesime, ale tiez mam strach ako to zvladneme. Este vycibrit papanie a zakladne potreby budu splnene. Inak je strasne rozkosna, vsak je nasa 🙂 Az sa mi verit nechce, ze bude mat problemy. A vy ako? Vsetko v pohode?

zloba_z_pd
8. apr 2017

@zuzike123 ano my v poriadku maly rastie...len na vysetrenie chodime kedze je predcastniatko...a ake problemy ma????

daniela87sk
17. okt 2017

Baby tie čo vám presakovala plodová voda ako ste na to prišli? Mali ste stále mokré na nohavičkách alebo len sem tam?

jankaga
17. okt 2017

@daniela87sk ak ti odcgadza cicerkom resp. postupne tak sem tam. To by si si urcite vsimla.

melmel78
18. okt 2017

@daniela87sk ak mas podozrenie na odtok plodovej vody, odporucam ist na gyndu, kde ti urobia sono,ze v akom stave je voda, ci jej tam je dostatok. Daj si vlozku, ale taku bez toho geloveho podkladu lebo ta premeni tekutinu na gel, len klasicku a sleduj to. Voda nema ziadnu farbu, ak by mala zltu, zelenu, moze hrozit infekcia, zapal. Ak by si stale mala mokro, s cerstvou vlozkou co mas chod hned na gyndu a tam ti spravia temesvaryho test, ktory ako jediny vie vyvratit ci potvrdit ci to je ci nie je plodova voda. Test sa robi nanesenim roztoku na cerstvu vlozku, ak sa sfarbi do zelena, modra, je to plodova voda. Ak nie, vsetko je v poriadku. Mam to na sebe odskusane.

daniela87sk
18. okt 2017

@melmel78 ďakujem to všetko v podstate viem len ma zaujíma že ako na to prišli baby ktorým pomaly odteká voda. Akože majú sem tam cez deň mokré nohavičky. Mne sa to stalo raz ale asi to nebola voda lebo odvtedy už našťastie nič .

melmel78
19. okt 2017

@daniela87sk tak chvalabohu 🙂 drzim palce a prajem pohodove tehulkovanie

zuzike123
19. okt 2017

@daniela87sk v tehu byva aj vacsi vytok, mohlo to byt ono, mne odtiekla voda naraz v 17 tt a myslela som si, ze je to spinenie, len to bolo take redsie ☹

kentrohaj
6. nov 2017

@melmel78 ahoj priediel rok od mojej poslednej spravy ale mozem sa pochvalit ze mám nádherného synčeka je zdravý silný a veľmi dobre prospieva Mali sme ešte iné problémy Mala som infekciu v obličkách ale aj to sme spolu prekonali Malý má dnes Osem mesiacov A teraz sme už kompletná rodinka

melmel78
6. nov 2017

@kentrohaj uzasne mam z toho radost uprimne kazda z nas co takto bojuje a velmi chce si ten maly uzlicek zasluzi 👏🙂 Mna caka dalsie IVF ale este neviem kedy koncom novembra idem k doktorke. Blbne mi cyklus a museli mi dat antikoncepciu na stabilizovanie cyklu lebo menzes ani po dvojitej davke agolutonu nedosiel. Drzte sa a uzivajte krasne chvile

kentrohaj
6. nov 2017

Drzim palce a verim ze sa to da doporiadku😉

lenkaz1986
20. dec 2018

@domyyy ako to dopadlo?

majka2211993
13. mar 2019

@mia_ko aký bol pôrod prosím vás bolo rovnako bolestivý? Ako s veľkým Babom? Prepáčte za otázku ďakujem

melmel78
13. mar 2019

@majka2211993 ahoj ja za seba musim povedar ze nebol bolestivy dostala som epidural proti bolesti lebo mi kontrakcie museli vyvolat oxytocinom aby som sa otvorila. Slo to lahko lrn som kratko zatlacila. Pri velkom babu zatial neviem poviem ti koncom aprila vtedy mam termin. A tebe co sa prihodilo ze toto musis absolvovat?