icon

Odtečenie plodovej vody v 22 týždni tehotenstva

domyyy
30. sep 2012

Prosím mamičky, ktoré poznáte podobný prípad alebo ste to zažili a odtekala vám voda v 22.týždni čo to môže znamenať, je nejaká šanca, že dieťatko sa zachráni, dá sa to zastaviť alebo narodilo sa vám dieťatko takto skoro? Mamička,ktorej sa to stalo je teraz v nemocnici, neviem čo sa deje len mi prosím vás napíšte čo sa ešte dá robiť. Ďakujem!!

daji
1. apr 2017

Ahojte. Ja som v 19 tt a uz nemam plodovu vodu. Sono mi robili dnes rano a babo zodpoveda na svoj tyzden, len neviem dokedy vydrzi bez vody a este k tomu mam nizko placentu praevia marginal a ruzovkasto krvacam. Voda mi ale neodteka robili mi promo test 2krat. Napiste mi ak ste mali taketo a ako to dopadlo. Dakujem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
daji
1. apr 2017

Ale mne nepovedali ze odteka ale ze ju nemam a pripravili ma na najhorsie. Momentalne nemam plodovu vodu cize anhydromnium a pred par dnami to bolo oligohydromnium cize minimum vody. Uz mesiac som v nemocnici s hore nohami a strasne sa bojim.

jankaga
1. apr 2017

@daji ono tam vzdy je trocha vody. Vytvori sa nova, odtecie atd.(ak ti odteka postupne) A utz skresluje, nejaka voda tam je. Mne povedalu, ze ziafna nie he a nakoniec tam nejaka bola

pele
1. apr 2017

@daji ja som mala anhydramnion od 22 tt,bola som tak 7 tyzdnov, kym sa porod spustil. Nastastie maly mal pluca vyvinute a zvladol aj vsetky nastrahy predcasneho narodenia. Viem, ze pluca sa od 16 do 26 tt, predsa nejaky cas si tam vodu aj mala, tak treba dufat, ze aj tvoje babatko to zvladne. Hlavne vydrzat aspon do 24tt... Amniopatch ti nespominali, nepripadal by u teba do uvahy? Viem, ze je to tazka situacia, drzim palce...

daji
1. apr 2017

Ja necitim ze by mi voda odtekala. Ja som im amniopatch spominala aj amnioinfuziu ale ma chcu poslat do BA buduci tyzden na morfologicky utz aby vylucili ze babatko je alebo nie je v poriadku. Len sa bojim aby nebolo neskoro ze ked nema tu vodu. Snazim sa byt jludna aby som mu neublizovala.☹

melmel78
1. apr 2017

@daji ahojky drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo a babo bolo v poriadku. Kam do Ba ta posielaju? Ak nemas vodu zrejme ti niekde musi vytekat. Na vlozke si si nikdy nenasla ani trochu mokre? Pouzivaju na to Temesvaryho test kedy sa plodova voda zafarbi do zelena. O Amniopatchy som si vela citala ked som lezala z rovnakou diagnozou na Antolskej. Ale mne plodovka odtiekla vsetka naraz. Neboj a ver ze to moze dopadnut dobre aj ked prognozy s anhydramnionom nie su dobre.

daji
2. apr 2017

Dakujem, ine mi neostava len verit a dufat. Idem na Kramare k MuDr. Cunderlikovi.

daji
2. apr 2017

Nie, nikdy som si nenasla, ja aj krvacam kvoli placente, ale keby to odtekalo ak s tym, vlozka by bola mokra. Tak neviem.

pentelka01
2. apr 2017

Toto je star diskusia a teda kukám ako púk... Nikdy som ju tu nenašla aj keď som hľadala..
Mne voda odtiekla po amniocentéze.. cestou domov v aute , vyvolali mi pôrod ...dlhá história.. Do nemocnice som prišla už skoro bez vody...ešte tam na posteli odtiekla posledná a mudr.ma pripravovali na to,že si porodím mŕtve bábätko, že proste potrat..nedá sa nič robiť, slabý týždeň a zachraňovať musia mňa, keďže pôrodné cesty som mala otvorené . Hneď ma dopovali atb , infúziu a ležať s tonami sĺz a strachom.. Bola som tam asi 5dní...niekoľko krát denne na sono , či ešte bije..už som sa na to ani nepozerala..ale slečna bola taká vitálna , že nikto nechápal. Pustili ma domov, predsa len, doma ani ročná bábika a že bude mi lepšie ..každý deň som chodila na sono..Bábo bez kvapky vody, srdiečko bilo a bonus - rástlo mi brucho !! Prešlo 10dní.. A na sone bola zrazu voda ! Nik nechápal.. Bol tam primár, 2doktorky , 3doktori..každý jeden kukal , že fakt je tam voda !! Plakala som od šťastia a strachu ... Na ďalšom sone už bola voda kompletná, ja som sa zatvorila a aj vpich na maternici po amnio sa uzavrel a donosila som ju skoro na termín.. Dostala som preeeklampsiu , otočila sa zadočkom a tak týždeň pred termínom išla von akútnou sekciou naša 46cm a 2kilová modelka 🙂 ZDRAVÁ !!!!! Mudr.vraveli, že zázrak..že to ešte nezažili, že každá , ktorú tam mali potratila.. Prednášali o mne budúcim doktorom, že aj takáto môže byť možnosť .. Už je to rok..a týždne si presne nepamätám.. ale tie pocity a okamihy vidím doteraz ! Takže ak je bábo silné, vydrží ! Naša tu proste chcela byť , tak si to vydupala, ako všetko aj teraz :D :D :D

daji
2. apr 2017

A ako ste boli na tom s pohybmi babatka? Ja este necitim☹

jankaga
2. apr 2017

@daji ni ja som inak tiez krvacala od 3mesiaca do ca 21tyzdna. Pohyby som citila ca od 16 tt17tt. Ta voda ti moze odtekat aj s krvou kludne. Babo je inak v poriadku?oblicky atd. Hlavne vela pi vody.

melmel78
2. apr 2017

@daji ja som citila od 16tt pohyby ale ked mas malo vody zrejme ich nemozes moc citit kedze sa nema ako tam hybat. U mna to tiez prestalo a aj my dr hovorili ze to kvoli vode lebo nema priestor. No ked ti ju doplnia bude dobre. Vraj aj na kramaroch robia amniopatch tak sa na to informuj. Inak naj odbornikom na toto je dr Ferianec z Ruzinovskej nemocnice, je to jeho metoda. Tusim ju robia od 20 alebo 22tt nie som si ista. Vraj skor sa nevyplaca.

jankaga
2. apr 2017

od 22tt robia amniopatch, aspin v ruzinove ferianec.Ale nemusi to vyjst, ako mne. Po troch dnoch zacala zasa odtekat. Ale treba to skusit ak sa da

daji
2. apr 2017

Ja uz neviem. V pondelok volaju ale mi povedali ze je to na prirode. Ak to malinke bude chciet tal prezije tak mu dohovaram potichu v sebe ze to spolu zvladneme. To cakanie je najhorsie. Ach jaj.

zuzike123
2. apr 2017

@daji Ahoj, presne viem ako ti je, zazila som to na jesen. V 17tt mi odtiekla voda. Tazky oligohydramnion az anhydramnion. Posielali ma na potrat. Odolali sme a na fotke vidis vysledok. Bolo to vsak strasne obdobie, zufalstvo, plac, neistota... Vypytala som sa z Antolskej do Ruzinova na amniopatch. Malicka bola zatial v poriadku. Doc. Ferianec bol fajn, ale vydrzala som s vodou len 1 den, zial ☹ znova vsetka odtiekla. Pustili ma domov, 5 tyzdnov som jedla antibiotika a lezala s podlozenym zadkom. Voda odtekala zakazdym, ked som vstala na wc ☹ Kazdy tyzden som chodila k doc na poradne, robil mi protizapalovky. V 26tt sa to spustilo same, uz sa porod nedal zastavit. Sekcia a nekonecny strach o princeznu. Porod bol vyvolany infekciou, ktoru mala aj malicka, dostala hned atb. Zial, v dosledku infekcie v bruchu ma nalez na mozgu a tiez prekonala silne krvacanie do mozgu. Najvacsi strasiak, ze nebude dychat, sme ustali. Po porode bola na plucnej ventilacii, po 3 tyzdnoch uz len na kysliku, po 9 tyzdnoch dycha sama. Prognoza je neista. Ale v principe, ano, da sa to, da sa vynosit aj babo bez vody. Neskutocne ti drzim palce.

superdadka
2. apr 2017

dievčatá ani si neviete predstaviť ako mi touto znovuobnovenou diskusiou dodávate nádej, ktorú mi tu zatiaľ nikto ani nenaznačil. Minulý pondelok ma v noci prijali na Antolskú s únikom plodovej vody. Vtedy som bola len 15 tt. Lekár na príjme mi rovno povedal aby som sa pripravila na najhoršie a postupne to opakovali viacerí lekári s ktorými som hovorila. Len jeden z nich, dr. Dlhopolcek mi dal iskricku nádeje. V stredu na ultrazvuku bolo stále dosť vody a klop klop odvtedy neodteka. Neviem ako dlho tu budem ležať a aký koniec to bude mať ale je úžasné si v úplnej mizérii prečítať o tom, že niekedy sa stane zázrak a bábätko to prežije. U mňa je ešte veľmi skoro hovoriť o hocičom. Každej z vás držím palce a ďakujem.

jankaga
2. apr 2017

Treba to nechat na prirodu, ako ma byt tak bude. Zazraky sa deju. Tomasko, 26tt. 750g❤

daji
2. apr 2017

Ja sa s drobcom rozpravam ako ho lubim,je mojim zazrakom a dufam ze ho aj budem drzat v naruci. Aj ked anhydramnion tam je ja dufam ze aspon trosicku vody tam ma. Ja mu verim. Mne len verit ostava.

daji
2. apr 2017

Vsetkym,ktore mate taky problem prajem,aby to dobre dopadlo. Musime verit

zuzike123
3. apr 2017

@superdadka Pokial sa voda tvori a aspon chvilu udrzi, je to urcite lepsie ako uplne bez. Totalny kludovy rezim ta neminie, ale stoji to za to 🙂 Hlavne sa nenechaj dotlacit do niecoho, co sama nechces. Drzkaj sa.

zuzike123
3. apr 2017

@daji Ak sa ma babo udrzat, tak sa udrzi. Po 20tt ti mozu spravit amniopatch, treba sa zahlasit k doc Feriancovi, on je taky slovensky dr.House 🙂 Prajem vela sil v tychto tazkych chvilach.

nikolkalu
3. apr 2017

Mne odtekala voda od 23 tyzdna ale nastastie na to prisli a nastastie som sa dostala k vybornemu odbornikovi lekarovi Mudr. Feriancovi v nemocnici v Ruzinove. Len vdaka nemu mam dnes zive a zdrave dieta. Aj teraz musim plakat ked si na to vsetko spomeniem. Ale nastastie dopadlo vsetko OK. Prosim, nechcem strasit, ale ak mate pocit, ze nieco nie je v poriadku s tou odtekajucou vodou, chodte do Ruzinovskej nemocnici alebo si najdite kontakt na Mudr. Ferianca a kontaktujte ho. Naozaj je to velky odbornik. A keby som znova rodila, tak urcite len u neho. Dajte vediet ako ste dopadli. A drzim moooc palce. (Nenechavajte to na prirodu, niekedy jej treba pomoct a ked sa to da, tak preco nie? Urcite to za to stoji)

daji
3. apr 2017

Termin som dostala na stvrtok o 11:00hod.k Cunderlikovi na Kramare. Vraveli ze amniopatch nerobia kazdemu. Plati sa za to alebo nakolko je to zo zdravotnych dovodov tak nie? Boli to alebo ako to prebieha. Dakujem

daji
3. apr 2017

@nikolkalu a ako dlho si bola bez vody?

jankaga
3. apr 2017

Amniopatch sa merobi kazdemu ano.neolati sa za to. Prebieha to v podstate ako odner plodovej vody, ale naopak, do vnutra sa dava, nie odobera.kuk sem http://www.pluska.sk/izdravie/zdrave-dieta/foto...

Inak to nieje nic strasne, neboli to

zuzike123
3. apr 2017

@daji Ak je babo v poriadku, ty nemas ziadnu infekciu a si ochotna do konca tehotenstva lezat, tak si dobry adept na amniopatch. Je to podobne ako amniocenteza, len tu ti ihlou nic neberu, naopak vstreknu tvoju vlastnu plazmu a trombocyty. Preto tomu predchadza autotransfuzia. Po zakroku 24 hod. len lezis. Da sa to zvladnut a moze to zachranit babo, takze to stoji za pokus. Aj ked u mna to dieru nezaplatalo, ale zlepsili tym vnutorne prostredie a vdaka tomu som vyzdrzala 9 tyzdnov bez vody.

daji
3. apr 2017

Ja som tak vedela ze amniopatch je zalepenie vaku a amnioinfuzia je pridanie plodovej vody. Ale chcela som vediet, ze ked ti zistili, ze nemas vodu o kolko dni, ci tyzdnov ju doplnili. V podstate kolko vydrzi miminko bez vody.

zuzike123
3. apr 2017

@daji Moja bola bez vody celych 9 tyzdnov s vynimkou 1-2 dni po amniopatchi.

zuzike123
3. apr 2017

@daji A amniopatch mi robili asi po 4 tyzdnoch. Ferianec si medzitym kontroloval na usg ci babo rastie, meral ho, pozeral, ci sa dajaka voda trochu zadrziava, atd.