Odumierajúca placenta a zlé prietoky v 36. týždni
ahojte...potrebovala by som len vase skusenosti s takymto pripadom..dufam ze sa niekto najde...sestra lezi od pondelka v nemocke s tym ze mala je moc malinka nesedi jej tt s terminom porodu skracuje sa jej rychlo krcok...dnes jej robili sono a vysledok dr povedala "plodovej vody dost,prietoky su zle a placenta stara odumiera dieta ma malo kyslika a krvi"viac k tomu dr len dodala ze zajtra to budu musiet skontrolovat zas a odisla..to kolko ju takto chcu alebo mozu nechat bez kyslika,resp s takym malym prisunom kyslika este k tomu ked mala je malinka slabo vyzivovana?(v pondelok mala 1740g) a mala by byt v 36tt...dakujem za kazdu info
@sendy182 oni to len povedali monitor kazdy druhy den ale keby si ho vcera nepytala ani jej ho nespravia lebo o tom dr vcera v sluzbe nevedel...ja neviem ci tam maju bordel alebo co ale zapisane to nebolo ze po piatocnom sone by ho mali v nedelu skontrolovat....(odpoved bola mali sme vcera 9 porodov a plnu cakaren na rizikovej ambulancii)v piatok jej izbova dr povedala ze si dnes zase zmera malu ona sama lebo vie na co sa ma zamerat a samozrejme nikdo jej doteraz sono nespravil..myslis ze ked zavolam do inej hociktorej nemocnici mi niekto bude po tel davat take info?
Kortikoidy sa pichaju len asi do 34tt potom uz nie, tie injekcie do brucha bude zrejme fraxiparin (alebo nieco podobne) na riedenie krvi....podľa mňa malinka ma len nízku hmotnosť lebo placenta nestiha vyzivovat ale v 36tt je babo uz v pohode...moja tamca je narodena v tomto tt....dufam, ze teda vedia co robia....prajem nech všetko dobre dopadne....
@lubenka131 určite po telefóne nie 🙂 .......len fakt niekde je starostivosť o mamičku lepšia a inde "nechajú len tak akože veď čo"?.....ja vidím chybu v komunikácii a v starostlivosti......moja známa chodila na pásy ráno, na obed a večer 😉 ....ak mala dobré výsledy tak druhý deň len večer a pod......ja fakt držím tvojej sestre prsty.....ale s týmto som sa ešte osobne nestretla aspoň v popradskej nemocnici......, keďže som bola pri prvom synovi hosp. v 7 mesiaci tehu skoro pred 13 rokmi so žlčníkovým záchvatom 😨 a pobudla v nemocke skoro mesiac .....som sa stretávala a skamarátila s ostatnými mamičkami tehuľkami a spoločne prežívali všetko okolo bábatiek......jedna mala vysoký tlak, druhá sa ani nepohla iba ležala, tretia tehu cukrovku, ďaľšia malé bábo, ktoré nepriberalo, atď........
@lubenka131 ahoj, mne sa malá narodila v 36 + 5 tt, v 33 tt mi pichali kortikoidy na dozretie pľúc a nemusela už ísť ani do inkubátora, ja si myslím že keď je sestra už v 36 + 0, tak malinkej by bolo naozaj lepšie za takýchto okolností vonku... tiež sa pripájam k tým, čo radia zmeniť nemocnicu... držím silno palce...
@lubenka131 myslim si,ako pisu aj ine baby,ze v tejto porodnici riskuju lekari zivot tvojej sestry a jej babätka....ked nieco s placentou nesedi,mali by urobit sekciu alebo vyvolat porod,ved v 36.tt ma dietatko uz pripravene na prezitie,plucka vyvinute................urcite zmente porodnicu,drzim sestre silno palce! Ja som mala sekciu v 34.tt+6 a maly bol v poriadku 🙂
@lubenka131 ahoj ja som mala to iste, mne prietoky nikdy dobre nefungovali takze aj mala bola koly tomu drobna...mne sa narodila na 36tt s 1600g a na utz tvrdili ze ma 2020g tak sa zmylili o 400g co je podla ma ale vela,mala schudla na 1300g ale potom to dobehla..bola mesiac v inkubatore a dnes je zdrava ako ryba...mna chceli rodina na 32tt koly preklamsii a na 25tt my uz pichli injekcie na plucka lebo uz vtedy vedeli ze mala pojde von skor len nevedeli kedy tak chceli si byt isty
@sendy182 chodila na pasy 3x za den ked boli dobre uz chodi len na 2x za den
@renuska23
@stellamaris
@jania023 ona pribera ale menej do brucha jej pichaju na riedenie krvi o koritokidoch nic nehovoril vcerajsi lekar povedal ze na sone nevidi problem s pluckami ze by mali byt ok,,dnes mi znama sestricka na detskom vysvetlovala ze to neznamena ze ked je nieco splacentou ze porad je konec ze mi to ako neodbornici nevidime ako oni oni vedia v akom stave je ta placenta a co si mozu dovolit nikto si ze dobrovolne na zodpovednost nezoberie zanedbanie starostlivosti...ze jednoducho bude mensia ze to dobehne potom v inkubatore a ze maternica placenta krcok sa uz chystaju na porod...ze sa to nema tak dramatizovat lebo ze jedna doktorka sa tak sprosto vyjadri a hned je s toho horor ze keby naozaj odumrela placenta ani mala by sa nehybala ani pasy by neboli ok ☹
@lubenka131 to je pravda, keby už placenta odumrela, tak by bolo zle, ale ako sa ja poznám, tak by som stresovala, či naozaj neodumrie skôr ako má... ale snáď doktori vedia čo robia a dajú na obidve pozor...
@renuska23 neodumrela ale postupne odumiera ale to je vraj normálne keď sa schyľuje k pôrodu...má sa odlucit pri pôrode sama keď nie ju vyberajú oni
@lubenka131 nieco nove?
Keď si to tak všetko čítam, tak mám z toho všetkého taký pocit, že jej doktorka len urobila z komára somára, že mala potrebu tvoju sestru len zbytočne vystrašiť a natrepať hlúposti. Ja si myslím, že tam je to len o tom, že proste hrozí predčasný pôrod, preto je v nemocnici aby ju mali pod kontrolou a snažia sa tam malinkú len udržať čo najdlhšie. Písala si, že jej nikdy nejako nevedeli určiť dátum pôrodu, takže takto sú si viac istý, pravidelne si ju skontrolujú,riedia jej krv aby mala lepšie preitoky a všetko bude v poriadku. To mám len ja taký pocit z toho všetkého...
moja laicke vedomosti hovoria, ze placenta neodumiera, placenta zreje..oznacuje sa urovnou zretia 1 z 3...uz len ten terminodumierajuca je z ust lekara neodborny a zbytocne desi. no kazdopadne tvoja sestra ma prezretejsiu placentu na svoj tt... ale po kauzach okolo nemocnice v TT by som ju tam nenechavala. Nehovorim, ze tam su zli lekari, ale davaju si na cas, co uz malo zial fatalne nasledky.
@xlucia áno mám novinky večer keď bude viac času napíšem
@xlucia
@lucka011
@willy_wonka dnes jej dr povedala ze pockaju kym prejde tento 37tt a v piatok(alebo v sobotu neviem kedy ma poslednu smenu dr)jej vysadia vsetky lieky zrusia cerveny rezim aby zacala chodit a budu cakat kedy sa spusti porod alebo jej spravia cr...dnes jej zostalo poobede zle brali ju na vysetrenie na sono na ekg a brali jej krv..ekg asi ok nic nepovedali na sone len nove to ze ma tvrde brucho a dali jej nejaku infuziu po nej zaspala...primar sa jej prisiel pytat ci nevie s coho to mala...no mozno s tepla ktovie...na pasoch mala kopceky aj dole aj hore takze je mozne ze aj slabe kontrakcie uz ma....jednoducho blizi sa to..tak len cakame...a vcera mal dr nocnu vizitu(mimochodom prvu za celu dobu co tam je,,,,mala by byt kazdy vecer)a prvy doktor sa jej za celu dobu opytal kedy mala prve sono...a kde su tie zaznamy...tak mu povedala ze prve sono mala v rakusku(tam pracovala)a vtedy uz bola 11+6...lebo na svk jej dr v novembri povedal ze tehu neni (sono jej robil len po bruchu nie vaginalne)a chcel jej dat vyvolavacku....tak sestra odisla naspat do roboty...a tam ked jej ani v januari kramy neprisli isla v rakusku na pohotovost a odisla uz s tehu knizkou.....povedala tu v nemocke dr ze jej gynekolog(v tt) jej to ani neprepisal do svk knizky a ani to nezalozil tak sa jej opytal ci by mu nemohla tu knizku a zaznamy dat priniest tak jej ju svokra priniesla tak uvidime co s toho zistia
@lubenka131 podla toho co pises tak cela trnava "jak u debilov" ... nemam slov
@xlucia horsie....cele zle
@lubenka131 :(( neboj bude dobre.... drzim palce ♥♥♥♥ - segre 🙂
@monika15 ďakujem 🙂
@monika15 dnes jej primar s dr povedali ze vysadia lieky uz dnes robili jej sono rano a mala ze ma 1980g 🙂 ze mala nabok hlavicku a dobre sa to meralo...sestra mala vcera aj dnes na pasoch kontrakcie uz(aj pri liekoch)tak to nema zmysel vysadili a bude sa cakat kedy sa to spusti..dufam ze pri tlmeni liekmi ma kontrakcie tak pri vysadeni sa to snad nezastavi 😀 😀
@lubenka131 Veru... 🙂)) Informuj nas ;)))))
@lubenka131 držím palce...
@sendy182 @anjelicek26 @katren neviete za kolko as to moze spustit(priblizne je mi jasne ze to nikto nevie 100%)ked mala liekmi tlmeny predcasny porod...lieky infuzky vysadene....kolko by to mohlo trvat..?na pasoch za posledne 2 dni mala casto kontrakcie(ktore ona ale ani nejak neciti)a dnes uz nemala kontrakcie ale celu noc ju krize boleli....sa len pytam bo sa nevieme dockat 😀
@lubenka131 velmi casto to byva tak, ze ak silou mocou tlmia predcasny porod, zena nakoniec prenasa... z mojho okolia to plati v drvivej vacsine
@lubenka131 ja som sa otvárala od 24 týždňa, udržiavali mi to do 34, potom ma pustili domov ležať a rodila som až v 37, takže to je asi individuálne.... v 36 som bola otvorená na 5 cm a ešte týždeň som vydržala 🙂
@lubenka131 caste teple sprchy na krize,u nas to bolo osvedcene pri dcerke😉
@lubenka131 juj ja ti neporadim nic ja mala cisasky prepac :((((((((( ja sa v tom nevyznam nic :((((
@lubenka131 Nedozrete deti by sa mali rodit cisarakom, lebo ich hlavicka je prilis krehka na razenie si cesty porodnym kanalom. Inak hrozi poskodenie mozgu. V Trnave to uz s tym odmietanim cisarakov prehanaju.

@lubenka131 no... ten inkubator by som zvolila :(( boze nech je vsetko dobre... poznacila som si temu tak potom tu napis keby sa nieco zmenilo 🙂