Opuchy nôh v 23. týždni

artemiss1
16. mar 2018

Ahojte
Som 23tt a uz asi zo 3 týždne sú tomu čo som si všimla že mam opuch na lytku na ľavom ked večer stlačím lýtko ostane jamka. Členky zatiaľ opuchnuté nie su, neni to veľký opuch ale držím vodu a tým aj váha je vyššia. Nechcem hneď stresovať pijem veľa aj cikam a tlak mám dobrý večer trochu nižší. K Dr idem o 3 týždne
Ďakujem za info a rady
Majte pekný deň

zeytin
16. mar 2018

V tehotenstve je to normálne, pri najstaršej som mala nohy ako slon, najmä keď sa oteplilo vonku. Menej soľ, soľ zadržiava vodu. Podľa mňa to tie tri týždne do poradne počká 🙂

karmela
16. mar 2018

Keď pôjdeš na poradňu povec dr a keď sa dá tak vyloz nohy podloz vankúšom a tak lez.Keby si mala vysoký tlak opuch noh,tvare,prstov na rukách a bielkovinu v moci vtedy treba navštíviť dr čo najskôr.Inac mierny opuch je ešte v poho držím palčeky 😊

deti95060810
16. mar 2018

mala som, lekárka odporučila úplne vynechať soľ....ešte aj v chlebe je soľ - takže som si chlieb piekla bez soli....opuchy zmizli.
inak je to dosť nebezpečné, tlak ti môže rýchlo vyletieť hore....a potom už len rýchlo do nemocnice.😉

ladyblcha
16. mar 2018

V 20-23tt aby opuchali nohy je dost skoro, treba urcite menej solit ako pise @deti95060810 a informovat gyna
Mne vravel, ze opuch od clenkov dole je ok, ale od kolien po clenky je uz horsie.

rusalinka
16. mar 2018

Ja som mala tak isto, na komplet opuchnutá, ráno som si oči nevidela... A len zopakujem - vylúčiť soľ a pridať bielkoviny. Napr. tvaroh.

artemiss1
autor
16. mar 2018

Ja ten opuchy vidím len v lytku zatiaľ a neni to strašne ale predsa a tlak meriam každý deň neni vysoký no mám obavy

dedeline
16. mar 2018

Ja som mala tiez opuchnute velmi. Akoze naozja velmi. Ale rodila som v auguste. Cele leto som nosila dlhe saty a jedny slapky do ktorych sa mi nohy vosli ;) ludia ma lutovali. Ja som aa lutovala. No cele zle. Po porode to bolo este horsie. Uz to zacalo aj boliet. Mala som pocit ze staci pichnut ihlou a puknem ;) pila som vela vela kvoli kojeniu. Vsetko slo do noh. Mlieka som mala minimum. Snazila som sa jest bielkoviny. Pomohlo. Nesolim vobec. A vykladala som nohy vsade, kde sa dalo. Aj v porodnici ;) keby som mohla tak aj na strop vylozim ;) vydrz. A meraj tlak. Ja som ho mala v pohode. I ked kazdeho lekara som na to vzdy upozornila - ak by bol nahodou slepy a nevidel ;)

shades3
16. mar 2018

skus si to rozmasirovat, smerom hore k srdcu pri nohach vylozenych - teda, manzel nech skusi :P taku polohu asi nedas 🙂 ak to neprejde, isla by som k dokimu, normalne je opuchnute na clenkoch a celkove nohy, ale ked len lytko a ine nie, tak mozno trosku problemy s cievami, bolo by mozno dobre to kuk..

simdob
16. mar 2018

to je v tehotenstve bežné 🙂 obmedz trošku soľ ale na poradni o tom isto povedz 🙂

mirka17
16. mar 2018

@artemiss1 To že máš večer opuchnuté nohy je podla mna v poriadku, pokiaľ nemáš vysoký tlak a bielkoviny v moči, skontroluj si nohy ráno, či ich máš opuchnuté, nie večer ked sa celý den namáhaš

lorela
16. mar 2018

@artemiss1 Zbytocne polemizovat, isla by som k lekarovi. Aj ked nejde o ziaden akutny pripad, proste pre svoj vlastny pokoj.

nataliaseidlova
16. mar 2018

A iné ťažkosti s nohou nemáš? Žeby bola teplejšia? Alebo pri chôdzi nebolí? Kŕče v nej máš, či je len opuchnutejsia a nič viac?!

pallacinka29
16. mar 2018

Mne z vety, ze “v tehotenstve je to normalne” naskakuju zimomriavky... Mne opuchla lava noha, a bola z toho tromboza, ktoru v nemocnici diagnostikovali tyzden!!!!

nataliaseidlova
16. mar 2018

@pallacinka29 no tak sme na tom rovnako. Nechcela som to takto na rovinu napísať, aby som autorku nenaplašila 😀 tak isto trombóza na ľavej nohe, neskôr vysoký tlak a predčasný pôrod

stelak
16. mar 2018

Zdravim, ak je to opuch len jedneho lytka, pozor na cievy, tromboza, kvoli tomu mi bol nasadeny fraxiparin. Inak je opuch asi beznou sucastou;)

artemiss1
autor
17. mar 2018

@nataliaseidlova ja užívam aspirin na vyhnutie sa trombozy nebolí ma noha ráno neni opuchnuta ale som si všimla ze tie lýtka sú také tvrdšie ťažšie zrejme vahou vyššou a večer vidím ten opuch na ľavej ale zatiaľ nič hrozne to neni keby si nepostlacam nohu tak si to voľným okom nevšimnúť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre