icon

Pásový opar na začiatku tehotenstva

danika999
19. mar 2013

Ahojte..chcem Vas poprosit o radu. Na lopatke sa mi vytvorili male vyrazky, ktore malo svrbia, som v 4-5 tt, sla som preto ku koznej. Diagnostikovala to ako pasovy opar s tym, ze musim, resp. je mensie riziko vybrat antivirotika ako nechat virus posobit a spôsobit skody. Gynekolog po jej odporucani v podstate rovnaky postup, akurat, ze si mam kupit b komplex a brat ho viac..Zajtra ale idem este k infektologovi, ktory to chce vidiet (nemam to take velke a hrozne ako na fotkach, co som pozerala na nete). Po telefone mi ale povedal, ze lieky, ktore mi predpisala - zovudex 125 mg vobec nie su neskodne v mojej faze tehotenstva..
Chcem sa preto spytat, ci niekto nema podobnu skusenost..citala som toho uz kopu a neviem co si mam mysliet. Nechcem poskodit drobceka..len neviem cim mu mozem ublizit viac :(
DAKUJEM VAAM

zuzulica
19. mar 2013

@danika999 No som zvedavá,čo ti zajtra povedia,ja mám také podobné na tom prsníku,ale teda ja myslím že to mám alergiu,kedže to nebolí,lebo všetci v rodine čo zoster mali,tak hovorili,že to strašne bolí...

danika999
autor
19. mar 2013

@zuzulica dobre myslim pozitivne 🙂 ani mast nedali priatelovi v lekarni, ze ked som tehotna, je to tiez antivirotikum..no nic neboli, malo svrbi, kaslem nanho a zajtra to dam kuk tomu lekarovi..on sa prve co pytal po telefone, ze ci to boli 🙂 a mna neboli takze verim, ze to bude ok :D
dakujem za podporu a dobre rady, dam vediet ako to dopadlo

petusko
19. mar 2013

ahojte, ja som herpes zoster prekonala v piatom mesiaci tehotenstva, mala som ho od krížov, cez zadok, vnútornú stranu oboch stehien až po kolená. Kiahne som v detstve prekonala.
Ten pásový opar bolel ako šľak, kvoli bolesti som nespávala, nemohla som chodiť, sedieť, ležať, keďže som to mala na takom mieste 😖
Dostala som na to akurát tak tekutý púder, ktorý mi to ale iba pomáhal trochu vysúšať, od bolesti a svrbenia neuľavil.
Tiež som sa veľmi bála, či to nebude mať vplyv na bábatko, našťastie, syn sa narodil zdravý (síce mesiac pred termínom a mal silnú žltačku, ale nikto to nepripisoval herpesu).
Mmch, syn má teraz 6 rokov a ako 4-ročný už prekonal kiahne.

danika999
autor
19. mar 2013

@petusko hmm tak podla tej mojej foto teda usudzujes co?

petusko
19. mar 2013

@danika999 vyzerá to ako herpes, ale pokiaľ to nemáš naozaj bolestivé a nerobí sa ti toho viac, tak to môže byť aj "obyčajný" herpes, príp. len nejaká alergická reakcia.
ja osobne som tpri pásovom opare takýchto herpesov mala veľa, možno aj 30 pekne zaradom od chrbta až po kolená.
A bola to naozaj nepríjemná bolesť, ja som sa škrabala asi aj týždeň pred vyhodením prvého herpesu na krížoch. a potom sa mi to do rána roztiahlo do neuveriteľného rozmeru.

danika999
autor
19. mar 2013

no tak dufam, ze to bude iba nieco obycajne 🙂 dakujem

jankasz
19. mar 2013

@zuzulica ja som to mala vo velkosti ako 2-eurova minca v oblasti krizov...pobolievalo ma to a svrbelo.... ja som si najskor myslela,ze to mam nejaku vyrazku tak som si to skrabala lebo som si nevidela na chrbat, az lekar mi povedal,ze je to pasovy opar.... mozno preto to neprepukne vo velkom, ked uz som mala kiahne, mozno keby som kiahne nemala tak by to bolo horsie....

danika999
autor
20. mar 2013

nemaam tralala :D povedal, ze by to po 4dnoch vyzeralo inak a mala by som bolesti

gabrielazilikova
21. mar 2013

@petusko ja mám 2 týždne pásový opar...vyrážky sa už pekne hoja,ale bolesť je nenormálna...ja som už zúfalá,neviem spávať ani na chrbte ani na boku,tabletky od bolesti vôbec nezaberajú,bolí ma už žalúdok...tá bolesť je podobná ako popálená(obarená)koža...neskutočné.Ako dlho si ty mala bolesti?

petusko
21. mar 2013

@gabrielazilikova fu, tak ma mrzí.
Ja si nepamatám koľko presne ma to tak bolelo, bolo to pred 6,5 rokom, ale tie dva týždne určite boli najhoršie ☹
Ja som nesmela ani tabletky od bolesti, keďže som bola tehu...
Kde sa ti urobili vyrážky?

lily14
21. mar 2013

@petusko mozem sa opytat ,kedze si to mala cez tehot.dietatko to neublizilo vsak???

gabrielazilikova
21. mar 2013

@petusko vyrážky mám od pupku ,rebrá až chrbticu.Zabudla som ešte napísať,že kým sa mi nevyhádzali vyrážky,tie bolesti som pripisovala,že asi žlčník,lebo ma bolel pravý bok.Doktorka ma sfúkla,že to je chrbtica a poslala ma na neurologiu a tam lekár bez akýchkoľvek otázok naprával mi chrbticu a dal obstrek(asi 5x ma pichol do chrbta) .Naposledy som bola pri ňom pred 5-timi rokmi,takže myslel zrejme že som zablokovaná...a až v ten večer som si našla prvé vyrážky. neviem či si namýšľam ale tie obstreky asi nebolo vhodné mi dávať...či aj kvôli tomu sú tie bolesti také veľké...neviem som zúfalá ☹

petusko
21. mar 2013

@lily14 ako som spomínala, syn sa narodil zdravý 🙂 síce mesiac pred termínom a bojovali sme so silnou žltačkou, ale nikto nikdy to nedával do spojitosti s oparom.

petusko
21. mar 2013

@gabrielazilikova takže tiež dosť rozsiahly.

Ja som vtedy tiež behala od gynekologa, cez obvodného až na infekčné. Je to oštara, držím palce, nech to máš čím skôr za sebou.

gabrielazilikova
21. mar 2013

@petusko ďakujem 😉

solovej
8. jan 2016

ahojte prave ny zistili pasovy opar som v siedmom mes velmi sa bojim mate niekto skusenosti

sonjaf
31. jan 2016

@danika999
Ahoj.chcem sa ta spýtať ako to celé potom u teda dopadlo.my sa práve snažíme otehotnieť. Včera mi zistili pásový opar a tiež beriem ten zovudax. Robila som si test a tehotná niesom zatiaľ. Myslíš že ak by mi najbližšie dni test ukázal pozitívne, mohlo by to plod ovplyvniť? Ďakujem ti

danika999
autor
31. jan 2016

@sonjaf ahoj..u mna nastastie pasovy opar vylucili..konzultovala som to okrem kožnej co mi rovno dala tie lieky aj s primarom infekcneho a ten povedal ze to nie je ono..takze to preslo s tekutym pudrom a viac som neriesila..každopádne na tvojom mieste ak ho mas potvrdeny by a zatial niesi tehu ny som bola opatrna..tie lieky podla mna dobrotu nenarobia na zaciatku..takze sa doliec..dober lieky podla mna..daj si kusok pauzu nech sa telo po nich precisti a tak skusajte znova..prajem skore uzdravenie 👍

solovej
1. feb 2016

@sonjaf zatial neviem ako to bude lebo do porodu mam ešte mesiac tak uvidime zatial všetko ok lekari hovoria že rizikove je to na začiatku tehotenstva

miriamab
24. feb 2016

Ja som na zaciatku tehu,nejaky 4 tyzden a pred dvomi tyzdnami som dostala mierny pasovy opar,uz mi opadali aj chrasty,natierala som to len zoviraxom. Kiahne som prekonala v detstve. Myslite,ze je to problem?

solovej
28. feb 2016

@miriamab neviem vam povedat ja som mala tiež taky slabí opar lekari hovoria že najhoršie je to na začiatku tehot a na konci boli ste aj u lekara čo na to vaš gynekolog

miriamab
29. feb 2016

@solovej bola som na krv,nakolko na sone zatial nic nevidela. Krv bola pozitivna,tak mi kazala prist o dva tyzdne na sono. Zatial sa k tomu nevyjadrovala,povedala,ze uvidime potom,tak som zvedava. Dost som o tom citala a vraj by to nemal byt az taky problem,vraj telo uz ma v sebe protilatky. V pondelok budem hadam mudrejsia...

solovej
2. mar 2016

@miriamab ok daj vediet že ako si dopadla

babo78
6. jún 2016

Ahojte baby, čo je dobré na pásový opar? Ja som si kúpila zovirax duo. Neviem ako rýchlo to zaberie ale mám to katastrofálne a desne to bolí a pichá.

solovej
6. jún 2016

@babo78 ahoj ja som použivala imazol crem

babo78
6. jún 2016

@solovej Ďakujem a zabral ti dobre?

ankapuska79
3. aug 2016

@danika999
Ahoj chcem sa spytat ako si dopadla s babatkom? Ja som teraz v siedmom a mam pasovytyzdnipoparytiez,neviem co robit,ake testy ti robili,dakujem

danika999
autor
3. aug 2016

@ankapuska79 ja som nakoniec nemala..posudil to iba okom lekar dalsi a preslo to tak sa to nijako neriesilo

solovej
4. aug 2016

@ankapuska79 mne nerobili žiadne testy iba som si potierala s imazolom a potom to vymizlo babo je v poriadku neboj sa v 7 mesiaci je už všetko vyvinute taže všetko bude dobre

ankapuska79
4. aug 2016

Ja som 7 tyzden nie mesiac