icon

Pattauov syndróm

tinka161
4. feb 2014

Ahojte zienky, potrebujem Vas nazor...som v 14tt, v nedelu som bola na sone a to co sme zistili je strasne, babatko ma neskutocne vyvinove chybicky, ktore su vraj nezlucitelne so zivotom, konkretne Pattauov syndrom s pravdepodobnostou 1:4, pri Downovom syndrome tiez 1:4 a Edwardsovom 1:30...pan doktor vsak povedal, ze na 95% je to Pattau, som z toho na nervy, vcera som bola u genetika a v nemocnici a vsade mi odporucaju ukoncenie tehotenstva, vo stvrtok idem uz na prijem, dnes som bola na krvi a zajtra ma caka EKG a odber choriovych klkov. Doteraz som bola presvedcena, ze najlepsie bude babatko zbytocne netrapit (bolo mi povedane, ze by zilo tak max. minutku, lebo srdiecko a hlavicka su v hroznom stave, aj to len za predpokladu, ze nejakym zazracnym sposobom by som nepotratila) a podstupit ukoncenie. Lenze pozerala som videa na youtube a nasla som par o detickach, ktore s tymto syndromom ziju a nejako ma prepadaju myslienky, ze to co sa chystam urobit je uuplne zbytocne a ze to budem lutovat do konca zivota...Poradte co robit? Ja som uz zufala :( a ako prebieha ukoncenie tehotenstva v 14tt? Lebo vraj to uz nie je kyretaz, ale porod a nedokazem pochopit, ako mozem takto skoro porodit 5,5centimetrove babatko...Dakujem kraaasne

tchaliak
7. feb 2014

@magimary stastna to zena, kamaratka tvoja 🙂 , kiezby vsetky zeny s IUFD mali taky priebeh.

macamac
7. feb 2014

@magimary no veď práve som jej to napísala
múdra je 😒

magimary
7. feb 2014

@tchaliak rozhodne nie je jediná na to, aby sa tu zastrašovalo márnicou....

tchaliak
7. feb 2014

@macamac adrenalín, no to je metodou volby pri septickom soku kde ti zlyha srdce. No asi třeba zacat stopovat kedy sa dostavi pri IUFD sepsa, alebo kliknut na WHO a tam si precitate rizika 🙂 .

Ved ani pri adrenalinovom sporte nemusíš exnut ale vystavujes sa cielene vysiemu riziku a mala by preto o tom vediet aj tvoja rodina, nenechavaj si to pre seba. Ak mas manzela tak ta podpori, ale vtedy vec ze uz ma za teba nahradu 🙂 .

koniarova
7. feb 2014

Že vás to ešte baví. 😠 😠 😠

macamac
7. feb 2014

@tchaliak ty si úplne mimo dievča
už aj môjho muža poznáš? 😅 😅
ďalšia zatrpknutá a sklamaná na MK sa ventiluje?
si v nesprávnej téme a píšeš už úúúúplne od veci

a poprosím, nereaguj už na mňa
nemám s tebou o čom diskutovať

afrika
7. feb 2014

@motovidlo ak by dieťatko fyzicky trpelo - čo býva dosť často pri ochoreniach, ktoré písala zakladateľka témy tak ide aj o dieťatko...

motovidlo
7. feb 2014

@afrika pozri, nechajme to uz naozaj tak, niekto to tu uz pisal, iba jatrime zakladatelke rany... Mozeme IP ak chces, ja mam proste trosku iny nazor, ale asi to tu uz nerozoberajme.

afrika
7. feb 2014

@motovidlo s tím súhlasím, že tou diskusiou, ktorá tu vznikla sa už skôr trošku viac ubližuje zakladateľke 😔 😔

tchaliak
7. feb 2014

Niektore dievcence zacali diskutovat a nakoniec im dosli zmysluplne argumenty. Ukoncujem tuto diskusiu vzhladom k zakladatelke a navrhujem dievcatam zalozit temu "vystavujem sa riziku intrauterinnej smrti plodu dobrovolne" a tam uz prispievat nebudem, lebo nie je o com 😉 .

magimary
7. feb 2014

@tchaliak dievčatám nedošli argumenty,
ale na urážky nebudeme reagovať 😉

zakladaj si témy, ak potrebuješ,
túto už nechaj tak.

petelenka8
7. feb 2014

Ufff..., naozaj tazka tema, navrhujem ukoncit 🤐 , dost sa to tu medzi vami vyostrilo 😠 !

tinka161
autor
10. feb 2014

No, mam po tom 😒 nebolo to nic prijemne a neprajem to zazit nikomu, ale som rada, ze je to uz za mnou. Akurat cakame na vysledky z genetiky a potom uvidime ako co dalej 🙂 Este raz vdaka dievcata 🙂

janka258
10. feb 2014

@tinka161 držím palce,nech sa z toho čím skôr otrasiete a nech sa svojho vytúženého zdravého dieťatka dočkáte čím skôr 🙂

berenice8
10. feb 2014

@tinka161 precitala som tuto temu, a je mi luto co sa ti stalo...presla som si podobnym, v 25tt len s inou diagnozou, takze sa viem vcitit...chce to cas.....chcem ti tymto sposobom poslat trosku sil a energie...a prajem ti vsetko dobre do buducnosti

gaby21
10. feb 2014

@tinka161 Neboj, všetko bude dobre, ja som otehotnela, hned po prvej menštruacii, je to ta najlepšia naplasť na bolesť, a ta obrovska radosť, ked mi v 12 tyzdni na ultrazvuku povedali, ze babatko je zdrave a bude to chlapec, krajši pocit som ešte v zivote nezazila, uz len narodenie mojich deti. Prajem všetko dobre.

adman
11. feb 2014

@tinka161 Úprimnú sústrasť.

kveta
11. feb 2014

@tinka161 Drz sa! ☹

bastika
11. feb 2014

@tinka161 super držím ti palce k zdravemu dietatku a hlavne hlavu hore rozhodla si sa najlepsie ako si mohla si silná a sebavedoma žena a určite si ťa nájde zdrave dieťatko

jankako
11. feb 2014

@tinka161 ☹ drž sa!

bastika
27. feb 2014

@tinka161 ako sa ti dari?

tinka161
autor
28. feb 2014

@bastika ahoj 🙂 no celkom to ide, akurat vcera som volala na genetiku a ziadnu chromozomovu "chybu" nezistili :( 3/4 buniek z placenty boli uplne zdrave, ale babatko predsa len chorucke bolo :( tak teraz v marci ideme aj s drahym na geneticke vysetrenia, aby sme aspon zistili cim to bolo sposobene :( vsetko je to cim dalej tym horsie...

danjelca
28. feb 2014

pre mna je zaujímavé, že na sone sa zistili"neskutočné vývojové vady" a nakoniec 3/4 buniek zdravá?
Potvrdil sa pattauov syndrom vlastne?

bastika
28. feb 2014

@tinka161 tak sa držte teraz uz len pozerajte dopredu a ked Vám zistia co bol problém nabudúce sa mu budete vediet vyhnúť a podarí sa to držím palce 😵

jankako
1. mar 2014

@tinka161 aké boli výsledky histologie plodu???

tinka161
autor
2. mar 2014

@bastika dakujem 🙂

@jankako napisem ti ako to mam z patologie...struktury placenty zodpovedajuce gestacnej dobe, tkaniva a organy plodu nezrele, makromorfologicky nalez koresponduje s klinickym nalezom (t.j. holoprosencefalia, facialny dysmorfizmus, RNT, VCC)...a potom je tam len opis plodiku - 6,5cm, hlavicka s malou tvarovou castou a vystupujucimi ocnymi bulvami a sirokymi ustami 😒

jankako
2. mar 2014

@tinka161 takže sa potvrdilo že by bolo velmi choručké... 😔

bastika
2. mar 2014

@tinka161 vidíš takze tak... Príroda to tak chcela a bud kludna malo to tak byt. Držím este raz palceky k zdravemu bábätku 😀

tinka161
autor
4. mar 2014

@danjelca robili sa testy a nepotvrdil sa ☹ ked som to pocula nevedela som co robit, neskutocna bolest a oci plne slz ☹

danjelca
4. mar 2014

@tinka161 Tinka ale bábätko bolo choručké a to dosť, príroda sa tiež niekedy pomýli..bohužial..
ale myslím že toto nie e žiadny genetika proste ste si vyžrebovali ten čierny "los" a je to náhoda.Držím palce daj sa do kopy a hor sa na zdravé bábätko🙂
Zo srdca Ti želám.A toto bábätko nech odpočíva v láske a pokoji a v Tvojom srdci.A ak veríš na reinkarnáciu tak na druhý krát sa mu už iste podarí "trafiť" to zdravé telíčko.