Baby áno už som otravná ale chcem sa opýtať bola už niektorá z vás na pohotovosti so zápchou pri chirurgovi? Lebo ja nedokážem už koli tým bolestiam ísť na WC.. Proste tlači ma tlači ale výsledok žiadny :(.. A áno skúšala som už všetko úplne všetko :( a už je to 2tyzden..
Klystir. V lekarni na to kupis taky sacok a hadicku. Cca 8€ to stoji..plus harmancekovy caj z dojcenskej vody.
Ale 12 dni je moc. Ja by som sla do tej nemocnice. Mozno tam je uplne iny a vážny problem.
Drz sa
Klystir kupis aj v lekarni a podla navodu aplikujes doma....problemom moze byt aj tlacenie a aj to ze to moze byt vaznejsi problem,....obzvlasy ak trva dlho...treba sa pytat aj na kolonoskopiu
@milka1533 no ja by som zajtra skocila za obvodakom a povedala, ze nec ma niekam posle - lebo skratka nic nezabera. ak by sa storcoval, taktrvam na tom, nech to zapise do karty. a sla by som na pohotovost s tym, ze obvodak moj stav neriesi. niekto ti pre boha musi pomoct ... ale teda skus este ten domaci klystir. a kasli na to, chod aj do sprchy, ked mas problem sediet.
Ja som si sice aplikovala klystir ako netehotna, ale kupila som si v zdr potebach taku sadu na klystir... Vrecko na vodu, hadicku a koncovku... Alebo staci taky balonikovy klystir...
@ukulela to ze ja ledva prejdem kus a už to tlači.. A sa skláňam.. Bojím sa ako to zajtra tu chôdzu zvládnem.. Len Žeby ešte na pohotovosti ma vyšetrili :(.. To ze ja keď aj stojím mne sa podľa ujú nohy ak tlačím.. A áno mala by som radšej ísť teraz hoc hneď na pohotovosť ale ten strach vo mne ma nepusti :(...
Ked sa budes stresovat a strachovat tinepomoze,,potrebujes odborne vtsetrenie
A ked ta nezoberu na obycajnu pohotovist, isla by som mozno aj na gynekologicku... Ved to ohrozuje tehu... Mozno tam ti urobia aj klystir...
no ak ti je fakt zle,- čo asi je, -tak to treba riešiť čím skôr... niekoho so sebou a šup. A nenechať sa odbiť - ľahšie sa to povie, je mi to jasné, ale mysli na SVOJE zdravie a babulo... klystír môže a nemusí pomôcť, keďže ťažko povedať kde je problém, ale určite by si mala byť trocha pod dohľadom kým sa podarí
@milka1533 tak lactecon nie je klystýr....čo si myslíš ako ťa vyšetria keď máš plné črevá stolice...lactecom je fajn ale nie v takomto stave....funguje na princípe zmäkčenia stolice, ale stolica sa zväčší, čiže ak už máš plné črevá tak to bolí, ale vytlačiť to musíš....Vybehni do Kauflandu ak tam máte lekáreň - ešte by mala byť otvorená. Treba kúpiť klystýr...Predávajú 2 typy balónik alebo také vrecuško s dlhšou hadičkou(ten je dostať častejšie v zdravotníckych potrebách) ten druhý zo zdravotníckych potrieb je lepší ale pri akútnom prípade ti pomôže aj ten prvý.....ak si kúpiš ten balónik naplníš teplou mydlovou vodou a strekneš si do zadku(je tam priložený nástavec)....ten druhý so sáčikom(ten mávajú v zdrav.potrebách) je lepší ale je to na dlhšie...mala by si si prevariť vodu , odstátu naleješ do vrecúška, zapojíš hadičku, povesíš si to niekde yššie(ako infúzku)lahneš si na bok , hadičku do zadku....voda (spádom) ti bude vtekať hadičkou do zadku(rovnaký princíp ako pri infúzke), najlepšie vydržať aby stieklo čo najviac vody ak sa dá aj liter a chvíľu zadržovať ak sa dá čo najdlhšie- potom na záchod ked zatlačíš tak to vyšplechne aj s vodou.....na pohotovosti ti nemajú čo robiť, tam klystýr nepodávajú...
uz ak si fakt zufala tak chod ale neviem ci ti tam pomozu :/ ale mozno tiez este nejako poradia
@milka1533 dobrý je aj ten lactecon, keď si v takom akútnom stave daj si pred večerou(mal by byť prázdny žalúdok a aspom pol hodinu nejesť....môžeš si dať aj trochu viac.....ak do rána nepomôže treba dať aj pred raňajkami(tiež môžeš trochu viac)..dáva sa to na lačno pred rňajkami a ked nezaberie aj pred obedom daj si kludne plnú tú odmerku - dôležité na lačno a aspom hodinu nejesť - potom si dať pohár teplej vody a až potom jesť....ak máš takéto problémy tak si ho dávaj potom (už ked budeš mať vyprázdnené črevá) preventívne , každý druhý deň pol-hodinu pred raňajkami.....on je dobrý len nie už v taýchto stavoch - trebalo riešiť skôr....
No, hanba nabok...chod do vane a pomôž si prstami,aj na chirurgii sa to robí manuálne,ak niet inej možnosti.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@milka1533 ani cipky nepomohli?