Pohotovosť so zápchou

milka1533
21. jan 2019

Baby áno už som otravná ale chcem sa opýtať bola už niektorá z vás na pohotovosti so zápchou pri chirurgovi? Lebo ja nedokážem už koli tým bolestiam ísť na WC.. Proste tlači ma tlači ale výsledok žiadny :(.. A áno skúšala som už všetko úplne všetko :( a už je to 2tyzden..

ikonica
21. jan 2019

@milka1533 ani cipky nepomohli?

mogaa
21. jan 2019

@milka1533 ja nechcem byť zlá, ale prečo si nešla k svojmu doktorovi? Čím si myslíš že ti pomôžu na chirurgii? Treba si robiť klystýr s mydlovou vodou.

milka1533
autor
21. jan 2019

@ikonica nie len kus ma prehnal ale to len kus a to tvrdé ostalo dnu.. :(

ikonica
21. jan 2019

@milka1533 glycerinove si mala ci ake.?

milka1533
autor
21. jan 2019

@mogaa bola som práveže.. Aj u svojho doktora aj u gyndy.. Už som bola i na gynekol. Pohotovosti a nikto nič že mám si dávať čipky.. Ale ja nevládzem už ani tlačiť.. Neudržím sa na záchode... A na pohotovosti mi povedali ze mam ísť ku chirurgovi ked bude robiť.. :(

milka1533
autor
21. jan 2019

@ikonica áno áno tie som mala.. A proste nedokážem vytlačiť tu tvrdú stolicu len kus ma prehnalo :(

ikonica
21. jan 2019

@milka1533 no mozno by fakt bodol ten klystir... Mozno postaci aj cista tepla voda...

ukulela
21. jan 2019

@milka1533 podla mna tiez este treba skusit ten klystir.

milka1533
autor
21. jan 2019

@ikonica nwm nwm už čo lebo ja na záchode sedieť nedokážem už

milka1533
autor
21. jan 2019

@milka1533
@ukulela a pýtala som sa na pohotovosti oklystir ci mi honemozu dat ta ze oni nedávajú tak len pred pôrodom

ukulela
21. jan 2019

@milka1533 da sa aj doma dat. kupit v lekarni.

ivca88
21. jan 2019

Klystir. V lekarni na to kupis taky sacok a hadicku. Cca 8€ to stoji..plus harmancekovy caj z dojcenskej vody.
Ale 12 dni je moc. Ja by som sla do tej nemocnice. Mozno tam je uplne iny a vážny problem.
Drz sa

milka1533
autor
21. jan 2019

@ivca88 ako pýtala som si v lekárni klystir tak mi dali len lactecon... A áno veľmi je to veľa ale doktorov to akosi nezaujíma... A ďakujem :(

sense
21. jan 2019

Klystir kupis aj v lekarni a podla navodu aplikujes doma....problemom moze byt aj tlacenie a aj to ze to moze byt vaznejsi problem,....obzvlasy ak trva dlho...treba sa pytat aj na kolonoskopiu

ukulela
21. jan 2019

@milka1533 no ja by som zajtra skocila za obvodakom a povedala, ze nec ma niekam posle - lebo skratka nic nezabera. ak by sa storcoval, taktrvam na tom, nech to zapise do karty. a sla by som na pohotovost s tym, ze obvodak moj stav neriesi. niekto ti pre boha musi pomoct ... ale teda skus este ten domaci klystir. a kasli na to, chod aj do sprchy, ked mas problem sediet.

ikonica
21. jan 2019

Ja som si sice aplikovala klystir ako netehotna, ale kupila som si v zdr potebach taku sadu na klystir... Vrecko na vodu, hadicku a koncovku... Alebo staci taky balonikovy klystir...

milka1533
autor
21. jan 2019

@sense toho sa aj ja bojím ze je to niečo vážnejšie..nechcem ísť anj na pohotovosť radšej by som skočila zajtra k doktorovi aleja nwm ďaleko je ešte noc:(

ukulela
21. jan 2019

@milka1533 no. na zle nemysli. ries tento problem a potom dalsie. ak sa to opakuje, urcite odbornik, resp skus konzultovat aj ked je to len prvy krat.

milka1533
autor
21. jan 2019

@ukulela to ze ja ledva prejdem kus a už to tlači.. A sa skláňam.. Bojím sa ako to zajtra tu chôdzu zvládnem.. Len Žeby ešte na pohotovosti ma vyšetrili :(.. To ze ja keď aj stojím mne sa podľa ujú nohy ak tlačím.. A áno mala by som radšej ísť teraz hoc hneď na pohotovosť ale ten strach vo mne ma nepusti :(...

milka1533
autor
21. jan 2019

@ukulela ja už som taká vystresovaný že nwm ani co skôr

sense
21. jan 2019

Ked sa budes stresovat a strachovat tinepomoze,,potrebujes odborne vtsetrenie

ukulela
21. jan 2019

@milka1533 no ale s takymto stavom rubaj na pohotovost! zena, neblazni. bat sa je jedna vec, ale rozumne si uvedomit problem snad zvladas. neboj sa, trvaj na tom, nech ti pomozu, resp ak ma kto, nech ide s tebou. aby ta neodpinkali cipkom!

ikonica
21. jan 2019

A ked ta nezoberu na obycajnu pohotovist, isla by som mozno aj na gynekologicku... Ved to ohrozuje tehu... Mozno tam ti urobia aj klystir...

bagre
21. jan 2019

no ak ti je fakt zle,- čo asi je, -tak to treba riešiť čím skôr... niekoho so sebou a šup. A nenechať sa odbiť - ľahšie sa to povie, je mi to jasné, ale mysli na SVOJE zdravie a babulo... klystír môže a nemusí pomôcť, keďže ťažko povedať kde je problém, ale určite by si mala byť trocha pod dohľadom kým sa podarí

milka1533
autor
21. jan 2019

@ikonica no bola som na gynekologickej už.. A tam práveže mi vôbec neporadil a ze klystir oni mi len tak nemôžu dat keďže ešte nerodim..

milka1533
autor
21. jan 2019

@bagre no tak hádam do noci sa zdohadam pojst na pohotovosť... Len tu oho sa bojím ak mi fakt niečo budú robiť a pošlú ma na záchod ja to na záchode nevydržím so sedením toho sa tiež bojím :(

mogaa
21. jan 2019

@milka1533 tak lactecon nie je klystýr....čo si myslíš ako ťa vyšetria keď máš plné črevá stolice...lactecom je fajn ale nie v takomto stave....funguje na princípe zmäkčenia stolice, ale stolica sa zväčší, čiže ak už máš plné črevá tak to bolí, ale vytlačiť to musíš....Vybehni do Kauflandu ak tam máte lekáreň - ešte by mala byť otvorená. Treba kúpiť klystýr...Predávajú 2 typy balónik alebo také vrecuško s dlhšou hadičkou(ten je dostať častejšie v zdravotníckych potrebách) ten druhý zo zdravotníckych potrieb je lepší ale pri akútnom prípade ti pomôže aj ten prvý.....ak si kúpiš ten balónik naplníš teplou mydlovou vodou a strekneš si do zadku(je tam priložený nástavec)....ten druhý so sáčikom(ten mávajú v zdrav.potrebách) je lepší ale je to na dlhšie...mala by si si prevariť vodu , odstátu naleješ do vrecúška, zapojíš hadičku, povesíš si to niekde yššie(ako infúzku)lahneš si na bok , hadičku do zadku....voda (spádom) ti bude vtekať hadičkou do zadku(rovnaký princíp ako pri infúzke), najlepšie vydržať aby stieklo čo najviac vody ak sa dá aj liter a chvíľu zadržovať ak sa dá čo najdlhšie- potom na záchod ked zatlačíš tak to vyšplechne aj s vodou.....na pohotovosti ti nemajú čo robiť, tam klystýr nepodávajú...

joja101
21. jan 2019

uz ak si fakt zufala tak chod ale neviem ci ti tam pomozu :/ ale mozno tiez este nejako poradia

mogaa
21. jan 2019

@milka1533 dobrý je aj ten lactecon, keď si v takom akútnom stave daj si pred večerou(mal by byť prázdny žalúdok a aspom pol hodinu nejesť....môžeš si dať aj trochu viac.....ak do rána nepomôže treba dať aj pred raňajkami(tiež môžeš trochu viac)..dáva sa to na lačno pred rňajkami a ked nezaberie aj pred obedom daj si kludne plnú tú odmerku - dôležité na lačno a aspom hodinu nejesť - potom si dať pohár teplej vody a až potom jesť....ak máš takéto problémy tak si ho dávaj potom (už ked budeš mať vyprázdnené črevá) preventívne , každý druhý deň pol-hodinu pred raňajkami.....on je dobrý len nie už v taýchto stavoch - trebalo riešiť skôr....

janinah
21. jan 2019

No, hanba nabok...chod do vane a pomôž si prstami,aj na chirurgii sa to robí manuálne,ak niet inej možnosti.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre