icon

Pôrod bábätka v 22. týždni

luuciinka11
16. dec 2017

Mamičky,som v 22 týždni tehotenstva a zistili mi že mám závažné chore bábätko ktore musím porodit už teraz pretože sa na termín nenarodí zdravé .Máte niektorá z vás skusenosti ako prebieha takyto pôrod v 5 mesiaci.Ake sú to bolesti či také isté ako pri rodeni v 9 mesiaci.Dakujem za každú odpoveď .

zuzulak11
16. dec 2017

@luuciinka11 ono ie kontrakcie a bolesti urcite zavisia aj od toho ako je telo nastavene, moje na porod pripravene ani po odteceni plodovej vody, nebolo :( Tri dni mi vyvolavali porod a nechcelo sa to rozbehnut, pomohol az taky balonik a milosrdny hamiltonov hmat od lekarky, ktora sa uz na mna nemohla v tom trapeni pozerat, ktory to spustil.

lavieenrose
16. dec 2017

videla som jeden starsi dokument kde odmietli zeny potratit chore dieta lebo do 24 tt je to tak klasifikovane potom bud im este pred terminom dotlklo srdiecko alebo v termine porodili rozlucili sa a umrelo...prajem ti vela sil

sevcikovaanna
16. dec 2017

@zuzulak11
uple prestne moj pripad mne chlapec žil po porode a chudaka nechali umriet v mise na potrebu ...😢

grelu
16. dec 2017

Baby, deticky v 5.tom mesiaci este nemaju cim dychat...mimo maternice nepreziju...nevedia sa nadychnut:/

...ja som si tym presla 3x, ale bol to vzdy spontanny porod

zuzulak11
16. dec 2017

@grelu ano nemaju cim dychat, len som reagovala na to, preco lekari trvaju na vyvolani porodu do 24tt. Musi to byt tazke rozhodnutie, ci uz pockat a nechat na babatko aby odislo same a nosit ho este 18tyzdnov s tym, ze bude pravdepodobne chore a po porode odide, alebo sa rozhodnut ukoncit to teraz :( Ja som tu moznost nemala, bola som ohrozena na zivote a mala som doma malicku dcerku, nemohla som si dovolit riskovat... mne uz hrozila otrava krvi a zapal neustupoval, lebo bol na plodovych obaloch :(

grelu
16. dec 2017

@zuzulak11 ja som skor reagovala na to, ze sa babo narodilo zive a nechali ho umriet
...je to najtazsie rozhodnutie...pre svedomie je najlepsie, ked o vsetkom rozhodne priroda

mirinka85
16. dec 2017

@zuzulak11 Mala si nejaky gynekolodicky zapal?Ten vsetko spustil?

luuciinka11
autor
16. dec 2017

@sevcikovaanna co???to nemyslíte vazne bože môj tak.co mám teraz robiť ?do 24 týždňa neporodit

ukulela
16. dec 2017

@luuciinka11 po porode si mozte dietatko vyziadat - hned ho vziat, odide Vam v naruci. ak chcete, mozete si vyziadat aj telicko na pochovanie, aj pred 24tt. to ale myslim treba ziadat dopredu - mozno nieco podpisat. informujte sa pripadne na vasom oddeleni. ale info najdete aj tu na fore. mamicky uz o takych pripadoch pisali.
zelam vela sil.

emi16
16. dec 2017

Ja by som to prediskutovala s MUDr. Holanom
Je fakt odbornik

grelu
16. dec 2017

@emi16 znamym sa narodila dcera s 3mi dierkami v srdci...boli u holana a on si to nevsimol

...urcite to babo nepozeral len jeden lekar

katkazuz
16. dec 2017

@zuzulak11
Super, že si sa nedala, keď si sa rozhodla rozlúčiť sa s bábätkom. Tak to by to malo vyzerať v každej nemocnici.
A v prvom rade by mali byt maminky informované, čo všetko sa v tejto bolestnej situácii dá spraviť. A nie, zobrať dieťatko bez slova, ani sa neopýtať ! Super, že si sa dopredu informovala a trvala na svojom práve.

katkazuz
16. dec 2017

@sevcikovaanna
Tak to je ako príbeh spred 50- tych rokov. Ani neviem, či sa to dá nejako spracovať.
Chápem, že sú ženy, ktoré dieťatko vidieť nechcú, ale myslím si, že väčšina sa rozlúčiť chce a radšej by volila svoju náruč na posledný výdych, ako to, čo si napísala.

katkazuz
16. dec 2017

@luuciinka11
Máš ťažkú situáciu. Mne to môj synček uľahčil sám.
Prestalo mu bit srdiečko v 24. týždni. Pôrod vyvolávaný, odporučený epidurál, to mi veľmi pomohlo, aj keď som na začiatku nechcela. Kontrakcie od 21.00 hodiny, o pol druhej ráno bolo po všetkom.
Sama na izbe, len manžel a pôrod.asistentka. Pri prepustení fotka drobčeka s krásnym textom a odtlačok nožičky. Bolo to v zahraničí.
Veľmi by som si želala, aby sa raz aj naše zdravotníctvo, takto ľudsky správalo v týchto bolestnych situáciách.
Lebo sme to hlavne my ženy v nemocniciach, ktoré to maličkosťami zmeniť môžeme.

gianna
17. dec 2017

@luuciinka11 urcite nemusis porodit uz teraz do 24. tyzdna. Ty si matka a mas moznost sa rozhodnut. Ak je aj tvoje babatko tak chore, ze mu po porode nevedia pomoct, stale mas tu moznost pokracovat v tehotenstve a ako sa povie nechat to na prirodu. Teda pockas kym babatko odide este pocas vnutromaternicoveho vyvoja alebo po porode v riadnom termine. Ja by som teda urcite chcela, ak uz ma moje dieta zomriet, tak nech zomrie vtedy, ked pride jeho cas, prirodzenym sposobom, najlepsie v mojom naruci, chcela by som mu dat meno, dat ho pokrstit a dostojne pochovat. Inak telesne pozostatky svojho dietata si mozes vyziadat na pochovanie aj keby zomrelo v akomkolvek stadiu tehotenstva. Skus kontaktovat aj detsky hospic Plamienok, tam ti lekari vysvetlia, ako by sa postupovalo v pripade, ak by sa babatko narodilo zive, aku liecbu, resp. paliativnu starostlivost mu mozu poskytnut. Viem, ze mali v starostlivosti aj dietatka este pocas prenatalneho vyvoja.

emi16
17. dec 2017

@grelu
Tak to mi luto.

Mne Holan velmi pomohol, u malej mi vyvratil downa, z krv. testov vychadzalo, ze mala bude. No a on podla sona zistil, ze nie.Aj tak bolo

Nasa mala mala pocas tehu a po porode zdrave srdiecko. No a okolo 6.teho mesiaca jej nasli 3 defekty
Teraz ma 2roky a 3 mesiace a uz jej dva zrastli same a treti sa zmensuje
Taktiez stdcovoplucny okruh sa jej uzavrel az okolo roku a mal sa v 6.tich mesiacoch

Niekedy su deti a priroda mocnejsi ako technika a pristroje.

je mi luto co prezivas, drz sa

tova
17. dec 2017

@luuciinka11 ja by som to nechala na prirodu. Ak by dieta zomrelo pocas 40tt tak by som potom rodila. Ak by sa narodilo tak by som chcela, aby lekari zachranovali ako sa len da. V dnesnej dobe dokazu zachranit cokolvek. Ved je uplne bezne ze zachranuju deti s vadou srdca hned po narodeni, mala by si sa radit s detskym kardiologom, a v niektorych pripadoch zena by mala rodit v nemocnici s detskym kardio centrom kde hned dieta operuju v najvaznejsich pripadoch, a su pripady kde dieta mozu operovat az po par dnoch. Ti odbornici by sa len zbavili deti s vadou ved nech zena otehonie znova akoby len vymenila kabelku v obchode. Kontaktuj hned detske kardio centrum aj ked nikde v dobrej nemocnici v Prahe a informuj sa tam co robia s takym pripadom.

tova
17. dec 2017

@luuciinka11 co vlastne na srdci zlyhava? struktura srdca, nieco neni vyvinute? co kontretne. ved inych krajinach citam potrat ani neuvadzaju ako moznost praveze pisu ze vacsina srdcovych vad sa uz da bezne operovat . Dokonca ked je zuzena chlopna uz pocas tehotenstva dokazu balonikom ju rozsirit aby sa dalej vyvijalo srdce v poriadku. Ja by som isla aj lezat do nemoznice v Prahe kde maju na to odbornikov, nech hned po porode operuju. Ja si myslim, ze si o tom vsetkom malo informovana ak este aj nevies preco ta zanu aby si porodila do 24 tt. lebo s s tym nechcu babrat a este ked vedia ze uz mas 2 deti.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
emi16
17. dec 2017

@miriam11
To mi je luto
Mne on pomohol

Ja som mala prvy porod taky, ze rozhodovali o mne a malej
Takze viem co to je

A ked som otehotnela s druhou bala som sa porodu neuveritelne, neverila som, ze to zvladnem
tam mi dost pomohol Rosemberg Kt. som si zazmluvnila

sevcikovaanna
17. dec 2017

@luuciinka11
Myslim moj chlapcek bol zdravi a bojoval ...len krcok zlyhal ...smutne je ze som citila ze sa nieco deje a lekarka ma vysmiala az to tak neprezivam to povedala v pondelok a v piatok som zacala krvacat...na pohotovosti hned povedali je koniec a mam cakat na porod do nedele som cakala...ja som uz psychicky nevladala...potom my poskodili pri cisteny maternicu...nedarilo sa nam otehotniet pred 2 mesiacmi sme boli na ivf neuspesne, teraz som otehotnela zazrakom no potrat v 3tt.
Dnes lutujem ze som nebezala do martina mozno by zil😢

sevcikovaanna
17. dec 2017

@katkazuz
Mna sa na to nepytali hned po porode ma uspali...kedze bola nedela a lekar nejedol nemal cas....vysledok je ze my pri cisteny poskodili sliznicu a stenu maternice...je tomu 2 roky a nedari sa dalsie .. Boli sme aj na umelom a nic a potom som prirodzene otehotnela a zase potrat...

luuciinka11
autor
17. dec 2017

Este som sa vás chcela opýtať či sa platí za odber plodovej vody,dakujem

zuzulak11
17. dec 2017

@mirinka85 ano velmi silny zapal plodovych obalov, ale doteraz nikto nezistil z coho mohol vzniknut :(

redlola
Autor odpoveď zmazal
e3v3a3
17. dec 2017

Donosit bábätko o ktorom viete ze zomrie dokazu len naozaj psychicky silne zeny. Ja som to nedokazala a obdivujem kazdu jednu ktora sa takto rozhodne.

tinka_16
17. dec 2017

Držím Vam palce a zmelam veľa sil :(

martinka13
17. dec 2017

@redlola ojoj ono sa to veľmi jednoducho povie. Ale ťažšie vykoná..... Nosiť dieťa ešte X týždňov po tom, čo stanovia fatalnu diagnózu je skutočne nepredstaviteľné. Ja som to nedokázala. Ano je krásne darovať orgány. Len škoda , že majú byť z Tvojho dieťaťa. Pre tých čo to nezažili , isto jednoduchšie ako pre tých , čo to zažili.