icon

Potrat v 12. týždni

dietaamama
15. mar 2014

Ahojte. Som v 12-tom tyzdni a otec dietata chce aby som sla na potrat. Este sa so mnou aj rozisiel. Ze to bude lepsie. A moje pociti? Zacinam ho neznasat. Bojim sa potratu a aj toho, ze to budem lutovat.

Strana
z2
anatalia77
15. mar 2014

@siska53 ano,je to tam..
No chlapi toho nakecaju...

aga2011
15. mar 2014

ahoj, hlavu hore, veľa žien vychová dieťa aj bez chlapa, chlapa si môžeš nájsť potom a poriadneho čo bude o teba stáť v dobrom aj zlom a ty neurob hluposť, ktoru by si lutovala. určite ti niekto pomôže a zteba bude hrdá mama.

zabka79
15. mar 2014

@dietaamama preboha rozhoduj sa sama, určite sa neriaď podľa muža ktorému si vlastne ukradnutá keď ťa pokojne nechal samú v takejto ťažkej chvíli. Prípadne sa poraď s niekým komu dôveruješ.

keziah
15. mar 2014

@dietaamama pokial su peniazky pre teba problem, mas ako buduca mamicka od tvojho priatela pravo ziadat uhradu nakladov spojenych s tehotenstvom a zlahnutim (takto presne sa to nazyva v zakone). pogoogli, ak ta to zaujima, riesi to zakon o rodine. tu som nasla jeden vzor: http://www.epi.sk/Main/Default.aspx?Template=~/...
Pokial potrebujes pomoc po pravnej stranke, pozri sa po kancelarii pre bezplatnu pravnu pomoc, ktora je ti najblizsie
http://www.legalaid.sk/uzemna-posobnost
ak to mas daleko, skus tam zavolat a spytaj sa. pred par rokmi radili bezplatne aj telefonicky a mailom, ale neviem, ci toto este funguje.

keziah
15. mar 2014

@dietaamama este trochu opravim predosly prispevok, teraz je tato vec upravena podla zakona o rodine 36/2005, paragraf 74 a slovo zlahnutie tam uz nevidim. dovolim si maly spam a cele ti to skopirujem, ked pouzijes klucove slova, verim ze google ti vyhodi aj viac clankov k tejto teme:
§ 74

(1) Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.

(2) Súd môže na návrh tehotnej ženy uložiť mužovi, ktorého otcovstvo je pravdepodobné, aby poskytol vopred sumu potrebnú na zabezpečenie jej výživy podľa odseku 1, príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom a sumu potrebnú na zabezpečenie výživy dieťaťa po dobu, počas ktorej by žene patrila materská dovolenka podľa osobitného predpisu.15)

(3) Právo žiadať príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom podľa odseku 1 sa premlčí uplynutím troch rokov odo dňa pôrodu.

jahodka8
15. mar 2014

@dietaamama Možno sa bojí, že to nebudete zvládať, možno aj o teba. Nemala si nejaké problémy v tehu predtým alebo pri pôrode? Alebo nejaké zdravotné s prvým dieťaťom?

kiki68
15. mar 2014

nechod na potrat,jednak to v 12tt nestihas podla mna a skor ked uz to fakt nezvladnes,tak daj to male na adopciu,stale mas cas dovtedy mnohe veci vyriesit a mozno to dieta davat na adopciu ani nebude nutne. Ale ist na potrat,lebo chlap chce...nic dorbe by Ta po potrate necakalo, iba same depky. Neviem ci si niekedy prisla nejako o dieta,ale ver,ze je to masaker na psychiku a zerie to cloveka dozivotne. Uz len to pomyslenie, ze v termin porodu nic nebude, vsetci budu bezne fungovat a Ty budes mysliet na to ake by to bolo, alebo budes mysliet na to ake by to dieta raz bolo. Akokolvek si tieto myslienky zakazes,tak oni si najdu svoje miestecku v kutiku duse a tam budu z casu na cas hlodat. Chlapi to maju inak, su to len samci na krytie,cize tak ich treba brat, ich to vacsinou tak nezerie, nakolko to v nich nerastie to male babatko.

barbishkamiracle
16. mar 2014

dietaamama,takto vyzera teraz tvoje babenko...
ma cca 8cm a 60g
Neviem kolko mas rokov, ale ak nemas ine dovody, ako napr. ze by si nemala kde byvat, mas malo financii...(aj to sa da riesit),tak to nerob.

andreasiskova3
17. mar 2014

Presne ako píšu baby, určite nechoď na potrat, je to hrozný a neospravedlniteľný čin, určite je veľa možností ako vytvoriť dieťaťu budúcnosť, či už adopcia alebo iné....Vyčítala by si si to do konca života. Ja som v 11 tt bohužiaľ prišla o bábo ( missed abrtion) a je to už nejaký ten mesiac a napriek tomu, že čakám ďalšie detičky, rozmýšľam o tom aké by to babatko bolo a ľúbim ho ako keby tu naozaj stále bolo. To, že je ešte len v štádiu vývinu neznamená, že nie je živé. Bije mu srdiečko ,mysli na to. Dieťa je najväčší zázrak v živote človeka.

dietaamama
autor
17. mar 2014

Dievcata nehadajte sa... Aj keby som ho chcela tak to nejde... Plod nerastie.. dnes mi to mudr oznamil...
Takze potrat bude zo zdrav. dovodov. Musim sa priznat, ze som z toho smutna.. Chcela som si ho uz nechat... ☹

Strana
z2