icon

Pravdepodobný nález T13 v 33. týždni tehotenstva

newesta
28. júl 2014

ahojte, ja som bola na amniocentezu,a teraz cakam za vysledkami strasne sa bojim predpokladany T13 nalez :( ALE, zvlastne ze krvne testy vsetko ok cely cas a az teraz v 8mesiaci my zistili ze babo ma raztep na ustach cosi so srdieckom, mozocek nieje cely vyvinuty co nechapem lebo este sa vsetko vyvija nie?? tak mi to je divne ze mi prisli na taky nalez teraz v 8mes. :( rodit musim v BA na Kramare.. drzte mi palce nech je vsetko v poriadku :( ! stretla sa s tym niejaka mamicka? lebo ja nechcem tomu verit my stale verime, ze bude vsetko ok ze sa nam narodi zdrave babatko! 😲

pragmaticka
29. júl 2014

baby tak moja kamoska chodi tu v rakusku ku sukromnej gynekologicke (plati fakt dost za kazdu navstevu ) a ja som skoro odpadla ked mi povedala (caka jej prve dieta, momentalne je v 4. mesiaci), ze jej doktorka povedala ze sa ma na vsetky vysetrenia vykaslat (vsetky tie merania a odbery krvi a pod.), ze to zbytocne len stresuje mamicky ked su vysledky trosku vyssie ci nizsie ako je stanovena norma. Takze kamoska (ma 32r)ze jasne, ze ved ma pravdu a proste pocas celeho tehu ide chodit len na obycajny ultrazvuka ziadne speci vysetrenia. Tak v niecom ma mozno ta doktorka pravdu, ked vas tu tak citam ze kolke ste mali zbytocne stresy a nakoniec krasne zdrave deticky..

newesta
autor
29. júl 2014

@kkkatkaaa dakujem velmi pekne...no cakam aj tak za vysledkami a boijiiim sa ☹

lusily
29. júl 2014

@newesta keď napísali T13, zrejme majú podozrenie na trizómiu 13. chromozómu - Patauov syndróm, ale to sa dá podľa mňa potvrdiť len genetickým vyšetrením. Tiež poznám zopár prípadov, keď lekári strašili budúce mamičky rôznymi chorobami a postihnutiami a narodili sa zdravé detičky, držím palce, aby bolo všetko v poriadku a podozrenie sa nepotvrdilo.

seahorse27
29. júl 2014

@tinach Trizomia 13.chromozomu - Patauov syndrom

newesta
autor
29. júl 2014

@lusily dakujem...dufajme, ze sa nic nepotvrdi... ☹

koniarova
29. júl 2014

@newesta Držím palce. 😉 Lebo tá diagnóza je ozaj hrozivá. ☹

katarinamarkova
29. júl 2014

len taky technicky dotaz: T13=ine poranenia dolnej koncatiny
ak je pravdepodobna diagnoza nezlucitelna so zivotom, tak potom T13 nie je tou hlavnou diagnozou, mozno len pridruzenou komplikaciou. skus este raz pozriet v papieroch presne cislo diagnozy 🙂

http://www.zdravie.sk/sekcia/180/s00-t98/

trgypadl
29. júl 2014

@katarinamarkova T 13 je trizomia,nie lekarska diagnoza DK

de_monka
29. júl 2014

@newesta ja som bola tiez pri dr. Dankovcikovi, lebo lekarke v PO sa cosi nepozdavalo (hranicna nosna kosticka)... riziko z krvi na downa som mala 1:44000... podla jeho merani mi zniyil riziko na downa na 1:7... vystrasil nas, ze podla neho je to jasny down syndrom, ze on videl mnozstvo utz a vie to odhalit.. , a ze mame chybu na srdci a budem musiet rodit na kramaroch, ze si to mame rozmysliet, lebo vychova takeho dietata nie je jednoducha... a ze k nemu sme prisli s nalezom, ale od neho odchadzame s jasnou diagnozou... bla bla bla...
isli sme na na kramare na kardiologiu... tam kukali, ze co nam popisal do spravy, vraj tam taku chybu vobec nevidia, vraj je podla nich vsetko ok a nie je potrebne, aby som rodila na kramaroch....
isla som na amnio a tam tiez vsetko vyslo ok (davala som si robit aj zrychlene testy.. 3 tyzdne by som nevydrzala)
teraz vedla mna spinka moja zdrava 4 a pol mesacna dcera...
vela ludi hovori, ze on je velky odbornik... ale ja za seba to tvrdit nemozem...
si uz v 33tom tyzdni, uz nic nezmenis, ak tam aj nejaka chyba je, tak bude potrebne bojovat... sustred sa na zvysok tehotenstva a uzivaj si to... vsetko dobre dopadne 🙂

newesta
autor
29. júl 2014

@de_monka no teraz som v 35tt a na druhy tyzden by mali byt vysledky z amnio. bojiiiiiiim sa veeelmi strasne obdobie..joj keby sa aj u nas takto zmylil ...

buba08
29. júl 2014

@martinella1 u koho na 3D v KE si prosim ta bola? vdaka

newesta
autor
29. júl 2014

@buba08 u Dankovcika

tenerifka
29. júl 2014

@newesta T13 je trizomia 13-Patau syndrom, je prakticky vylucene, aby si tuto anomaliu nevsimli na ultrazvuku uz v 1.trimestri. Zatial nestresuj a pockaj na rozbor plodovej vody,pripadne skus zavolat do laboratoria, niekedy maju prve vysledky uz po 24 hodinach

sudabe
29. júl 2014

@newesta ten pan doktor co robi 3ď? Asi som tiez bola pri nom a musim povedat ze je asi najhorsi. Bola som tam v 22t a on my povedal ze tam vidi vadu uz nepametam co presne a ze hned mam ist za genetikom a na aminocentezu. Genetik mi povedal ze nie su v poriadku chromy a ze babetko bude postihnute a stale bude len lezat a na urovni 5rocneho. Ja som bola hotova ale stale som sa modlila a hpvorila si ze budem mat zdrave babo. Amino som odmietla a genetik este mo rychlo chote lebo aby som stihla ist na potrat ved to nieje normalne take nieco povedat. A narodil sa mi maly predcastne v 29t lebo mi prasklo slepe crevo. Ako predcasniatko samozrejme codime po vysetreniach ale nemame ziadnu diagnozu a je v poriadku a uz sa mi stava na nozicky trosku vo vsetkom meska ale to dobehne. Taze kocky mysliet pozitivne drzim palce nech je vsetko ok

newesta
autor
29. júl 2014

@tenerifka ale oni to posielali do Prahy 😒 tak ja nemam kontakt tam do laboratoria neviem ani kde sa nachadzaju...uz si tolko pockam...nezistili mi nic az teraz ☹ mozno aj preto ze moj gynekolog ma len obycajny ten pristroj nema ziadne 3D...len zakladne vysetrenie..tak ja neviem uz.bodaj by sa mylili :(!!!!a vysledky sa modlim aby boli ok!

newesta
autor
29. júl 2014

@sudabe cooozee??? to vaaazne???fuuu no ano on robi 3D..juj tak vam drzim palce aby ste boli zdravucky aby ste rastli a vsetko dobehli 🙂

titulienka
29. júl 2014

ked sme cakali nasho vytuzeneho chlapceka mudr.Dankovcik nam s percentami az na 80% potvtdil dawna, bolato ta najhrozivejsia veta aku sme poculi bola som v 24.tt ,obaja sme sa rozplakali a sli domov. 3 dni kym som sla na odber plodovej vody boli najhorsie v mojom ,nasom zivote. Dali sme si zrychleny test takze vysledok bol do 2 dni. A vysledok mame krasneho ,zdraveho chlapceka. Ja Mudr.Dankovcika ABSOLUTNE neodporucam.niesom prva ani posledna ktorej tento vysokoodbornik takto tvrdo urcil diagnozu. Vrelo odporucam Myslavu Mudr.Juhasz alebo Sacu Mudr.Dosedla toto su lekari naozaj s pristupom na urovni 😉🙂

mircalla
29. júl 2014

@newesta Neviem ci mate cestu do BA, este dr. cunderlik pripadne dr. holan.....drzim palce

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
newesta
autor
29. júl 2014

@titulienka no ved ja vam dam vediet ake sa mi narodi babatko a tak si spravim aj ja o nom mienku..a vysledky z plod.vody ake si mala??

newesta
autor
29. júl 2014

@mircalla no v BA budem rodit

titulienka
29. júl 2014

@newesta vysledok som mala vsetko negativne a to nas tak presviedcal ze vafa tam urcite je, videl zle sijove prejasnenie a zakriveny malicek a mensiu nosovu kosticku , no vsetko nam ukazal co nasvedcovalo ze vada tam urcite je....ale plodova voda vsetko vyvratila 🙂 a dnes mame krasneho,ziveho,hyperka...drzim palceky aby bolo vsetko ok 🙂

mircalla
29. júl 2014

@newesta to su odbornici na UZV

ipurple
29. júl 2014

@de_monka ahoj ty si bola v po pri vaskovej? a ona ta odporucila na dankovcika?ja som bola pri nej na morfo a vysli jej tam hodnoty v norme len hranicne tak mi to povedala a mam ist na kontrolny uzv.tebe na prvy krat nasla nieco?dakujem za odpoved

katarinamarkova
29. júl 2014

@trgypadl ved ano.....teraz citam......len ako prve ma napadlo ze oznacenie diagnozy bude oznacenim diagnozy.....ale kludne to moze byt skratka samozrejme......hlavne nech mamicke vsetko co najlepsie dopadne.

trgypadl
29. júl 2014

@katarinamarkova jasne tak urcite hlavne nech je vsetko ok..drzim jej palce

lubka1983
29. júl 2014

@newesta budem na teba myslet aj na malu a cakat s tebou na 6.8

maria200981
29. júl 2014

mne tiez skoro na koncı tehpotenstva na ultrazvuku videlı pravidelnenepavidelny tlkot srdca......vsetko nasvedcovalo vyvojovej chybe srdca...rodıla som 3 tt pred termınom cısarakom s tym ze ked som sla na salu bolo mı povedane ze dıeta moze hned skolabovat al. umrıet ze mı budu drzat prsty....narodıl sa mı krasny zdravy chlapcek....srdıecko v porıadku....sıce mal arytmıu ale ta skoncıla sama bez lıekov bez operacıı ....vsetko je ok....
verım ze aj tebe todobre dopadne...mnoho z nas doktor test cı ultrazvuk vystrasıl bezdovodne..drzım prsty

newesta
autor
29. júl 2014

@lubka1983 dakujem pekne