icon

Pravdepodobný nález T13 v 33. týždni tehotenstva

newesta
28. júl 2014

ahojte, ja som bola na amniocentezu,a teraz cakam za vysledkami strasne sa bojim predpokladany T13 nalez :( ALE, zvlastne ze krvne testy vsetko ok cely cas a az teraz v 8mesiaci my zistili ze babo ma raztep na ustach cosi so srdieckom, mozocek nieje cely vyvinuty co nechapem lebo este sa vsetko vyvija nie?? tak mi to je divne ze mi prisli na taky nalez teraz v 8mes. :( rodit musim v BA na Kramare.. drzte mi palce nech je vsetko v poriadku :( ! stretla sa s tym niejaka mamicka? lebo ja nechcem tomu verit my stale verime, ze bude vsetko ok ze sa nam narodi zdrave babatko! 😲

zuzanka9999
5. aug 2014

@newesta ak budes v BA odorucam ti ist na utz k Dr. Čunderlikovi na Kramare, alebo do jeho sukromnej mbulancie do Horskeho parku- je jeden z top lekarov na morfologicke UTZ a vyvojove vady,len neviem ci mas cestu do BA este pred porodom. drzim kazdopadne palce, nech sa ten lekar mylil.

lubka1983
6. aug 2014

@newesta velmi na teba myslim,dnes mas asi tie vysledky.....

sisi333
6. aug 2014

@lubka1983 veru vsetci na nu myslime a dufame

kremko
6. aug 2014

My sme to mali podobné, celý čas dobré výsledky a 2 týždne pred pôrodom na ultrazvuku mal náš chlapček menšiu hlavičku. Nevedeli povedať, čo to je, len že nejaká cefália (poškodenie mozgu). Do poslednej chvíle sme dúfali, že to bude v poriadku. Po pôrode malého hneď brali na oddelenie patologických novorodencov, diagnóza anancefália - nezlučiteľné so životom, tiež má ráštep pery a podnebia. Tiež som to nechápala, že mi počas tehotenstva na nič neprišli. Gynekologička mi tvrdila, že na sone takéto choroby vidno až ku koncu tehotenstva. Tripltesty som mala v poriadku a na amnio som preto nešla. Maličký v brušku tiež krásne kopkal. Narodilo sa nám iné bábätko, ale aj tak ho ľúbime. Je náš.

newesta
autor
6. aug 2014

@loislane blbyyyy no tesim sa s tebou ze bambulka je zdravucka 🙂 dneska som bola pri mojom Dr.na kontrolu tak popocuval srdiecko tak som sa pytala ze ako sa mu vidi tak vravel,ze srdiecko bije pravidelne ze babatku teraz este v brusku je dobre len potom jak sa narodi tak nastanu komplikacie ☹ drzte palce baby nech nam to dobre dopadne

newesta
autor
6. aug 2014

@zuzanka9999 ahoj tak asi ma poslu do BA na druhy tyzden niekedy ale to mi urcia oni termin...a uz budem lezat..uz co budu tam so mnou robit?neviem 😒

newesta
autor
6. aug 2014

kocky dakujem vam vsetkym,no vysledky este zatial neprisli dneska by mali prist ale ci pridu?ak budem ich mat hned napisem..

newesta
autor
6. aug 2014

@kremko chudatko male ☹ mne je len luto ako sa musia take deticky trapit...kolko operacie... ☹ ved aj nam vraveli ze ma mensiu hlavicku a proste nam povedali asi vsetky diagnozy psychicky sme boli v prdeli ale uz sme si s manzelom povedali co bude bude my uz s tym nic nespravime pripraveny sme na vsetko ☹ ☹ ☹ tiez si musela rodit na Kramaroch?mala si riadny porod ci cisarsky?ako to prebiehalo vsetko ked sa maly narodil?kojit si ho mohla?kedze ma ten razstep? ☹ drzte sa

kremko
6. aug 2014

Ja som rodila cisarskym v plnej narkóze, čo som rada, lebo malého hneď po narodení oživovali. Rodila som v Štiavnici a malého odviezli do Bystrice. Kojiť som teda nemohla, nosila som mu mliečko. Nášho malého nie je možné uspať, takže mu ani neoperovali ráštep, kŕmený je sondou. Veru, už s tým nespravíte nič. To sme si aj my s manželom vraveli. Aj vy sa držte.

newesta
autor
6. aug 2014

@kremko uff ja by som chcela riadne rodit ☹ bozinku nechcem si ani predstavit ten horor ☹ dakujeme

zuzanka9999
6. aug 2014

@newesta a termin porodu mas kedy? Neboj sa urcite ta bude pozerat on, alebo iny lekar- ja mam s kramarmi len dobre skusenosti co sa tyka novorodeneckeho a gynekologickeho oddelenia. Drzim palce aby bolo vsetko v poriadku.

newesta
autor
6. aug 2014

@zuzanka9999 termin mam 1.9 mam tam aj sesterku ktora vravela ze bude pri mne ze ma podrzi tak aspon taka opora 😒 ale bojim sa velmi ze co ma caka?? dakujem tii..bodaj by bolo vsetko ok!!!

zuzanka9999
6. aug 2014

@newesta hlavne skus byt kludna, babo to citi, lahko sa to hovori ale trosku skus mysliet pozitivne. Verim ze vysledky, na ktore cakas budu v poriadku

sisi333
6. aug 2014

@newesta ten cunderlik je naozaj skvely lekar a ob je aj jeden z mala co je za prirodzene porody bohuzial je tam vela lekarov ktory to beru ako na beziacim pase velmi na vas stale myslim

newesta
autor
6. aug 2014

@zuzanka9999 sak ja sa snazim aj sa prihovaram k malickej...ale...

mircalla
6. aug 2014

@zuzanka9999 Ano, ja som cunderlika uz spominala predtym, ze mozno k nemu este na kontrolu
@newesta drzim silno palce

zuzanka9999
6. aug 2014

@newesta ked tam budes skus sa opytat ze ti poradili cunderlika, ze by si chcela ist k nemu na utz. O pokus to stoji.

zuzanka9999
6. aug 2014

@mircalla jj som necitala vsetko🙂 tak dufam ze vsetko dopadne dobre.

borcino
6. aug 2014

@newesta Držím prsty, nech je všetko OK.

mircalla
6. aug 2014

@zuzanka9999 ja len ze suhlas s tym cunderlikom, ozaj expert

newesta
autor
6. aug 2014

@borcino dakujem!

lubka1983
6. aug 2014

@newesta ja som si sla po vysledky z amnio osobne tebe maju prist postou?????ved s tebou sa ten doktor ma porozpravat

newesta
autor
6. aug 2014

@lubka1983 mne ich maju poslat postou..tak neviem ? ale v pondelok idem aj tak za tym Doc.ohladom tej BA co mi ma vybavit..

lubka1983
6. aug 2014

@newesta a to ides za tym co ti ma poslat vysledky z amnio??ci iny...lebo fakt take spravy,nech su akekolvek sa chodí osobne..si nas volali dovnutra....ale mozno to chodí uz inak..

gromkaver
6. aug 2014

@newesta velmi ma vas myslim a drzim palce, aby to nebolo take zle ako pises, ved ked ostatne testy boli ok. dufam, ze vysledky co pridu budu priaznivejsie. mojej kolegyni svagrina mala cele tehul v pohode a po porode zistili, ze babo ma cosi so srdieckom, tak ho z PP prevazali do BA, operovali srdiecko s malinka je uz dnes velke sidlo 🙂, tak nech to dobre dopadme aj vam, drzim palce

newesta
autor
6. aug 2014

@lubka1983 ano za tym idem co mi mal poslat tie vysledky..no mozno nakoniec mi ich da v pondelok ked tam pojdem..

newesta
autor
6. aug 2014

@gromkaver dakujem velmi pekne..ale nemam z toho dobry pocit ☹ aj ked ja sa citim ok

lubka1983
6. aug 2014

@newesta tak mozno si sa pomylila s tym datumom a urcite to bude v pondelok

newesta
autor
6. aug 2014

@lubka1983 mozno..z toho vsetkeho ☹

lubka1983
6. aug 2014

@newesta uvidime....v pondelok..