icon

Predrakovinové zmeny na krčku maternice

someone99
19. jan 2018

Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?

someone99
autor
21. jan 2018

@mircalla po tej konizacii si bola 2 x tehotna? ci pred konizaciou? a ak po - nemala si komplikacie?

anielik0606
21. jan 2018

@someone99 nemáš začo, príliš som to nepomohla. Vela štastia

mircalla
21. jan 2018

@someone99 po a žiadne problémy ani som nemala rizikové

mircalla
21. jan 2018

@someone99 aj cyto nám ok a je to 12 rokov uz

someone99
autor
22. jan 2018

@mircalla tak u kazdeho je to asi ine... ale som rada, ze aj taketo bezproblemove tehotenstva su po konizacii.. 🙂

lenka1721
12. apr 2018

Ahojte. Chcem sa vas spytat. Vysla mi tiez zla cytologia neviem o ake cisla ide. Je tam nspisane hisl co je asi ta najtazsia...
Som v 14 tyzdni. Mal tu niekto taky problem. Lekar mi o tom vela nepovedal ani som mu moc nerozumela. Iba ma poslal za primarom ktory bol na odchode...neviete co ma caka? Dakujem pekne za kazdu odpov. Hpv vyslo pozitivne na dna a ostatne rizikove. Hpv 16 a 18 negativne.

someone99
autor
12. apr 2018

@lenka1721 nie je to ta najtazsia, najtazsia je uz carcinom is situ, teda rakovina... co ale ty nemas... HSIL zistili aj mne a nasledne som isla na kolposkopiu,kde zistili, ze je to konkretne stupen CIN 2... byva cin 1, cin 2, cin 3 a rakovina... neposlal ta doktor na kolposkopiu?

someone99
autor
12. apr 2018

@lenka1721 a este aby si vedela, co ta asi caka - asi ta kolposkopia, co je cca ako odber vzorky na cytologiu... pocas tehotenstva sa s tym nerobi nic... a po sestonedeli zrejme konizacia krcka...

sonazitnanova
12. apr 2018

Ahojte ja mám za sebou konizaciu už ale dávnejšie pred cca 6 rokmi keď mi dr povedal.ze mám cytologiu zlú tak mám poslal na konizaciu v tom období sme sa pokúšali o bábo čo aj dr vedel ....konizaciu není nič hrozne zrezu trochu s krčka robí sa to v celkovej narkoze neboli to ....a po konizacii som zistila že som.tehotna už pri konizacii keď mi robili som.bola nikdo ani nevedel a jedno šťastie že má vtedy nevycistili inak by mi zobrali aj bábo a teraz už má 6 rokov a problémy som nemala žiadne

puskaruka
12. apr 2018

Mne tiež zistili, mala som zlé výsledky, po odberu z krčka maternice v 18tt v Košiciach, mi napokon nezistili nič. Všetko je ok, negatívne. Odobratie vzorky z krčka maternice ukáže, stery sú mylné

sonazitnanova
12. apr 2018

@puskaruka presne tak aj ja som mala výsledky dobre

martinkojakub
12. apr 2018

Ja som mala to iste,doktorka povedala ze sa mi to mozno zlepsi pocas tehotenstva a vred zmizne,nestalo sa tak,potom mi spravili po porode a sestonedeli dalsie stery vysledky boli trosku horsie za 4 mesiace som sla znova a uz potom som musela ist na konizaciu,po biopsii mi zistili karcinom in situ,keby som nesla na konizaciu,teraz mam rakovinu...

lenka1721
12. apr 2018

@derdia ahoj a ty si mala aj hpv pozitivne?

lenka1721
Autor odpoveď zmazal
lenka1721
12. apr 2018

@someone99 mna zatial gynekolg posla za primarom ktory dnes bok zrovna na odchode:( moj doktor strasne rychlo rozprava a poriadne ku tomu nic nepovedal. Toto som si ibs sama v karte teraz nasla ked ju mam doma vo vysledkoch z cytologie. Ze mam hisl ci ako to presne je....pozitivne hpv na dna ale napr. Na hpv16 a 18 je napisane negativne

lenka1721
12. apr 2018

@sonazitnanova dakujem za odpoved 🙂 aj to boli?

lenka1721
12. apr 2018

@martinkojakub dakujem za odpoved 🙂

lenka1721
12. apr 2018

@puskaruka myslis biopsiu? A ked mi vyslo hpv pozitivne tak to asi omyl nebude ci? :/

puskaruka
12. apr 2018

@sonazitnanova a na kontrolu už len do Košíc po roku od odobratia vzorky aleb ked už nebudem dojčiť, môj gynekológ mi už ster krčka maternice robiť nebude

puskaruka
12. apr 2018

@lenka1721 áno myslím biopsiu z krčka maternice, to mi vyšlo negatívne, takže žiadna konizacia sa nebude po šestonedelí konať

lenka1721
12. apr 2018

@martinkojakub a ty si mala aj hpv pozitivne? Ja uz som z toho cela nestastna a cim viac citam tym horsie :(

lenka1721
12. apr 2018

@puskaruka biopsiu mi nerobili ani neviem co planuju so mnou ked som tehotna. Zatial mam za sebou len citologiu a tam som si vycitala to hpv je pozitivne. To si mala tiez?

puskaruka
12. apr 2018

@lenka1721 ano v 12tydni som bola pri onkogynekologovi so papiermi že hpv pozitívne a ten ma objednal na obdobie keď som bola v 18tt vtedy mi vzal v narkoze biopsiu krčka maternice, výsledky bolí o tri týždne a hpv bolo negatívne, všetko na krčku bolo v poriadku. Hneď sme dohodli kontrolu na november 2018 alebo ked už nebudem dojčiť

lenka1721
12. apr 2018

@puskaruka fiha a to len tak zrazu z nicoho nic nebolo pozitivne? Tak to ma tesi aj za teba 🙂) kiezby to bok aj moj pripad

puskaruka
12. apr 2018

@lenka1721 áno, preto ster nemusí byť pravdivý, a preto ďalej robia biopsiu... veľkú radosť som z toho mala keď mi onkogynekolog povedal že všetko je negatívne

martinkojakub
12. apr 2018

@lenka1721 ano aj HPV som mala pozitivne

derdia
12. apr 2018

@lenka1721 to netusim😉

sonazitnanova
12. apr 2018

@lenka1721 nie neboli lebo tá uspia a potom iba keď také ako ms bolesti ale to len chvíľku a mňa na druhý deň pustili domov

lenka1721
12. apr 2018

@puskaruka teraz si mi dalaa celkom nadej ze to moze byt ok 🙂) vela stastia a zdravia ti prajem a dakujem za odpovede. Idem v utorok tak som zvedava

lenka1721
12. apr 2018

@sonazitnanova daujem 🙂