Predrakovinové zmeny na krčku maternice
Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?
@someone99 u mňa to bolo pred piatimi rokmi. Názov už nepamätám, boli to také žlté vaginálne tablety, možno bude niekto vedieť názov. A hpv som mala myslím že 16 pozitívne. Už veľmi nepamätám, ale neboj nič, po pôrode sa ti to buď zlepší alebo pôjdeš na zákrok. Ja som bola z toho tiež veľmi v strese, ale nakoniec bolo všetko v poriadku. Veľa šťastia
Tak dievcata bola som na kontrole a gynekologycke sa tam nieco nevidelo tak mi zobrala biopsiu? Co bude teraz? Viete mi povedat? Dakujem teraz som v 24tt
@someone99 ahoj.. ja som mala vyše roka cin 2 a uvažovalo sa, že pôjdem na konizaciu. S doktorom som sa ale dohodla, keďže som chcela dieťa, že ak sa to nezmení alebo zhorši pptom postupim konizaciu ale je možné, že tehotenstvo mi pomôže a telo sa samo vysporiada... cele tehotenstvo som mala cin 2 a na kontrole po šestonedeli mi doktor oznamil, že mi urobi kontrolu pretože tam nevidno naznaky cin 2..Nakoniec mal pravdu vysledky prisli negatívne.. po polroku idem opäť na kontrolu a ak tam nič nebude a vysledky budu negatívne tak sa telo vyliečilo samé.
Dievčatá, dnes som bola na kolposkopii v BB, dr mi prezeral kŕčok ale neviem čo všetko mi tam robil, len som počítala štvorčeky na svetlách na strope a mala zatate päste, lebo to bolo tak hrozne nepríjemné . .. čakala dom, že keď som v 10tt, urobí to šetrnejšie, ale ako sme sa vracali domov, začalo mi pichať v podbrušku. Išla som do práce ale následne som musela odísť domov lebo stále ma pichá a "cítim" ten kŕčok. Nasratá som, pretože moja gyn mi odoberala cytologiu veľmi šetrne...pritom odobratie vzorky na cyto je podľa mňa aj to klasické menej bolestivé ako to, čo mi robil dr v BB. Na onkogyn... Bojím sa, aby sa dačo nestálo maličkemu. Som tehotná 1x. Nechcem byť teraz za citlivku, ale nemohol mi niečo na krčku porušiť? Na druhej strane nechcem znevažovať prácu skúseného človeka....ale tá bolesť.....
@hhrdza Ahoj ono je to neprijemne ale boliet potom mna to nebolelo a tiez mi robili dokonca biopsiu co je kusok ze ti vystiknu...pre pokoj keby ta to boli cez vikend skoc na pohotovost. Moze ro byt ze ho mas teraz citlivy viac v tehotenstve. Ale neboj sa babatku to ziadno neublizilo ;)

@someone99 neviem, či má očkovanie význam, ono sa odporúča skôr dievčatám... ja som bola očkovaná ako 16-ročná. Dám vedieť potom v júni 😉