icon

Prerušenie tehotenstva v 23. týždni zo zdravotných dôvodov dieťaťa

niki89
16. jan 2015

Ahojte, chcem sa spytat ci niekto ma skusenost s tym, ze musela ist na prerusenie dietatka zo zdravotnych dovodou maleho. Mne dnes zitili, ze malemu nefunguje jedna oblicka ma problem s bruskom a razstep, mozno aj deformaciu kosticky koli tomu na hlavicke.. Na genetike mi bolo povedane ze este 2 vysetrenie a potom nech sa rozhodnem ci prerusim alebo nie. Moja stara mama bola zdravotnou sestrou na novorodeneckom a neurologii velmi vela rokov, hovorila ze taketo deticky maju velmi maju sancu prezit viac ako 2r. Ja som sa uz rozhodla, ist na prerusenie ak sa vsetko potvrdi, len neviem co presne mi urobia, chcem sa opytat ci niekto to uz zazil, pripadne ak niekto vie ako to chodi na kramaroch. Dakujem

alk05
14. aug 2015

@sardinka333 boha neriesim....neverim v neho....

alk05
14. aug 2015

@lulecko2311 inak ak si sa nikdy takto nemusela rozhodovat tak ty nemas pravo sa miesat do diskusie...ved nemas o tom paru

alk05
14. aug 2015

@matuskova003 tym prejavujem empatiu a aj ich podporujem....ale tu take nie su....tu su take co sa same rozhodli...

alk05
14. aug 2015

@katuskatt kvitujem jej rozhodnutie je pravda ze nevie ale ani ty nevies....nik nevie kym sa miminko nenarodi

alk05
14. aug 2015

@gabusssa urcite je smrt v mnohych pripadoch vykupenim ale nikdy nevieme ci prave to dietatko co sme dali zabit by nebolo zdrave aj napriek domnienkam lekarov

alk05
14. aug 2015

Ale teda kvitujem je to obrovsky tazke rozhodnutie....ziadna matka si nezela mat chore dieta...

lulecko2311
14. aug 2015

@alk05 ja osobne nie, no poznan niekoho kto musel... A to co ty pises je nehorazne... Urazas zeny
Naoises ze je to obrovsky tazke rozhodnutie, ale prajes vsetkym mamickam aby uz nemali deti...

alk05
15. aug 2015

@lulecko2311 o akom bohu tu trepes co mam ja s bohom a kto co je vlastne boh?? Nech si boha riesia ti co v neho veria .....a ak si ty veriaca tak aj ty....super ze poznas ale je to uplne ine nez ked sa ta to priamo tyka....ja som predtym tiez bola taka ze mozno by som aj sla na potrat....no ked ti uz povedia ze je tvoje dieta chore a ze chod na potrat a babatko ta pri tom tak krasne kopne len aby ti naznacilo ze len to nie....a ak sa matka aj napriek tomuto rozhodne zabit to babatko tak ano....nema pravo uz na dalsie.....deti nie su tovar ze ak sa mi jedno nepaci lebo je chore skarede hlupe tak nevadi zabite mi ho prosim ja sa o neho starat nechcem a o par mesiacov si spravim nove.....jupiiii

tralalalalalalala
15. aug 2015

Chcela som sa len spytat ako to dopadlo...

ivica46
15. aug 2015

@alk05 porozprávaj svoje bludy psychiatrovi , urýchlene

lulecko2311
Odpoveď bola odstránená
cecil36
15. aug 2015

@lulecko2311 ta osoba (nie zenou ju nenazvem) si nezasluzi pozornost... 😉

matuskova003
15. aug 2015

@alk05 uz to bolo spomenute. velmi rychlo vyhladaj odbornu pomoc ... držím Ti palce

maminka1986
15. aug 2015

preboha ved to je živý tvor!!! viete ako prebieha potrat?? bud ho roztrhaju alebo ... vysaju ..je mi z toho zle!!!
lekári sa možu mýliť!! určite by som nešla na potrat!ani nič ved si zabiješ vlastne dieťa! vyčitky budeš mat do konca života tomu ver!! nikdy sas tým nevyrovnáš!viem o čom píšem! poznam v rodine ženu čo to doteraz lutuje a má vyčitky svedomia...nepredstavitelné ..aj keby malo byt chorí ma právo na život! nik nerozhoduje žiadny človek o tom či bude žit alebo ma zomriet!
ja ti radim určite nie!!

maminka1986
15. aug 2015

@alk05 z toho pohladu máš pravdu...ja tiež neuznavam potraty a ženy kotré na ne idú si veru nezalsužia mat dalšie deti! tie čo si vytrpeli a vytrpia pred dieťa dlho sa snažia tie by čo zato dali...takže v tomto ano suhlasim ,že dalši šancu by som nedala ked si zabije jedno dieťa! Boh to vidí a je spravodlivý! podaktore užasneee veriace a potrat odlsuhalsite 🙂 choré ...

liebling98
15. aug 2015

@maminka1986 ale tu sa hovorí o ženách, ktoré na potrat išli, lebo sa zistilo, že ich dieťa má poškodenia, ktoré sú nezlúčiteľné so životom. A povedal im to nie jeden, ale dvaja, traja či viacerí odborníci. Ich rozhodnutie bolo neskutočne ťažké, na svoje bábätko sa tešili. V ďalšom priebehu takéhoto tehotenstva môže dokonca byť matka ohrozená na živote.
Láskavo sa spamätajte, aj Ty aj @alk05 aby sa to, čo želáte iným neobrátilo proti vám.
Ja som proti potratom, na ktoré idú ženy ako na kozmetiku a berú to ako formu antikoncepcie. Ale táto téma je o niečom inom.

slunce3
15. aug 2015

Miesto rady, utok,miesto pochopenia a vcitenia odsudenie....
Kazdy len svoju pravdu presadzuje, to nieje komunikacia ale nasilne pretlacanie vlastneho nazoru bez toho aby sa clovek pozrel ocami druhej strany.
Som rada ze nemam vo svojich kruhoch takych ludi.

maminka1986
15. aug 2015

@liebling98 nech sa spamätaju iné ...ldoktori nie su Bohovia!! kolkí sa takto zmylili? a maju zdrave deti? svoj nazor nezmenim spamätaj sa ty že mam nan názor!! a nepraj nikomu zle ako to robiíš! nejdem dalej debatovat tu s Vami lebo máte len svoju pravdu podaktoré a neznesiete iný názor ako len svoj! sa ZOBUDTE DÁMY!

georgia2411
15. aug 2015

@maminka1986 je to tak ako píšete..

.smutné,že si zabiju vlastne dieťa a nepočkaju na prirodzený porod..STRAŠNEEE...CHORYY svet tie ktoré s týým súhlaiste!!!lekári sa možu mlýliť! kolkokrát sa tak zmýlili???a deti boli v poriadku?
preboha ked čitam ,tu že to odsuhalsite čo ste to za matky????mate vobec cit? coré chorý svet a ľudia v nom..smutne že aj ŽENY-MATKYktore maju chránit svoje ešte nenarodené deti aj ked budu choré ..

georgia2411
15. aug 2015

@liebling98 odbornici ??a kolki ti suepr odbornici sa zmýlili???čo oni vidia na sone len machule a potom si daju zabit deti ženy! sa čudujem že taketo niečo si zastavate! nezlučitelne so životom? tak počkám kým sa narodi a potom umrie-ak umrie!!ale nie ho dat zabit!!vyvolaju porod a čo??zlomia mu väzy? to je krása že s takýmto niečim suhalsite! hnus

ivica46
15. aug 2015

a už tu zase máme také čo v tejto situácii nikdy neboli a už odsudzujú a odsudzuju, bla bla bla a dokola to isté

liebling98
15. aug 2015

@maminka1986 vo svojom príspevku z 12:40 si 2x napísala, že žena, ktorá ide na potrat si nezaslúži ďalšie dieťa. Ja som Ťa len upozornila, aby si trochu vážila slová, aby sa Tvoja zloba neobrátila proti Tebe.
Ja nikomu nič zlé neprajem, mám už toho dosť odžité a z hlášok typu "ja by som to v živote nespravila" som už dávno vyrástla. Nevieš, kým neskúsiš na vlastnej koži, na vlastnom utrpení.
Myslím, že Ty si tá, ktorá neznesie iný názor. Názory nie sú len dva (za a proti) svet nie je čierno biely.

ivica46
15. aug 2015

@maminka1986 ty tu praješ ženám ktoré sa rozhodli inak ako ty nech už nemaju deti!!!!!! Takže praješ zlo!!!! Máš nato jednoznačný názor? Tak maj!!! Nikto ti ho neberie , ale neodsudzuj , nesúd a neželaj zlé veci ženám ktoré majú názor iný a rozhodli by sa inak ako ty .

maminka1986
15. aug 2015

@ivica46 pravdaže nemaju nato už právo ked si zabiju jedno ..Boh je spravodlivý 🙂))pekný dnik

fazulka131
15. aug 2015

Daj mu sancu

georgia2411
15. aug 2015

@ivica46 tt si aká múdra 🙂) ty si si tým prešla ked sa takto hájiš? každý má právo na názor a ty neznesieš iný ako vidím..tak sa kroť čo pášeš...má pravdu..ked si zabiju jedno dieta prečo by mali mat druhe???je to vražda!! ty sa stým stotožnuješ a je ti to normalne??tak nie si v poriadku 🙂

ivica46
15. aug 2015

@maminka1986 máš pravdu boh je spravodlivý. Takže ty nemáš právo posudzovať iných ludí a kecať tu o tom kto má načo právo . Ty nie si boh.

georgia2411
Odpoveď bola odstránená
ivica46
15. aug 2015

@georgia2411 a ty si tým prešla? porodila si ťažko postihnuté dieťa o ktoré sa teraz staráš? Ja hájim právo volby každej ženy. To ty neznesieš ked by niekto konal inak ako ty, to ty neznesieš iný názor a praješ zlé veci ludom len preto že by sa rozhodli inak ako ty.

georgia2411
15. aug 2015

@ivica46 JA Im neprajem ty sa zobud čo píšeš!!!!ja ovorim že nemaju právo mat dieťa!!! nie že im to prajem aby nemali!!! jaaj si trapna staršne 🙂)))) sa smejem na tebe lebo si len svoje píšeš
majte sa tu