Priberanie 20 kg a viac počas tehotenstva: Skúsenosti a tipy
Ahojte baby prosim píste iba tie ktore naozaj pribrali v tejotenstve 20 kg a viac. chcem sa opytat ako je to mozne mam uz +20 kg som 35 tt ale nejem jak tank som zufala, este aj mama u nas ze ja som myslela ze viac jedavas pozeram ze to si kazdy mysli ked som tak pribrala ☹ ako rychlo to ide po porode napiste skusenosti prosim nech viem ze niesom sama🤣
@saxana000 no zacinala som na 65 a mam 86 ☹
To pojde rychlo dolu neboj sa do konca uz nemusis pribrat vobec..
Ahoj, ja som zacinala na 68 a mam 85. Som v 35 tt, paradoxne som pribrala najviac do 25 tt a odvtedy doteraz malo. Posledne 2 tyzdne ani kilo neslo hore. Tak uvidime na akej vahe skoncim. Kazdy vravi, ze to vobec nevidno, dokonca aj brusko mam male 😀ale mala je takmer 2 tyzdne popredu. Hadam to dame dole po porode rychlo.
Toto isté mala moja sestra pri druhom dietati. Ona je este aj vysoka cize tato vaha 65kg to je u nej kost a koza. Po porode jej vsetko islo prec .. mne naopak vsetko ostalo, pei prvej som pribrala 20 pri druhej len 4.
Ja som sice priberala 13-15kg a vsetko islo takmer hned dole.
Ja som tiez zacinala na 63kg a vyjedla som sa na 84kg...po prichode z nemocnice som mala 76kg...kojenim som schudla na 74kg a ostatok som postupne dala dolu. Vela tekutin, kočikovat, nejest sladke, nejest vecer a mas to do pol roka dolu.
Pribrala som 17 kg a len 5 som nechala v pôrodnici. Všetko som musela poctivo zhodiť, nič nešlo dole. Bola to katastrofa pre mna.
Ja som pribrala 27kg. Do povodnej vahy som sa dostala za 2 mesiace.
65kg si drzim poctivo 10 rokov 💪
Ja som otehotnela ked som mala 58kg a ked som rodila mala som 82 kg. Prisla som z porodnice a mala som 83 kg 🙈 ale schudla som 👌
Otehotnela som, mala som 60kg, prvé 3 mesiace som schudla na 55kg. Odvtedy som priberala minimálne, cely druhý trimester som mala možno 5 kg hore a zrazu posledný trimester, neviem co sa stalo, aj som si dopriala jedlo ale nie až tak, som sa vyjedla na 88kg. To bola moja posledná váha na poradni 3dni po termíne, porodila som 5 dní po tp a to som možno vážila aj o pár kg viac. Do troch mesiacov som bola späť na pôvodnej váhe 🙂 neboj, pôjde to dole
Ja som sla pri prvom tehu z 50kg na 76kg. Po porode slo velmi rychlo dolu.
Šla som z pôvodnej váhy 65 kg na stovku.Týžden pred pôrodom som na poradni mala 99, po pôrode doma 82, šlo to pomaly dole ale znovu som otehotnela,Mala som veľmi náročné bábo pradivelné stravovanie nehrozilo
Ja som isla z 53 na 74kg cca . Ale nebolo to z jedla, bola to voda v tele, mozno 3 kg som nabrala ako z tehu ako nejaku vahu z jedla ako takeho. Ale islo to naozaj rychlo dole. Hned Ta voda tie prve dva tyzdne isla co velkom, islo to asi 1,5 kg za den. Co som sa vazila vtedy. A stoplo sa to niekde na 58kg, alebo tam kdesi. To som musela tomu dalej pomoct cvicenim a islo zase prve dva mesiace hned 5kg dole a potom to islo na 48/49kg. Z toho som sa zas hrabala tri roky ma 52/53kg
Ja, pri prvom synovi 25kg .. a to som tesne pred otehotnením 20kg schudla, takze vieš ako to “potešilo”. V pôrodnici ostalo len nejakých 5kg, po troch rokoch druhé tehotenstvo, to som celé pregrcala, tam šla váha veľmi pomaly hore, dokonca som schudla do 30tt 8kg, potom nabrala 5kg. Ostala som tie roky na materskej na 80kg. Z pôvodných 55kg.
Netráp sa tým, až ked mala dcéra dva roky nejak som sa zaťala, že to takto neostane. Od januára tohto roku mám 53kg. Dala som dole 27kg.
Ja som sa posledne tyzdne hrozne naliala, viditelne som zo dna na den videla vacsie stehna, ruky.
Dodrziavala som cukrovkovu dietu velmi prisne a aj tak som mala +22kg.
10 ostalo v porodnici, 12 som si odmakala, kedze som nemama to "stastie", ze som kojenim chudla.. este aj po porode sa ma vaha drzala, aj ked vydaj kalorii bol, vsetko som to dojedla. Osvietilo ma, az ked som vsetko co som za den zjedla, nahadzala do kalorickych tabuliek 😁
Trikrát tehotná, trikrát 20+kg. Aby si nebola nešťastná, tak pri druhom som dala 30+. A to som malá, začínala som na 58 kg. Skončila vyše 90+kg. A teda naozaj som nesedela doma a jedla. Normálne som fungovala. Ja som aj brušká mala veľké, veľa plodovej vody. Ale inak som mala bezproblémové tehotenstvá, aj skvelé pôrody. Ale po porodoch som mala do pol roka vždy pod 70 kg. Ostatné som schudla postupne. Teraz síce chudnem (67 kg🙄), ale nie kvôli tehu, to som nabrala žraním a vekom (už tak nespaľuje).
Prvé tehotenstvo som začínala na 48kg,končila 71🫣 2 týždne som bola doma z pôrodnice a obliekla som najmenšie nohavice zo svojho šatníka. Neodvazila som sa síce v nich kvoknut, ale obliekla som ich😅
Ja som pri oboch tehotenstvach pribrala 20 kg, a jedla som, co mi chutilo. A veru vyzivove poradkyne, co pisu do mamičkovskych casopisov by zaplakali… ale jogurt na ranajky by som ani neudrzala v zaludku. Takze dva krajce chcela hned ako som otvorila oci to istili 😂… ale do polroka som mala svoju vahu naspat… a to som necvicila, nedietovala… ‘len’ som behala okolo dietata 24/7
Ja neviem ako je to možné ale pri 3 som pribrala 30+😭🤦 a pritom prvé tehu 16kg , druhé 9 kg , to tretie čistá katastrofa 😭 a teraz ešte cca mesiac do pôrodu a zatiaľ 13kg
Ja pri tretom vyse 25kg.paradoxne som jedla najmenej a pribrala hrozne vela.Som 4roky po porode a stale nemam tu vahu co som mala.Ide to dole iba drinou.prve dve tehotenstva ani neviem ako som zhodila kila
Pribrala som pri prvom 13 kg pri druhom 21.Ale vedela som z čoho zrala som ako besna stále som bola hladná aj mi zostalo 14 kg.5 kg som sa nezbavila nikdy.Mne už lekár nadával, keď som sa blížila k 85 kg aj tlak som mala vyšší veď zataz
Pribrala som zo 73 na 96, 2 tyzdne pred porodom som uz mala 93😀jest som skoro nemohla,strasne ma tlacila na zaludok a palila ma zaha,takze neviem, z coho som tak pribrala. Prve kila isli dole uplne lahko,potom sa to zastavilo a nevedela som si to vysvetlit,nakoniec mi zistili znizenu funkciu stitnej zlazy. Po mastaveni na liecbu som musela vyrazne upravit stravu,aby sli dole dalsie kila. Na tych predtehotenskych 73 som bola asi 8 mesiacov po porode kvoli tej stitnej, potom este nejake kila dole isli. Takze neboj, ono to pojde, mozno nie za 2 tyzdne,ako u mna pri prvej🤣ale pojde to 🙂
Môže to byť aj váhou babatka - väčšie babo, viac plodovej vody, telo potrebuje viac zásob, aby udržalo väčšie brusko. Ja tiež všetky tehotenstva 20 kg+, deti cez 4 kg 🙂
Ja som pri oboch pribrala zo 60 kg na 80 kg..v porodnici som vzdy nechala 10 kg..takze som isla domov so 70 kg a potom to uz islo samo dolu..aj ked stale mam 3 kg plus😁
Ja som pri prvom pribrala viac ako 20. Ani pred tehu som nebola chudá, takže od 38tt som sa radšej ani nevážila 🙈😁 ale išli to úplne ľahko dolu. Druhé trhu som pribrala asi 10kg, 7 kg som nechala v pôrodnici ale tie 3 nechceli ísť dolu. Schudla som ich asi až po 5 mes.
Ja som teda pribrala ťažkých 5kil, po pôrode minús 9 z pôvodnej (dieťa4kg pôrodná), ale odvtedy sa mi nedarí zhodiť ani gram 🙈
Ja som pribrala viac dokonca, ale bola som aj brutalne zavodnena, z porodnice som prišla ľahšia o 17kg!! vahou sa nestresuj, teraz si užívaj tehotenstvo a príchod bábatka na svet, veď to zhodíš zachvíľu
Prvé dieťa +22kg, druhé +25kg
Po prvom mi nezostalo nič, po druhej 5kg, ale to som uz aj priprisovala veku, mala som 39r
Ja som dala hore presne 20kg a do roka som dala dole 30kg, co uz bolo vela a ani za svet pribrat. Mna mama tiez strasila, ze co budem robit s tymi kilami, ako keby bola ona modelka 🙈.

Som 4 dni po termine a mam plus 20 kil.pri prvej som mala v den porodu plus 24 neprejedala som sa ale od cca 6 mesiaca som pri oboch strasne zavodnena a opuchnuta.vacsia polovica ostala prvy krat v porodnici a ostatne odislo postupne kojenim chodenim cvicenim a poslednych 5 az po nastupe do prace po 3 rokoch.. velmi dolezita je pociatocna vaha je ine ak zacinas na 65 a mas plus 20 a ine ak zacinas na 90 a vytiahnes to nad 110..