Rázštep chrbtice zistený v 20. týždni
Ahojte.s manželom čakáme vytúženého chlapčeka,až doteraz bolo všetko ok.no naraz sa nám svet zrútil v 20 týždni nám zistili razstep chrbtice.hneď som podstúpila amnio a musíme čakať až 3 týždne na vyjadrenie doktorov.bližšie nám ktomunepivedali nič len toľko že sa vyjadria k tomu až po výsledku z amnio a to už budem v 24tyzdni tehotenstva na rozhodnutie.celé dní čítam o tej diagnóze pozerám videa ako sú deti šťastné ale aj videa ako obrovský trpia a nik im nedokáže pomôcť.sme z toho hotoví.má niekto nejaký podobný príbeh ako to dopadlo?ako ste sa rozhodli?ďakujem za názory v pondelok má čaká ešte 3d ultrazvuk vyjadrenie niekoho iného ďakujem
@lienuska191 nemôžeš si vybaviť aby spravili magnetickú rezonanciu malému? To ti buď potvrdí alebo vyvráti
Ahoj.my to už máme potvrdené zo všetkých výsledkov a testov,ja už teraz som v 23týždni a keď prídu výsledky z amnio už budem v 24.ale v Martine my povedali,že ak sa rozhodnem kľudne mi vyvolajú pôrod,oni čakajú na to kedy bude bábätko väčšie.ale ja to nezvládnem,malička má už kope a ja by som s tým nedokázala žiť.môže sa stať hocico,ze ma manžel opustí ale máme už jednu zdravú dcérku ktorú miluje, navyše odkedy sme sa to dozvedeli vôbec sa nehadame pre také maličkosti ako kedysi a manžel má veľmi podporil,ze si ju necháme že je predsa naša a urobíme pre ňu všetko čo sa bude dať a ak to ma byt ináč panbozko si ju predsa zoberie.tým nechcem povedať že odsudzujem matky čo si dajú babo vziať práve naopak...sú strašne silne
@lienuska191 klobuk dolu. obdivujem vas aj vasho manzela. mate uzasny vztah a ste velmi silni ludia! zelam vam z celeho srdca, aby sa stal zazrak!
Ďakujeme,to manžel bol ten silnejší a keď sme sli od doktora povedal veď hlavičku má v poriadku,necháme si ju je naša a to jeho rodičia na to,že nech si ju dáme preč,lebo ze to bude veľké trapenie.vieme bude ale o čom je život? Iba o tvrdom boji,každý má trapenie.nám sa to všetko stalo,keď sme sa už mali najlepšie,nasťahovali sme sa do domčeka,rozbehli podnikanie,manžel dobrá práca,dcérka zdravá a tak sme sa rozhodli si naplánovať druhé babo,samé vitamíny,nefajčím,nepijem dávam si pozor na všetko čo pri prvom tehotenstve som žiadne vitamíny nebrala,stavali sme dom nosila som ťažké veci atď.všetko naopak.ja som tiež rozmýšľala dlho dlho,že si ho dám vziať,ale nedokážem to,lebo už teraz ju veľmi ľúbime a ona za to nemôže akú má chorobu,ďakujem pánbozkovi že v hlavičke má všetko ok,no aspoň zatiaľ a ďalej budeme bojovať.držte sa mamičky čo máte také podobne príbehy.
@lienuska191 držím ti palce nech máte čo najľahší život a drzim palce a veľa síl .bude to boj ale vám zato stojí, nech boh stojí pri vás a dá vám silu, bude to veľmi ťažké a držím palce
@lienuska191 ja som nechcela dieťa porodiť aby sa trápilo a potom zomrelo ,celý život ležiace, na vozíku, na to by sme sa nevedeli pozerať... Nám povedali, že by neprežilo ešte vo mne, nechcela som riskovať ani svoje zdravie. Možno to bude kruté ale nechcela som čakať do 9 mesiaca a koniec.. Tak dostala krídla ešte v brušku... A ten pôrod bol strašný, ten pocit, že vy dieťatko zdravé držať v rukách nebudete...dala som sa do poriadku aj telesne aj fyzicky a som vďačna za život ktorý dám 😊ešte raz veľa síl
@lienuska191 vela sil a co najviac zdravicka celej rodine
@lienuska191 Veľmi ma tvoja odpoveď potešila 🙂 Nechcela som ťa ovplyvňovať, tak som nepísala, ale verím, že bude dobre. Mám prcka s hydrocefalom, bez rázštepu, začiatky boli veľký boj a strach, ale teraz je to skvelý, šikovný chalan, kto nevie, čo mu je, myslí, že je zdravý 🙂 Príbehy našich detí sú všelijaké, ale nie všetky sa končia zle, držím vám silno palce, nech to dopadne čo najlepšie. Veľa síl posielam.
No ja mam termín na 13februára ale pôjdem cisársky tak asi skôr a kedy máš termín ty?vieme bude to ťažké ale veľa ľudí má ťažké životy a ktovie možno sa stane zazrak.... V ktorý mimochodom budem veriť.
@lienuska191 tiez som mala 1:4 na razstep chrbtice ale na amnio som nesla nakolko sa to z toho zistit neda !!!! Razstep sa potvrdzuje len zo sona. Iba by som ohrozila maleho. U nas sa to nepotvrdilo a nasledne som zistila ze mi zle zapisali vahu a preto som mala zle vysledky. Drzim palce velmi
mojej švagrinej to tiež povedali a posielali ju na potrat. Ona nešla a malý má 7 rokov a je to úplne zdravý chalan. Aj sa narodil zdravý.
@imelia ved to ze lekary poslu na potrat ,a potratia zdrave dietatko...smutne
@lienuska191 budem sa modlit za tvoju rodinku
@aber to som na seba napísala.. Hneď na začiatku, zo moja reakcia mimo tému...
Ja chápem prečo si to urobila, neviem co by som ja robila obzvlášť keď mozog dieťaťa funguje normálne a čiže si je vedomé...
Ťažšie je ozaj keď nechajú odísť zdravé dieťa v domnienke chorého
Tak to sme obden, ja mam termín 3.. Aj keď sa počítal podľa sona nie menštruácie, podle mňa to bude koniec februára...
Máme aj rovnako rokov,32 🙂
Prídi niekedy do skupiny mamiciek v marci 🙂
Myslím zo každá z nás má v tehotenstve starosti aj radosti...
no neviem ale taky mala datum narodenia

@aber smutné, ale ja by som sa tiež tak rozhodla. Držím palce 🙂