Rubeola v tehotenstve
Ahojte dievčata. V krvi mam hodnotu rubeola IgG pozit 1,737. Neviem o tom že by som ružienku niekedy v živote prekonala. Myslite že toto množstvo protilatok môže byť ešte z očkovania, ktore som podstupila ako dieťa? Na začiatku tehotenstva som mala skoro 2 tyždne teploty. CRP aj sedimentaciu som mala zvyšenu, dostala som vaskulitidu. LEkarka povedala že to je nejaky zapal v tele. Ale teraz ma normalne hloda myšlienka či to nemohol byť nejaky zvlaštny prejav ružienky
@anicka37 Ahoj v prvom rade sme dopadli super drobec má skoro 14 mesiacov je zdravý 🙂 No to čakanie na výsledky ma ubíjalo tiež som sa bála že sa budem musieť rozhodovať či si dať vziať dieťatko po ktorom sme tak dlho túžili,nakoľko ma lekárka na infekčnom brutálne nastrašila.Najprv ma nastrašila a potom upokojovala"nebojte sa ešte to nič neznamená" súper nie??? No ale nakoniec testy ukázali niečo také že bud sú to pozostatky z detského očkovania alebo som to niekedy v poslednej dobe ešte pred tehu prekonala a o tom ani neviem tak si vyber..... potom som ešte bola pár krát na kontrole na infekčnom a tým to haslo a teraz sa tešíme že to dopadlo dobre 🙂 držím palčeky aby bolo všetko v poriadku a daj vedieť ako ti vyšli kontrolne testy Pekný deň Martina
@matka321 ahoj no tak konecne sme vsetko doriesili. 🙂 Zacalo to opakovanim testov, ktore samozrejme znovu vysli nafigu. Gynek nas odoslala na infekcne, kam sme sa dostali az po 10 dnoch, kedze nasa gyn. chodi do prace ako cigan do skoly aj to prisla o10:00 takze mi na infekcnom nestihli v piatok zobrat krv. Tak sme museli prist v pondelok. Ten cas sa nenormalne vliekol. Infektolog ma ukludnoval, ze nemam stresovat, vraj tam pisu pre istotu aj to co tam nieje. Vraj to bude dobre ale pre istotu mi nasadi antibiotika a mam vo stvrtok volat ake budu vysledky. Tak som dnes volala s malou dusickou a na pokraji zrutenia. Hned vedel kto som a vysledky mal nastudovane. Ta veta POTVRDILO SA TO CO SOM POVEDAL VSETKO JE V NAJLEPSOM PORIADKU, STE ZDRAVIÍÍ znela tak uzasne az som sa rozplakala. Antib mi kazal vysadit a zastavit sa po vysledky. Tak sme najstastnejsi na svete, sme uplne v poriadku huraaaa.Prve testy mi robila Žilina nafigu. Tie z inf mi robil Ruzomberok. Dakujem za to ze si mi odpisala. Upokojovala som sa tym ze to aj nam dobre dopadne. Este raz velke DAKUJEM
Ak mozem, prispejem aj ja svojim prispevkom. V juni sme cakali dvojicky a lekarka mi zavolala ze mam pozitivnu rubeolu, ani som netusila co to je. Ked ma vsak poslali na infekcne, hned ma oblial pot, lekarka mi povedala ze mam velmi vysoke hodnoty a ze bohuzial je to na prerusenie tehotenstva. Radili sme sa asi s 6timi lekarmi a vsetci nam povedali ze pri tak vysokych hodnotach a v prvom trimestri je vysoke riziko ze deticky budu vazne chore. Rozhodnutie samozrejme nechali na nas. Po opatovnom odobrati krvi, vysli hodnoty este o nieco vyssie, takze bolo jasne ze infekcia prebiehala stale, a v prvom trimestri. Nakoniec po dlhom rozhodovani sme sli na zakrok v 14tt.. prisli sme o dve deticky naraz, a doteraz sa neviem z toho spamatam, vycitam si ci som urobila dobre.. vsetci ma vsak presviedcaju ze som dobre urobila. Neviem. Viem vsak , ze strach z toho mat dva postihnute deticky bol silnejsi. Keby bolo jedno, mozno by sme to riskli... Hlavne nechapem kde som tu hnusnu pliagu chytila, kedze som od rana do vecera grcala a nikam som nechodila... Teraz sme cakali zase babatko.. jedno.. to sme vsak v 10tt na Silvestra stratili, zacala som krvacat. Takze dufam ze uz to zle mame za sebou a ze uz bude len dobre. Asi som sa tu moc rozpisala, ale potrebovala som to zo seba dostat a hlavne varovat mamicky, co je rubeola zac.
@pivonecka Netusim. Bola som len raz zo synom v detskom kutiku kde bolo male 3tyzdnove babo, tak to jedine ma napada ze ci ono nemalo v sebe cosi a este nebolo ockovane ako novorodenec. Ale pri tom babu som ani len nebola, bolo len v kociari v tom detskom kutiku, nepoznala som ho. Hlavne je divne ze to vobec dostala, lebo podla zaznamov som bola ako dieta proti ruebole ockovana. Mozno som mala aj velmi oslabenu imunitu tym ze som vkuse vracala, tak som lahko mohla na seba cosi nachytat
Ja tomuto celkom nerozumiem...Čítala som v knižke od Dr. Bukovského, že rubeola sa už niekoľko rokov nevyskytla na Slovensku..tak potom ako to je?
neviem,či je táto téma ešte aktívna,ale poradte mi prosím baby....moje výsledky sú rubeola IgG 46,8 U/ml,a rubeola IgM pozitívna,1,16.....bola som aj na infekčnom,znova mi brali krv,ale doktorka mi nevedela nič konkrétne povedať,lebo vraj sa s týmto ochorením nestretla NIEKOĽKO ROKOV....som uplne na nervy 😒(som 12tt)
@barcelona94901
@bagaja baby prosím,poradte mi,ako to je ked mam taketo vysledky....vy to už máte za sebou,ja tu už týždeň revem a mam strach....
(pozrite príspevok vyššie prosím..)
@jaja102 no ja si nepamätám ako mne vyšli hodnoty,ale viem že nakoniec to boli pozostatky z očkovania V detstve a myslím že keď nemáš žiadne iné príznaky tak to bude to iste....ja mam už dvojročného chalana úplne zdravého a tiež som si poplakala....inak mne vtedy moja gynekologicka povedala že keby som aj mala rubeolu a dieťa sa nakazilo tak by to neprežilo a potratila by som,že väčšinou to tieto deti proste neprežije. ...A ešte čo viem tak V posledných rokoch nejako sprísnil tie laboratórne vyšetrenia a rubeolu takto vyskakuje ockovanym mamickam....tak ti držím palce a verím že je to planý poplach ako U mna...
@jaja102 Ahoj, ja som nakoniec dopadla tak,ze povedali podla vysledkov ze sice mam vysoke cislo na rubeolu ale aj vysoke cislo, ktore chrani telo pred rubeolou, mam doma zdrave dvojrocne dievcatko. Zaujimave je ze pri prvej dcerke mi tieto hodnoty nevyskocili a pri druhej uz ano...
@bagaja
@ivka_marek ďakujem Vám dievčatá,no ved práve aj ja už mám doma jedného trojročného drobca a pri ňom bolo vše ok,a teraz takéto stresy,zajtra idem na nejaké serologické vyšetrenie,budú to posielať do BA na aviditu,neviete,koľko budem čakať na výsledky?ide ma z toho už poraziť,veľmi sa bojím,len plačem,ani spať,ani jesť.. toto je naše štvrté tehu a z toho len jedno chlapča,ostatné dve zamĺknutý potrat,tak si asi viete predstaviť ako sme sa veľmi tešili,ked sme konečne počuli srdiečko a teraz toto.....
dúfam,že planý poplach...
@ivka_marek a Ivi koľko si mala IgG?či to tu niekde píšeš?idem pohľadať...ja mám len 46,8
@jaja102 tie čísla nie sú až tak dôležité, dôležitá je práve tá avidita. Čím vysšia tým sú IgG zrelšie = stará infekcia. Ja som na výsledky čakala asi týždeň. Viem presne čo prežívaš, ja som pri prvých dvoch tehotenstvách mala len IgG pozitívne a zrazu pri treťom vyleteli IgM. Neviem či som ju ozaj prekonala lebo žiadne príznaky som nemala. Ešte je ale možné, že to bol skreslený výsledok, niekedy je sérologia falošne pozitívna napr.pri autoimunitných chorobách, a mne sa po 20.tt rozvinulo škaredé reumatické ochorenie. Tak nehádž ešte flintu do žita, bude to dobre. Mne môj gynekológ vtedy ako som sa mu tam zrútila povedal, že ešte žiadna z jeho pacientiek ktorá mala IgM pozit.,nemala poškodené dieťatko, tak ma to trochu ukľudnilo. A teda, aj ja mám už takmer 2-ročnú slečnu a žiadnu vrodenú rubeolu nemá.
@jaja102 ja si to uz vobec nepamatam, musis pohladat :o/
Baby,pls,kde v tehu knizke ste si hodnoty nasli? Ja sim momentalne na konci 17tt a moja rocna scerka pravdepodobne chytila rubeolu ☹ ja som bola v detstve ockovana,no bohvie,ci mam dostatok protilatok. Prosim,riesili ste tu rubeolu s obvodakom,ci s gynejologom?
@sara22 a mala od koho, ved rubeola sa ockuje? Ak by mala potvrdenu rubeolu z krvi istotne to musis riesit s gynekologom, hrozi tam kongenitalny rubeolovy syndrom.
@sara22 no výsledky by mal mať gynekológ....mne to nakoniec chvala Bohu vyšlo ako falošná pozitivita,čiže sme ok,ale kto ti povedal,že má malá rubeolu???to musíš riešiť s infektológom.očkuje sa proti tomu až v 15 mesiacoch,čiže očkovaná ešte asi nie je.no chvala Bohu si už po prvom trimesti,čiže to už nie je až také ohrozenie.rozhodne to rieš s infektológom.my sme síce tiež očkovaní,ale u niektorých ľudí je niekedy nižšia obranyschopnosť.úprimne ti poviem,kebyže aj ja viem,že budem mať kvôli tomuto také stresy,dám sa pred tehotenstvom preočkovať,nech nemusím potom stresovať.dcére treba dať zobrať krv,či sa to potvrdí,ak áno,šup k infektológovi.ale pochybujem,moja infektologička vravela,že na SR sa už rubeola nevyskytla niekoľko rokov(práve kvôli očkovaniu,ale kedže je dnes trend neočkovať,tak sa nám to asi vráti...)držím palčeky.neboj,dobre bude
@jaja102 ved to,ze teraz neockuje kopec rodicov a cestuje sa kade tade. My chodime na cvicenia medzi deticky a staci,ze tam je jedno nakazene a velice lahko sa to dostane aj na este nezaockovane deti. Presne ako pises,dcera je este mala na ockovanie.. Navyse som niekde na nete citala aj pripady,ze dieta bolo infekcne aj po ockovani,kedze sa ockuje zivou vakcinou-bohvie,co je na tom pravdy. V tehu knizke nemam zrovna rubeolu vypisanu ☹ dcera ma vsetky priznaky,dr.to zhodnotila ako podozrenie,utirok tam ideme na kazdom kontrolu,co a ako a pripadne na krv.. Za kolko ste mali vysledky?
boze babule, ja som v den ked som zistila tehu, bola so synom na preockovani MMR v 11 rokoch. teraz som v 7tt....u lekara som zatial nebola. mozem byt aj takto ohrozena, prostrednictvom ockovania dietata?
@sara22 urcite nech jej tu krvicku naberie,viem,ze to bude pre nu stres,ale pre teba je uz dôležité aj zdravie druhého babätka.výsledky len z protilátok sú do týždňa,ale avidita,či podrobnejší rozbor až po dvoch,či troch tyždňoch.ja som cakala 13 dni.nerobia sa totiž hned,ale az ked sa im nazbiera viac odberov.určite pre pokoj duše dlho nečakaj.
@sara22 ahoj prosim ta ako ste dopadli nakoniec s tou rubrolou..ale mala tvoja dcerka priznaky? lebo moja este nebola ockovana lebo som.bola tejtona a nemohla byt zaockovana a potom vkuse chora..no to je jedno ale teraz som v 8tt a obavam sa ci nema rubeolu..ide ma porazit...zajtra s nou idem k dr. a pozistujem si protilatky aj ja..ale teda v strese som dost..hlavne ma zaujima ako si prisla na to ze by to mohla byt rubeola u tvojej malej..dakujem krasne za odpoved

@sisaka
@denduska
Ďakujem....Skúsim BA. A keď si pomyslím, že ma manžel minule ponúkal steak-om 🙂 Este že nič, surové, polosurové a nedovarené nejem 😀