Šijové rozjasnenie - zlé výsledky.
Ahojte baby, práve sa mi zrútil svet. Dnes som bola na vyšetrení v 13tt a doktor mi povedal ze ma podozrenie na downov syndróm, kvôli veľkej odchýlke v oblasti hlavičky. Sama som to videla ze to bolo ozaj väčšie, vysvetlil mi ze aká ta ma byt norma a naše bábätko ma žiaľ viac ako by malo mať. Poslal ma ešte do Martina, ale je to zrejme. Mate s tým niektorá skúsenosť? Už neverím ze to bude v poriadku 😔😔
@sssima ach no, presne, aj ja som sa tešila, že konečne budem mať teh.knižku, v pondelok som ju dostala a v piatok som ju vyhadzovala do koša, vyhodila som všetky papiere aj od Dr.Grochala aj z nemocnice ohľadom toho, snažím sa na to zabudnúť, nevracať k tomu, ale aj tak mi to nedá a stále to zamrzí a príde mi ľúto keď si predstavím že teraz som už mohla byť 18tt...i keď už som teraz nastavená tak, že to proste bola “blbá” náhoda, a dalšie tehotenstvo už bude všetko v poriadku a budeme mať zdravé bábo... Doktorka vám nehovorila prečo sa to mohlo stať? Mne doktor povedal vraj že “hry prírody” bohužiaľ...Ešte raz prajem veľa síl, je to nesmierna bolesť na duši a psychická záťaž...Ale ako sa vraví, po každej búrke vyjde slnko...
@denulkaa3 áno aj nam. Povedal grochal že to je náhoda... Ach bože prečo práve my? Všetci okolo majú krásne bábätká alebo pohodove tehu a my? Som z toho nekonečné neštástna a to ešte musíme čakať na výsledky o co konkrétne ide. Až potom to najhoršie 😓😓😓😓 aj tebe prajem veľa síl ❤️
@sssima
@denulkaa3 joj baby, je mi to uprimne luto, ja som takto dosla o babatko v 12tt a nic horsie som nezazila. Musite si ale hovorit, ze vsetko ma v zivote vyznam a aj toto a niekde na vas caka zdrave babatko. nemohli ste spravit nic inak a nic lepsie. Je to naozajlen priroda a nie vy. Buduce tehotenstvo bude ok a budete mat zdrave deticky. Ja som do roka uz rodila druheho drobca, ktory bol uplne zdravy. Aj ked musim priznat ze este sa niekedy pristihnem ako rozmyslam ako vy zeralo to babatko a kolko by uz malo rokov. Ale mam ho tu,. uplne to iste len kusok neskor.
Dievcata trosku nadeje vam dam. V novemri 2015 tripletesty 1:40 nasledne dalsie vysetrenia a odber 1:90 s tym, ze som odmietla amnio a isli sme ku grochalovi, ....ani nejdem pisat co malo babo, na papiery horove cervene more, babo sa hmyrilo, kopalo resp. Len rucickami nozicky boli bezvladne...moj dr. Hned hospitalizcia a v 21tt som si porodila moju dcerku...a do teraz nezabudnem na slova sestricky ze takto o rok vam donesiem babatko a ked som odchadzla z nemocnicd ked kopa tehuliek a placicich deticiek premkol ma pocit, ze budem mat babo v decembri...a jasne este sme mali rozne vysetrenia, vysledky z amnio na ktrosu som musela nakoniec ist, tak ked som bola u geneticky, tak mi hovori, ze aby som rychlo otehotnela a ja ja hovorim ja uz som v 9tt tak ma objala, tak bola stastna, ze ine pary sa snazia roky a ja do 5m tehu....bolo to tazke obdobie a hlavne ze som bola tehu a mala som vtedy rovnake terminy s kamoskami a ja som o babo prila a oni kocikovali aj moja svagrina ...plakala, som zurila, bola som aj u psychiatra a potom nastal zlom, odpustila som si, tesila som sa s kamosiek, nasla som si novu pracu a ostala som tehu na vyrocie nasej svadby...a teraz mama krasnu 22m dcerku a v brusku dalsieho nezbednika 😊 drztr sa dievcata, nikdy nepochopime preco sa to deje...ale mne pohka znami, ktora mi povedla, ze este pred mojim zrodenim som sa s tymto babom dohodla, ze co prezijeme, ze som boka jej medzistupen a mali sme sa jedna od druhej nieco naucit....s malickou som sa rozlucila a zazela som jej dobrych rodicou a isla som dalej 😉
A este mala sa narodika 13.12 ale tein 25.12. ....proste dar z neba 😂
@sssima ja som mala na downa 1:7 a edwardsov syndrom 1:14 alebo opacne uz si nepamatam .ziadna srdcova vada sa nenasla na sone.Vyskedky choriovych klkov boli v poriadku.Nakoniec to bola srdcovo cievna vada ktoru syncekovi hned operovali a je v poriadku.Takze nadej tam je.Drzim Ti palce.
Ahojte, dlhsie sa tu nik neozval, ako sa vam darilo po preruseni? Nas to caka bohuzial zajtra, NT cez8mm, vysledky z krvi zle, vyzera to na razstep a i keby sme si ho nechali, je velka pravdepodobnost, ze dojde v neskorsom stadiu k potratu pre vady nezlucitelne so zivotom... mam 27, toto bolo nase 1.planovane babo a dostali sme otrasnu facku od zivota :/ v hlave som si to dajak uz zrovnala, uz len to chcem mat cele za sebou a skusit po case znova.. snad sa uz tohto pocitu nikdy nedozijeme :(
@rejmonz juj, to je veľmi veľmi ťažké, viem čo prežívaš, nech to máš rýchlo za sebou.... ktorý si TT? ja som bola 18 TT a prvý mesiac bolo úplné zúfalstvo, ale určite v tom zohrali rolu aj hormony....čas je najlepší lekár v tomto prípade, drž sa, buď silná a daj vedieť, ako sa citiš, kľudne napíš, ak niečo konkrétne chceš vedieť
@rejmonz neboj bude dobre, je to tazke, zle narocne, vyplac sa,zur mas na to pravo...ja som si tym presla, ukoncenie v, 21tt .....dlho som sa davala dokopy, tiez to bolo nase prve vytuzene babo a teraz mama doma 26m sidlo a v brusku dalsie male sidielko....ak si budes chciet popisat kludne napis ip
@dolynkag
@matilda72 dakujem moc moc, ja robim sama v zdravotnictve takze som az privelmi asi oboznamena s tym, co vsetko sa moze skomplikovat.. a i ked sme sa nato snazili nemysliet a ratali ze vsetko bude ok zrazu bum :( teraz som 12+1 takze ma caka kyretaz, chlacholim sa len tym ze ma aspon uspia a pojdem po 2 hod domov s priatelom ruka v ruke... teraz som vacsinu tychto 2 dni preplakala, tiez je mi jasne ze mi davaju len zabrat hormony, inak to mame uz v hlavach zrovnane a hned ako sa zahojim a uzdravim skusime z tej nasej lasky stvorit dalsi zivot a snad uz so stastnym koncom ❤️ najviac ma mrzi ze som si kupila aj knizku tehotensky dennik a pekne vypisovala na pamiatku no a dnes som ju len proste vybrala z police a dumem co s nou i fotkami zo sona a pod :( je mi to blbe sprosto vyhodit alebo spalit.. mozno ju pojdeme symbolicky dakam hlboko zakopat a zapalit sviecku 😣 a aspon takto sa s dusickou rozlucit
@rejmonz ahoj, ja som bola v 14tt, tiez to bolo nase prve babo. Davala som sa dlhsie dokopy, mne vyvolali porod...hrozny pocit😥 ale uz to je zamnou. Drzim palce, bud silna ❤
@lenkamartinus pisem Vam spravu 😣
Ahojte dievčatá, viem presne ako sa cítite. Je to obrovský sok a úprimne povedané stále sa nad tým zamýšľam ako sa nám to mohlo stať, ale žiaľ. Ja sa na ďalšie babo zatiaľ necítim, hlavne po psychickej stránke, proste to chce čas... Všetkým vám držím palce aby ste všetko zvládli...

@denulkaa3 presne tak som San cítila aj ja. Šla som na kontrolu a tešila sa ze budem mat tehotnsku knižku a šla som domov s plačom. Tento týždeň som bola na amniocenteze mali by sme mať zrychlene výsledky ale keď mi pred tým robila Dr Sono povedala mi ze ten opuch je tam uz po celom tele napísala mi okrem všetkých tých diagnóz ešte aj hydrops plodu... Takže nádej tak už nieje žiadna, už len nech to nejak prežijem fyzicky.