Skrátený krčok maternice v 22. týždni
Ahojte mamule tehule....pri poslednej poradni mi lekar zistill skrátený krčok na 2,5-2 cm.....je tu niektorá čo má s tym skúsenosť..beriem magnézium snažím sa nenatahovat......len ma pobolieva bruško ...... a cítim že je napnuté....nie tvrdé.... naozaj som vystrašená.....možte mi niektorá zo skusenostou nejako popisat moju situaciu??? som v 22 tyzdni
@tanag este som sa Ta chcela opytat na nejake rady, ze ako najlepsie lezat. Ja mam podlozenu postel, v obyvacke na gauci podlozeny matrac,ale aj ked lezim poctivo, furt mam pocit, ze mi tvrdne brusko aj pri otacani a hlavne pri polohe na chrbte? Aj Tebe tvrdlo? Ja uz som z toho na nervy, v kuse sa sledujem, snazim sa najst polohu, aby bolo dobre, ale niekedy sa prehadzujem, lebo vsetko ma boli. Najlepsie mi je ma boku s mierne pokrcenymi nohami. A este kolko mg si brala? Aj utrogestan Ti dali? V akej davke? A lezala si niekedy aj na rovnom, ked sa to uz nedalo vydrzat alebo po jedle ?
@lucec mne vcera pri odchode z nemocnice ...kazal lezat len na rovnom...inealny je lavy bok ....vraj krkolomne polohy sa uz nevyuzivaju .....ja berem progesterón vlad( v nemocnici ustne kazdy zasah dnu je podla nich mozna infercia....) Magnerot 3x2 no mne brusko netvrdne max 1xkrat denne...tiez nemam stale lezat aspon trochu pohybu,sediet minimalne ziadne varenie upratovanie dvihanie
@sevcikovaa dakujem za info. Ja tiez dom prave uvazovala, ze ten progesteron si dam ustne. Mam pocit, ze vzdy si tam len zbytocne drazdim sliznicu a presne sa bojim infekcie. Aj ked si predtym vzdy vydezinfikujem ruky. To mas dobre, ze Ti netvrdne. Mne uz pri kazdom postsveni...😪
@lucec ja jem magnerot 3x2 a je to pravda uz ma z neho prehana 😢
@lucec no koli tej B6 aby si sa nepredavkovala,, mozno 3tbl/den su este ok ale urcite nie 6 tabliet
@sevcikovaa ja som brala az 8 tabliet ale neprehanalo ma ale ked som brala ine magnezko (375mg) tak ma uz po jednej tabletke prehanalo😕
@lucec ja som mala tiež tak vyvýšený madrac ale ležala som aj na rovnom ,ako kedy 🙂 ja som brala magnesolv to je práškové magnezko na predpis ,tam je ho najviac ,brala som až tri sacky denne ale mne tvrdlo vkuse brucho ,ja som dosť stihla a maly sa mi vkuse natláčal a bolo to cítiť ako take tvrdé a nikdy som presne nevedela či to tvrdne alebo sa natlaca :D ja som bola vkuse na nervy :D mna aj bolievalo brucho ,vkuse má prehanalo keďže mám naprd zlcnik ,no des :D chvíľku som brala aj uterogestan potom aj progesteron ,ale moja Dr nie je moc za lieky v tehu ,to mi na pohotovosti dali.
@lucec hlavne skús nestresovali podľa toho čo píšeš tvoj nález nie je nejak hrozný ,na ten týždeň a druhorodicku podľa fotky :D v pohode podľa mna , treba oddychovať a bude dobre , uvidis ;) ja som sama Dr a moja švagriná dokonca gynekologička a mala som podobný nález ako ty teraz v skoršom týždni a ona vtavela tiež ,že to nie je taká hrôza ,že podľa nej b som ani ležať nemusela :D
@tanag ďakujem za povzbudenie. Ja som inak tiež doktorka.Aká náhoda...😉 Snažím sa ukludniť , relaxovať a mysliet pozitívne, no niekedy ma prepadne panika. To už mám v povahe. Asi je to tým, že sme zdravotníci. Ja tak závidím tým ženám, čo sa do toho nerozumejú. Určite sú kľudnejšie....

@apip42 držím palce ,viem aké je to otravne ,ale nič nám neostáva len vydržať 🙂 ja som ale bola druhorodicka a aj pri prvej som to mala veľmi podobne ako teraz a tiež som rodila 10 dni pred termínom