icon

Skrátený krčok maternice v 22. týždni

bieladama
13. jan 2014

Ahojte mamule tehule....pri poslednej poradni mi lekar zistill skrátený krčok na 2,5-2 cm.....je tu niektorá čo má s tym skúsenosť..beriem magnézium snažím sa nenatahovat......len ma pobolieva bruško ...... a cítim že je napnuté....nie tvrdé.... naozaj som vystrašená.....možte mi niektorá zo skusenostou nejako popisat moju situaciu??? som v 22 tyzdni

tanag
1. máj 2019

@apip42 držím palce ,viem aké je to otravne ,ale nič nám neostáva len vydržať 🙂 ja som ale bola druhorodicka a aj pri prvej som to mala veľmi podobne ako teraz a tiež som rodila 10 dni pred termínom

apip42
1. máj 2019

@tanag aj ja som druhorodicka, pri prvom mi to zistili v 25tt a rodila som v 36tt po odteceni vody a to som podstivo lezala.. teraz mi to zacalo dost skoro😔😔

tanag
2. máj 2019

@apip42 mne to tiež pri prvej v 27tyzdni a druhý krát v 18tyzdni ,tak krčok je už oslabený po prvom pôrode s tým sa musí bohužiaľ rátať :/ ale to vydržíte ,keď aj pri prvom 🙂

apip42
3. máj 2019

@tanag nic ine mi nezostava😕 odlezime, vsak to lezanie raz skonci😉🙏🏻

tanag
4. máj 2019

@apip42 hej aj ja som si vravela ,že ešte že to tehotenstvo netrva dva roky :D

lucec
6. jún 2019

@tanag a cim si ho podkladala zadok, len vankusmi, ci si mala nejaku polohovaciu postel?

tanag
6. jún 2019

@lucec manžel mi dal pod madrac staré koberce :D a tak som mala v podstate vypodlozenu celu dolnú časť tela

lucec
6. jún 2019

@tanag ďakujem za odpoveď a prajem všetko dobré, aby ste to vydržali čo najdlhšie...😘

tanag
7. jún 2019

@lucec ďakujem aj ja Vám 🙂 ale ja to už mám našťastie za sebou a mám pól ročného synčeka 🙂 rodila som 10dni pred termínom

lucec
7. jún 2019

@tanag joj som nevedela. Gratulujem...😘

tanag
8. jún 2019

@lucec ďakujem;) vy máte kedy termín?

lucec
9. jún 2019

@tanag ja až 22.10. Veľmi sa bojím, aby sme ti vydržali. Ešte sme len v 22.týždni a krčok 3,7mm, CS 3...😪

tanag
9. jún 2019

@lucec to som mala od 17tt a ešte aj mäkký a maly dole natlačený hlavičkou takze dilatoval dolný segment ,ale dali sme to a dáte aj vy ;)

lucec
10. jún 2019

@tanag ďakujem za povzbudenie. Dúfam, že to nejako vydrzi ten krčok...🙏

lucec
10. jún 2019

@tanag este som sa Ta chcela opytat na nejake rady, ze ako najlepsie lezat. Ja mam podlozenu postel, v obyvacke na gauci podlozeny matrac,ale aj ked lezim poctivo, furt mam pocit, ze mi tvrdne brusko aj pri otacani a hlavne pri polohe na chrbte? Aj Tebe tvrdlo? Ja uz som z toho na nervy, v kuse sa sledujem, snazim sa najst polohu, aby bolo dobre, ale niekedy sa prehadzujem, lebo vsetko ma boli. Najlepsie mi je ma boku s mierne pokrcenymi nohami. A este kolko mg si brala? Aj utrogestan Ti dali? V akej davke? A lezala si niekedy aj na rovnom, ked sa to uz nedalo vydrzat alebo po jedle ?

sevcikovaa
10. jún 2019

@lucec mne vcera pri odchode z nemocnice ...kazal lezat len na rovnom...inealny je lavy bok ....vraj krkolomne polohy sa uz nevyuzivaju .....ja berem progesterón vlad( v nemocnici ustne kazdy zasah dnu je podla nich mozna infercia....) Magnerot 3x2 no mne brusko netvrdne max 1xkrat denne...tiez nemam stale lezat aspon trochu pohybu,sediet minimalne ziadne varenie upratovanie dvihanie

lucec
10. jún 2019

@sevcikovaa dakujem za info. Ja tiez dom prave uvazovala, ze ten progesteron si dam ustne. Mam pocit, ze vzdy si tam len zbytocne drazdim sliznicu a presne sa bojim infekcie. Aj ked si predtym vzdy vydezinfikujem ruky. To mas dobre, ze Ti netvrdne. Mne uz pri kazdom postsveni...😪

apip42
10. jún 2019

@lucec aj ja som to tak mala ale uz sa mi to trosku ukludnilo🙏🏻 Skus lezat par dni v kuse aby sa ta maternica skludnila, na chrbate nelez vobec aj z toho brusko tvrdne, napinas brusne svaly a to neni dobre😔

lucec
10. jún 2019

@apip42 oki. Dakujem za radu. Už je to dnes lepšie. Dala som si ráno 2 magnezka nsmiesto jedneho, len ms prehnalo z toho. Tebe sa to nestalo?

apip42
10. jún 2019

@lucec ano magnezko prehana, zalezi ake mas,, ja mam magnerot a ten ma neprehana alebo magne B6 by nemalo ale to sa moze len 2tablety denne😉

lucec
10. jún 2019

@apip42 magne B6 sa moze len 2 tbl? Mne kazala 3x1tbl

sevcikovaa
10. jún 2019

@lucec ja jem magnerot 3x2 a je to pravda uz ma z neho prehana 😢

apip42
10. jún 2019

@lucec no koli tej B6 aby si sa nepredavkovala,, mozno 3tbl/den su este ok ale urcite nie 6 tabliet
@sevcikovaa ja som brala az 8 tabliet ale neprehanalo ma ale ked som brala ine magnezko (375mg) tak ma uz po jednej tabletke prehanalo😕

tanag
10. jún 2019

@lucec ja som mala tiež tak vyvýšený madrac ale ležala som aj na rovnom ,ako kedy 🙂 ja som brala magnesolv to je práškové magnezko na predpis ,tam je ho najviac ,brala som až tri sacky denne ale mne tvrdlo vkuse brucho ,ja som dosť stihla a maly sa mi vkuse natláčal a bolo to cítiť ako take tvrdé a nikdy som presne nevedela či to tvrdne alebo sa natlaca :D ja som bola vkuse na nervy :D mna aj bolievalo brucho ,vkuse má prehanalo keďže mám naprd zlcnik ,no des :D chvíľku som brala aj uterogestan potom aj progesteron ,ale moja Dr nie je moc za lieky v tehu ,to mi na pohotovosti dali.

tanag
10. jún 2019

@lucec hlavne skús nestresovali podľa toho čo píšeš tvoj nález nie je nejak hrozný ,na ten týždeň a druhorodicku podľa fotky :D v pohode podľa mna , treba oddychovať a bude dobre , uvidis ;) ja som sama Dr a moja švagriná dokonca gynekologička a mala som podobný nález ako ty teraz v skoršom týždni a ona vtavela tiež ,že to nie je taká hrôza ,že podľa nej b som ani ležať nemusela :D

apip42
11. jún 2019

@tanag ja mam tiez makky krcok presiaknuty na malicek a lekar mi povedal, ze lezat nemusim😉 len mne zas tvrdne brusko, tak lezim hlavne koli tomu

lucec
11. jún 2019

@tanag ďakujem za povzbudenie. Ja som inak tiež doktorka.Aká náhoda...😉 Snažím sa ukludniť , relaxovať a mysliet pozitívne, no niekedy ma prepadne panika. To už mám v povahe. Asi je to tým, že sme zdravotníci. Ja tak závidím tým ženám, čo sa do toho nerozumejú. Určite sú kľudnejšie....

tanag
11. jún 2019

@lucec joj to sme nato rovnako :D tiež vravím,že lepšie nevedieť a prísť len porodiť . A čo robíš? Aj ja som sa snažila myslieť pozitívne ,ale nie vždy to ide hlavne ,keď vkuse ležíš a nemáš nič iné na robote ako nád tým rozmýšľať .

tanag
11. jún 2019

@apip42 je to na prd tieto problémy ,ale treba asi len vydržať ,jasne ako ktorý lekár sa s k tomu stavia ,mne. Tiež vraveli rôzne ,ale ja už svoje telo poznám a vedela som,že keby chodím nedopadne to dobre

lucec
11. jún 2019

@tanag ja som neurolog. Pracujem, ale na oddeleni. A ty?