Skrátený krčok na 12 mm v 22. týždni
Ahojte prosim poradte mi bo som uz zufala som 22tt mam skrateny krcok na 12mm uz som 2tyzdne v nemocnici a nevedia co dalej nemozu ma zasit lebo mala ma v tok krcku vsunutu nozicku a dr.povedal ze to este za 30 rokov nevidel a to je fakt skuseny dr.dakujemza kazdu odpoved
ja som mala krčok na 5 mm a vydržala som do 36 tt.
A od kedy siho mala skrateny?a aj ta zasivali? Mne to zistili v 20tt ze ho mam 12mm a teraz sa asi aj otvaram som strasne zufala ☹ bola si aj v nemocnici?lebo ja som a debili nevedia co so mnou stale iba cakat ze co ach banda jedna asi ma stvrtok prevezu do NZ ale to este neni iste 😢
@mica535 ja si uz nespominam...ale vsetci konstatovali, taktiez , ze sa pri velmi pyta na svet. No che to klud a zaobchadzanie ako s vajickom. Hore nohy na odlahcenie krcka , dufam , ze mas vyssie postel, zakaz vstavat, obmedzit navstevy resp. nech ti ich povolia na izbu a len dohovarat malemu , nech neblazni. Mne inak robil zle aj transport,preto som nemohla nic robit. Neboj zvladnes ..daj si kazdy tyzden ciel..aspon aby si do 33 tt vydrzala.a hlavne cim viac budes nervna a nestaastna, tym nebudes prospievat k tvojmu stavu a malemu to urcite nebude robit dobre.
aj mne by trhalo srdce ,hlavne, že nemôžeš byť s malým. Skús a spýtať, či ti nemôžu povoliť návštevy na izbu, ke%d je to vážne Neboj maminky spolu ležiaky tým to isto nebude vadiť.Držím ti palce..a naozaj si zvoľ cieľ a drž a toho. Predstavuj si stále niečo krásne s rodinou, hneď zabudneš na zlé myšlienky.
@vikinka81 ahoj v pondelok mi maju davat pesar aj ta to bolelo? A ako ti to davali to ta otvorili s tymi lyzicami? A ked mi ho daju tak transport NZ a to mi uz pre istotu napichali kortikoidy😣 chuda este take male a uz same chemikalie😡 a neuzivala si najake laktobacyli ked si mala ten pesar? Dakujem
Ahoj mozno na spicku prsta ale mam opotrebovany a mozno na 1 cm skrateny krcok teraz som 25 tt dakujeme za povzbudenie si zlata a moc nam to pomaha ked si tu precitam povzbudenie 🙂
@mica535 ja som od pondelka v nemocnici, zacali kontrakcie, skracuje sa krcok, davali mi infuzky a teraz cakaju co bude, ako to bude dalej pokracovat. Kontrakcie uz nemam no ten krcok je otazny. A tiez mam doma malu dcerku co ma caka a este od vcera aj ochorela, tak ta viem velmi dobre pochopit. Kludne pis, nie si v tom sama.
@mamadoma a ty si v ktorom tyzdni?aj ti tvrdne brucho?a krcok mas kolko cm skrateny chudatenko male tak nech sa rychlo vyzdravi. No ale ja som uz 5 tyzden v nemocnici a proste to nezvladam a najma ked som bola doma v nemocnici tak som vedela ze muz pride kedy kolvek ale teraz sme od seba 100km
@mica535 ja som ukonceny 28 tt, tvrdlo mi brucho, ale uz to prestalo, teraz cakaju, ze ci mi zase bude tvrdnut ked mi nedaju infuzky. Krcok mam zatial 3 cm, no v pondelok som este mala 4. To je fest dlho to ti verim, ja vobec neviem kolko tu budem, tiez mi je smutno a hlavne ked je mala chora tak ma to taha ku nej. Ale zase porodit predcasne nechcem tak pekne pocuvam doktorov, zdravie dietatka za to stoji. Kolko ma syncek co ta caka doma?
@mamadoma a u mna je este to na figu ze sa mi maly narodil predcasne v 32tt a ked tu pocuvam tie sestricky ze to nedonosim ked som uz predcasne porodila tak mi je z toho zle ale co tu lezi jedna holka tiez porodila v 32tt a to bola otvorena a teraz je od 23tt otvorena na 3 cm a uz je 35 tt 12 tyzdnov v nemocke a tiez jej nedavali sancu ze mozmo tyzden vydrzi tak si hovorim ze musime to zvladnut sakra 😠
@mica535 Ahoj, ja som mala pesar pri prvej dcére, narodila sa 2 dni po jeho vybratí. Nebola som však v nemocnici, mala som štátnice a potom sme sľúbili, že nebudem nič robiť, bývali sme u svokry, ale robila som aspoň čo to. Pri druhom synovi mi tvrdlo bruško, ešte ho ani nebolo vidieť, to bol taký zvláštny pocit, krčok sa skracoval a nakoniec som otvorená skončila v nemocnici, pobudla som tam 6 týždňov (asi do 36-37 tt), tiež som mala vyvýšenú posteľ, po prvýkrát bez dcérky (mala vtedy 3 roky), mm chodil na týždňovky, bolo mi veľmi smutno, takže viem, ako Ti je. No a keďže to bolo už pred 18 rokmi, neboli žiadne mobily, telefń bol iba na chodbe, dcérka bola u švagrovcov (300km), fakt to bolo veľmi ťažké, keď mi bruško veľmi tvrdlo (kontrolovali mi kontrakcie), tak vtedy mi dávali magnézium v infúzke, inak len do žily. No a nakoniec som ešte prenášala. A pri druhom synovi som nemala žiadne problémy, robila som až do materskej, konečne som si to užila.
Takže každé tehotenstvo môže byť iné, verím, že Ti je ťažko, no musíš vydržať kvôli drobcovi, držím palce, aby sa Ti darilo myslieť pozitívne (mne pomohlo aspoň to, že sme tam boli taká veselá partička) a pomaly počítať týždne. A ako hovorí @mamadoma , snaž sa nestresovať, nenechaj sa strašiť, to je veľmi dôležité. Ja som zažila také sestričky nepríjemné, mm sa prišiel pred týždňovkou rožlúčiť, tak ma zvozili, potom mi tlak odmerala a znovu mi vynadala 😒
@mariankas no ved aj mne tvrdne praveze mne pri infuzkach nezaberalo ale do zil to je lepsie. Ja mam taky divny pocit s toho pesaru ale asi si to ina nahovaram a dali mi aj antibiotika a tabletku zo spodu ze tam je nejaky zapal tak dufam ze malickej neublizim .a ty si mala aky pocit pri tom pesare asi si uz nepamatas co ☹ no a ked si predstavim ze tu mam bit este 12 tyzdnov tak to je tazke a este aj cez vianoce 😢 a maleho narodky ale bodaj by tam malinka tolko vydrzala

@vikinka81 ahoj prosim ta mne vlastne dr.povedal ze sa vlastne pyta von co hovorili tebe ?