Skrátený krčok v 30. týždni

vikina1092
19. feb 2017

Ahojte tehulky a maminky som v 30tt tehotenstva lekar mi v pondelok na poradni povedal ze mam makky a skrateny krcok na 1.5cm a nakazal mi kludovy rezim lezat hore panvou len wc a sprcha....v stredu som mu volala s tym ze mi tvrdlo brusko tak ma poslal na pohotovost kde ma komplet vysetrili pozreli malinkeho a ultrazvukom mi odmerala krcok ze ma 4.2 a neotvaram sa ze mam mat kludovy rezim ale nemusim lezat 24dene no moj lekar si trva na svojom a ked som mu povedala ze mi vraveli ze 4.2 tak sa zacal obranovat ze mal predtym 6 tak nechapem preco mi predtym povedal ze ma 1.5 a do tehotenskej knizky napisal ze ma 2cm som z toho zmatena....mate niektora podobnu skusenost?

bienennest
20. feb 2017

@vikina1092 Ahoj, ako vidis, kazdy lekar ti hovori ine 🙂. Si uz v tyzdni tehotenstva kedy by si sa mala tak ci tak setrit aby ti nenastal predcastny porod, takze odloz umyvanie okien na neskor 🙂... ale pokial sa dobre citis, tak urcite sa mozes hybat. Ak uz mas predcastne kontrakcie (tvrdnutie bruska), skus uzivat magnezium (400mg denne), to pomoze ich trosku drzat na uzde ;). V tomto tyzdni je to tiez uplne normalne, tvoje telo sa uz pripravuje na porod. Ked pojdes na najblizsiu prehliadku poziadaj lekara nech ti krcok opat zmeria a uvidis co ti povie.

vikina1092
autor
20. feb 2017

@bienennest no ten moj mi dal aj napriek tomu poradnu az na 13teho marca tak som sa objednala do nemocnice k pani doktorke na 27ho februara nech viem ci krcok drzi alebo sa skracuje dalej...uvidime dufam ze bude vsetko ok nech mozem malinkemu vsetko prichystat 😊 teraz sa trosku bojim cokolvek robit lezim max navarim po pripade sa idem na chvilinku prejst...ale citala som vela clankou o tom ze lezanie nepomaha proti predcasnemu porodu tak neviem ci nam to nieco pomoze...a magnezium beriem a kupila som si aj magneziu vodu a odvtedy mi brusko ani raz nestvrdlo ☺

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre