Skúsenosti a rady pri vyššej hodnote NT počas tehotenstva
Ahojte,
Akú máte prosím skúsenosť s vyššou hodnotou NT? Bola som na ultrazvuku, podľa merania bábätka som bola 13+1, doktor viackrát premeriaval NT a zapísal nám hodnotu 3.9, ktorej sa budeme držať. Nameral aj viac aj menej podľa toho, v akej polohe bolo bábo. A povedal nám, že podozrivé to môže byť, ak je nameraná hodnota vyššia ako 3.5. Odporučil nám aj genetickú konzultáciu. Iné testy zatiaľ nemám.
Aj podľa neho to v takomto štádiu tehotenstva to hneď nemusí znamenať niečo zlé. Síce tam môže byť zvýšené riziko nejakej vrodené vady, preto tá genetická konzultácia. Podľa štatistík je väčšia šanca, že by bábo malo byť zdravé, no aj tak tam ten strach je...
Ak ste mali vyššie NT, ako ste nakoniec dopadli?
Ďakujem
@andulka3346 ahoj, omlouvám se, že píšu až teď. Nám amnio prokázala vážnou vrozenou genetickou vadu a proto mi bylo těhotenství doporučeno ukončit.
Ahojte spolubojovnicky, chcem sem tiez napisat svoju skusenost s vyssim NT a ako mna a manzela sukromny gynekolog na prvotrimestralnom skriningu v 12 tyzdni tehotenstva vystrasil.Jedna vec je, ze merat hodnoty NT by som vsetkym lekarom bez certifikacie ZAKAZALA, pretoze ten nas nam nameral hodnotu NT 3,1 a ako povedal hranicna hodnota. Ale to, co ma najviac dorazilo bolo, ked z jeho slov vyslo, ze vyzera to na Turnerov syndrom, pricom este nevedel pohlavie a zapisal mi to aj do tehotenskej knizky! s otaznikom. Chapete, nie aby napisal zla morfologia, nie, on z celeho mnozstva moznych diagnoz nspise jednu.Takze bezsenne noci zacali a aby toho nebolo malo, moja mama v tom case "utiekla hrobarovi z lopaty". Ale spat ku mne, casom to vyzeralo na chlapca (ti nemaju Turnerov syndrom) povedala som si, ze na 2. najdolezitejsi morfologicky ultrazvuk pojdem k MUDr. Holanovi a tak sa aj stalo, plus som si dala spravit Niifty pro test.Vysiel s nizkym rizikom a potvrdenie, ze budem mat chlapca.Aj morfo dopadlo, ze vyzera byt vsetko v poriadku.Povedala som si, ale, ze na MK napisem az po porode a tak sa aj deje.Narodil sa mi krasny, zdravy chlapcek.Takze moj pribeh s vyssim NT dopadol pozitivne.

@jomarch ahoj ja som bola 13+1 v ten deň keď som bola aj na I. Trim. Skríning