icon

Slabé krvácanie v 37. týždni

miushik765
3. sep 2016

Ahojte potrebujem radu. Teraz som si na wc po utretí našla pár bodiek červenej krvy, uplne minimum, teraz to už nemám. Malý je veľmi nizko a strašne sa hmýri posledne dni a aj keď teraz ležím ako sa hýbe hlavičkou mi tlačí na krčok čo boli a picha... chvylku mi aj tvrdlo brucho ale prešlo to máte skusenosť? Je možne že sa otváram? Zátka mi odišla už min. Tyždeň. Za každu radu budem vďačná

laura1804
5. sep 2016

@miushik765 no 🙂 ja som pri cs8 rodila 🙂 drzim palce, aby ti to dobre dopadlo...u man sa porod zacal bolestou krizov.

miushik765
autor
5. sep 2016

@laura1804 No fasa to možno ani nerozoznam čo ma vkuse bolia plus ma pri cikani hrozne picha v krčku

laura1804
5. sep 2016

@miushik765 pri pravidelnych bolestiach, alebo pri krvacani treba urcite ist...myslim, ze to uz asi dlho nepotiahnete

miushik765
autor
5. sep 2016

@laura1804 Aj ja to tak vidim... taku slabosť mám v nohách stehnách teda akoby ale pravidelne bolesti zatial nemám

miushik765
autor
5. sep 2016

Iba tlaky na panvu ako sa hýbe

haimi
5. sep 2016

@miushik765 na tvojom mieste by som isla na pohotovost. Mozno by aj bolo lepsie keby ta hospitalizovali a urobili stery... mozno nieco mas a treba antibiotika, aby sa to ukludnilo a tiez ti vedia dat magnezko priamo do zily, co je ovela silnejsie, ako tabletky

miushik765
autor
6. sep 2016

Ja už neviem... nevladzem tak ma všetko boli, napijem sa a hneď musim ísť na wc 300x za deň aj v noci, mám taký vodovy vytok už sa normalne bojim či to nie je plodovka aj keď ja ho mam už hrozne dlho už mi asi šibe. Najradšej by som už porodila ale z druhej strany chcem aby tam ešte krpec zostal lebo každý deň v brušku je pre neho dobrý

bocianka123
6. sep 2016

@miushik765 na tvojom mieste by som už na nič nečakala a išla k dr., ak si ešte nebola... radšej zbytočne, ako potom ľutovať .. ved bábo je už "hotové" nemáš na čo čakať .. 37 t je v pohode už ... drž sa.

babatkoo
6. sep 2016

@bocianka123 suhlasim. Treba ist k dr. spravi test ci je to plodova vida alebo nie. Pozrie mnozstvo plodovej a babo a hotovo. Ja by som takto nemohla fungovat v strese doma

sardinka336
6. sep 2016

@miushik765 plodova voda odteka bud pravidelne ako prud alebo v takych ,,crpkoch,, raz tečie a raz nie. TO s avelmi neda pomylit s vytokom ktory ju husty - plodova voda je riedka, čira tekutina. 300x ist na wc je normalne - dieta tlači na močovy mechur. Celkovo nepohoda je normalna na konci tehotenstva.
Znamky porodu su pravidelne kontrakcie, odtekanie plodovky, krvacanie...a včera si bola u doktora. Podla mna je to u teba uz psychika. Ja keby som citala tieto rady jedna taka druha onaka tak som tiez na Lexaurine. Ak ti niečo nie je jasne volaj n agynekologiu, tu ti nikto nepovie čo sa s tebou realne deje, nikto nepozna tvoj stav. Podla mna uz len stresuješ. Tak volaj gyndarovi...

piacere
6. sep 2016

@ajana1 jej gynekológ má pravdu. Mňa prijali do pôrodnice v ukončenom 36tt a lekár na sone mi povedal, že ešte aspoň do 38tt nech sa malý drží... napokon som rodila v 37tt+0, teda ukončený 37tt a malý napriek dobrej pôrodnej hmotnosti a aj tomu, že sa rozdýchal v pohode, mal problémy.... nevedel si udržať telesnú teplotu, takže bol v inkubátore, veľmi preveľmi mu kolísal cukor ... a to všetko sú vraj typické príznaky pre deti narodené pred 38tt... takže áno, nemusí mať problémy, ale môže.

ajana1
6. sep 2016

@piacere tak moj sa tiez narodil skor a ziadne problemy sme nemali. A na udrzanie telesnej teploty je najlepsi kontakt telo na telo. Len to by deticky museli by s maminkami na izbach a nechane hned po porode s mamkou aspon dve tri hodinky.

piacere
6. sep 2016

@ajana1 ja som mala akútnu sekciu v minúte dvanástej v plnej narkóze.... napr. ....
Ako píšem, nemusí, ale môže mať problémy, preto sa lekári snažia udržať bábo v brucho aspoň do 38tt.

ajana1
6. sep 2016

@piacere lenze je rozdiel ak porod zacne prirodzene a nie su ziadne problemy ako akutna sekcia. Vtedy babatko este nie je pripravene ale umelo vybrate z tela.

miushik765
autor
6. sep 2016

@sardinka336 Asi máš pravdu že len stresujem. Ale ja sa ani postaviť neviem z postele doslova cely spodok akoby mi trhalo trasu sa mi nohy ani krok neviem urobiť ani sedeť ani sa otačať v posteli keď ležim tak ma boli len panva a taku slabosť mám v nohách....mňa už trafí šlak

piacere
6. sep 2016

@ajana1 mne sa pôrod spustil prirodzene 🙂 Týždeň predtým odišla zátka, po týždni mi odišla plodová voda, otvorená som bola od 36tt na 4cm, nastúpili kontrakcie, ale potom rupla placenta.... takže preto akútna sekcia... ináč by som porodila prirodzene po prirodzenom spustení sa pôrodu 🙂

sardinka336
6. sep 2016

@miushik765 tak radšej skus ist teda k lekarovi zajtra...ked sa zle citiš az tak tak neni o čom...

miushik765
autor
6. sep 2016

@sardinka336 Už ma aj križe bolia ale vkuse nie v intervaloch tak neviem... ak to neprejde pôjdem na tu pohotovosť

piacere
6. sep 2016

@miushik765 no môj skromný názor - rodíš... resp. sa to rozbieha....

miushik765
autor
6. sep 2016

@piacere Aj keď nemam kontrakcie v brušku? Len križe a ide mi to do nôh ale je to vkuse žiadne intervaly zatial

piacere
6. sep 2016

@miushik765 áno, ja som pri prvom pôrode takmer do poslednej hodiny pred tlačením pociťovala len také silnejšie menštruačné sťahy... až poslednú cca hodinku to bolo viac bolestivé... Pri druhom som tiež nemala silné bolesti... ja by som nečakala, aby si nerodila doma... min. sa ísť ukázať na príjem. Ak nerodíš a sú to len falošné kontrakcie, oni ťa ešte pošlú domov...

miushik765
autor
6. sep 2016

@piacere Skusim sprchu aj keď neviem ako vstanem lebo ma strašne boli všetko zospodu a ak to neprejde idem na pohotovosť

anjelicek26
6. sep 2016

@miushik765 a porodis v sprche :( Tepla voda to len a len rozbehne podla mna sa zbal a chodte na tu pohotovost hned. Ja som od takejto sprchy ze "ved to prejde" porodila syna do 40 minut...

miushik765
autor
6. sep 2016

@anjelicek26 Ja sa ani zdvihnuť z postele neviem cele nohy sa mi trasu a spodok ide vypadnuť už ma bolel spodok ale toto je hrozné

anjelicek26
6. sep 2016

@miushik765 zavolaj muzovi alebo si zavolaj sanitku a do porodnice.

piacere
6. sep 2016

ja si tiež myslím, že ak ťa nemá kto odviezť do pôrodnice, tak si určite volaj sanitku, lebo naozaj porodíš doma....

bocianka123
6. sep 2016

@miushik765 no moja zlatá, ak si ešte neporodila tak dlho to už trvať nebude.. hybaj ty veru.. volaj bud manžela alebo sanitku a smer pohotovosť ...

vydrnik
6. sep 2016

@miushik765 tu uz nieje co radit,startovat auto,alebo volat sanitu a smer nemocnica,drzim palceky nech je vsetko oki,

miushik765
autor
6. sep 2016

Ale brucho ma vôbec nebolí len kríže a cely spodok akoby svalovka aj nohy... tak zatial ešte stále čakam dala som si sprchu zatial je to stále rovnaké

alenky
6. sep 2016

@miushik765 Ved si uz v 37tyzdni coho sa bojis. Neodkladaj nemocnicu-ved to je vazna vec. Pri takychto bolestiach sa uz treba zverit do ruk lekarom, to sa uz asi pyta na svet-ved to na sebe musis citit, ze to uz nie su bolesti ktore doma prejdu. Zelam vsetko dobre a drzim prsty