icon

Som v 21. týždni a otváram sa

nataya
10. jan 2018

Ahojte mamicky, mate skusenost s otvaranim sa uz v 21 tyzdni ? Vcera mi to Gyn. zistil a hned ma hospitalizovali v nemocnici, tak som zvedava co a ako

Strana
z2
nataya
autor
2. feb 2018

@maca2017 drzim palce, este to nejako vydrzte a zachvilku budete v klude doma - v kolkatom si uz tyzdni ? .. ja som dostala tie injekcie na plucka a mam kludovy rezim (Dr. v nemocke ze ziadny sport, sex, plavanie a nic tazke zdvihat ale po byte mozem chodit) no po pravde ked mam krcok 1,6cm tak to nemienim uz riskovat, radsej budem lezat

chvostik1
2. feb 2018

Joj dievcata, velmi na vas myslim. Nebojte sa, vsetko zvladnete, len sa vazne setrite a nechajte sa doslova obskakovat aby ste fakt nerobili uplne, ze nic. Max wc a bleskova sprcha. Tie nase deturence za to stoja!

nataya
autor
2. feb 2018

@chvostik1 presne tak 😊❤️ Radsej teraz polezime a potom si to s babätkom vynahradime .. je to niekedy depri, ved viete, ale co uz

maca2017
2. feb 2018

@nataya Teraz som 20+4tt a podla UTZ som 21+5tt. Ja teda rozhodne budem lezat. Uz jeden predcasny v 26tt mam za sebou 😣. Takze dufam ze vydrzime pokope co najdlhsie....

maca2017
2. feb 2018

@chvostik1 Dakujem za drzanie palcekov 😍

maca2017
4. feb 2018

@nataya Ahojky. Tak ako sa mame? Ja nic moc. Znova som mala v noci bolesti. Len nevedia ake. Zasity krcok zatial drzi, neotvaram sa, len tie krce. Tak absolvujem seriu vysetreni ze co... 😴

nataya
autor
4. feb 2018

@maca2017 my sme ok, lezime iba .. daj vediet ako dopadli vysetrenia, drzime palceky, vsetko bude v poriadku, treba mysliet pozitivne 🙂

adalea
4. feb 2018

@maca2017 mne robili serklaz v 23tt, v 30 mi začali kontrakcie, zastavili ich v gynipralom a magnezkom. Mala som strašné bolesti, lebo dom mala tú serklaž a zacala som sa otvárať a serklážny steh sa zarezával do krčka. Bolo to horšie jak pôrod. Ležala som v nemocke 5 týždňov, napriek infúziám, prísnemu kľudu na lôžku sa malá narodila v 35tt. Dali mi tiež 4 dávky kortikoidov na rozvoj plúc. Dnes je z nej šikovná, krásna 5- ročná slečna. Držím palce, nech to dobre dopadne, hlavne lež a šetri sa

mischelin
4. feb 2018

@nataya museli ti to zle odmerať, lebo ak sa raz krok skráti, tak v tom tehu sa už nepredlzi.ostane rovnaký alebo sa skráti.

mischelin
4. feb 2018

@chvostik1 ja som mala 2cm v 29.tt a ležala som v nemocke až do pôrodu.

chvostik1
4. feb 2018

@mischelin Ja som tiez chcela lezat v nemocke lebo som sa nenormalne bala, ale hned ma vzdy poslali domov ako uplynul pocet dni co im platila zdravotka za hospitalizaciu....

mischelin
4. feb 2018

@chvostik1 tak potom uznali že netreba, nebolo to také vážne. Ha som chcela ísť domov a nikto si to nechcel vziať na zodpovednosť. Mala som otvorenú už aj vnútornú bránku.

maca2017
4. feb 2018

@mischelin Ono krcok sa naozaj moze predlzit. Ak sa vkladaju hormony a je klud tak sa naozaj moze predlzit. Dokonca sa dokaze aj kolkotolko znova zavriet. Samozrejme ta dlzka +-3-4mm zavisi aj od uhla merania UTZ sondou. Ja som napr. vcera mala 3cm, co je zatial najvyssia namerana hodnota...Teraz uz len vydrzat...

maca2017
6. feb 2018

@nataya No ako? Ja teda nic moc. Stale mam bolesti v pravom podbrusku, nevedia z coho to je. Vcera som trosku zacala spinit 5dni po serklazi. Zajtra zevraj UTZ a pokusia sa zistit ze co sa deje. Takze domov zatial nehrozi... 😢

Strana
z2