icon

Som v 24. týždni a musím sa vzdať bábätka

silvia002
8. feb 2014

Ahojte vsetci. Potrebujem sa vyrozpravat zo svojho zialu. Mojmu malickemu zistili vrodenu srdcovu vadu a tiez z vysetreni na genetike mentalne postihnutie na 98%. S partneron sme sa rozhodli pre potrat som v 24 tyzdni a velmi sa bojim a som nestastna. Je tu nejaka zena co mala taky podobny pripad ako ja?

evening_star
10. feb 2014

@fidka79 @afrika No jasné, už som za fanatičku. To je tak, keď niekto povie pravdu. Ak niektorý kňaz povie žene, aby šla na potrat, tak to určite nie je správne. Ja sa neopieram o nič iné, len oficiálny Katechizmus katolíckej cirkvi, magistérium cirkvi a učenie pápeža. Mne sa práveže zdá, že vy si vykladáte vieru, ako chcete.

afrika
10. feb 2014

@evening_star nikde som nenapísala, že si fanatička...

tchaliak
10. feb 2014

@horana no vidíš radsej bud gramatikom ako katolikom.

evening_star
10. feb 2014

@afrika "kde v Biblii sa píše, že bolesť bábätka je v poriadku?" a ty mi napíš, kde v Biblii sa píše, že potrat je v poriadku...

tchaliak
10. feb 2014

@afrika ale je to fanaticka

afrika
10. feb 2014

@evening_star ty si bola tá, ktorá tu začala vypisovať o tom akú my máme vieru a pod... čiže som to napísala ako reakciu na tvoj príspevok... fakt mi je zle z ľudí, ktorí presne vedia čo by urobili.... je to úbohé....

tchaliak
10. feb 2014

@anuss pozorne citaj 😉

evening_star
10. feb 2014

@tchaliak Podľa tvojho tvrdenia je každý katolík potom fanatik, čiže 70% Slovenska...

tchaliak
10. feb 2014

@afrika a nie je to vilko pod tym nickom evening_star....

evening_star
10. feb 2014

@afrika Áno viem presne, čo by som urobila. Keď som veriaca, tak v otázkach života a smrti mám jasno. Ja sama som všetky genetické skríningy odmietla, nebola som ani pri jednom tehotenstve na tripple testoch a podobných veciach. Ja prijmem svoje dieťa také, aké je.

tchaliak
10. feb 2014

@evening_star nie len 1% svedkov jehovovych

afrika
10. feb 2014

@evening_star áno prijmeš ho aj keď vieš, že bude fyzicky trpieť... to je také............ ľudské..............

tchaliak
10. feb 2014

@evening_star no tak sa to vysvetlilo, cize si fanaticka a neprispievaj tu.

evening_star
10. feb 2014

@tchaliak Tak v tom súhlasím, že jehovisti sú fanatická sekta. Čo to má ale spoločné s katolíckou náukou? Môžeš to nejako konkrétne podložiť, že píšem fanatické bludy?

tchaliak
Odpoveď bola odstránená
anuss
10. feb 2014

@evening_star ahoj, nemá to význam tu s nimi 😠 lebo si predsa nemozes mysliet NIECO INE, ja to povazujem za vrazdu a ostatne damy nie, zakladatelka temy potrebovala skusenost a nazor, takze veci navyse ako hasterenia su pre nu uplne zbytocne, som si povedala, ze viac nereagujem 😉 nedam si rozhadzat vnutorny pokoj nejakym kurnikom 😅

evening_star
10. feb 2014

@afrika Ty by si ho radšej "ľudsky" zabila, tak to je teda oveľa ľudskejšie...

tchaliak
10. feb 2014

@evening_star však prave ju tu dehonestujes a o to ide iba judaizmu, svedkom jehovovym a moslimom.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
afrika
10. feb 2014

@evening_star pozri sa to je tvoje rozhodnutie.. nie každý ho má takéto.... a je ťažko povedať čo je správne a nesprávne.. len mám pocit, že ste sa tu už príliš začali navážať do zakladateľky.....

afrika
10. feb 2014

@evening_star ako vieš čo by som urobila???? poznáš ma???

afrika
10. feb 2014

@tchaliak prosím ťa nepíš mi také veci čo by si jej dopriala v ďalšom tehotenstve... ja takto nezmýšľam

evening_star
10. feb 2014

@fidka79 Nezastupujem Boha, toho zastupuje na zemi pápež, a ten tvrdí to, čo ja.

tchaliak
10. feb 2014

@afrika no blaznov treba postavit pred konkretnu situaciu, aby nas pochopili 😉

tchaliak
Odpoveď bola odstránená
anuss
10. feb 2014

@silvia002 ahoj, ak chces vediet viac, pisni IP, nech sa rozhodnes akokolvek neodsudzujem ta 😉 je to tazke rozhodnutie 😉

evening_star
10. feb 2014

@tchaliak úžasný argument, odpadávam. Čo na to povedať? 😀

sherynkamalinka
10. feb 2014

Rozhodnutie je len na zakladatelne prispevku, ci sa uz rozhodne pre potrat, alebo da dietatu zivot a dieta zomrie par hodin po narodeni, tak ci tak si myslim ze ani s jednym sa nie je mozne vyrovnat. Neverim ze matka ktora sa rozhodla pre potrat lebo dieta bolo tazko postihnute, zije potom s dobrym pocitom z toho, co sa stalo. Uvedomte si, ze vy ste to dieta splodili, vy ste mu dali zivot (ano aj prenatalny zivot je zivot), tak by ste mu mali umoznit svoj zivot dokoncit podla jeho predstav, nie podla vasich. Mozno sa rozhodne odist samo v 8. m tehotenstva, mozno sa rozhodne odist samo dva dni po narodeni...je to len a len na nom. Poznam matky, ktore maju postihnute deti, deti ich nikdy neobijmu, nikdy nepovedia mama, ale ak sa tej matky spytam, ze keby sa mohla rozhodnut opat ci to dieta chce alebo nie, ani jedna nepovedala ze by sla na potrat, pretoze aj ked sa trapia, predsa su stastni, ze si dietatko mozu pohladit a pobozkat kady jeden den

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mima4
10. feb 2014

@evening_star Boh nepotrebuje na zemi zastupcu .. Boh je totiž aj tu na zemi prítomný a poslal nám svojho Radcu - Ducha Svateho.

To či si fanatička, či nie, ja nehodnotim, Boh vidi do tvojho srdca. On bude tvojim Sudcom, kazdopadne pre mna osobne si typ cloveka ktory nevidi nalavo, napravo a chyba mu empatia voci trpiacemu cloveku.

Nic nie je jednoduchsie ako sudit, davat bremena na plecia inym, mudrovat... ovela narocnejsie je sklonit sa k cloveku a vyjadrit mu svoju lutost, svoje milosrdenstvo, tak ako to robi Jezis vo vztahu k nam ludom.