Som v 24. týždni a musím sa vzdať bábätka
Ahojte vsetci. Potrebujem sa vyrozpravat zo svojho zialu. Mojmu malickemu zistili vrodenu srdcovu vadu a tiez z vysetreni na genetike mentalne postihnutie na 98%. S partneron sme sa rozhodli pre potrat som v 24 tyzdni a velmi sa bojim a som nestastna. Je tu nejaka zena co mala taky podobny pripad ako ja?
@annazozelenehodomu1 Da sa nieco zabit ak to v skutocnosti ani nezilo. No nic tzv. pro-life stale sokuje budem aj ja vid. dole mila moja acranius (PS: to je skutocny zivot a nie vase dristy)
@annazozelenehodomu1 PS 2: samozrejme 100% infaustna vada (teda nezlucitelna zo zivotom, teda to dieta nezilo). Ale ak poznas neurochirurga ktory to napravi, daj typ a ja ho navrhnem na Nobelovu cenu za medicinu!!!
😉
Myslím si, ze nikto nemá právo, aby ta odsúdil- hociako sa rozhodnes- na to je niekto iný.
Ja by som to asi nedokázala spraviť,som veriaca, cítila by som sa ako matka-vrahyna, ktorá zabije svoje dieťa. ALE: nie som v tvojej situácii, "ľahko" sa mi teraz rozpráva...
Jeden príbeh: mojej kamaratke pred 2 rokmi sa narodila dcéra s edwardsovym syndrómom (zistilo sa to len v 9.mesiaci). Mala bola odsúdená na smrť od zaciatku, lenže nakoniec žila 1,5 roka. Lekári jej nedávno povedali, ze pri ďalšom tehotenstve budú oveľa opatrnejsi, spravia jej ďalšie vyšetrenie aj nadramec, aby potom pripadne rodičia "mohli konať v čas". Kamaratka na to odpovedala, ze žiadne ďalšie vysetrenia by nechcela...naco???...keby sa to este raz zopakovalo, aj tak by to dieťa porodila...nič nelutuje!!!
Budem na teba myslieť, aby si sa správne rozhodla. A zapamataj si, ze NIKTO ta nemôže odsúdiť...
A este jedna vec: lekári nie su bohovia, môžu sa mylit!!!...a to hovorí manžel-lekár...
Tazke rozhodnutie, ak by som sa rozhodla ako ty, napisala by som DLHYYY list babatku o tom, ako ho velmi lubim a ako ho posielam do nebicka, kde mu bude omnoho lepsie, ako tu na zemi, ze nech je silne a ze aj ja budem silna pre neho a nadalej ho budem nosit v srdci, dala by som mu meno, dala by som si na krk talizman, ako symbol nenarodeneho babatka, urobila by som proste cokolvek, co by mi pomohlo citit sa lepsie.... Rozhodni sa ako ty chces a nikto nema pravo ta odcudzovat, akokolvek sa rozhodnes, tvoje rozhodnutie bude spravne, len si ho spravne musis vysvetlit, aby si mohla neskor s nim pokojne zit...
@annazozelenehodomu1 tak sa ta este raz pytam ako mozes nieco zabit ak to nezilo?
Citujem jeden pekny vyrok hodi sa to pre vsetky tzv. pro-life "Kazdy musi zomriet, ale nie kazdy skutocne zije"!
@silvia002 tu je mozne precitat si, co obvykle ocakava dietatko s odchylkami 7. chromozomu po narodeni, ake zdravotne problemy tito ludia mavaju, v com sa im nedari a v com naopak vynikaju:
http://www.rarechromo.org/information/Chromosom...
Informacia je sice v anglictine, no ak rozumies, alebo mas blizkeho, ktory by Ti to prelozil, odporucam... Je to isto prijemnejsie citanie, ako tento bulvarny a miestami aj vulgarny platok...
Odporucam precitat si to aj tym prispievatelom, ktori tu pisu o "vadach nezlucitelnych so zivotom" a exaktnosti toho-ktoreho typu prenatalnej diagnostiky. Neexistuju dvaja rovnaki ludia, ani ked maju rovnaku chromozomalnu aberaciu. Zivot je nevyspytatelny a jedinecny.
@janka369 Nejako mi to nejde do hlavy...píšeš že tak sme sa radsej rozhodli,ze aj napriek tomu,ze sme po dietati tuzili,ze ho radsej mat nebudeme vobec,ze nebudeme riskovat...a pozerám že máš 10 ročnu dceru a že sa snažíte o druhe?
@silvia002 neviem, ako je mozne sa vyrovnat so stratou dietata. musi to byt skrasne, ale podla mna ste sa rozhodli spravne. pokial by malo dietatko cely zivot trpiet, nevnimat, co je vlastne zivot, okrem toho, by cely zivot trpeli rodicia, lebo by mu nedokazali v jeho trapeni pomoct. postihnute dietatko poznaci celu rodinu a pokial jer priputane na lozko, nevie jest, nevnima, nehra sa, asi je lepsie tomu zabranit. je to krute a strasne, ale aj tomu dietatku bude asi lepsie, ked sa nebude trapit. vela sil a vela stastia. rany vylieci asi len cas i ked zrejme jazva na dusi ostane cely zivot.
@stanislavao presne.To sa týka aj smrteľne chorých ľudí,ktorí keď žijú v hrozných bolestiach,to už ani nežijú,prežívajú zo dňa na deň a modlia sa,aby už to trápenie skončilo.Smrť je pre nich vykúpením a aj najbližší sa modlia,aby to už skončilo.Radšej by som dieťatku ublížila pred tým,ako sa narodí,ako potom dlhé hodiny,dni,týždne či roky pozerať každý deň,ako trpí a ja mu neviem nijako pomôcť a modlila by som sa,aby si ho radšej Boh zavolal k sebe.
@silvia002 je smutne a velmi tazke v akej si situacii. Ja som prisla o druhe dieta v 14tt. Prestalo sa vyvijat a rast. Zariadila to sama priroda. Bol to sok, ale vdaka dalsiemu tehu som sa s tym vysporiadala a teraz sa uz tesime z krasnej dcery. Ty si ale v situacii kedy sa musis ty rozhodnut. Kedze ukazalo vela testov a vysetreni ze je to zle ja by som si to dala zobrat. Podla mna je lahsie sa zmierit s tym ked je este v brusku ako ked uz bude na svete a bude ti umierat pred ocami. 😢 😢 A druha vec, keby boli zle len testy tripple tak by som vahala, lebo velakrat su nespravne, ale ked to dietatko uz vyvojovo velmi zaostava malo by teda byt poskodene. Je tazke sa takto rozhodnut, ale ten zivot co by cakal teba aj celu rodinu si clovek nevie predstavit az kym to nezazije. Vela zien potom ako sa dieta narodi a uz maju tazky zivot tak povedia, ze by sa druhy krat rozhodli inac..vsetko ale zavisi od zdravotneho stavu a postihnutia dietata ...Ked si daju prec zdrave dieta to je smrt a vrazda. Tuzba kazdej matky je vsak dat zivot zdravemu dietatu...tak neodcudzujte a nechajte na rozhodnuti. kazdej z nas..urcite nech sa rozhodnes akokolvek, vsetko bude tak ako ma byt a do buducna sa stanete rodicmi...drzim pste 🙂 🙂 PS Prosim neodsudzujte ma, je to moj nazor...
Necitala som celu temu...
Su tu mamicky, ktore tvrdia, ze to dieta bude znamenat utrpenie pre matku i dieta, ze ak si ho necha zobrat zbavi sa tohoto mozneho utrpenia a kriza a bude moct zacat odznova...treba pockat na zdrave deti.
Nejde o zivot...take dieta by nemalo zivot a podobne.
Potom su tu mamicky, ktore maju viac alebo menej postihnute dieta a nikdy by sa ho nevzdali.
Jedna vec mi tak rezonuje v hlave, ze clovek si mysli, ze moze cokolvek...ze moze urobit bodku za zivotom, ktory nosi v sebe a povedat si, ze sa zbavil bremena. Ze to vlastne ani nebolo dieta. A ak to aj bolo dieta, tak dieta, ktore by bolo nestastne a tak by jeho zivot nemal cenu.
Myslia si, ze zivot je na to, aby sme ho zili bez bremena, bez tazkosti a zili iba stastne. No ono sa to bremeno v zivote dostavi, ci uz tam alebo tam. Ak sa ho zbavime na jednej strane, tak pride na druhej. A je rozdiel zbavit sa napriklad hypoteky ako bremena, alebo dietata ako bremena. Nie kazda tazkost v zivote ma tu istu hodnotu. Stastie je podla mna naucit sa zit aj s bremenom.
@silvia002 ... Silvinka, ja som vždy tvrdila, že by som na interrupciu nešla, pretože sa ten život podaril a vyvíja sa, tak prečo ho vyšklbnúť z tela von? Ale platia aj pre mňa výnimky ako napr. ťažké mentálne postihnutie. Nechcem hovoriť za nikoho, takže toto je iba môj názor: v takomto výnimočnom prípade ako máš ty, by som na interrupciu určite išla, nakoľko chcem mať dieťa so zdravým mentálny vývinom a nie sa trápiť s retardovaným dieťatkom, vynaložiť veliké celoživotné úsilie a nakoniec mi umrie skôr ako ja sama ☹ toto by som ja ťažko znášala a preto by som to neabsolvovala. Obdivujem každú ženu, ktorá má silu sa na takéto niečo podujať. Zároveň netvrdím, že by ma nehrýzlo svedomie, nuž ale jednoducho viera mať druhé, zdravé dieťa je pre mňa oveľa silnejšia 😉
BABY!!!!!
Prestante s tymi fotkami... čo máte PMS?!!!
zas odtial potial... kazdy ma pravo sa slobodne rozhdonut! Respect!
@mariuska1503 načo sa ma pýtaš, keď mi zároveň kladieš odpoveď do úst???
Ako môžeš vedieť, či klamem alebo nie, ak nevieš, čo som v živote zažila? Len preto, že tebe je z tej fotky na vracanie, to neznamená, že je to pocit, ktorý musí prežívať každá matka.
Ak by sa jednalo o moje dieťa, tak by som ho pobozkala, aj keby sa ho báli všetci ľudia na svete. Je mi do plaču z tej fotky, pretože je to niekoho dieťa, je to ľudská bytosť, ktorá si zaslúži úctu. 😔
@mariuska1503 Tak ako @mima4 si myslim, ze je necitlive davat sem tie fotky. Uz s ohladom na zakladatelku temy.
A co ine to je ak nie clovek?
Ked ma niekto malomocenstvo a ma deformovanu polku tela, tak uz nie je clovekom?
@silvia002 je mi to veľmi, čo sa týka tvojho dieťatka :( Ja ti napíšem za seba, ako by som to asi cítila ja .... Ja ako katolíčka neviem, naozaj neviem, čo by som robila :( Určite by som mala veľké pochybnosti, či si dieťa vziať a tým sa previniť voči jednému z Božích prikázaní. ALe na druhej strane, ak sa to dieťa má trápiť ... fakt, je to ťažká dilema ☹ Musíš sa rozhodnúť len a len ty. Nikto z nás ťa nemá právo súdiť, súdiť môže len ten hore. Ja osobne si myslím, že sa môžu lekári aj mýliť, ale či až tak ... kamoška mala počas celého teho všetky testy, USG v poriadku a narodilo sa jej dievčatko s dawnom. A zase poznám aj prípad, síce je to pár rokov dozadu, kedy jedna mamička bola tehotná a o tom ešte ani nevedela, podstúpila mnoho RTG, lebo mala nejaké zdrav. problémy a ju potom lekári strašili, že sa jej narodí postihnuté dieťa a čuduj sa svete, mala zdravého syna.
Ak si veriaca, skús sa o tom porozprávať aj s nejakým kňazom .. ak nie si, tak je to čisto len o tvojom svedomí a sile to prekonať. Držím ti prsty.
toto je neskutocne o com sa tu hadate zazila som to co zakladatelka a pri tychto fotkach mi je zle a do placu berte ohlad natych co to zazili a tie co o tom nic neiete zdrzte sa prosim komentarov
@molka ja som napísala, že mi je z nej na vracanie???? to si sa kde dočítala?????
@anulka23 ja sa ti veľmi OSPRAVDLŇUJEM a úprimne. Je mi ľúto, že si to zažila. Mne je ľúto aj Silvii ale tu ju niektoré ženy označili ako vrahyňu, zato, že sa chce zdať dieťaťa s ťažkým poškodením. Písali jej, že ho ona zabije. Proste strašné veci. A len preto som to tu ja osobne dala. Ale keby to šlo hneď to zmažem. Ešte raz prepáč ty a aj ostatné, ktoré ste to zažili. Je mi to ľúto 😢
@valentina99 Dceru mam z prveho vztahu,nie je manzelova a o dieta sme sa sice snazili,ale potom ako sme videli ako je na tom manzelov synovec sme snahu vzdali a radsej sme sa rozhodli,ze druhe mat nebudeme,ale dik za upozornenie,tu som zabudla zmazat status,ze sa snazime,ani ma to nenapadlo 🙂
baby preboha prestaňte už!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spamätajme sa všetky preboha a nechajme to už tak.............................. prosím vás 😔 😔 😔 😔 😔 nepíšte už, neodpovedajte si....... buďme ľudia 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔

@tchaliak Aby nešla sa píše v 5. Božom prikázaní Nezabiješ.