Som v 27. týždni a myslím, že mi odteká plodová voda

petra889
7. feb 2022

Ahojte som 27tt a myslím že mi odteká plodová voda no len sem tam skúsila som si dať tampón mýslite že keď bude plný že je to plodová voda ? ..

itka1
7. feb 2022

@petra889 z najvedsou pravdepodobnostou ano vymen tampon za vlozku a sup do porodnice nech ta skontroluju

aliaray1
7. feb 2022

@petra889 ?! Ty nie si realna, vsakze? 🤦‍♀️

Ak by si predsa len bola naozaj s tym co pises:

Ak mas pocit, ze ti odteka plodova voda daj si normalnu vlozku (porodnicku/bielu) a volaj svojmu gynekologovi alebo chod na urgent/pohotovost - aj s tou vlozkou.

A kludne im povedz, ze si si davala tampony, aby si zistila vysku hladiny plod.vody. A ze na konovi ti poradili ist asap na urgent s vlozkou.
Reku nech lekari vedia kolka bije...komplexnejsie...

basska_b
7. feb 2022

Na tampon alebo vlozku zachyt tu tekutinu, chod na urgentny prijem. Maju tam Temesvaryho roztok, ten sa na domace pouzitie zohnat neda, ten im hned ukaze, ci je to plodova voda. Ak to voda nebude, chod domov a nenechaj sa hospitslizovat. Inak si ta nechaju 24 hod v nemocnici na pozorovanie

petra889
autor
7. feb 2022

@basska_b dala som si intímnu takú hrubšiu no počkám tak 2 hodiny že či niečo a keď tak skočím večer na pohotovost

heln
7. feb 2022

@petra889 no ja by som to nepodcenovala, bud volaj svojmu doktorovi, alebo rano k nemu, spravi sono a bude vediet povedat alebo na urgent.....
ked som mesiac lezala pred porodom v nemocnici, bolo tam vela zien co im odtekala voda, niektore tam boli niekolko tyzdnov, niektore predcasne porodili, niektore nemali vodu vobec, tym robili sekciu, niektore malu infekciu a brali antibiotika a niektore v klude vydrzali do porodu.

basska_b
7. feb 2022

@petra889 Moze to byt len vytok... ja som sa takto ocitla vecer v porodnici v 38+0. Drzali ma tam skoro 2 dni, z toho prvu noc na porodnici, kde som nezazmurila oko, lebo tam vrieskali zeny... Tak pred tym ta chcem varovat 😄 na druhej strane, nie je dobre podcenit riziko predcasneho porodu... najma ak by si prestala citit pohyby (!!)

gabikaa96
7. feb 2022

Mne v 35+5týždni začala odtekať voda večer okolo 18:30 a 23:35 sa narodil malý. Tiež som si najprv nemyslela že už je to pôrod ale bol.

marrria1
8. feb 2022

@petra889 ahoj ak máš podozrenie určite utekaj hneď na pohotovosť, mne takto začala postupne odtekat plodová voda v 23tta dcérka sa narodila v 25tt..držím palce, verím ze to bude iba plany poplach 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre