Som v 29 týždni a mám nádchu. Čo pomôže?

lulalulinka
31. máj 2012

Ahojte dievcata. Uz od zaciatku tehotenstva som stale chora. Soplim, kycham a kaslem. Momentalne som v 29tom t.t. a je to nevydrzanie!!! Tamoja nadcha prerastla az do takeho stadia, ze nemozem v noci spavat. Mate s tym niektora skusenosti??? Ak ano co Vam pomohlo???

kvojtanikova
31. máj 2012

mne pomohol normalny sprej do nosa - Nasivin Soft, davala som si ho vecer pred spanim, aby som sa v klude vyspala. Cez den som sa to snazila zvladnut bez neho, pripadne som si striekala morsku vodu. Nemusis sa bat, pokial ten sprej nebudes minat stylom 1 flaska za tyzden, babatku sa nic nestane. Jednorazova aplikacia vecer istotne neuskodi. A pre teba bude urcite lepsie ked sa kvalitne vyspis.

sladkasue
31. máj 2012

urcite homeopatika... ja som sa na ne namotala zrovna ked som bola tehu a uzivam ich dopodnes dna🙂 na kasel je fajn sirup stodal, alebo cmulacie tabletky homeogene. coryzalia je na nadchu - ale tu som nemala... ale verim, ze tiez pomoze🙂
viac info urcite ti poskytnu v kazdej lekarni, ale tu: http://www.choredieta.sk/index.php/hrudnik-dych...

ladytt
31. máj 2012

Aj ja som mala v tehotenstve. Odporučili mi homopatiká Coryzalia a pomohli.

adelaida33
31. máj 2012

ahoj, ja som mala počas tehu nádchu síce len raz, ale pomohli mi obyčajné kvapky do nosa Pinosol a teplý čaj s medom a citrónom.

katkaveseleniova
31. máj 2012

Takže nie som sama, čo to prežívam. Od kedy som otehotnela (teraz som v 7tt), stále soplím a od včera ma neskutočne bolí hrdlo a všetky prínostné a priušné dutiny. Myslela som si, že v tehotenstve neexistujú žiadne lieky, ktoré by som mohla užívať, iba ak niečo z "kapsy starej mamy", ale letím hneď do lekárne, skúsiť to homeopatikum coryzalia (len sa bojím, či to skutočne nepoškodí moje mimi v brušku?)

rebecca2006
31. máj 2012

celé tehu som mala nádchu, aj ke´d asi iného pôvodu ako je tvoja. u teba to vyzerá, že ide o nejakú virózu. Ja som mala upchatý nos kvoli opuchu sliznicem čo sa v tehotenstve vďaka hormonálnym zmenám stáva. Dávala so si normálne kvpaky, Nasivin, Otrivin, Olynth... v príbalákoch je síce uvedené, že by sa nemalo, ale bohužiaľ nič iné mi nepomáhalo. Snažila som sa samozjerme kvapkať čo najmenej+ ešte som si dávala tie spreje s morskou vodou, zvlhčovala vzduch a apod. Ale reálne mi pomáhali fakt len tie kvapky ☹

zuzi0911
31. máj 2012

velmidobre su lieky s obsahom morskej soli tie ti neublizia: a skus naparovanie alebo nahrievanie horskym slnkom

carodejnica
31. máj 2012

Ak si chorá, choď k lekárovi. Mne neprechádzala nádcha niekoľko týždňov, dostala som nakoniec na preliečenie ATB (Zinnat, ten sa môže v tehu) a som fit. 😎 Neliečená infekcia, alebo zápal v tele je nebezpečnejší pre bábo ako ATB. Homeopatikám ja osobne neverím, kvôli nízkym koncentráciám liečiv, ale to je samozrejme každého osobná vec. Ja som na kašeľ mala homeopatikum Stodal, okrem toho že bol chuťovo protivný, mi aj nezabral, možno u mňa nefungoval placebo efekt. 😉
Ak - tak radšej byliny, alebo niektoré domáce recepty, na kašeľ je dobrý cibuľový sirup, návod si vygúgli, mne zaberal lepšie ako Stodal, a samozrejme v kombinácii s tými ATB.

xenicka13
31. máj 2012

ked nepomahaju bezne kvapky do nosa,morska sol atd isla by som k dr. moze ist o alergiu alebo o nejaky bacil takze k dr. na vytery

anuss
31. máj 2012

som tiez za teply caj s medom a citronom, kvapky z morskej soli do nosa a mne pomohol v takych chvilach dzusik od Rauchu pomaranč (doping C vit. mnam)

19lilien
31. máj 2012

Ahoj,ja som tiež siahla po homeopatikách - sú rôzne, coryzalia na nádchu, homeogéne na kašeľ. Sú fakt dobré, aj keď som kojila a bola som chorá, siahla som len po ne. Opýtaj sa v lekárni na ne, poradia ti, ale mne pomohli a nie raz.

szdan
31. máj 2012

ja by som to tiež riešila homeopatikami, prípadne by som si pre spaním prestrekla nos morskou vodou. A keďže si tak často chorá, tak by bolo dobre nasadiť si aj preventívne užívanie oscillo.

iffka2002
31. máj 2012

Ja som bola tiez skoro cele tehotenstvo chora, hoci "len" nadcha, ale nemohla som spavat ani normalne zit. Lieky som nebrala, nechodila som von, lezala som, vela cajov pila a vzdy to preslo. (Nachvilku🙂

babulatko
31. máj 2012

homeopatikum oscillococcinum. je dobré na imunitu

lucia2905
31. máj 2012

Ak je to len nádcha skús kvapky do nosa, aby si v noci mohla spať a vitamíny,. Bežná nádcha zvyčajne po týždni ustúpi, pokiaľ máš pocit, že to prerastá do niečoho iného treba ísť za lekárom, myslím že v tehotenstve nie je vhodné ohľadom chorôb radiť sa na fóre, aj dobre mienená rada môže na teba účinkovať inak a môže ti ublížiť.

ewellina
31. máj 2012

Teplá polievka: slepačia, ale aj kapustová, či karfiolová - posoliť a zjesť čo najteplejšiu aspoň dva taniere. Teplo sa obliecť. Veľa čaju s medom a citrónom, chlieb s nejakou nátierkou a k tomu cibuľa... Mne toto vždy zaberá.

kohutovci
31. máj 2012

vyborne je homeo coryzalia.. mne velmi pomohlo a zostala som mu verna doteraz.. ak to nepomoze.. doktorka ti moze predpisat lokalne ATB ako napr Bioparox.. ak mas nadchu od zaciatku teho tak s tym urcite chod k lekarovi..

andreadpa
31. máj 2012

mam osvedceny recept-vyplach nosa slanou vodou,dobre si smrknut najprv do jednej ,potom do druhej nosovej dierky,niekolkokrat denne,sucasne polieci aj hrdlo,ak je tam nejaky zapal,kedze ti to prejde az tam 😉 ja sa tak liecim uz vyse 3rokov...

schatzinkaschatzinko
31. máj 2012

Najlepsia je inhalacia. Sice nudna zalezitost, ale najlepsie pomaha. Do hrnca zovriet vodu, prisypat troska soli a ide sa. Pripadne kvapky do nosa. Plus vela trpezlivosti. Este ma napadlo, teraz je take mile alergicke obdobie, ci nie je ta nadcha pripadne alergickeho povodu..tam len vydrzat..

lubaska
12. jún 2012

podla mna homeopatika su velky vymysel, ja ti odporucam domacu medicinu, ktora mne velmi pomohla... mam ju od mamky: do hrnceka si daj jednu poriadnu lyžičku medu, do toho vytlac stavu z polovice citrona - premiesaj to - spravi sa ti taka kasicka a zalej to teplou tecucou vodou - je to vynikajuce a je to vitaminova bomba, ja som si to robila 2xdenne a po 2 dnoch mi bolo podstatne lepsie... najlepsi je tekuty med, ak mas tuhy, tak ho daj na par sekund do mikrovlnky, aby sa rozpustil a potom daj do toho stavu z citrona a zalej vodou...

ivanka85
12. jún 2012

homeopatika nie su ziadny vymysel..na nadchu nam vzdy pomohla Coryzalia a skorocelovy sirup Dr.Theiss

monyccka
12. jún 2012

struhany koren zazvoru zaliat horucou vodou (ako caj) a ked trosku ochladne, scedit, do toho medik a citron a do dvoch dni je po nadche.. opakovat tak casto ako ptrebujes 🙂 pozor- prudko navykove (hlavne ta chut :D ) 😉

mirkadena
12. jún 2012

jednoznačne zázvor, vypi ho horúci a najma liter, Nastrúhaj si ho čo najviac, aby si ho najviac cítila, je to zvláštna, štipĺavá chut, ale jednoznačne pomôže 🙂)))))))))))

radka24
12. jún 2012

ahojkzy, ja som mala podobny problem a kupovala som si spej do nosa s morskou solou a skorocelovy sirup, urcite pomoze 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre