icon

Stŕpnuté ruky a nehybné prsty - karpálny tunel

amelia17
26. dec 2011

Ahojte, som v 34.tom tyzdni s dvojickami a z nicoho nic mi cela lava ruka od ramena strpla tak, ze si necitim prsty na ruke, alebo len neprijemne mravcenie. Prava ruka je na tom podobne... volala som neurologovi, vraj je to syndrom karpalneho tunela a v tehotenstve sa s tym nic neda. Skusila som vsetko, co mi radil - ladove obklady, octan hlinity, cvicit s rukami, ale absolutne to nepomaha. Mam pocit, ze sa do konca tehu zblaznim... uz neudrzim v ruke ani knizku...poradte prosim ak viete!!! 😝

Strana
z4
bianka1
9. okt 2013

@mima77 ahoj čítam že si bola na EMG vyšetrení prosím napíš ake je to vyšetrenie či je bolestivé ..musim aj ja isť a čo o tom viem je iba že ihly budu pichať so svalov 😕 dakujem

mima77
9. okt 2013

@bianka1 - neboj, nie ihly, ale také elektrické výboje... a nebudem ti klamať - nič príjemné to nie je, ale záleží akú intenzitu ti dajú...! mne dali raz takú strednú a potom neskôr silnejšiu, tak pri tej som už ujúkala... 😀 ale to sú iba momenty a fakt sa to dá vydržať!! oproti tomu čo denne zažívaš aké máš bolesti rúk, tak to je čistá brnkačka... 🙂 takže vôbec z toho nemusíš mať obavy... a hlavne budeš vedieť na čom si! mne sídce povedali že výrazné poškodenie nervov a asi ma operácia neminie, ale... odzneli tehot. hormóny, a ja som úplne v pohode - už si ani na to nespomeniem.... tak hrôzostrašný scenár sa našťastie nenaplnil!!! 😝 🙂 tak prajem to isté - nech to máš čo najskôr za sebou a natrvalo dobre!

bianka1
10. okt 2013

@mima77 ďakujem za odpoved 😉

kiki68
10. okt 2013

to robili aj mne toto vysetrenie,akurat kvoli niecomu inemu,je to v pohode,da sa to zniest,zase nie su to ziadne elektrosoky,len to cloveku lezie na nervy po chvilke.

caterine
21. jan 2014

Ahojte baby, tiez mi zistili na EMG syndrom karpalneho tunela zatial chodim na rehabilitacie a bola som uz u ortopeda ktory mi pichol obstrek uz druhy krat. Prvy krat pred vianocami a druhy vcera . Ten prvy bol v pohode, ale po vcerajsom obstreku ma stale dost boli miesto vpichu a nemozem s tou rukou nic poriadne robit, ake mate skusenosti je to normalne, prejde to po case alebo mi tam mohol doky poskodit nejaky nerv?

vixenka
4. feb 2014

Ahojte,
nie som tehu, ale mna boli vrchna strana zapastia uz asi 2 tyzdne a obcas mi trpne cely malicek a to trpnutie prechadza az na prstenik.
Podla opisu karpalneho tunela by ma to malo boliet uplne inde. A navyse ma boli lava ruka, ktoru pouzivam minimalne. Neviete, co to moze byt ?

rusanu
23. apr 2014

@amelia17 Nechcem strašiť, ale ak ťasžko vstávaš z postele, choď na krv, ja mám diagnostikovanú artritídu a začala mi v tehotenstve, tiež takto isto ako Tebe. Po troch mesiacoch som skoro prestala chodiť. Mám krásnu dcérku, ale som zatiaľ na liekoch, no viem a verím, že to nebude navždy. Držím palce. Určite sa nechaj vyšetriť - krv- CRP a RF / reumatický faktor / . Poznám asi 5 žienok, ktorým toto isté začalo tiež v tehotenstve alebo krátko po pôrode. Pa

aicha15
6. jún 2014

chcem poprosiť tie z vás ktoré boli na operácii aby mi prosím tu do diskusie napisali, že či bolesti prestali hneď po zákroku, moja mamka bola na nom včera a zatiaľ ich má stále stŕpnuté a vraví že pri určitých úkonoch ju to zápästie bolí.

andreaa1983
14. jún 2014

@aicha15 ahoj, aj ty s tym mas problem? pozeram, ze mas termin v novembri... som na tom podobne...

aicha15
19. jún 2014

@andreaa1983 na zakroku bola moja mamka nie ja, a stale to ma strpnute aj ked jej dali dole stehy... :( teraz si objednala nejake lieky z internetu

maladada
24. sep 2014

Ahoj,chcem sa spytat kde najlepsie dat operovat karpalny tunel,mate skusenisti? a hlavne kde sa zato neplati.dakujem

zuzimia
24. sep 2014

@maladada
mne operovali obidve ruky v Banskej Bystrici v Roosveltke, bolo to uz pred par rokmi, dr. Moška na Oddelení plastickej a rekonštrukčnej chirurgie. Operacia v pohode a som velmi spokojna, odvtedy mam "nove" ruky.

maladada
24. sep 2014

@zuzimia a plati sa tam?

zuzimia
24. sep 2014

@maladada
Nie, neplatila som nic.

maladada
24. sep 2014

@zuzimia dakujem za info,skusim si tam zavolat alebo napisat.

naneta9
5. okt 2014

Má niekto skúsenosti s operáciou karpálneho tunela v BB na neurochirurgii?Ďakujem

daduska2009
20. okt 2014

ahojte mne dnes zistili tiez syndtom karpalneho tunela pravej ruky sice este nemam vysledky ale dr mi to povedal ze na pravej ruke to je isto co mam teraz ocakavat? k dr idem az o dva tyzdne tak aby som sa vedela pripravit ako to prebieha liecba a tak? dakujem

amelia17
autor
19. jún 2015

Ahojte, ja sa chcem podeliť o radu: keďže trpím na karpálny tunel už od tehotenstva, hľadala som viaceré alternatívy liečby (operáciu zatial vylučujem). Keďže sa zaoberám bylinkami, zaoberám sa sčasti aj aromaterapiou. No a kúpila som si práve knihy od francúzskeho aromaterapeuta D. Baudouxa a podľa neho som si namiešala zmes silíc, ktorú si potieram na zápästia (ide o 5 silíc plus jeden vzácny olej, všetko si kupujem vo Francúzsku). Mám pocit, že sa bolesť zmierňuje. Ak by ste niektorá chceli vyskúšať, som ochotná vám z tých silíc namiešať takúto zmes za náklady a poštovné. Prípadne sa mi ozvite do správy.

berus222
15. mar 2016

Ahojte. Tak aj ja uz k vam patrim. Dr mi dala aulin a dorsiflex a o tyzden ma posle ortopedovi na obstreky. Snad to nebude take vazne a aspon nieco zaberie. Len mne strpaju hlavne malicek prstenik a stale mam pocit ako keby neprekrvenej ruky, ze si ju musim rozcvicit a mavam ju studenu. Moze to byt aj nieco ine karpalny tunel?

daniellka5
12. sep 2016

@amelia17 ja to tiez mám asi od 4 mesiaca a takou intenzitou ako ty. Vôbec som netušila ze to môže byt z tehotenstva myslela som si ze to mám z roboty kedže som robila dlho čašníčku a nemám na to školu myslela som ze to som zle tie tažké plata nosila😪 Najnovšie mi to začína aj na pravej ruke ale skôr ramená časť. V pôrodnici sa chcem vypýtať na neurologické vyšetrenie ci myslíš ze to je zbytočne ze to prejde?

stanulienkat
12. sep 2016

@daniellka5 urcite to neprejde. Urob si dva krat do roka 2 mesacnu kuru a kup si Milgamma tabletky. Zmierni sa to. Nenosit tazke veci.

dajakuc
29. jan 2017

Mám taky brnění prstú hlavně v noci.Mám se rozhodnout jít na operaci karpalního tunelu múže mi někdo poradit jestli mám jít nebo jestli se to da jestě zlepšit cvičením nebo stravou.Ať se neunáhlím s operací.Začla jsem se léčit na štítnou žlázu asi necelý rok,tak nevim jestli to nemám z toho.Jsem švadlena a ruce mě živí.Moc děkuji za rady a informace.

rainee
12. feb 2017

Ahojte,aj ja mam problem s karp.tunelom od 2 tehotenstva. Lieky ani rehabilitacie nepomohli,predvcerom som bola na obstreku. Chcela by som sa spytat,kto to tiez absolvoval kedy vas to prestalo po obstreku boliet a ci to vobec pomohlo.

lion26
12. aug 2018

peknu nedelu prajem vsetkym moze mi niekto poradit preco ma boli lava ruka us vise 3 roki chodil som aj u lekara a nezistily mi vobec nic som zahranici anglicku a nemam castro tu bolest pouzival som panadol slovenska tabletka a pomohla mi ale us ju nemam porate co to moze bit dakujem

Strana
z4