Tabletka alebo injekcia na prerušenie tehotenstva
Ahojte prvom rade nechcem aby ste ma tu odsudili,nerobim to dobrovolne ale zo zdravotneho hladiska a aby som babatko nestratila neskor ☹ ,Mam 3 krasne dcerky vsetky cisarskym rezom a poslednu dcerku som skoro nedonosila ☹ cele tehotenstvo bolo rizikove a este sa my narodila zaciatkom 8 mesiaca.a na sale my povedali ze dalsie tehu my neodporucaju ☹ ale ked som chcela podviazat vajecniky nemohli 😉 ☹ ze podla zakona som nemala 1 mesiac papier podpisany o tom ☹ teraz som zistila ze my meskaju a som tehu a hladam prvu cestu cim skor sa to da prerusit lebo sa stoho zblaznim pocula som o njakej pirulke alebo inekcii.Prosim mate niektora mamicka skusenosti ake su moznosti a do ktoreho tt.Dakujem ☹
Posielam ti vela sily a pokoja do situacie. My zeny, mamy, sme silnejsie ako si myslíme a drzim ti palce aby si to nevzala.a mozno za 9mesiacou budes hrda ze si tu cestu presla. Odporúčam Dr. Mareka Draba z Ruzinovskej nem.
@jjanulkaa3 ALE AKO SOM PISALA JA SOM POUZIVALA ANTIKONCEPCIU CHRANILI SME SA TO AKO UZ NEMOZEM MAT POHLAVNY STYK ANI S VLASTNYM MUZOM
@lenka591985
Jasne to je vasa vec, kolko je pripadov ze cez antikoncepciu zeny otehotneli mozno treba sa aj poistit napriklad kondom alebo prerusenie...
fiha to som sa ešte nestretla s tým že tabletky zlyhali jasne ak sa dodržiavaju iste veci ...(to musi byť na nervy)....to len na okraj 🙂 určite radšej všetko pod odborným dohladom sama nič to nema vyznam riskovať zdrvie...držim prsty nech sa rozhodnete správne..P.S. inač je super ak sa človek opyta na jednu vec a dostane milion odpovedi k inemu 😉
@jjanulkaa3 vsak jasne keby napisem kondomom sa chranime napisete preco nie antikoncepciu a ake prerusenie?
@lenka591985 myslim pocas aktu pred vyvrcholenim dat von
aj to sa robieva nie som s muzom dva roky ale 11 rokov a bohuzial sa to stalo ☹
@lenka591985 tak potom ked aj napriek tomu vsetkemu je to osud...daj sancu mozno to dietatko ktoremu ty das teraz zivot on ti ho zachrani v buducnosti ... tak to malo byt ze si tehu
nezvyknem sa zapajat do takychto diskusii,lebo pisomne to mozno vyznie nie tak ako to clovek mysli, ale tentoraz spravim vynimku 🙂 - vezmi to tak ze to myslim dobre, nech to vyznie akokolvek 🙂. Pisala si ze hladas prvu cestu a ze sa z toho zblaznis... najprv sa v prvom rade pokus upokojit (ano, ja viem ze sa to lahko hovori...) a skus porozmyslat aj o inych cestach... prve riesenie co cloveku zvycajne napadne nebyva to jedine a uz vobec nemusi byt to najlepsie... porozpravaj sa so svojim gynekologom aj o inych moznostiach ako o UPT a najme sa tvar ze tuto moznost ani neprpustas (ono je to asi aj pre tych gynekologov mnohokrat lahse riesenie a najme mensa zodpovednost ako mat na starsoti rizokove tehotenstvo), druha vec je, ze ak sa citis na zblaznenie teraz tak je velmi pravdepodobne ze na tom psychicky nebudes onic lepsie ani po UPT ak nie este horsie. Ono to teotenstvo moze na rozdiel od predchadzajuceho prebehnut bez vacsich problemov, ako aj naopak aj horsie, ale to teraz nemozes vediet (keby sme vsetko vedeli dopredu...po mojich skusenostiach je lespie ze nevieme 🙂 - v dobrom). A stale tu je moznost spontanneho potratu tak preco to silit? Nieze by som ti ho priala, najlepsie by bolo keby vsetko dobre dopadlo a bol by 4 surodenec 🙂 do partie a to ti tiez aj zo srdca zelam. (Ano uznavam nie som lekar a asi neviem co to vsetko obnasa, ale osobne nepoznam ziadnu zo zien po UPT ktore by si to nevycitali) PS: a este mi teraz prisla na um jedna pani ktoru poznam, - tiez koli moznym zdravotnym problemom isla na potrat a doteraz sa jej to vracia...a si vycita ze nedala ziadnu sancu.
Dakujem mamicky,zeny myslela som ze sa tu stretnem s njaku ktora bola vtej istej situacii ☹ ale asi nie len vycitky pomaly ze sa s muzom nemozem milovat ☹ som nezodpovedna a neviem co keby som nemala take cisarske ako som mala tak neriesim ani dalsie tehu ☹ my mame deti radi a poviem to takto ci 3 deticky alebo 4 nam to je sumafuk aj 5 keby 🙂 len aby bolo vsetko ok a aj pocas tehu sa treba starat trosku aj s pomocu o tie 3 deti a nie byt celych 9 mesiacov v nemocnici ☹ bola som pocas tehu 2 krat po 15 dni plakala som za nimy a to som mala len 2 deti vtedy a nevravim cely posledny mesiac ked sa malinka narodila,chodili kazdy druhy den za mnou a mali to kus a muz ktomu na smeny dali sme to ale tiez si to vela znas zobralo a vazime si co mame a sme zdravy.Dakujem
@ostrazicah Dakujem
Nemam možno právo sa zapájať do tejto diskusie, kedže my sa s manželom len pokúšame o bábatko...Otehotnieť bude pri mne /nás velmi ťažke...Nejchcem sa ti tu vyplakávať a porovnávať tie, ktoré nemožu otehotniet a co by za to dali , keby raz zistili že z jednej čiarky na tt su dve... Chcem ťa len povzbudit a zo srdca ti popriat lásku , materstvo , rozvahu , silu a správne rozhdnutie. Spomeniem si na teba v modlitbách nech pre to , pre čo sa rozhodnes bude správna cesta... Ber to tak, že DIEŤA je Dar....I ked sa v dnešnej dobe dá skoro vyskumavkovať( smutne), byť matkou , je požehnaním....Je to velkým darom ...Dieťa, ktoré v tebe drieme je odkázané na teba... Na tvoju lásku, obetu, trpezlivost,....Je len na tebe či sa ho rozhodnes skántrit..... Dúfam, že moj príspevok nie je moc tvrdý, a nie je nevhodný....Strach a realita sú dve odlišnosti..Skús odstrániť zo seba strach , paniku, ....
@lenka591985 "Dakujem mamicky,zeny myslela som ze sa tu stretnem s njaku ktora bola vtej istej situacii ale asi nie len vycitky pomaly ze sa s muzom nemozem milovat" - asi nebudem veľmi milý, ale mám dojem, že si vyberáš z napísaného len čo sa Ti hodí. Ale to v niektorých veciach robí aj moja manželka, tak ma to neprekvapuje.
Hlavne kľud a premyslieť si všetko aj 3x aj s dôsledkami. Umelý potrat (že prerušenie? to sotva) ale nijakým spôsobom neodporúčam, aj tu sa dajú nájsť kopy mamičiek, ktoré to už miliónkrát oľutovali...
ALE ja som neni na 100% rozhodnuta ja som sa len pytala ake su moznosti ak bude musiet.. ☹
@maslenka47 Nemudruj prosim ta.prd ty vies kto co prezil.
@stastnamamulka
@maslenka47 ja som jej nerobila traumu, len som jej povedal, to čo ju čaká ak sa tak rozhodne.Lebo to ti nikto do očí nepovie, čo ťa čaká potom ako zabiješ vlastné dieťa. A keď sme pri tom , čo sa týka zdravia. Aj ženy, ktoré čakajú prvé majú veľa zdravotných problémov a nemusia byť ani po cisárskom.Ja ju nejdem posudzovať.Len som jej chcela povedať, nech si uvedomí čo bude potom.Ísť na potrat je najjednoduchšia cesta.Treba sa pýtať, tých čo to spravili, čo cítili potom.
@lenka591985 objednaj sa na gyndu,lekár ta objedna na zakrok,budes to mat za sebou za pol dna a je po probleme.rozhodne je to lepsie,nez aby nedajboze 3 deti prisli o mamku alebo ty o zdravie.
@lenka591985 v ziadnom pripade neskusaj doma nejaky potratovy balicek z internetu a takisto si nepripustaj blbe poznamky zien ktore nepresli tvojimi tazkostami a vedia o tebe prd makovy. Mate uz deticky o ktore sa treba postarat, nie som sice zastancom interupcii, ale obcas sa inac neda, ak by si mala riskovat zivot a tvoje deti by sa mali stat sirotami, tak urcite nie, do toho risku by som nesla. Nic z tohto tu na konikovi si nepripustaj, musis sa v prvom rade ukludnit, dohodnut si stretnutie s lekarom a iba s nim prediskutovat rizika a moznosti. Pripadne by som navstivila este dalsieho lekara, ci maju rovnaky pohlad na situaciu. Budes potrebovat vela sil, drz sa , manzel stoji pri tebe, taktiez deticky. Poslala by som ti srdiecko, ale nemam tak aspon taketo (srdiecko)
@lenka591985 , objednaj sa ku gynekologovi, určite neskúšaj žiadny potratový balíček , , máš 3 zdravé detičky ktoré ťa potrebujú, hlavne tu nečítaj názory niektorých žien ktoré neboli v tvojej situácii , ktovie čo by oni robili , vypisovať tu na koníkovi čo by mal druhý urobiť je najlahšie , želám ti všetko dobré
Davam do pozornosti http://www.alexisporadna.sk/

@lenka591985 ahoj, chcem len napisat ze ked vies ake mas zdravotne problemy, to ze dalsie tehotenstvo nepripada do uvahy ako sa normalna zena s rozumom a zodpovednostou a matka tak nezodpovedne sprava dnes v tomto storoci ked existuje tooolko moznosti chranit sa....a teraz musis sory ale ist zabit svoje dieta..teraz ma tu mozno napadnete ale naozaj treba rozmyslat a podla toho sa aj chovat...kazdopadne zelam vsetko dobre rozhodni sa spravne a do buducnosti si davat pozor