Tehotenstvo po sekcii
Dobrý večer prajem, mám veľký strach som po druhej sekcii ale žiaľ už tretiu mu už lekár zakázal lebo mam oslabenú maternicu a aj tenkú jazvu. Pôjdem na kyret? Je tu taká, ktorá mala podobný problém?
Tak nútiť na kyret ta nikto nemôže, pokiaľ si chceš bábätko nechať. Určite by som svoj stav konzultovala aj s ďalším gynekológom, v takýchto prípadoch vždy je dobré mať aspoň 2 názory, aj keď nikto ti garantovať nemôže, že sa nič nestane, ruprura maternice môže ohroziť na živote bábo aj teba, určite treba prekonzultovať mieru rizika a následky s odborníkom.
@sofia1000 Ja mám 3 cisárske za sebou. Rozdiel medzi prvým a 2 som mala 1 rok a 8 m a medzi druhým a tretím som mala 1 rok a 4 m a som tu. A nebála by som sa ísť ani na 4 cisársky. 🙂 Mám kamarátku ktorá je tiež po 3 cisárskom a vždy otehotnela pol roka po cisárskom a je tu 🙂. Veľa záleží od gynekológa.
Bola by som vďačná aj za tie dve zdravé deticky, lekári vedia a pokúšať šťastie o tretie a ohroziť život dietata, nedajbože sa narodí skôr postihnuté alebo hrozí roztrhnutie maternice a ohrozená aj matka toto by som si prízvukovala, je to buď alebo môže to dopadnúť skvelé aj nie
@bolarazjedna bola som tehotná pred pol rokom ale žiaľ som potratila a ešte som musela ísť na kyret pre veľké krvácanie a potom na kontrole mi lekár povedal že už nemôžem mať deti. Veľmi sa poteší keď pôjdem a oznámim mu že som tehotná
Ja mám kamarátku čo má 7 cisárskych.
@tatianamaria 7? Vážne a kde rodila
@sofia1000 v Žiline
J aby som povedala,že jedna vec sú skúsenosti tu babu vyššie,že s ani nestalo,ale nikdy nevieš čo sa stane tebe,a teda riskovať by som to neriskovala,veď si mamou už dvom deťom, a myslela by som hlavne na nea aj na seba.
@sofia1000 Tak v prvom rade keď ti lekár povedal ze máš tenkú jazvu znamená že môže nastať ruptúra maternice a môžeš vykrvácať,ďalšie riziko obnáša opakovaný potrat alebo predčasný pôrod. Vieš vôbec do akého rizika ideš? To že jedna ti tu napíše že mala 4 sekcie a ,, v pohode, nič sa nestalo,, neznamená že to bude platiť aj u teba .Každý sme iný a máme iné telo a organizmus čiže by som sa vôbec nariadila tým pravidlom. To je ako keď ti niekto napíše že skočil z 3 metrovej výšky a nič sa mu nestalo druhý si doláme nohy. Nechápem prečo si si minimálne 2 roky nedala pauzu a nie sexovať naplno ako o život... Moja sesternica je gynekologička-porodníčka presne aj mne vravela keď som bola po sekcii aby som na dlhší čas ani len nepomyslela na tehotenstvo kým sa maternica komplet nezahojí vonkajšie stehy sa hoja rýchlo ale tie vnútorné oveľa oveľa dlhšie a áno mali pacienky aj po jednej sekci kde tiež krátko po pôrode otehorneli a doviezli ich na sál v hodine 12tej kedy ju dávali dokopy pretože nastala ruptúra maternice. Odvtedy mám rešpekt pred tým a neriadim sa typu veď ona povedala s tým ta vysmeje každý lekár. Nechcela by som byt na tvojom mieste a čudujem sa ti že takto riskuješ a sexuješ bez ochrany...
Ja akoze fakt nechapem tie co tu porovnavate kolko ma kto cisarskych a ze to nie je ziadny problem. Aj ja mam znamu co mala 5, a co teraz? Tu nejde samo o sebe o to, ze autorka by mala 3 cisarske. Ale o to, ze evidentne jej maternica je v ZLOM STAVE podla vsetkeho, takze to tehotenstvo (ona aj dieta) moze velmi zle skoncit, mozno ani nie az samotny porod, kde sa ani nemusi dostat.
Ja fakt nerozumiem comu tu nechapete vsetky, co to zlahcujete.
Autorka: v tomto pripade by som si isla urcite po druhe nazor. Drzim palce.
@sofia1000 ak to máš tak ako ti povedal lekár, mala by si ísť na podviazanie vaječníkov a neohrozoval svoj život. Tvoje deti ťa potrebujú živú.
Ale ved od toho tu mame rizikovu ambulanciu, Obi di to odsleduju. Hlavne ta ruptura ma nejake priznaky, cize poucia ake. Zmenila by som lekara, vybrala dobru nemocnicu, co ma aj NEO, cize vybavenu a tam budes chodit na ambulanciu neskor. Do toho 24/25tt sa nema co velmi stat, ale potom uz asi budes u nich ako na klaviri. Ale ja osobne by som na potrat nesla len ked jeden lekar povedal. Keby traja, tak nepoviem. Ale stale je to na Tebe a ked tak pri tej dalsej sekcii uz bud das sterilku, alebo nepouzitelnu maternicu vyberu.
Pozri neriad sa tým že Janka mala 3 cisárske, Betka 5 a Zuzka 7 cisárskych a všetko v pohode, nakoľko nikto iný len lekár pozná tvoj zdravotný stav. Ak chced vedieť názor iných ,tak vyhľadaj iného lekára kľudne aj dvoch nech zhodnotia tvoj zdravotný stav a aké rizika by boli keby máš ďalšie dieťa. Pretože Janke, Betke a Zuzke sa síce nič nemuselo stať ale u teba to môže byť všetko inak. A radšej mať len dve deti ktoré budú mať mamu, ako mat za každú cenu aj tretie lebo túžba a nakoniec ostanú deti bez mami.
@30majka71 a kde sa hovori ze jazva je to jedine co doktorov trapi? Ved lekar sa zmienil o maternici, ktora nemusi vydrzat, neviem ci poznas rizika ruptury maternice, ci uz v tehotenstve alebo pocas porodu. "V dobe ked to nikomu nevadilo" zeny castejsie zomreli pri samotnom porode. A jasne, aj to sa menej riesilo, ako ked sa to stane dnes, raritne.
Tu su uplne zbytocne komentare kto mal kolko cisarakov a v ktorom roku. To ze 98 zien zo sto ich malo 4 za sebou neznamena, ze tie zvysne 2 zeny to preziju tiez a bez nasledkov, AK tam je nejaka patologia (co u autorky podla doktora je).
To je cele. Takze spochybnovat to je scestne, ide prepana o zivot matky a dietata (nie neposielam ju na potrat, treba ju sledovat a ist si po druhy nazor a dat si v buducnosti extremny pozor).
mne toto povedali už po prvom a mala som ďalšie tri sekcie a všetko bolo v poriadku

@sofia1000 neboj, všetko bude ok. Zvladnes to aj treti krat