Tehotenstvo s epilepsiou. Sú tu takéto budúce maminy?
otváram novú tému na tehotenstvo s epilepsiou. dúfam, že tu nájdem mamičky alebo budúce mamičky s touto chorobou a vymeníme si navzájom skúsenosti, ako predísť problémom s touto chorobou 🙂 . Teším sa na vás 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
nikita308 uz prekrucas nepodstatne veci....radsej pozri na to co je podstatne,firmy podstatne nie su, podstatne su zlozky liekov takze nechapem o com tu stale tocis....iba o somarinach.....co su absolutne nepodstatne a su mi suma fuk 😀 a druha vec tvoj citat ze "kedze ma nepoznas ablabla....ja som si nevsimla ze by som daco povedala konkretne na tvoje meno ci vidis daco take??? tak potom treba okrem toho neurologa s ktorym sa radis o liekoch aj ocneho..... 😀 a dalsia vec ani som si nevsimla ze som napisala ze npr. ty patris do tych 90% takze asi tolko.... 😀
nikita308 a tento tvoj citat : ja som istý čas brala Lamictal, ale nerobil mi dobre, tak mi neurológ predpísal Lamotrigin a ten beriem stále... a tiež povedal, že je to v podstate to isté... ale beriem to v kombinácii aj s Kepprou... tak to tiez nechapem.....lamictal a lamotrigin je to iste....takze predsa len budes v tej 90tke :D ale to podstatne nie je....tu si treba pomahat 😀 daktorym sa len bohuzial uz pomoct neda.....isli k nespravnemu lekarovi nemali ist k neurologovi ale k psychiatrovi....(nehovorim to na teba aby si to zasa neprekrucala......) tak peknu nedelu 🙂
@chiara55 To ťa dokáže rozhodiť hocijaká prkotina??? ...a na to očné by sme mali ísť potom asi spolu, lebo ak si spätne prečítaš niektoré svoje príspevky, tak sa v nich pekne zamotávaš... nie neadresovala si to na mňa konkrétne (lebo môj nick v príspevkoch, kt. si mi adresovala ani 1x nie je vysvietený na modro), ale keďže som "inteligentná" tak som si to asi domyslela nie??? Lebo aj niektoré tvoje príspevky, kt. asi patria mne, sú adresované vlastne "nikomu"... len ako príspevok... 😀
A prečo reagujem??? Nerieš... ale už ozaj nebudem reagovať, iba sa pousmejem a pomyslím si svoje... 😉
nikita308 aha tak neries....hmmmm tak to je pekna odpoved 😀 a mysli si svoje jasne lamictal a lamotrigin to je uuuuplne nieco ine 😀 tiez by si sa mala dat troska dokopy lebo to v zivote daleko nedotiahnes.....jasne ze si myslis svoje ine ti ani uz nezostava....mna prkotina rozhodit nedokaze ja sa len smejem na ludoch ktory rozpravaju o veciach o ktorych ani nemaju sajnu peknu nedelu 😀
@chiara55 Nechcela som to riešiť, ale donútila si ma k tomu ty.... ja som si napísala svoj názor k niektorým tvojim príspevkom, v kt. si niektorých ľudí osočovala v tejto skupine.. nebránila som len seba, ale aj ostatných, kt. tu prispievali a húfne si ich označila za "farmaceutov", "pacientov", mňa posielaš na očné, iných na psychiatriu a nič od teba nie je v každom príspevku, iba urážky... nikoho z nás nepoznáš a predsa nikto tu z nás nemá dobrý názor iba ty... a všetko riešiš iba urážkami... vidíš, znovu opakujem, urážaš ma, že by som sa mala dať dokopy, lebo to v živote ďaleko nedotiahnem... nepoznáš ma a čo ty vieš ako ďaleko som to dotiahla, na akom poste pracujem??? možno by si bola prekvapená.... preto nikoho neposudzuj ani neodsudzuj, ak ho nepoznáš... ani v jednom príspevku som ťa neurazila, myslím že ani nikto iný, ani nepodcenila... tak si tie invektívy nechaj pre niekoho iného, kto si ich zaslúži oprávnene...
P.S. Ani v jednom príspevku som nenapísala, že medzi Lamictalom a Lamotriginom je rozdiel, že sú iné, resp. niečo podobné, iba to, že pri užívaní Lamictalu mi dobre nebolo, Lamotrigin mi problémy nerobí... prečo to tak je, to už neviem, ale mohla by si mi poradiť, resp. mi to vysvetliť ty... ak ťa môžem poprosiť...
nikita 308 takze draha toto si napisala ty!!!!!!! :" Ja som istý čas brala Lamictal, ale nerobil mi dobre, tak mi neurológ predpísal Lamotrigin a ten beriem stále... a tiež povedal, že je to v podstate to isté... ale beriem to v kombinácii aj s Kepprou..."
Včera o 21:11 • 2 deti • Odpovedz • Už sa mi to nepáči • 2 • •
Ablablabla prepac take dristy co ty uz trepes to som este nevidela fakt... 😀 a sorry ale taky clovek ako ty je pod moju uroven a nemam s nim o com diskutovat takze uz koncim.....a k tomu ocnemu urcite chod potrebujes to!!!! ale mala by si skocit aj inym lekarom lebo evidentne si uz nepamatas ani co si napisala este ze tu je historia 😀 no kde pracujes ma absolutne nezaujima a je mi to suma fuk len dufam ze to nie je v zdravotnictve... 😀 OMG
nikita308 Prepac draha ale tebe sa neda vysvetlit...ze lamictal lamotrigin a plexo to je to iste......lebo to obsahuje jednu a tu istu zlozku lamotrigin a len firmy su ine....takze tebe to ani boh nevysvetli....preto je to skoda casu pre mna vies.... 😀
@chiara55 Ja viem, čo som napísala, v predošlom príspevku som napísala to isté, len iným spôsobom a nespomenula som tam Keppru... mne nič vysvetľovať nemusíš ohľadom toho, že tie lieky sú rovnaké, ja to viem... len som chcela vedieť, prečo mi jeden nerobil dobre a s druhým problém nemám, keď sú rovnaké...
A zasa urážky... ani sa nečudujem, že bol adminom tvoj jeden príspevok upravovaný, keďže nespĺňal pravidlá fóra... bolo porušené pravidlo "neurážaj, neprovokuj"... a myslím, že tu bude takých aj viac...
@nikita308 Nie som síce farmaceutka a patrím podľa chiary55 medzi 90% debilov, čo sem píšu, ale asi takto:
Čo tablety Lamictalu obsahujú
Liečivo je lamotrigín. Každá tableta obsahuje 25 mg, 50 mg, 100 mg alebo 200 mg lamotrigínu.
Ďalšie zložky sú: monohydrát laktózy, mikrokryštalická celulóza, povidón K30, sodná soľ karboxymetylškrobu (Typ A), žltý oxid železitý (E172) a magnéziumstearát.
Čo tablety Lamotriginu Actavis obsahujú
Liečivo je lamotrigín.
Každá tableta obsahuje 25 mg, 50 mg alebo 100 mg lamotrigínu.
Ďalšie zložky sú:
uhličitan horečnatý, ťažký
mikrokryštalická celulóza
povidón
monohydrát laktózy
krospovidón
žltý oxid železitý (E172)
magnéziumstearát
Tu je vysvetlenie, prečo ti jeden robí dobre a jeden nie. Tak isto je to aj u mňa. Ano, hlavné liečivo je lamotrigín, ale okrem toho má každý liek aj iné zložky, a stačí, ak ti jedna nesadne.
zuzana723 tu hovorime o ATC skupine ze je lamotrigin! pridavne latky su skoro rovnake....a tych tam je minimalne....tvoju presnu diagnozu nepoznam....tazko sa k tomu vyjadrit....ale lamotrigin ako zlozka ti nerobi nic o to ide....robi ti daco ak tak pridavna latka.....
Ahojte dnes som bola u neurológa že nech mi zmení lieky.Keď som brala depakine tak som sa cítila tak dobre.Ale nechápem dal mi niejaký levetiracetam/ trund 500mg ale však tam je napísané, že v tehotenstve sa nemôže ako fakt nechápem.Neviem čo mám robiť veľmi túžime po dieťatku čo fakt neexistuje iný liek ako medotrigín.
@januska1104 no, na tvojom mieste by som ho už vymenila a nezostávala u neho sekundu
@zuzana723 však po tomto ho chcem určite vymeniť neviem niekto poradiť niejakého dobrého neuróloga v Bratislave?ešte tam mi napísal, že ak mi tento liek nebude sedieť tak nasadí mi depakine a vylúči sa gravidita.to už som dopadla fajn.
@januska1104 z lekárskej komory by som ho vylúčila...
@januska1104 kedˇ sa tak vezme,všetky antiepileptiká sú nebezpečné...aj ostatné lieky...lamictal predpisujú babám čo chcú otehotnieť,lebo ten sa môže...ale ked´ som tak zo zvedavosti čítala na príbalovom letáku či sa môže v tehu,tak nie až po porade s neurológom...ale z toho nemusí človek stresovať,pretože na letákoch výrobcovia píšu všetky aj tie nemožné varianty...nie som mudrc ale mne to povedal neurológ...
Zdravim baby....mam taku otazocku....12 rokov sa liecim na epilepsiu, zachvaty uz nemavam, od zaciatku liecby beriem lamictal...50 mg rano, 100 mg vecer....ako postupovali vasi neurologovia, ked ste boli tehotne???zvysovali vam davku liekov? Mne ju zatial nechce zvysit, ale neviem, ci to nieje prilis nizka davka vzhladom k tomu, ze pocas tehotenstva sa zvysuje davka hormonov, vaha atd....za vas nazor vam vopred dakujem 🙂
@niki18 Ahoj, už 13 rokov beriem Lamictal. tiež sa u mňa záchvaty nevyskytujú. Beriem 100 mg ráno, 50 mg večer. Neurologička mi počas tehotenstva lieky ešte neupravovala a pokiaľ je všetko ok, tak to asi ani robiť nebude. Len mi povedala, že ak by som sa necítila dobre, tak mám ihned prísť. Inak, že mám prísť o pol roka na kontrolu. To bolo všetko
ahojte baby......tak teraz sme v 11tt a dúfam že nebude žiadni problém ako nebol doteraz 😉
@zuzana723 úplne súhlasím 🙂
síce u lamotrigínu a lamictalu som taký problém nemala, ale čo sa týka alergie, tak tam som brala xyzal a zenaro- čo je liek ten istý, len mi u xyzalu nesadla pomocná látka a už to malo efekt, že mi vôbec nezaberal. Takže pomocné látky niekedy vedia urobiť veľa.
chantal32 a ty ten bobkovy list beries ako kedy pred cajom ci po caji? a kedy ti to nerobi dobre v utorok ci v nedelu?
chiara55 s cajom moja
chantal32 jaaaaj tak potom to bude ta chyba asi by si ten caj mala uplne vynechat :D
chiara55 no a nevies potom ako vypijem bobkovy list? 😖
chantal32 tak to teda neviem 🙂 skus sa tu dakoho spytat
chiara55 tak to si netrufam...nechcem riskovat ☹
chantal32 😀
chantal32 vies co tak sa vyser na bobkovy list a kup si majoranku 😀

tak na co reagujes na moj prispevok??????