icon

Tehotná s covidom

pataja
26. sep 2021

Prosím, buduce maminky zaockujte sa, predídete tak ťažkému priebehu, ak dostanete deltu a vyzerá to, že si tým prejdeme túto zimu naozaj vsetci(ocko aj neocko). Ze to nemusí mať u vás ľahký priebeh je príklad jednej neocko mladej mamina, ktorá aktuálne leží v nemocnici a je na tom veľmi velmi zle :( Je na umel.plucnej ventilacii a musia, je žiaľ spraviť SC v 27 tt. Prosím, neverte konšpir. ale vede. Ideálne je dať sa očkovať v 2.trim. kedy stihnete obe dávky. Prosím o modlitby pre obe

janinah
27. sep 2021

@domka222 môjmu otcovi sa takto ventilátor " neušiel" ..a zaočkovať sa nestihol..a dnes sa očkovať už dá a ľudia si to nevážia.nerozmyslaju a sú sebecki

domka222
27. sep 2021

@janinah to mi je úprimne ľúto. Musíš trošku myslieť aj na to, že je to niečo nové. A tehotná si dobre rozmyslí, či sa očkovať dá, keď k tomu neexistujú dlhodobejšie štúdiá, alebo to proste riskne aj bez vakcíny. Pozri, ja som tiež tehotná. Očkovať sa chcem až po pôrode, nakoľko nechcem ohroziť dva životy, keďže mám problém so zrážaním krvi

selu11
27. sep 2021

Veľmi sa mi páči, keď niekto založí tému o očkovaní a potom sa ide tváriť, ako jemu nešlo o vyvolanie hádok... Poslednú vetu napíšeš, aby sa za ne modlilo, inak to celé bolo len o šírení strachu a nabádania do očkovania. Výraz "silná antivax" je čo? Že žena nebola očkovaná nikdy v živote na nič, ani tetanovka, neabsolvovala žiadne očkovanie v detstve? Alebo len nebola očkovaná proti kovid? Raz tu jedna budúca mamička krásne napísala, že je v období, kedy si musí pomaly dávať pozor aj na zloženie bylinových čajov...
A prosím, poďme pozitívnymi myšlienkami podporiť aj nášho suseda, minulý rok si z lesa priniesol kliešťa. Doma má dvojmesačné bábätko ktoré nedokáže zobrať na ruky. Silný antivax, proti kliešťovej encefalitíde nebol očkovaný.
A rovnako tak podporme aj moju bývalú spolužiačku, ktorá je momentálne po operácii krčka maternice... nádor... Silná antivax, proti rakovine krčka maternice očkovaná nebola.

hanka1674
27. sep 2021

Heh táto téma je podľa mňa začarovaným kruhom. Nemožno podľa mňa nútiť človeka do niečoho čo nechce. Ten si je vedomí toho, že ak dostane napríklad covid, môže to mať ťažší priebeh, no ak mu to nevadí, tak je to proste jeho vec

luluska1234
27. sep 2021

@pataja som v 26tt, som zaockovana a presne tohto sa bojim že dostanem aj napriek tomu kovid budem mať silný priebeh aj napriek očkovaniu (pevné verím ze nie).

vanda323
27. sep 2021

@liljana Ahoj, vieš tu nejde o to že ak milión ľudí bude v pohode tak aj tak tých pár bude hovoriť len o Tom že kto mal NÚ....ja som napríklad pred časom ale že vôbec nebola proti očkovaniu, vážne ....dokonca som si vravela že pôjdem...ale potom mi umrel na NÚ ocko, ktorého ani Šukl neuznal aj napriek tomu že primárka z Omisu a ďalší traja prím. Skonštatovali že je to následok očkovania a ona sama písala na Šukl. Ďalej, v mojom okolí ozaj dosť tých NÚ je...nebudem tu všetko rozpisovať lebo vy zaockovanci máte aj tak tendenciu všetko spochybňovať ...Ja som potom začala študovať lekárov, vedcov...čítala som aj za aj proti, a zhodla som sa s manželom na Tom, že menšie zlo je pre nás covid ako vakcinacia....vakcíne sa asi rok cca....nevieš a nemôžeš sa zaručiť nikdy že o pár rokov táto skvelá vakcina v tele nenapacha šarapatu

lenka2710
27. sep 2021

@pataja ja len toľko k tomu, že som bola nedávno z svojej gyn a sme sa rozprávali a povedala, že už 4 pacientky po očkovaní potratili 🤷‍♀️ že jedna nevedela, že je tehu, bola len v začiatkoch a ďalšie tri si chceli ešte užiť dovolenku! Netvrdím, možno by potratili aj tak, ale bolo to po očkovaní, tak to prisudzuju tomu 🤷‍♀️ ťažko povedať, ja sama by som sa ako tehotná zaočkovať nedala! Tiež som bola tehu cez covid, tiež som sa bála, že sa nakazím, ale klop klop všetko prebehlo ok! Sama som už zaočkovana, ale ako tehu by som to neriskovala, toľko môj názor

majamat
27. sep 2021

@vanda323 ja som tiez zazila umrtia nejaky cas po ockovani. podla urcitych podmienok, za ktorych k tomu prislo, sa da predpoklada, ze by mohlo ist o NU po ockovani. no to ej to, co som pisala vyssie, casova suvislost tam je, pricinna sa neskuma, no casova sa akosi tiez neberie do uvahy.
a tiez poznam viacerych ludi, co maju zhorsenie stavu, ktore by mohlo byt NU po ockovani. no rovnako ako pri umrtiach, nikto neberie do uvahy casovu suvislost a pricinnu nikto neskuma-.

vanda323
27. sep 2021

@majamat Presne...súhlasím...

mamelka
27. sep 2021

@riamia91 zial máš nepravdivé info a ockuju a dokonca mňa Dr chcel ockovat proti chripke kde ma strasil s koncenim na JISke taktiež covid19 a potom prišiel čierny kasel- na ten som povedala,ze mam protilátky a vtedy povedal,,ale to sa ockuje kvôli bábätku,,🤦‍♀️ len toľko k situácii Nemecko a očkovanie, o tom aký bol ku mne po odmietnutí nebudem pisat-este s vyraznovackou si to vyznacil do mojej teho knizky

riamia91
27. sep 2021

@mamelka fakt? No ja mám túto info od baby žijúcej v Nemecku v termínovej skupine. Takže to bude asi ako u nás, čo gynekológ, to iný názor. Vďaka za nové info.

vevesh
27. sep 2021

@riamia91 ono to platilo asi tak 4 mesiace dozadu. Teraz uz tlacia aj na tehotne sa ockovat, idealne tesne pred porodom, aby nahodou v nemocnici nevychytali covid (nechapem, preco by mali🤔🤔🤔, ked ta do nemocnice bez testu a odmerania teploty aj v ohrozujucom stave ani nevpustia, ale budis...)

mon1806
27. sep 2021

@vevesh môžeš ho chytiť bohužiaľ najskôr od lekárov a sestier ktorý sú tam nakazeni, aj teraz sú v tejto vlne veľa nakazene ho zdravotného personálu a sú očkovaní to je kvôli tomu

mapa
27. sep 2021

@majamat pises tu absolutne neoverene informacie o statistikach a neviem na zaklade coho... v rodine sme mali 2 ludi, ktori prekonali silnu koronu, boli prepusteni z nemocnice a jeden z nich umrel po mesiaci na zlyhanie srdca, druha na neurologicku diagnozu. Obaja boli oficialne vylieceni, v ziadnych statistikach o covide nie su vedeni a napriek tomu sa z komplikacii po korone nikdy nedostali... ockovani neboli... nesir bludy len na zaklade vlastnych uvah, drz sa faktov a nie hoaxov!

rivini
27. sep 2021

@riamia91 v Nemecku tehotne zeny ockuju...od aprila tu odporucaju ockovanie vsetky komory lekarov, od septembra uz aj stala vakcinacna komisia. Ja sama mam termin vo stvrtok (zijem v DE). Samozrejme, ze sa obavam teploty, ale covidu sa bojim viac. Dve tehotne tu zomreli pre tyzdnom...

rivini
27. sep 2021

@katkatonkova to nie je pravda...v tehotenstve sa od 13.tt mozes dat zaockovat proti chripke, dokonca je to vysoko odporucane...

riamia91
27. sep 2021

@rivini takze si sa dala zaockovat?

janinah
27. sep 2021

@domka222 moja tehotná dcéra sa očkovať dala.covid prekonala pred tehotenstvom a teraz toto zas zažiť a tehotná nechcela si ani predstaviť.vie si aj nájsť info na nie slovenskych stránkach aj o tom ako sa tie covid deti rodia predčasne a majú zdrav.problemy.tiez možnosť nakazenia novorodenca v pôrodnici existuje.zvlast pre deti narodené teraz v okt.a nov. čo sa aj jej týka... každý nech si zváži riziko sám.ci lepšie mať problémy pi vakcine_ zatiaľ nedokazane.len dohady...alebo problémy pi covide_ dokázateľne veľmi dobre a aj u novorodencov...vakcina matky chráni aj dieťa to zrejme viete

mamelka
27. sep 2021

@riamia91 tak asi skôr to, čo Dr to iný názor. Viem od jednej,ze jej to Dr neodporucal- naozaj starší gynekolog, vraj veľmi ziadany...ale tak môj je proste len na peniaze ...este dochodim teraz a uz k nemu nepojdem

riamia91
27. sep 2021

@mamelka ja fakt neviem, čo mám robiť, ešte som len 14.týždni.

rivini
27. sep 2021

@riamia91 vo stvrtok sa na konci 27.tt dam.

rivini
27. sep 2021

@riamia91 proti chripke som zaockovana v 15.tt, a v 29.tt sa este dam proti suchemu kaslu. Su to bezne ockovania, ktore sa v tehotenstve vysoko odporucaju uz roky.

rivini
27. sep 2021

@mamelka inak, zijem tiez v DE a doteraz kazdy lekar, s ktorym som sa stretla (prenatalny diagnostik, dvaja gynekologovia, obvodna lekarka, pediater) ci rozpravala, mi velmi odporucal ockovanie proti chripke, suchemu kaslu a covidu v tehu. Manzelka prenatslneho diagnostika sa sama v tehu s dvojickami nechala ockovat...Jeden z lekarov je detsky lekar-neonatolog, nas rodinny priatel, ten by mi neodporucal nic, o com nie je sam presvedceny.

majamat
27. sep 2021

@mapa ty ako vies, ze to nie su fakty? jaj, ked ti neico nevyhovuje, tak to fakty nie su.

riamia91
27. sep 2021

@rivini ja neviem, čo mám robiť, ako píšem vyššie som v 14.týždni, a keď som už presvedčená, že pôjdem, vždy ma niečo zneistí 🤷‍♀️

mapa
27. sep 2021

@majamat nuz asi si treba ujasnit pojmy. Fakty su overene a dokazatelne informacie bez ohladu na to, ci mi vyhovuju, alebo nie 🤦‍♀️ zial mnoho ludi si mysli, ze niekoho dojmy su fakty....

majamat
27. sep 2021

@mapa ved prave, ale pre ludi ako ty akosi fakty nei su faktami.

s cim konkretne mas problem? samozrejme som pisala aj o niecom co overene nemam, ale to som tam aj napisala.

rivini
27. sep 2021

@riamia91 ak mas z toho blby pocit, pockaj do 24. tt. To uz ma babatko vsetky organy, v dalsich tyzdnoch sa uz len vyvijaju. Navyse, covid je nebezpecny hlavne v tych vyssich tyzdnoch tehu, ked uz sa clovek omnoho lahsie zadycha a podobne. Plus, cim vyssie stadium tehu, tym dlhie by malo mat babatko po narodeni protilatky. Ja som si povedala, ze pockam do toho 24.tyzdna. Napokon som dostala termin neskor, lebo som mala medzitym stresy v praci a nestihacky. Proti chripke som chcela co najskor, ale tam sa teplota po ockovani nezvykne dostavit, takze mi bolo jedno, ktory tt. Mne pomohol pri rozhodnuti telefonat s lekarkou v embryotoxe-to je oddelenie berlinskej nemocnice Charité, kde sa detski lekari cely cas venuju vyskumu vplyvu liekov a ockovani na este nenarodene deti. Ona bola tiez velmi za ockovanie v tehu...

riamia91
27. sep 2021

@rivini vdaka za informacie, spracujem to a rozhodnem sa, pockam minimalne do 20tt, kedy pojdem na morfo sono a este sa poradim s tym doktorom 🙂.

bluka2
27. sep 2021

Moja kamoška sa dala v tehotenstve, ja počas dojčenia. Ja tehotná nie som, ale dala som si inú vakcínu počas tehotenstva. Aj tak sa každý rozhodne sám