Tehuľky, kedy ste sa očkovali proti Covid-19?
Tak a už bolo aj v správach o tehotných s covidom v tehu dosť ma to zarazilo že toľko tehotných končí v nemocnici a už mám veru strach.
Už sa asi očkovaniu nevyhnem , stále som sa zatiaľ prikláňala k tomu že som to prekonala pred rokom ale asi je to pre plátne.
Kedy ste sa očkovali ako tehotné ?
@janinah a ja poznam tucty ludi, ktori mali lahky priebeh….stale sa hovori len o A ale nikde o B priebehu…
Tiez poznam pripady, kde muza zrazilo auto a neprezil…tomu sa da tiez zabranit tak, ze nikde nemusel ist
Ludia by sa mali zmierit s tym, ze smrt do zivota patri.
Je to smutne ale je to tak.
Neviem čo čítate vy, ale na mňa posledné dni vyskakujú takéto články súvisiace s tehotnymi ženami a covidom 😔
https://www.darujme.cz/projekt/1205590
@danielahamar Fuu... To vyzera naozaj odstrasujuco. No nenasla som, odkial clanok cerpal. A ani narychlo som nenasla odborne clanky na tuto temu... Tak neviem celkom, co si mysliet. Potrebovala by som viac zdrojov na vytvorenie si nazoru.
Ja síce nie som tehotná, ale na margo toho ako niektoré píšu,že zvládli covid v pohodicke. Cely život športujem,stravujem sa zdravo chránila som sa maximálne vždy a všade ako sa dalo. Schytala som covid,dva dni som sa doslova dusila a to bez kašľa. Ak by som mala ešte covid kašeľ,zadusím sa určite. Včera 19 deň od prvých príznakov a dusila som sa znova. Neviem si predstaviť, byt teraz vo vysokom štádiu tehotenstva. Veľmi ťažko sa mi dýcha a ani neskúšam cvičiť, lebo mi problém prejsť 100 krokov. Niektoré naozaj zľahcujete a podceňujete situáciu. Keď čítam, že covid je chripocka mám chuť toho človeka nakopať do zadku.
@hederamonstera existuje nejaky clovek na slovensku ktory by doteraz nezistil v akom zufalom stave je to nase zdravotnictvo ze to tak odrazu musia vsemozne tutlat a tajit?
@janai1 ahoj mala som už 2 termíny no bohužiaľ som ostala chorá jeden krát a druhý v karanténe skrz styk s pozitívnou osobou , v 27tt idem na sono a chcem sa dať hneď zaockovat v TT bez registrácie ak sa bude dať. A ako plus teraz podľa najnovšieho výskumu z izraelu ak sa nemýlim je obdobie 27-31tt najlepší čas pre očkovanie v tehotenstve. https://www.ta3.com/clanok/218927/zenam-ktore-s...
@hederamonstera ok, v tom prípade nemusíš ani bezpečnostný pás v aute používať, pretože aká je pravdepodobnosť nehody? A smrť predsa k životu patrí.
Mamin muž momentálne leží s covidom na jiske (50+), mama mi každý deň plače do telefónu a ja naozaj neviem čo by som jej mala povedať okrem "je mi to ľúto", keďže očkovanie odmietajú a chodia na rôzne protesty 🙄
@mon1806 vakcína sa k plodu nedostane, ale protilátky áno. Vypnúť tv a tváriť sa, že svet je gombicka, ta pred covidom neochráni. Nikdy nevieš ako tvoje telo zareaguje. Mozes mat ľahký priebeh aj nemusíš. Rozhodnutie je každopádne na tebe. Ja som si dlho hľadala vsetky dostupné informácie, radila som sa s doktormi dokym som sa odhodlala k ockovaniu a nebolo to ľahké rozhodovanie. Každopádne to teraz neľutujem, keďže situácia je otrasná. Na ockovani som bola v 22tt po morfo sone a potom v 26tt. Žiadne NÚ.
@gabika128 no obcas ho nepouzivam🤷🏻♀️ Ja som so smrtou zmierena.
Nic ine jej povedat ani nemusis. Ona sa musi vyrovnat s bolestou🤷🏻♀️
@hederamonstera presne to iste mi mama hovorila doteraz, že je zmierená s tým, že môže zomrieť a ja som jej rozhodnutie a názor akceptovala. Teraz keď je chorá a ja sa o ňu bojím, rozmýšľam, či som predsa len nenmohla urobiť viac. Presviedčať, prosiť, povedať jej, že by nám veľmi chýbala.... Svoju vnučku, ktorá ide mať 2 mesiace ešte nevidela a ja veľmi, naozaj veľmi dúfam, že ju ešte uvidí a moje deti budú mať babičku.
@danielahamar jasne , nepozerat správy je najlepšie riešenie, ale pre primitivov! To si fakt myslíš,že keď to nebudeš počúvať,že teba sa to netýka?
Ja pracujem v zdravotníctve, počas 1. A 2.vlny bohužiaľ som zažila covid na vlastnej kozí, no nie ako pacient, ale ako zdravotník. V tom najhoršom období bohužiaľ som denne stretla s tým, ako jeden deň na vizite ešte sa rozprávam s pacientom na kyslíku, na ďalší deň už mŕtvy, neboli to žiadne staré ročníky, ale 60+, a žiaľ boli medzi nimi aj dvaja 40 roční. Denne sme mali 4-5umrti, 10-14prijmov (iba v malej nemocnici), a žiaľ áno, museli sme aj selektovat, komu dat šancu na život, keďže už všade všetky dýchacie prístroje obsadene, alebo celoslovenske krízové centrum nám našiel jeden voľný prístroj na druhom konci republiky, ale iba v našej nemocnici boli v tej chvíli 4 adepti na plucnu ventiláciu. Bolo to strašne vidieť ľudí, ako sa dusia, napriek kyslíku, napriek všetkým liekom, a všetkého nášho úsilia. Neprajem to nikomu.
Ja som očkovaná 2x, 12/2020 a 1/2021, aktuálne čakám, kedy dovŕšime 12 týždeň tehotenstva, a idem na 3.davku. Naozaj nerozumiem ľuďom, ktorí sa viac boja vakcíny, ako samotného covidu.
@bolarazjedna ešte som zabudla povedať, že v tehotenstve žena má prirodzene oslabenú imunitu (aby nevypudil plod, ktorý je vlastne v polovici cudzí geneticky materiál), čiže kvôli tomu je viac ohrozená infekciami, ako keby tehotná nebola.
Horsi vplyv na novorodenaca moze mat prekonanie kovidu ako samotna vakcina /kovid - rastova retardacia plodu z dovodu nedostatocnej vyzivy cez placentu, porazka placenty, tromboza pupocnika, postkovidovy syndrom novorodenca, vakcina - protilatky zachytene placentou a aj v krvu novorodenca na minimalne 3 mesiace po porode, ak ockovanie prebehlo okolo 24tt az 26tt tyzdna/. Je vela vyskumov o vakcinacii v tehotenstve. Odporucam pozriet Genotipo Slovensko na fb, su tam najnovsie clanky. Dokonca uz v Amerike sa niekolko matiek tisic zapojilo do vyskumu s novorodencami, ak boi v tehotenstve vakcinovane a na zaklada dotaznikov sa dokazolo, ze deti pekne prosperuju aj vo vsetkych potrebnych normach. Ja som sa dala zaockovat v 21tt a o tyzden sa chystam na 2.davku. Verim lekarom a vede. Je smutne, ze niektore sa tvaria, ze to bolo ako chripka, ale aj obycajna chripka, je v tehotentve extremne nebezpecna! Na to sa pri kovide zabuda.
Dik baby za všetky odpovede
Ó týždeň mam morfo sono tak sa opýtam lekárky a pôjdem sa dat zaočkovať škoda ale ze u nás neplatí to ze kto už raz prekonal ide len na jednu dávku, to by som išla hneď tie dve dávky ma dosť odradzaju......
@akbara77 týka sa to všetkých, ale nie vymyvanie mozgov, v 1spravach je 100 príspevkov o covide a ako všetci môžeme zato, čo sa deje. To naozaj nikomu nepridáva, ani k šťastiu, ani k radosti. A ak sú osoby takto labilne, že hneď panikarim, tak už vôbec nie.
@mon1806 však to u nás platí 😉 teda ak máš potvrdenie o prekonaní na základe PCR
Plne zaočkovaná osoba je c) osoba najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá
dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-
19.
@amelia89 predstavte si že tá vaša vakcina škodí dietatu. Mám známe ktoré sa dali očkovať a potratili a predstavte si bolo to kvôli vakcíne. Prečo sa tehotna nemôže dať očkovať proti chrípke ? Prečo nemôže sprej do nosa , tabletky a neviem čo ešte . Ale tuto úžasnú netestovanu vakcínu môže ? Každá by sa mala rozhodnúť sama či sa dá alebo nedá zaočkovať . Ja osobne sa nedám . Keby som mala dostať covid tak ho dostanem od sestrinho priateľa , od mamy ale chvála Bohu má obchádza.
@nikushik12345 nie je neotestovana. Su na to uz davno studie na tehotnych zenach. To ze vase zname potratili ma uprimne mrzi,bohuzial az 25% tehotenstiev konci potratom. Dovod moze byt vselijaky.
Prosim vas pochopte ze LIEKY A VAKCINA su 2 rozdielne veci. Btw tehotna sa uplne moze dat ockovat proti chripke aj inym ochoreniam v tehotenstve.
Samozrejme ze kazdy sa ma rozhodnut sam, podstatne je nesirit bludy- nesirit “moja znama povedala” bez dokazov,pozerat sa na erudovane studie, rozhodnutie uz nechat na kazdom z nas o tom potom.
A nemusite mi pisat ze “ta vasa vakcina” ja som ju bohuzial nevymyslela 🙂
@nikushik12345 vás jediný zdroj informácií sú vaše známe? Okrem iného, ockovanie proti chripke sa odporúča v 3. trimestri 🤦🏽♀️

Telku moc nepozerám , túto reportáž som nevidela ale očkovať sa jednoznačne dám v 27tt.. a nič môj názor už nezmení . Je to moje dieťa , moja voľba ktorú musí každý akceptovať a ďalej nerozoberať .