Tehuľky, kedy ste sa očkovali proti Covid-19?
Tak a už bolo aj v správach o tehotných s covidom v tehu dosť ma to zarazilo že toľko tehotných končí v nemocnici a už mám veru strach.
Už sa asi očkovaniu nevyhnem , stále som sa zatiaľ prikláňala k tomu že som to prekonala pred rokom ale asi je to pre plátne.
Kedy ste sa očkovali ako tehotné ?
a ja som zasa citala ako vzrastla umrtnost novorodencov od septembra a vidia suvis s ockovanim. suhlasim s predchadzajucim prispevkom, netreba tolko kukat/citat spravy, len tam zbytocne strasia.
Aj ja odporúčam vypať TV, je to presne o tom vyvolať v tebe strach a "donútiť" ťa dať sa zaočkovať. 😊 A súhlas s @falbala132 👌
A teda odpoveď na poslednú otázku, nedala som.sa očkovať lebo som tehotná a nepríde mi to okej.
Videla som to v spravach, ciste emocne strasenie. “Az” 2 tehotne na plucnej ventilacii…prosim ta…
ja dám takýto link, len si to treba preložiť https://www.wochenblick.at/2-620-tote-babys-nac... , každý si urobí názor, aký uzna za vhodné a tam pod článkom sú tiež zaujímavé články
@natalia137podobne, ja som rodila minule Vianoce s covidom a podobne ako chrípka, akurát únava bola dosť dlho
citala som to na nejakom britskom vedeckom webe pred asi 10 dnami, snazila som sa to teraz googlit, no neviem to spatne najst. denne vyjde 450 clankov na temu pre aj proti.
@danielahamar To je sila, fakt, preboha (ten nemecký článok) 😢😢 a podľa lekárov to uuurčite nemá žiadny súvis s očkovaním.
@falbala132 neviem či len zbytočne strasia..každá nech sa zariadi ako uzná za vhodné.. len aby potom žiadna mamička nalutovala, keď to nebodaj skončí zle 😞
@mon1806 treba sa poradiť s vlastným lekárom, ktorý pozná dobre stav mamičky a bábätká..
@mon1806 skus si pozriet statistiku v cechach. vcera ju tu niekto prikladal, neulozila som si to. tam je krasne rozdelenie, kolko ludi je na jis, ktori nie su ocko a covid nemali, ktori covid uz mali a su ocko, ktori covid uz mali a ocko nie su. ta posledna skupina tvori najmensie percento ludi na jis. a teda urcite kazda tehotna na jis nekonci, aj tu na koni je kopec bab, co covid v tehu mali a ani o nom nevedeli. suhlasim s babami vyssie, vypni telku a nesleduj spravy, je to masaker na psychiku.
Dcéra sa dala očkovať v 26tt 1.dávka,a to bola aj po prekonaní a nevedela si predstaviť ten jej priebeh v tehotenstve,lebo žiadna chripôčka to nebola,je mladá,zdravá.Rodila v česku pred 2 týždnami,na jej chodbe aj izby s covid rodičkami,v den jej ochodu sťahovali na poschodie nad nimi covidákov,tak bola mega rada,že sa dala očkovať,kedže protilátky prechádzajú aj na dieťa.Treba si zisťovať info aj na iných ako sk stránkach,odborníci očkovanie odporúčajú a určite by som sa neriadila názormi laikov tu na koni.S ironiou poznamenať,že "až dve sú na ventilácii" je trápne,dotyčnej by to nebolo jedno,ak by sa toto týkalo jej osobne alebo jej tehotnej dcéry.Nesledovať správy aspon občas a byť v obraze je strkať hlavu do piesku pred realitou.
@basska_b na tomto svete nemá nikdy nič spoločné s očkovaním. Časom sa uvidí, či to boli dobré rozhodnutia, alebo nie. Kto chce, nech sa dá, len nie zo strachu, to nie je cesta
@janinah to co som napisala o tych “len 2” malo byt myslene, ze to % hrozby je uuuuplne male…zeny pri porode aj umieraju…teraz maju mat prestat ostatne deti?
Bože prestante trepat ze ockovanie moze ohroziť novorodencov,uz fakt prestante trepat. Otvorte oci,citajte vedecke overene weby,nevidte za vsetkym konspiraciu. Zamyslite sa trochu fakt. Viete ako vyzeraju organy tehotnej zeny? Ako sa
posuvaju,ako to ovplyvnuje pluca? Preco tehotna fuči jak koň v 8.mesiaci. Tak a teraz si predstav ze maju covid. Jasne ze niektore nemaju tazky priebeh ale uz fakt PRESTANTE trepat ze to je chripka,ze sa nikomu nic nestane a ze to ublizi dietatu. Uz mam fakt nervy. Kam sme sa to dostali aby sme neustale spochybnovali lekarov,zdravitnikov ktori sa nam len snazia pomoct?!? Co si vy uz fakt myslite ze zijeme v nejakej konspiracii a vsetci si vymyslaju? Uz ma toho dost, je to hnusne a sebecke a tieto rady tehotnym ze maju vypnut telku a cakat kedy sa nakazia a vsak uz to dajako zvladnu… a ked nie? Kolko tehotnych bolo na ventilacii? Kolko dokonca bohuzial neprezilo? Uz fakt dosť.
Nepočúvaj tieto hlúpe rady od žien ktoré netušia o com točia.. Daj sa zaočkovať nieje to chripocka kto toto vypustí z úst je úplne mimo.. Never konšpiraciam a co kto čítal.. Ver svojmu rozumu a ja verím ze ho máš.. Moja skúsenosť skoro som zomrela v 9 mesiaci bola som dlho v nemocnici bábätko som nemohla mať pri sebe ako aj keď ani ja som nebola pri sebe.. Ja som sa vtedy nemohla dat pretože sa to ešte nedalo.. Držím palce
@hederamonstera áno,umierajú,lebo sa vyskytnú nepredvídateľné a nezvládnutelné komplikácie,pre ktoré neexistuje prevencia /napr. embolia plodovou vodou/....pri covide však prevencia komplikácii a smrti existuje a volá sa očkovanie...
@amelia89 maju vypnut telku lebo je vacsia sanca, ze im ten stres viac ublizi ako ze chytia covid a budu mat zle nasledky….
Nikto nespochybnuje covid ale ze ten natlak zo strany odbornosti je tu len pre to, ze stat roky rozkradal statnu kasu a zdravotnictvo je v zufalom stave, ktory sa boja ukazat (ze ako na hovno stat sa staral o zdravotnictvo roky rokuce) a radsej budu ludi strasit a tlacit do ockovania, len aby si neodkryli svoju neschopnost.
@janinah na ventilacii su aj zaockovani…proste to % umrtia tam je u kazdej skupiny
@hederamonstera nikde nepíšem,že ni esú tam...ale ide o to znížiť riziko ako sa len dá a zvlášť u tehotných a na to je jedinou možnosťou očkovanie....
@hederamonstera zase odveci. Natlak je preto ze mame 50% zaockovanych. To ani vo Svajciarsku bohuzial nebude ziadna hitparada s perfektnym zdravotnictvom ale nezodpovednym obyvatelstvom 🤷🏽♀️
@janinah kazdy nech sa rozhodne za seba…
Ale nic to nemeni na tom, ze ten natlak je hrozny a pre psychicku pohodu (stres znizuje imunitu) je dobre spravy vypnut…
Nic ine tam nie je len covid, covid a covid a tak sa ludom zda, ze kazdy treti tu umiera na covid..pricom to % je fakt nizke
Viac sa vyjadrovat nebudem, lebo mi je jedno ci sa niekto ockuje alebo nie. Toto rozdelovanie spolocnosti vedie k totalite a to je horsie ako covid (vid neustale sa opakujuca historia)
@hederamonstera jasné,vypnúť správy ,neočkovať,lebo nátlak,lebo sloboda....kolegyni včera umrel švagor,neočkovaný,32r.,nepomohla ani pl.ventilácia, ostali dve deti,družka,rozostavaný dom,hypotéka a dlhy....očkovanie by mu aspon dalo šancu....

Všetky tehotné nakoniec skončia v nemocnici, teda 99%. Nepozeraj toľko TV. Všetky správy sú len o vyvolani strachu a zúfalstva, treba sa opýtat svojho doktora, či je to vhodné a nie na nete