icon

Upravil sa vám syndróm dráždivého čreva v tehotenstve?

tepka
2. apr 2011

Ahojte hľadám tehuľky zo syndromom dráždivého čreva...chcem sa opýtať či sa vám neako zmenil stav z tehotenstvom??? 😉 dakujem

tepka
autor
5. apr 2011

@anjelicek26 no to je horšie že si takto preč no...ale to si musela trpiať ešte viac chápeš že aj z toho si už mala stres že im to kazíš že si nechopna...čosi 😒

tepka
autor
5. apr 2011

@chrumka no tak si silna osoba ale mi povedz ako si tí ludia pomôžuked o tom nedokážu hovoriť ani sami pred sebou???? 😖

anjelicek26
5. apr 2011

@tepka - budem budem, len mam zobudeneho drobca, tak sa idem venovat 🙂 Pa baby a diky moc, uz o tom s niekym hovorit fakt pomaha. Sa clovek neciti ako jediny exot na svete. 😵

chrumka
5. apr 2011

@tepka ja nehovorim, ze netreba ist k psychologovi, len hovorim, ze sa to da poriesit aj samo ak ma clovek dost sil na to. Ak nie, tak samozrejme je lepsie vyhladat odbornu pomoc. Len ja som na to odvahu nenabrala, tak som skusala si pomoct sama a nastastie to vyslo. Teda mojim psychologom bol moj manzel 🙂

tepka
autor
5. apr 2011

@chrumka tak to je super...ja som zase bola zúfalá že mi to bolo jedno už len nech mi niekdo pomôže bolo to utrpenie byť v práci a behať na wc a nič nejesť aby to nebolo horšie...a na to wc sa dalo ťažko dostať kedže v predajni nebolo bola som tam sama tak ked došiel zákazník nemohla som ho vyhodiť to boly stresy!Tak som vyhľadala psychiatričku a povedala som jej všetko a určila diagnozu je to aj že z toho dostaneš psychicke ochorenie ale aj naopak depky uzkosť stres ti vyvolávaju taketo vegetetívne disfunkcie ako je hnačka zvracanie zapcha atd..

tepka
autor
5. apr 2011

@anjelicek26 ajoooj maj sa pekne a do toho!!!!bude ti lepšie!

yanus
5. apr 2011

@tepka
@anjelicek26

Ej veru, nechcite vediet co som mala pred statnicami, to som sa doslovne v....a z podoby. Vzdy som "nadsena" ked ma niekto pochvali, ze aka som chuda. No ale za aku cenu 😖. Ja len dufam, ze tento moj stav pretrvava, aj ked kazdym dnom to je castejsie a castejsie, cize sa vratim k staremu povolaniu a to "tester zachodov"!

yanus
5. apr 2011

@anjelicek26 Nesmies sa bat o tom rozpravat, kazdy to pozna, kazdy uz mal crevnu chripku, cize vie pochopit tento problem. Ja poznam zase XY ludi, co maju opacny problem a to byva tiez veelmi bolestive a narocne, ked aj tyzden, aj dva tyzdne nemozes ist a nic nezabera castokrat.

tinika
5. apr 2011

@tepka ja som si tiez presla roznymi vysetreniami, obvodny tvrdil ze je to psychykou uz, nakoniec mi zistili intoleranciu laktozy, len zaujimave je ze občas si aj dam mliečne veci a pohoda, teraz zase mam hnačky uz druhy tyzden, a zase som vsetko vysadila pre istotu, nech zistim, z čoho to je, či teraz nemam prehnanu reakciu v tehu, pri prvom som mohla jest v pohode

tinika
5. apr 2011

navyse mam vraj aj reflux hrtana, tabletky neberiem lebo som tehu, aj ked som nebola, nebrala som pravidelne, zabudala som. Bojim sa aby z toho nebolo niečo horsie v buducnosti. Ja som nasla uz aj tabletky na stiepenie laktozy, dala som si par a potom uz aj bez nich som v pohode znašala mliečne veci, najma jogurty a syry tie mam velmi rada, ale teraz v tehu sa to zhorsilo este

tinika
5. apr 2011

a alergiologička mi odporučila probiotoika, mam hylak forte ale tie su brutal kysle, to vsetky kvapky su take???? ja som chcela radsej kvapky ako tabletky, ale asi to zmenim. len tam pisalo, ze obsahuju laktozu a to som zase spat pri mojej intolerancii :(

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - hylak je na akutne hnacky, urcite nie na dlhotrvajuce... A urcite nie na take, ktore su vo velkej miere podmienene psychikou. Probiotika by mali pomahat, uz som si nejake objednala, uvidime.

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 a nemas tiez problem s tym čo ja? ze neznasas laktozu? ked pijes mlieko aj v klude a prehana ta tak či tak?

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 a ake mas ty? lebo ten hylak som brala asi dva dni a stačilo 🙂)

tinika
5. apr 2011

ja prve čo hladam kde ideme je wcko 🙂)) a tiez mam obavy ist niekam kde wcko nie je, lebo čo ak to na mna pride? a navyse mam problemy aj s močovym mechurom, teraz v tehu este viac, takze proste parada .))) ked idem von s malym tak len s niekym vačšinou aby maleho postrazil a ja na wcko idem, alebo v meste na verejne, kde sa aj s kočikom da dostat

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - bola som dnes v lekarni, nejake mi odporucili a ze objednaju, nieco co pomaha pri dlhodobych hnackach... tak som zvedava, dam vediet, ci zabrali. Ja uz vyskusam hocico. A z tou intoleranciou laktozy, ako inak sa to prejavuje? A ako sa prejavuje napr. taka celiaklia? Kazdopadne davam dietu a budem sa viac snazit davat pozor na to, co jem, probiotika povinne a uvidime, ci sa nieco aspon trochu zlepsi...

No a ja mam wc-ka zmapovane v sirsom okoli, bez toho to nejde, dava mi to pocit istoty.... No a mechur je nastastie v pohode, po prvom porode mi ostala klesnuta maternica, to tiez nebolo bohvie co, po druhom porode uzasne zlepsenie, tak aspon to sa nemozem stazovat.

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - z mlieka ma prehana aj v klude... aj z vela inych veci... kopy ovocia, citrusov... fakt mam to travenie strasne citlive... Mna na laktozu ci alergiu na kravsku bielkovinu nikdy netestovali... boze fakt som sa uz davno mala natrepat k lekarovi, sa hnevam sama na seba 🤐 Myslis, ze staci na tyzden vylucit, ze co sa stane?

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 ja som bola na gastro, zhora, zdola hadička, sono a nič nezistil, tak ho napadlo este ze intolerancia a poslal ma na testy, dali mi vypit pol litra laktozy, fuuuk to boli hnačky a ja ani vreckovky nezobrala a tam na wcku neboli, este ze uz mam take stavy, ze sa viem ovladat 🙂)) no je to tak ze dnes napr. zjem jogurt a aj dva dni nič a potom az ma prezenie .( niekedy stači zjest niečo teplejsie a mam hnačku

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 moja ja som to mala tiez dlhe roky, kym som sa odhodlala ist k lekarovi, este po sone ked opvedal ze idem na sondu som vhala, či nezdrhnem 🙂)) a to druhe zospodu ma objednali kamoska ze len s narkozou nech idem jej mamca tak chodila, tak pytam sestričku a ona ze to nerobime reku tak vam nepodpisem suhlas a ona tak dobre ale sa plati, tava, reku zaplatim len nech to prezijem 🙂)) tak som bola ospala, citila ale nie tak strasne 🙂 no mna tiez prehana aj z inych veci mam pocit, ale neviem z čoho, nejako som to nestudovala .( ja aj jogurt si dam, hoc viem ze mi nerobi vzdy dobre, proste ho am velmi rada a potrebujem aj vapnik, najma teraz v tehu

tinika
5. apr 2011

@chrumka kusok od temy, ale mas termin na moje narodky .))) nech je vsetko ok 🙂

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - v juli sme tri tyzdne v nemecku, tak si dam porobit vsetky vysetrenia, co sa len daju. Musim to poriesit. A teraz vylucujem to mlieko a bielu muku, uvidime, co sa stane. Snad to bude pozitivne prekvapco.... kiez by...

tinika
5. apr 2011

@chrumka
@anjelicek26 to ja na svadbe mala zapchu 🙂)) ale ked som sa prezliekla do kroja na redovu prva cesta sla na wcko konečne do zo seba dostat 🙂)))

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 drzim prsty, vy zijete v nemecku normalne? a teraz ste v uk hej?

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - hej zijeme normalne v nemecku, mame tam dom a vsetko... v UK sme este do buduceho leta, potom hajde domov... tak tam mam normalne aj zdravotne a aj vsetko ostatne, neni problem ist na vysetrenia... tu v UK mi to prijde vsetko take neprehladne a zlozite...

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 🙂 pracovne ste v uk? teda zrejme manzel ty si na MD 🙂 a manzel je nemec? som zvedava čo? ma zaujima, prečo kto byva v zahraniči, čo ho tam zavialo 🙂

tinika
5. apr 2011

@chrumka o mne to vedia ludia čo ma poznaju, ja som to nejak nebrala, ze som divna, hoci mi to prekaza, ale kazdy ma nejaky zdravotny problem nie? 🙂

anjelicek26
5. apr 2011

@tinika - drahy je tu pracovne, ja sa flakam doma... aj ked ma to taha do prace a velmi... len neviem, ako clovek pred svetom ospravedlni, ze by som dala 9 mesacne dieta opatrovatelke... uz ked som dala 2 rocnu Sasku opatrovatelke, tak ludia mali poznamky, ci mi to treba... len mne doma pada vsetko na hlavu, nudim sa, sibka mi, stresujem a v konecnom dosledku mi to len zhorsuje ten problem s hnackami :(

tinika
5. apr 2011

@anjelicek26 ja ta chapem, su ludia, čo proste doma nevydrzia, ja mam vyhodu, ze pracujem doma takze mam odreagovanie troska, hoci na ukor spanku a volneho času, kedze pri malom cez den neporobim nič .)) a ved u vas to je normalne ze opatrovatelky či nie? to skor tu na sk je to take netradične

tinika
5. apr 2011

inac tehu zapchu som mala len raz asi tri dni a mi stačilo 🙂)) uz ani neviem či pomohol 100% ananasovy dzus, či slivkova stava či čo ale nezavidim ludom, hoci paradox je, ze ja som od malička mala problem so zapchou a teraz prave opačne .(sa smejem ze ja uz nemozem normalne nič robit, ani sa vy.... 🙂)

tinika
5. apr 2011

@yanus sak to ze aj ja uz občas rezignujem a v tehu su ine problemy 🙂)) ja som tehu a mam hnačky teraz horsie ako predtym a navyse bolesti zaludka .)