icon

Ureaplazma urealyticum počas tehotenstva

mishka12333
18. feb 2013

Pred dwom tyzdnami mi brali vyter.Dnes som bola u gyn, a vysledky boli zle teraz som w 7 t.t. a zistili mi ureaplazmu urealiticum ... nemozem teraz nic brat kvoli plodu...doktor mi predpisal nejake cipky do posvy ale tie mozem brat az w 13 t.t. moze tato choroba ublizit dietatku??..a vyliecia ma tie cipky z toho .??. :(

ivusaaa
14. jan 2014

@mita13 aj si bola az do konca v nemocnici, ci ta potom uz pustili domov? ja som mala dobry porod, praskla mi v noci voda a za 7,5 hodiny sa mala narodila.. sice kontrakcie hned strasne,ale tak prezila som 🙂 . aj to teraz bude tvoj gynekolog riesit, tu ureu? ja ked som bola na kontrole po sestonedeli, tak povedal, ze mi bude brat stery az ked by som mala problemy, alebo by sme planovali dalsie tehotenstvo..

mita13
14. jan 2014

@ivusaaa pustili ma z nemocnice este domov v 35 tt. No a ja som si tiez zazila silne kontrakcie lebo som isla rodit prirodzene ale po dvoch fazach porodnych nasledovala sekcia koli neotvorenemu krcku. Vraj to u mna mohol sposobit ten steh ktory zanechal vraj nejaku jazvu na krcku a tam ten krcek bol tuhy. Ja este len pojdem ku gynekologovi tak uvidime co povie ale ked kojim pochybujem ze bude nieco riesit lebo ziadne lieky by som nemohla brat. A inac ako sa ti dari s malou? V ktorom tyzdni si rodila?

ivusaaa
15. jan 2014

@mita13 ja som rodila v 40 tt, 4 dni pred vypocitanym terminom 🙂 mala je super, sice sme si presli kolikami, ked mi bola sxopna vrieskat- a to doslova aj 5 hodin, tak xvalabohu uz je teraz dobre.inak vsetk super, mala ma uz svoj rytmus a uz mam eza sebou aj prve ockovanie.a po sekcii sa ako citis? ja som mala z nej strasny strax. ako sa ti hoji jazva?

lorry
17. mar 2015

Ahojte viete mi poradit ? Rok som sa liecila na ureaplazmu roznimi antibiotikmi, naposledy som pila caj vilcacoru, bola som na stery a vyslo mi ze to mam uz negativne. Stery mi boli robene po antibiotikach asi 3 mesiace po dobrati. Ako je mozne, ze stale aj tak chodim casto na mechur a mam neprijemne pocity sem tam?

kaaaty
22. okt 2015

Ahojte som blázon z toho že raz urea a myko mám a raz nie. Pred piatimi rokmi som mala problém otehotnieť preliečili nás na to oboch antibiotikami ja som mala i PCO a po inseminácie som ostala tehu. Narodil sa syn všetko OK. Potom dva potraty. Nasledovali vyšetrenia testy urea a myko pred ďalším otehotnením OK. Ostala som tehu, zistili mi to znovu pojedla so tri balenia sumamed, kontrolne vyšetrenie OK. Cely čas bez sexu, priateľ bral doxicyklin či niečo take. Mojej Dr sa stále nezdalo ničom mala som výtok. Opäť urobila výter na urea a myko a pozitívne. Som v 27tt a mám brat Fromilid 250 dve balenia. Nerozumiem tomu celému. Dá sa vlastne toho svinstva zbaviť? Teraz sa bojím vplyvom antibiotík na dieťa. Ostáva mi len veriť že Dr vie čo robí. Máte niekto podobný problém?

nunu1985
11. apr 2016

@barbora84 chcem sa ta opytat kedy ti zistili ueraplasmu?mne to zistili ked som uz zistila ze som tehotna ale nemam zaidne príznaky absolutne, mala si nejake komplikacie pocas tehotenstva?

nunu1985
14. apr 2016

@mishka12333 ahoj miška, viem, že to už je veľmi dlho, alechcem sa ťa opýtať, ako si dopadla va tehotenstve s ureaplazmou?ja mam teraz poodobny prípad ... dakujem za odopoved

nunu1985
16. apr 2016

@mishka12333 ahoooj,chcem sa ta opytat na tu ureaplazmu...ja mam podoobny pripad a dost mam strach jak to dopadne somnou...

susika11
24. máj 2016

ahoj nunu1985, ja som tiež tehotná s ureou a mykoplazmou. som v 17 týždni, zatiaľ chvalabohu bez potiaží... snažím sa pozisťovať si všetko okolo toho cez rôznych doktorov, hlavne ohľadom toho, či ísť do antibiotík alebo nie, lebo názory sa rozchádzajú... keď pozisťujem, dám vedieť... a ty si ako na tom? v koľkom si týždni? ako sa to vyvíja? liečiš sa na to nejak? ďakujem ;)

nunu1985
24. máj 2016

@susika11 ahoj tak ja som si toho zistovala velmi vela jedna baba mi odpisala ze sa vobec nemam.bat ze jej tehotenstvo prebehlo.bez potiazi ze teraaz to ma vyse 60 percent zien takze klud doktorka moja mi povedala ze liecba az po tehotenstve

nunu1985
24. máj 2016

@susika11 ja som v 12 týždni a nemam zatial tiež žiadne problémy, takže odvtedy čo ma ukludnili tri doktorky a aj henta baba som nejako nato prestala myslieť. teš sa že si tehu, už si skoro v polovici...doktor tvoj ti nato čo povedal?už aj vieš čo to bude?

susika11
24. máj 2016

@nunu1985 no veď aj ja si hovorím, že stresovanie je pre dieťa ešte horšie ako toto... moja doktorka mi povedala, že môžme nasadiť nejaké ATB v nejakom 30.týždni, keď už bude mať dieťatko všetko vyvinuté, ale zase doktor, čo chodím na sono, mi povedal, že by šiel do liečby až po odkojení, tak som bola trošku z toho jeleň.. ale tiež ma ukľudnili trošku všelijaké diskusie, že to mám veľa žien a veľa z nich to zvládla v pohode... neviem ešte, čo to bude, v 20, týždni mám ísť na sono - teda niekedy v polovici júna, tak to sa už hádam dozvieme 🙂 tak díky za odpoveď, drž sa a ak náhodou čosi sa nového dozviem, napíšem

nunu1985
25. máj 2016

@susika11 nestresuj sa, vidís je nas vela co to máme, ale najviac ma na tom zarazilo to ze ja uz som 4-5 rokov s mojim muzom, ciže to uz musím mať asi aj 5 rokov tele...halus no...ty si o 5t predomnou, a bola by som rada, keby sme si písali ako pokracujes a tak...jasne vsetko bude ok,,,tento rok patrííí náám 🙂

susika11
2. jún 2016

Veď ja mám tiež stáleho partnera dlho a neviem, kto z nás to priniesol... len neviem prečo sa testy na to nerobia vždy, keď berú ster z krčka maternice - veľa problémov by sa ušetrilo, keby sme o tom vedeli hneď. Pretože ja na tieto prehliadky chodím každý rok a moja doktorka mi povedala, že naposledy mi na to robila testy v roku 2011!!! V 20 týždni idem na sono, tak ti potom napíšem, čo a ako ;) Zatiaľ sa drž a ak dačo, píš ;)

nunu1985
7. aug 2016

@susika11 cau no co jak sa mas???co noveho???v kolkatom uz si tt?vsetko ok?u mna hej zatial vsetko ok zacinam 23tt a cakam chlapceka 🙂

susika11
28. aug 2016

ahoj @nunu1985, píšem o poriadny kus neskôr, nejak som tu v lete nebola... mám sa dobre, my zase čakáme dievčatko a akurát dnes začínam 30 tt... v utorok idem na sono, tak dúfam, že všetko bude ok. Ale cítim sa dobre. Gratulujem aj Vám k chlapčekovi, nech ste zdraví obaja. Napíšem po sone, ak náhodou čosi

nunu1985
11. nov 2016

@susika11 ahoj no.co aky.bol porod???vsetko ok????ja som neska uz v 36 tt a neska mi zistili.streptokoka to asi za.tu ureaplazmu ... ako.si rodila???

kenka1988
20. jún 2017

Ahojte, chcela by som ozivit tuto temu, najst mamicky, ktore vynosili v poriadku aj s touto bakteriou.
Mne ju zistili v case, kedy sme planovali tehu a v case vysledkov som uz bola tehotna. Momentalne som v 6tt. Mam strach ci vsetko dobre dopadne.

kaaaty
22. jún 2017

@kenka1988 Ahoj mám dvoch chlapcov a sú úplne v poriadku. Pri prvom som sa liečila ešte pred otehotnením. A pri druhom mi to zistili až na druhé testy a tam som brala antibiotika počas tehotenstva a drobec je poriadku. Teraz mi tiež robili testy, ktoré vyšli negatívne. Novšak, ja si myslím že i napriek testom niečo mám. Proste stále mám výtok. Dr mi dá nejaké lieky mesiac ok a ďalší mesiac opäť. Partner bol tiež na vyšetrení u neurológa a nemu nič nezistili.
Myslím že nemusíš mať obavy, všetko bude v poriadku. Užívaj si tehotenstvo, veľmi rýchlo to celé prebehne. Pre ma to bolo nádherným období. Drž sa

kenka1988
28. jún 2017

@kaaaty vies aj ake antibiotika si brala? Lebo mne doktorka povedala, ze do 15 tt mi neda ani tie bezpecne. Mala si nejake priznaky?

mari1212
1. sep 2017

@kenka1988 Ahoj, reagujem na tvoju spravu pri teme ureaplazmy, a chcem vediet ako sa drzite 🙂, ja tiez bojujem, ale neliecim sa, ziadno pretoze jedina skupina antibiotik ktore zaberaju aj to nie kazdemu je velke riziko pre babo, su velmi silne. Ako ste na tom vy,?🙂

lucia337
7. jan 2018

@mari1212
Ahoj ako si dopadla?ja mam tiez ureaplazmy a som v 9tt a velmi sa bojim aby som nepotratila.dufam ze vsetko dopadne ok

mari1212
7. jan 2018

@lucia337 ahoooj no ja som v 35tt, strasili ma ako vedeli ale asi som jedna z tych mála kedy tieto bakterie niesu aktivne našťastie od nejakeho 24tt som brala rovamycin 20dni, najprv som myslela ze do toho nepôjdem ale kedze mi to infektologicka doporucila ze na utlmenie keby sa "prebrali" tak som ich brala. Este som neporodilav tak uvidime, hlavne sa nestresuj lekari uz vedia budes viacej sledovana ci sa krcokcitim neskracuje, alebo neodteka plodova voda,pozor na infekcie a kvasinky odporucam probiotika,keby co kľudne pis spravy 🙂

lucia337
8. jan 2018

@mari1212 dakujem za odpoved.mna tiez lekari strasia ako vedia.dufam ze to dopadne dobre nechcem sa uz viac stresovat.drzim palce nech vsetko dobre dopadne 😉

kenka1988
8. jan 2018

@lucia337 aj mne vysla tato bakteria na zaciatku tehotenstva, mavala som aj krvacanie mimo menzes, take neprijemne tupe bolesti, este zo zaciatku som brala dve antibiotika a odvtedy mi to nejak ustalo a teraz som v 35 tt, tiez ma sestricka s doktorkou postrasili predcasnym porodom, este nie sme sice na konci, ale urcite sa netreba stresovat, vela bab to ma ani o tom nevie, je dobre, ze to vies, mozes si davat vacsi pozor na hygienu alebo probiotika, tie mne velmi pomahali

lucia337
8. jan 2018

@kenka1988 dievcata a ake probiotika ste si kupili?liecili sa aj partnery?mohli ste mat sex ci len s kondomom?

tinka133
18. dec 2018

Ahojte dievčata chcem sa spýtat, ako Vam zistili na zaciatku tehotenstva ureaplazmu? robili Vam stery na vlastnu ziadost alebo ako ? da sa to zistit aj z krvi? dakujem

lucia337
29. dec 2018

@tinka133 mne ju zistili este pred tehotenstvom...a to odstiknutim z krcka...potom v tehu na kontrole ci sa vyliecila mi zobrala dr uz len ster z krcka

bobricek1979
29. dec 2018

@mishka12333 ja som brala dvakrát čipky mala som infekciu a síce nie ueraplasmu no viem lrn o tom že sa nemôžu brať prvý trimester a čipky do pošvy by babetku nemali ublížiť

livinka8
22. máj 2019

serklaz